Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iktisat

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

evet patiler iktisata bakıç açınız nedir? sizce tercihlere yazılamsı ne derece mantıklıdır? iktisatçı olunursa neler yapılabilir?[signature][hline]Aket Atum
Adını vermek istemeyeen bir pati, 06 Temmuz 2005 17:26 tarihinde aşağıdakini bir demiş pir demiş;
''Hiçbir dişi durduk yere şirinLik yapmaz''
Sosyal ağlarda paylaş

Ben iktisat okuyorum. Şimdi iktisatın alanı çok geniş aslında. Baya bir meslek seçimi şansın var ama çok ortada bir meslek olduğu için de çok fazla iktisatçı var falan. Ne desem her tür devlet dairesine başvurabilirsen. Özel yerlerde ister ama rakiplerin çok olacak ondan kendini 2 yabancı dil ve başka özelliklerle geliştirmeyi falan düşünmüyorsan, işsiz kalırsın.[signature][hline]Follower Of Cyric,Prince Of Lies; Blog
Sosyal ağlarda paylaş

İktisat-İşletme
Bu bolumler gusel hoş bolumlerdir.. Faazla mezun olması seni korkutmasın. Kendi sınıfımdan biliyorum Yarısından fazlası odun ne İngilizcenin "İ" si nede Bilgin "B" si Bu tarz mesleklerde kişisel gelişim cok onemli.. Kendine guveniyorsan kendimi geliştirrim diyorsan Bence ideal mesleklerden..[signature][hline]Bakınız! Na
Buyrun! Mail=MsN
Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim.
Sosyal ağlarda paylaş

İktisat=Ekonomi'dir ancak hayvan gibi zordur..Annem Bankacı ve Şube müdürü iktisat mezunu mu bilmiyorum ama ben bi ara iktisat okumak istiyordum gerçi hala istiyom galba :P sorduğumda bankacı olmak ıcın başvurudğunda sınava gırılıyormuş eğer kazanırsan o sınavı müfettiş olarak başlayıp müfettişlikten gittiği yere kadar gidermiş yani başarıya göre genel müdür yardımcısı bile olunabilirmiş.Ancak kazanamzsan veznede kalıp sürünüyormuşsun. :)[signature][hline]Ölüm nereden ve nasıl gelirse gelsin,savaş sloganlarımıız kulaktan kulağa yayılacaksa ve silahhlarımız elden ele geçecek ve başkaları mitralyöz sesleriyle savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa,
Ölüm Hoş Geldi,Safa Geldi !
Sosyal ağlarda paylaş

dunayda iktisatci diye bir meslek yok .

ama su var bankaralara girersin , mufettis olursun , mali musavir olursun , yeminli mali musavir olursun , ozel bir sirkette kendini gosterebilecegine inaniyorsan istedigin kariyeri yaparsin vs vs vs .

okumasi kolaydir , olabilecegi sey coktur , iktisat guzel bolumdur . tum iibf branşlari gibi . isin cogu sana bakar ama o da bir gercek . hic bir seyi garanti etmez sana ama potansiyelini degerlendirmek icin imkan sunar .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica ben iktisat okursam şöle bir hedefim var bitirdikten sonra finans masteri yapıcam ve ekonomik danışmanlık yapıcam.. Gazetelerde falan ekonomik yzılar yazmak icin..Eğer olursa bir şirketin CEO'luğu falanda olabilir tabi o işler sonraki vaka ..[signature][hline]Ölüm nereden ve nasıl gelirse gelsin,savaş sloganlarımıız kulaktan kulağa yayılacaksa ve silahhlarımız elden ele geçecek ve başkaları mitralyöz sesleriyle savaş ve zafer naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaklarsa,
Ölüm Hoş Geldi,Safa Geldi !
Sosyal ağlarda paylaş

bilim olarak iktisat oldukca zevklidir bence. sosyoloji bir yandan calculus obur yandan, iyidir iyi. bir ara uni de kalmayi dusunmustum, gercekten zevkli gelmisti.

sadece bir bolum ukuyayim, diploma olsun dersen de iyidir iktisat. ortalamayi dusunmeden mezun olursun. ilk isi bulurken %100 tanidik lazim olur sonrasi sana kalir.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
geffen, 21 Temmuz 2005 19:31 tarihinde demiş ki:
İngilizce iktisat oluyorsa yaz. Olmuyorsa boşver.

turkce iktisat okudum, yurtdisinda okudugum konuyla ilgili bir iste calisiyorum su an. kazancim da iyi keyfim de. geriye donup baktigim zaman iyi ki Turkce okumusum diyorum.[signature][hline]

[Bu mesaj rahatsiz tarafından 21 Temmuz 2005 19:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
rahatsiz, 21 Temmuz 2005 19:33 tarihinde demiş ki:

turkce iktisat okudum, yurtdisinda okudugum konuyla ilgili bir iste calisiyorum su an. kazancim da iyi keyfim de. geriye donup baktigim zaman iyi ki Turkce okumusum diyorum.

tamamda sen mezun olmuşsun bile ki o dönemde iktisat açığı vardı..
5 yılda neler değişiyo şuanda iktisat okuyupta iş bulabilen olduğunu sanmıyorum.
ingilizce olursa belki...artı bişeyler katmak güzel olabilir.
ama yine de ille bu tarz bi bölüm diyosan daha zor olsada ekonometriyi tavsiye ederim...[signature][hline]where's my mind??
Sosyal ağlarda paylaş

iktisatçı olmak çok okuma ve büyük bilgi birikimiyle olur

oturup geçmişin sentezini y6apıp bugüne cevap verip geleceğin taslağını çıkartmaktır iktisatçılık..

tabii iktisat okuduktan sonra tüccar olan adam da var sigortacı olanda bankacı olanda..

iktisat bölümü babzı okullarda kolay biter bazılarında zor biter mesela marmara iktisat (bahöelievler) kolay biten cinsden. hocaları yakalayıp ne öğrenirsen onlardan kârdır[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

fransızca öğrenme.. rusça ispanyolca veya japonca öğren

işletme de bırakılmaz madem girdin deam et nıhahahahahahaaaaaa[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
twistedemo, 21 Temmuz 2005 20:16 tarihinde demiş ki:
peki işletmemi daha geniş iş alanına sahiptir iktisat mı?
marmara üni ingilizce ikitsat okunurken fransızca sıkı bir şekilde kurs alınarak dışarıdan öğrenilir mi? derslerden fırsat kalmaz mı?

okulu kazanmadan önce kendini geliştirme planları hep yapılır ama okulu kazandıktan sonra bi türlü planlar gerçekleşmez benden söylemesi...

sen kendini geliştirmesen bile iş yapabileceğin bi bölüm seçte gerisi de gelirse artın olur...[signature][hline]where's my mind??
Sosyal ağlarda paylaş

niye hem okuyup hhemd e işletmeciliğin tarihi hakkında bilgi ednemez mi?

zaten işletmecilik sanayi devriminden sonra çıktı ortaya o kadar eski değil üstelik aklı başında bir kaç tane model var dönemlre damgasını vuran olarla ilgilenin bugün endne o modeller uygulanmıyor onlara baksın bitti işte.. işletme bilimine hakim birisi olur[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
BabacumMostors, 21 Temmuz 2005 20:23 tarihinde demiş ki:
niye hem okuyup hhemd e işletmeciliğin tarihi hakkında bilgi ednemez mi?

zaten işletmecilik sanayi devriminden sonra çıktı ortaya o kadar eski değil üstelik aklı başında bir kaç tane model var dönemlre damgasını vuran olarla ilgilenin bugün endne o modeller uygulanmıyor onlara baksın bitti işte.. işletme bilimine hakim birisi olur

pembe hayaller mi kuruyo birileri bana mı öyle geliyo:)[signature][hline]where's my mind??
Sosyal ağlarda paylaş

said:
turkuaz, 21 Temmuz 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
said:
rahatsiz, 21 Temmuz 2005 19:33 tarihinde demiş ki:

turkce iktisat okudum, yurtdisinda okudugum konuyla ilgili bir iste calisiyorum su an. kazancim da iyi keyfim de. geriye donup baktigim zaman iyi ki Turkce okumusum diyorum.

tamamda sen mezun olmuşsun bile ki o dönemde iktisat açığı vardı..
5 yılda neler değişiyo şuanda iktisat okuyupta iş bulabilen olduğunu sanmıyorum.
ingilizce olursa belki...artı bişeyler katmak güzel olabilir.
ama yine de ille bu tarz bi bölüm diyosan daha zor olsada ekonometriyi tavsiye ederim...

O donem bankalar batmadan hemen onceki donemdi. acik filan da yoktu.

Benim demek istedigim, illa ingilizce bolum yazin gerisi bos martavalina inanmamanizdir. Yabanci dil ogrenin o ayri ancak ingilizce iktisat takintisina kapilmayin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...