Spastik_Serce Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 bugun dişçiye gidicem, söyleyimde hazırlıklara başlasınlar.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elisha Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 O mescidleri $u yüzden koyuyorlar .. Tehlikeli bir di$ ameliyata girecek olanlar son kez namaz kılıp dua etsinler die .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: khas, 20 Temmuz 2005 11:24 tarihinde demiş ki: bekleyin yakında perşembe ve cuma günleri tatil olacak. az kaldı ülkenin yönetim şeklini şeriata çevirecez. dipten dipten geliyoruz:D omgh super, ne zman olcak[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 amerikada hastanelerde kilise var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Bayiliyorum AKP'nin vicdan özgürlüklerine bu duyarliligina. Ama yatili saglik mekanlarina kolayliklar dilerim, zira mescitten kiliseye, budist tapinagindan satanist ibadethanesine kadar dünyadaki tüm inanclarin ibadethanelerini nasil sokacaklar o mekanlara bilmiyorum artik.[signature][hline]<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Elandra, Night Elf Priestess Penthesilea, Night Elf Huntress Penth, Gnome Rogue <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 *sarcasm off* Allah hepsinin belasini versin.[signature][hline]<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Elandra, Night Elf Priestess Penthesilea, Night Elf Huntress Penth, Gnome Rogue <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Bu gidişle az kaldı yakında militan olucam. Anasını satıyım bütün sene çalış ufak bi kaydırma yüzünden 15-20 puanın gitsin. Ulan çalışmamış olsam aslanlar gibi çalışmadım diiicem aldım bu puanı diicem övünücem kendımle. Ben bu devleti napıyım ? Militan olmıyım da ne olıyım üle !!!!!!!![signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 herkes dinini dilediği gibi yaşasın diye yapmadıkları zibidilik kalmadı ibadethanenin doktorda ne işi var ya hasta olan zaten ibadetini yapmasın her şeye dini karıştırıyolar! din allahla kul arasındadır hayatın her noktasına din sokarak olmaz bu isler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 o_O[signature][hline]Sert Kal Taviz Verme ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Araba200 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 işet yakinda turban takmakda zorunlu olacak yawas yawas siz daha alin kola turka ulker olacagi bu işte akp yonetimini kınıyorum[signature][hline]asdasdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 wowow şeriat[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: Araba200, 20 Temmuz 2005 19:50 tarihinde demiş ki: işet yakinda turban takmakda zorunlu olacak yawas yawas siz daha alin kola turka ulker olacagi bu işte akp yonetimini kınıyorum evet ülker cikletlerını şekerlerini yiyin kolaları için dişleriniz çürüsün dişçiye gidip orada mescitlere gidin dimi... Kardeşim ne alakası var ülker le ? adamlar zaten iktidardalar. Sen almışssın almamışssın koymaz artık onlara...[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriteri Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Arkadaşlar, eleştirmek için eleştirmeyelim lütfen. Öncelikle biraz objektif olmaya ve tasarının orjinal olarak nası bişe olduğuna bakalım... evet bakıyoruz. Ne diyor? İbadethane diyor. Yani, mescit, haham, kilise felan demiyor. Yani, dinin her ne ise orada vecibelerini yerine getirebilirsin. Bahsedilen mekan, içerisi boş ve sessiz olan, müslümanlar için seccadesi Kur'an kitabı olan, hristiyanlar için incili olan bir mekan. Ülkemizde insanların %90 ı müslüman ise ve ateist değilse, bu bir ihtiyaçtır. Aslında, %90'ı ateist olsa dahi ihtiyaçtır ya, o ayrı... Biraz daha bakıyoruz tasarıya. Ne diyor? Yataklı sağlık merkezleri, hastaneler falan. Ama neymiş? Yataklı. Yani dişçiler için böyle bir durum yok. Ama yataklı hastaneler için var. Tabi olacak ve olmalı. Ben hastanede yatarken nasıl kılacam namazımı? Refakatçim nasıl kılacak? Ayrıca birşey daha hep ilgimi çekmiştir ki, bu tür dini meseleler ülkemizde hep ciddi eleştirilere yargılamalara maruz kalıyor. Bu eleştirmenlerin çoğunluğu avrupa ve amerikayı "gelişmiş" gördükleri halde, oralarda bu tür uygulamaların olduğunu ve normal karşılandığını gözardı ediyor... Hollanda'daki bir fuarda mescit olmadığı için epey zorlanmıştık. Ve durumu yetkililere bildirdik. Uluslararası bir organizasyon yapıyorsunuz, bir ibadethaneniz bile yok diyerekten. Kimse bize "pis dinci" falan demedi. Çünkü, "dinci" olarak değil "dindar" olarak algılandık ve talebimiz saygı ile karşılandı. Özürler dilendi ve ertesi sene ibadethane için bir oda tahsis edilmişti... Bilmiyorum farkında mısınız ama, "ibadethane" birçok dindar insan için çok önemli bir yerdir. Peki dindar olmayanlar için nedir? Hiçbirşey di mi? Olsa da olur, olmasa da olur. Peki olmaması adına bu kadar uğraşın, tepkinin sebebi nedir? "Zorunlu" olmasına karşı çıkıyoruz derseniz de cevabım yukarıdadır. Gene tekrarlayayım. Eğer o hastanede 2-3 kişinin bile böyle bir ihtiyacı varsa bu karşılanmalıdır. Hiçbir yataklı sağlık kuruluşu için, 10metrekarelik alanı tahsis etmek büyük bir külfet değildir. Bir daha belirteyim ki, dişçiler için falan böyle bir zorunluluk yok. Delinin biri taş atmış, kırk akıllı çıkaramıyor yani... Bir de olayları sadece kendi açımızdan değil, toplum açısından değerlendirmeye çalışalım. Ne dersiniz hoş olmaz mı?[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Delinin biri atmadi o disci olayini, ilk hali öyleydi, tepki gelince bu hale getirdiler lütfen bilmeden böyle konusmalar yapma. Ayrica, ibadethane sadece Islam'a mi var? Bu ülkede hristiyan da var, Yahudi de var, Budist de var, Pagan da var satanist de var... var da var yani. Hepsinin dini gereklerini koyacaksin o halde oraya? Sonra ben gidicem, ben Penth dinine inaniyorum, burada 10 tane manken olacak benim dinimin geregi olarak diyecem, onu da gerceklestirmek zorunda olacaklar cünkü benim dinimin geregi. Kisaca, devlet kurumlarinin din islerine KESİNLİKLE bulasmamalari gerekir, yoksa böyle sarpa sarar. Bu ibadethane tasarisi degil, mescit tasarisi. Bu din özgürlügü degil, Islam özgürlügü tasarisi[signature][hline]<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Elandra, Night Elf Priestess Penthesilea, Night Elf Huntress Penth, Gnome Rogue <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 yaptırımlar ihtiyaçlara göredir bu ülkede daha çok müslüman varsa onların talepleri daha önce gelir.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Ayrıca ÖZEL diyor. Sen ÖZELLERİN sadece işleyişlerine karışabilirsin. İçeride ne odası olucağına sen karar veremezsin. O zaman evlerimizede ibadethane yaptıralım... Ayrıca İbadethane diyorlar tabiki tepki çekmemk için Siz sanıyormusunuz oraya Cem Odası Kilise açılıcak Mescit açılıcak...[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 bugun özel br hastaheye(memorial) gittim içinde mescit vardı(girişteki panado yazıyordu) devlet mi koydurmuş bunu hiç sanmıyorum.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive [Bu mesaj forgiver tarafından 20 Temmuz 2005 20:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 @moriteri; ibadethanelerin güzel şeyler olması kullanılıyor olması, kimi insanların çok işine yarayacak olması ibadethanelerin hastaneler için vazgeçilmez olduğu anlamına gelmez. kütüphanelere duş, camilere revir yapmak gibi bir şey bu. özel hastane olsun yaptırsın ibadethane mescid vs. muhakkak psikolojik olarak iyi yönde etkiler. ama bu şekilde zorunlu olması anlamsız, gereksiz. hastanedeki ibadethane o yapının kuruluş amacının dışında.[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Mescit ayrı ibadethane ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 nasıl ayrı? mescid müslümanların ibadethanelerinden biri değil midir? yanlış mı biliyorum ben?[signature][hline]Adblock Image: http://forum.paticik.com/images/madalya/* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 altı üstü bir oda, altınada bir halı[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: Muhallebi, 20 Temmuz 2005 20:50 tarihinde demiş ki: Mescit ayrı ibadethane ayrı. lol[signature][hline]Bakınız! Na Buyrun! Mail=MsN Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: Muhallebi, 20 Temmuz 2005 20:50 tarihinde demiş ki: Mescit ayrı ibadethane ayrı. gel lan öpücem =)[signature][hline]Kreese, 27 Haziran 2005 00:50 tarihinde demiş ki: blachkaos ilk geldiğimden beri acaba fake mi diye düşünmeye başladım hakkında DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411 bLogger oLdum ben! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Dişçiye giden ne diye dua etçek? -Allahım nolur çekmesin dişimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2005 said: forgiver, 20 Temmuz 2005 09:24 tarihinde demiş ki: bir kaç bilgi [li]şu anda özel veya devlet çoğu hastahanede mescit mevcut[/li] [li]eski yönetmenlikte zaten ibadethane bulundurulması için bir madde mevcut[/li] [li]yeni yapılan yönetmenliğe de eklenmiş o madde[/li] [li]poliklinik, muayehane, dişçi gibi ufak medikal hizmetlerin verildiği değil yataklı büyük hastahaneleri kapsıyor[/li] ibadethane derken tabi ki mescit olarak algılıyoruz; çünkü insanlar o amaçla kullanıyor; genelde bodrum veya giriş katlarında bulunan 50 m2 lik bir oda oluyor; halifleksle kaplı, bazılarında içinde dini kitaplar olan ufak bir kitaplık var, zaten tesbih rulz, koymasalar bile bırakan, unutan oluyor içinde. kim kullanacak; hasta refakatçileri veya ziyaretçileri, personel, hastahaneye uğrayan insanlar. hasta zaten kullanamaz ve kullanmasına gerek yoktur; gerçi hastalığına göre değişir; ama ameliyat olan bir hastanın yataktan kalkması min 1-2 gün sürüyor tabi ki gine ameliyatın cinsine göre değişmekle birlikte. amaç nedir; tabi ki şeriat :) ; hala bunu düşünüyorsanız bence gidin bir hastahaneye; mümkünse mescit olmayanlarından olsun. Bu yazı cok yeterli bana yazcak bisi bırakmamış...[signature][hline]Bakınız! Na Buyrun! Mail=MsN Allahım sen beni dostlarımdan koru,Dusmanlarımla ben ilgilenirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar