Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Futbol Terimleri

Mandoo

Öne çıkan mesajlar

neden ayaktopu değilde futbol diyoruz?(eskiden ayaktopu da baya yaygınmış)

neden aut, faul, ofsayt, penaltı, frikik vs.. gibi terimler kullanıyoruz...hiç türkçeleştirilmeye çalışılmış mı bu terimler?[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Sosyal ağlarda paylaş

faul-oyuncu kusuru(hiç düşünmeden salladım bu kadar oldu)
penaltı-kaleye serbest vuruş olabilir daha bir çok şey türetilir...yani kıronun biri gitmiş 'stop' a 'istop' demiş oyunun adı istop olmuş..bu da o hesap...[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mandoo, 15 Temmuz 2005 01:53 tarihinde demiş ki:
faul-oyuncu kusuru(hiç düşünmeden salladım bu kadar oldu)
penaltı-kaleye serbest vuruş olabilir daha bir çok şey türetilir...yani kıronun biri gitmiş 'stop' a 'istop' demiş oyunun adı istop olmuş..bu da o hesap...

Stop'un istop olarak söylenmesi Türkçe'den ötürüdür, kırolukla bir ilgisi yoktur. Türkçe'de kelimelerin başında S ve L harfleri olmazmış. Leğene ileğen, limona ilimon denmesi (herkesçe değil tabii ama ) Türkçe'den ötürüymüş. Bize de okulda öğretmişlerdi.[signature][hline]Kuzgun'dum ben...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wook, 15 Temmuz 2005 13:19 tarihinde demiş ki:
bazıları tükcelestirilse olabilir ama
ofsayt nassı olcak?? :D

boş alan...alan ihlali(uo saolsun)[signature][hline]''Devlet-i Osmaniali'de terfii temayuz ilim irfan ile olmaz; ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz, ya da olacak ten ile temas...'' {Osmanlı Özdeyişi}
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...