nitromagus Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 boğaziçi derim ben de. ancak boğaziçinde makine mühendisliği ağır bir bölümdür ona girmeyi zaten düşünmüyormuşsun sanırım yani hakkaten hiç ilgin yoksa zorlanırsın. matematiğe girersen de birinci falan girersin heralde:) burs falan veriyorlar heralde öyle olunca...[signature][hline]I'm rubber, you're glue. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
turambarturin Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 walla ben bogazici derim niye dersen itu oldukca zor nefes alamassin diyo herkes... bogazicine de essek baglasan mezun olur diyolar... bende bogazicine gidecektim ki... herkes tip yazacaksin diye uzerime yuruyene kadar :( :( :( :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nitromagus Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 kim çıkarmış ya bu lafı eşşek bağlasan mezun olurmuş, gelsinler mezun olsunlar be biz geberiyoruz yaz okulunda.[signature][hline]I'm rubber, you're glue. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2005 ITU = Insani Tuketen Universite.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | [b]Email: [email protected][/b] kaderde varsa düzülmek, neye yarar üzülmek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 said: Wispy, 09 Temmuz 2005 00:00 tarihinde demiş ki: Sonra matematik, lise matematiği değil söylendiği gibi, abstract tır discrete dir, adamı canından bezdirir valla. Ama sen, ben idealistim formul bulacam adına Top's Law diyecem dersen helal derim, akademik yolda başarılar dilerim. Makineye gelince; pek çok insanın yaptığı hataya da düşme. Yani öss de ilk 100 e girdim puanım manyak, hop boğaziçi bilkent elektronik. E canım benim sen hiç fizik sevmeden gidersen ne olur, hayatın cehenneme gider. O yüzden fizik sevmiyorsan falan makine asla düşünme. boyun posun devrilsin canım :) fizik seviyorum da üniverstede makine seçip uğraşçak kadar ilgili duymuyorum ondan seçmicem makine heralde.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 said: nitromagus, 09 Temmuz 2005 21:53 tarihinde demiş ki: matematiğe girersen de birinci falan girersin heralde:) burs falan veriyorlar heralde öyle olunca... bak bu ilgimi çekti :p ciddi ciddi burs mu veriyorlar bölüm 1.lerine :)[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Bölüm ilk 3 ü bedavaya superdorm da kalıyor[signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Bence muhendıslık teknık unıversıtede okunur.Adamı tuketen unıversıte ,yoran üniversite iyi guzelde bunlar hep mezun oldutkan sonra ınsanın ısıne yarayacak seyler.Itu guzel okuldur;calısmadan unıversıte mı okunur ayrıca.Bana gore yatarak unıversıtede okumak hıc bır işe yaramaz.İstanbul ıstıyorsan ıtu ankara ıstıyorsan odtu secmelısın. Ayrıca Turkıye'deki en hızlı "super bılgısayar" itudeymiş hayırlı olsun :D[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ; Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ; Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 peki dokunabiliyomuymussun o superbilgisayara? :) bence ilk once ne olacagina karar ver. ondan sonra bogazici ya da itu dersin. illaki bilgisayar isi yapacaksan ve TR'de kalacaksan ITU bilg. muh. senin icin daha iyidir tabi. sonucta kendi alaninda okumus olursun. ancak sen bilg. muh. beni kesmez dersen, bogazici her zaman icin ilk tercihin olsun. adinin yetmesi, teknik okul vs. vs. bunlar fasa fiso. mezunlarina bakacaksin, okurken sana ne gibi avantajlar sagliyo buna bakacaksin, bir de okul disinda sana ne gibi avantajlar kazandiriyo buna bakacaksin. ITU de kotu bi uni. degil, ama bogazici ayri kosede durur daima.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 dokundum[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ; Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ; Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Yalnız yurtdısında bayagı ITUden mezun turk bilg. muhendisi var, bogazicinden tam tersine mezunların cogu yurticinde okuyor. Ha onunde iki secenek var. Ben yurtici/yurtdısında bilgisayar muhendisi olucam ilgim o diyosan ITU derim. Bogazicinden cıkan adam muhendis olmaz yonetici adayı olur, mesela bogazici bilg. muhendisliginde okuduktan sonra 4-5 sene muhendislik yaparsın sonra ITden sorumlu yonetici vs olursun bi sirkette. Teknik uniden mezun olmakla bogazicinden mezun olmanın farkı bu.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 boğaziçi tabiki[signature][hline]Mike Portnoy | Vic Firth | Mapex murderer dark forter // retired uo player Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
twistedemo Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 ben sana matematik çok seviyosun die boğaziçi diyodum hep ama tüm yazılanları bir bir okuyunca kesinlikle itü bilgisayar ;p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Bence b.içi.[signature][hline]TW'ın GraLı =) Fake Hoşgeldin. Bende Fake'im Nabar? :P Londra'da Meydana Gelen El-Kaide Bağlantılı Terör Olayını Kınıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 venator yöneticilik falan daha cazip geliyor şu söylediklerini okuduğumda bana, ayrıca kesinlikle yurtiçinde çalışıcam yurtdışı eğitim için olabilir ama çalışmak için olmaz.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 O zaman bogazicine gidiceksin. Bogazici'nin butun bolumlerinde aslında ya akademisyen ya da yonetici adayı yetistirilir gibi bisi. Muhendis olacam ben diyosanız bogazici'ne gitmeyin teknik universite ya da bilkent'e fln gidin, ama yurticinde bi sirkette yonetici olmak istiyorum vs diyosanız o is icin bicilmis kaftan =) Yalnız matematikle biraz zor olabiliro yonetici olayı, cift anadal yapmayı deneyebilirsin ilk sene kasarsan kabul olabilir belki. Ya da master.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki: Zaten tekerleklere karşı ilgim var... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 gel boğaziçine gel, matematik bölümü gayet güzel... matematik istiosan gerçekten mutlu oluosun.. ilerde nereye yöneleceğin sana kalio zaten üniye diil..[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 bilgisayarla ilgili bir sey yapacaksan, "programlama" mi "muhendislik mi" "bilgisayar bilimi" mi buna karar ver once programlama ise eger, bilgisayar muhendisligi okudugun zaman, bunun programlamana bi etkisi olmayacak, normalde bilgisayar muhendisi mezunlari, sektorde pisiyor, yani, onceden deneyimin calismisligin falan yoksa, mezun adam yeniden basliyor normalde. Herhangi bir muhendislik de okusan, kendi kendini programlama yonunde gelistirebilirsin Ama su var, bilgisayar muhendisligi okudugun zaman, muhendislik egitimi alacaksin, OS'tan Ag'a, dil yapilarina, veritabanlarina vs bi ton alanda bilgin olacak (ama tutup da web sitesi programlamayi ya da ne bileyim, DB programlamayi, calisirken ogreneceksin daha sonra -- yani, adamlarin ihtiyacini gorecek sekilde kastim) Okudugun yere gore de, bilgisayar muhendisligi/bilimi arasinda bi egitim goreceksin. Bizim bolum (odtu) icin mesela dengeyi kuramaz, egitim muhendislikten cok bilg. bilimine kayar derler, dogru olabilir de [karsilastiramiyorum maalesef], ama tavsiye ederim. Puan olarka yeter, ben de oyle bir puanla girdim gecen sene. ODTU de guzel yer, biraz karasal iklim ankara, ODTUden disari cikinca da bozkirda oldugunu farkediyorsun, ama degiyor yine de edit: mezun olmus olup da anlatanlarin yalancisiyim valla :)[signature][hline]wastiee [Bu mesaj wastiee tarafından 11 Temmuz 2005 02:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadS0uL Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Baggio, 10 Temmuz 2005 01:24 tarihinde demiş ki: ITU = Insani Tuketen Universite. İTÜ Makinæ'yæ makinæ mühendisliğini severek girdim. Gelecek sene 4 oluyorum ve artık bu meslekten nefret ediyorum. Git Boğaziçi'ne paşalar gibi rahat rahat oku. İTÜ adamı eğitimden soğutuyor.[signature][hline]http://spaces.msn.com/members/ygt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Venator, 10 Temmuz 2005 17:36 tarihinde demiş ki: Yalnız yurtdısında bayagı ITUden mezun turk bilg. muhendisi var, bogazicinden tam tersine mezunların cogu yurticinde okuyor. Ha onunde iki secenek var. Ben yurtici/yurtdısında bilgisayar muhendisi olucam ilgim o diyosan ITU derim. Bogazicinden cıkan adam muhendis olmaz yonetici adayı olur, mesela bogazici bilg. muhendisliginde okuduktan sonra 4-5 sene muhendislik yaparsın sonra ITden sorumlu yonetici vs olursun bi sirkette. Teknik uniden mezun olmakla bogazicinden mezun olmanın farkı bu. bilgisayar muhendislerinin teknik eleman olarak gorulmelerine sonuna kadar karsiyim. bu zihniyet devam ettigi surece teknik lise mezunlariyla ayni kefeye konulmaya mahkum oluruz. zaten muhendis olduktan sonra yapacagin is yonetimdir. ha seni alt kadroda once pisirirler sonra yine ust kadroya alirlar. bogazici mezunlarinin onceligide buradan gelmekte. seni ust kadroya gore yetistirir.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 lol yok öle birşey.. üst kadroya göre yetiştirmek ne ki?? üst kadro dedigimiz ne hem?? Türkiyede girebileceginiz iki türlü şirket modeli var. 1-Development yapan şirketler 2-Satış yapan şirketler birinci profildeki bi şirkete girerseniz, ilk basta developer, daha sonra project manager falan olursunuz. ikincisine girerseniz kafadan satışla alakalı bilimum yerlere gelirsiniz. mesela IBM bu profildeki bi şirket Türkiye bazında. okudugunuz üniversiteden ziyade sectiginiz şirket tipi önemli yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: wastiee, 11 Temmuz 2005 02:23 tarihinde demiş ki: bilgisayarla ilgili bir sey yapacaksan, "programlama" mi "muhendislik mi" "bilgisayar bilimi" mi buna karar ver once programlama ise eger, bilgisayar muhendisligi okudugun zaman, bunun programlamana bi etkisi olmayacak, normalde bilgisayar muhendisi mezunlari, sektorde pisiyor, yani, onceden deneyimin calismisligin falan yoksa, mezun adam yeniden basliyor normalde. Herhangi bir muhendislik de okusan, kendi kendini programlama yonunde gelistirebilirsin Ama su var, bilgisayar muhendisligi okudugun zaman, muhendislik egitimi alacaksin, OS'tan Ag'a, dil yapilarina, veritabanlarina vs bi ton alanda bilgin olacak (ama tutup da web sitesi programlamayi ya da ne bileyim, DB programlamayi, calisirken ogreneceksin daha sonra -- yani, adamlarin ihtiyacini gorecek sekilde kastim) Okudugun yere gore de, bilgisayar muhendisligi/bilimi arasinda bi egitim goreceksin. Bizim bolum (odtu) icin mesela dengeyi kuramaz, egitim muhendislikten cok bilg. bilimine kayar derler, dogru olabilir de [karsilastiramiyorum maalesef], ama tavsiye ederim. Puan olarka yeter, ben de oyle bir puanla girdim gecen sene. ODTU de guzel yer, biraz karasal iklim ankara, ODTUden disari cikinca da bozkirda oldugunu farkediyorsun, ama degiyor yine de edit: mezun olmus olup da anlatanlarin yalancisiyim valla :) doğru, zaten genellikle herkes bunları söylemiş, odtü bilg. de okuyan birinden de bunları duymak iyi oldu :) yani bilgisayar mühendisliği okuyunca bana programlama ile ilgili pek bir bilgi aktarılmayacak, yine iş bende bitecek. odtü bilg. müh.'ün iyi olduğuna hiç kuşkum yok ama gerek ailevi gerekse şahsi nedenlerden dolayı ankarada okumama imkan yok gibi birşey. yani bilg. müh. okursam ancak itü olcak :)[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 ust kadro... sirket yapisi ve gorev dagilimi yapildiktan sonra subede calisanlar alt kadro, sube muduru -> bolge yonetmeni -> genel mudurlukteki kadrolar da ust kadro. TR'deki bilgi islem sirketlerinde bu yapilanma henuz yoksa bile senin de bildigin gibi buyuk sirketlerin cogunda vardir bu duzen.[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 11 Temmuz 2005 14:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 üst kadroya göre yetiştirme die bi olay yok. bilgisayar mühendisliginin temelleri verilir egitimde, bunun üzerine şirketlerdeki projelerde deneyim kazanılır.. sonucta dogru dürüst egitim verilen okullarda, hep bu temel üzerinde yogunlasılır, programlama kısmı derslerde anlatılmaz, ancak verilen projeler ve ödevler sayesinde ögrenciler kendi kendini yetiştirir..ama hoca oturup da ahanda şöle şöle yazacaksınız die birşey göstermez.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 ben zaten bundan bahsetmiyorum. haklisin burada tabii ki. ama bogazici'de gidip ekonomi dersi de alirsin, isletme derslerini de alirsin. secmeli olarak ITU'de veriliyo mu bu dersler pek bi bilgim yok, ancak bogazici'deki gibi verilemeyecegi kesin. acikcasi ben sirketimde mudur olarak herhangi bi bilg. muh. koymaktansa, isletme dersleri almis birini bu goreve yerlestirmeyi tercih ederim. ust kadro vs. dedigim olaysa tamamen kisinin sahip oldugu vizyona bakan bi sey. ITU'de bunu ne kadar kazandirirlar bilmiyorum ama bogazici bu isi yeterince yapiyo, ki "liberal arts" okulu olmanin en buyuk avantaji bu. [signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 11 Temmuz 2005 19:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar