Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

boğaziçi mi itü mü?


metboy

Öne çıkan mesajlar

bu sene saçma sapan bir hata yapmamışsam 289 civarı ham puan bekliyorum. ben boğaziçi matematik istiyordum normalde tutuyor rahat rahat. (okuldan 79 küsürat gelcek) demek ki 368 civarı birşeyler oluyor. bu puanla boğaziçi makine müh. de tutuyor ama ben makine müh.te yapabilceğimi sanmıyorum, beceriksizimdir biraz. bilgisayar mühendisliğine boğaziçinde tutsa puanım hiç düşünmez giderdim ama ancak itüde tutabiliyor. şimdi ben boğaziçi matematiğe mi gideyim yoksa itü bilgisayara mı? normalde matematik istiyordum ama matematiği yazılım alanına yönelmek için istiyordum, bunların yanında benim boğaziçi takıntım da var - hep boğaziçinde okumak istemiştim - şimdi ben sizce ne yapayım?

gerçi daha puanlar gelmedi belki kaydırmışımdır belki yanlış işaretlemişimdir ama büyük ihtimal böyle gelcek puan.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
yazılıma yönelmek için matematiğe gitme bence
hem lisede gördügün matematikten cok farklı unideki matematik
gerçi bilg mühendisligindede ilk sene gayet sıkı matematik gösteriyorlar
algoritmalar vb herseyi görüyorsun
uni olarak itüde okumak zor evet
bogaziçi zaten adı yetiyor
ama bölüm olarak benim tercihim bilg müh olurdu

gerçi elektrik elektronik müh de okuyorum ve şunuda söyleyebilirim ki
yazılım sektöründe bilgi sahibi olmak için pek çok kurs da var sertifika programlarıda var
elektik elektronik okuyup ben ek olarak 1-2 programlama dersi de görüyorum mesela , istersemde kurs vb gidip programlama ögrenirim..
unide okadar iyi göstermiyorlar programlamayı
iş neticede sende bitiyor
o nedenle piyasaya cıkarkende senin programlama bilgin vb göz önünde bulunduruluyor ki
bilg mühendisi olupda pek programlamadan anlamayan cok kişi varken herhangi bi müh ten mezun olup cok iyi programlama bilen kişilerde baya var ve işe alımlarda tabiki 2. tip seçenek daha cazip..[signature][hline]G3NK
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
zitem illede zitem
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

programlama kurslarına ve sertifika alınan kurslara vs. hazırlık sınıfı okurken başlayıp öğrenmem gerekenleri öğrenene kadar devam etmeyi düşünüyorum zaten, ama o zaman boğaziçi mat. seçip de bu kurslara gidip programlama bilgimi arttırabilirim. yani mat. seçmem de bir sorun yok gibi.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kesin olarak istanbul olsun demiyosan puanın odtu bilgisayara yetebilir mesela o civarlarda olması lazım puanının. Aklını celmis olmayayım ama bak bence bi yine de.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İstanbulda aileden bagımsız kalabiliyo olsaydım ben de istanbul derdim herhalde eheh =P

Ama evet bogazicinde muhendislik okunmaz, fakat matematik olarak gayet iyi olur. Yanlız yazılım yapmak istiyorum diyosan matematik yerine bilgisayar sec derim, ki sonucta itu bilgisayar diyorum. Secim senin ama, ben hala odtude ısrarcıyım ama. Burslusu yetse bilkent bile derdim ama yetmiyo herhalde.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende aynı ikilemdeyim boğaziçi işletme yada moleküler biyo seçebilrim yada itü elektronik :p karar veremiyorum boğaziçi cazip geliyor işletmede moleküler biyoda da yapabilirm mutluda olabilirm ama elektronik ise hep istediğim bişi hangisini seçceğime karar veremiyorum

özellikle moleküler bio ve elektronik arasında kaldım rahat iş bulmam lazım iyide kazanmam lazım :p çok şey istiyorum ama öyle işte hangisini seçsem kararsızım etrafınızda bu işlerle uğraşanlar nasıl para kazanıyor (çok açık sordum:))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

odtü bil tutuosa tek bi saniye bile düşünme derim..

sabancıdan burs alabiosan ve durumun elveriosa onu da düşün derim ama sabancının fiyatı ucuk degerlerde bu yıl..

bilgisayar mühendisligi programlamadan ibaret deildir yalnız. mühendislikte sana verilen temeldir. programlama kısmı cok fazla ögretilmez, zaten nreye kadar göretebilirsin ki, ucsuz bucaksız bişi..

ama kursa gider ögrenirim dersen o yalan olur derim. bilgisayar mühendisiyle programcı arasında epey bi fark vardır. sen de arada bi yerde takılır kalırsın..

şimdi itü bilgisayara da git diyemicem, türkçe egitim veriyor sanırım. bilgisayar okuyacaksan kesinlikle ingilizce okuman lazım. her an yeni bişi cıkıo, bunları takip edebilmek cok önemli..

o yüzden odtü'yü es gecme derim. tutuosa kesin git yani..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya odtü bilg. tutmuyor sanırım odtü endüstri falan tutuyor, ama ankarada okumak şu anda benim için çok uzak bir düşünce hatta hiç olmaz gibime geliyor istanbul olcak büyük bir ihtimalle. peki ceday boğaziçi matematik okusam programlama konusunda çok mu eksik kalırım, kurslara gitsem kendim uğraşsam falan, yapamaz mıyım yani, veya okuduğum bölüm yardımcı olmaz mı.[signature][hline];;suitfly | icq | msn: [email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

programlama olayını kursa gitmeden de ögrenebilirsin kendin..
kursların cogu para tuzagı hiç tavsiye etmem..

walla bogaziçinde ders secimleri nasıl hiç bi fikrim yok. baska bir bölümdeki derslerden falan da alınımıo acaba?? öle bi secenegin varsa temel bilgisayar derslerini alabilirsin, ki bu senin için baya iyi olur..

itü bil ile bogaziçi matematik arasında kalırsan bence bogaziçi sec. çalışmaya hevesli biriysen o sekilde de götürebilirsin..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bölümüner göre seç bence.
bu arada mühendisliklerde itü havada karada boğaziçiyi ezer bence.boğaziçi 5 mühendislik bölümüne sadece 1 fakülte ayırmış toplamda,ditüde bir mühendislik için bir fakültre var neredeyse,inanılmaz labaratuavarlar var vs vs. itüde imkan daha fazla bence.ha ama boğaziçine gitmedim şimdi ama bir fakülte olduğunu düşünerek bu sonuca vardım.mesela bizim makina fakültesinde(itü) içind ekocaman fabrika gibi atölye var devasa makinalar var.boğaziçinde böyle birşey olabileceğini zannetmiyorum işte :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Met'im öncelikle hayırlı uğurlu olsun, aslan gibi yapmışsın, başarırsın biliyordum.

Şimdi, matematik diyince, yazılım için düşünüyorsan eğer yalan, bizim okulda bir tek programlama olaram matematikçinler 1 dönem matlab 1 dönem java alıyorlar gerisi fıs.

Sonra matematik, lise matematiği değil söylendiği gibi, abstract tır discrete dir, adamı canından bezdirir valla. Ama sen, ben idealistim formul bulacam adına Top's Law diyecem dersen helal derim, akademik yolda başarılar dilerim.

Makineye gelince; pek çok insanın yaptığı hataya da düşme. Yani öss de ilk 100 e girdim puanım manyak, hop boğaziçi bilkent elektronik. E canım benim sen hiç fizik sevmeden gidersen ne olur, hayatın cehenneme gider. O yüzden fizik sevmiyorsan falan makine asla düşünme.

Odtü Endüstri ye gelebilirsin, ki eğer kararsız kaldıysan mühendislik olarak endüstri derim. Odtü zaten kanımca Türkiye'de ki en iyi endüstri fakültesine sahip, hoca kalitesine göre, zaman zaman tüh oraya gideydim demiyorum değil.

Üniversite işinde uzun uzun düşün, pek çok faktör giriyor devreye, aile, çevre, şehir vs hepsini ince eleyip sık doku ki, benim gibi söylenip durmayasın şehir konusunda[signature][hline]Why are you so weak ? Because your hate is weak! / Uchiha Itachi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...