Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BOKS


Keyzar

Öne çıkan mesajlar

Bendeniz 3.5 yıldır amatör boks ile uğraşıyorum. Fit-boks ile bu işe başladım ve sonradan hastalık derecesinde müptelası oldum.

Vücudunuzu esneten, güçlendiren, reflekslerinizi geliştiren, hareketlerinize zerafet ve ritim katan, gündelik yaşamınızdaki stresi hem beyninizden, hem vücudunuzdan atan, sinirlerinize hakim olabilmenizi sağlayan(özellikle agresif bünyelere ilaç gibi geliyor), birçok insanı ürkütecek yada şoka sokacak olaylarda sağduyulu ve soğukkanlı davranmanıza yarayan son derece "süper:)" bir spordur.

Medyaya yansıyan bazı ağır siklet sporcuların agresif tavırları, birçok kişinin bu spora önyargıyla olumsuz şekilde bakmasına yol açmakta. Bu boks ile değil, tamamiyle sporcunun kendi kişilik sorunlarıyla alakalı birşeydir(Bkz. Mike Tyson). Sanılanın aksine boks yapan kişiler son derece mülayim, sakin ve sabırlı insanlardır.

Televizyonlarda kan revan içinde kalan sporcuların durumu son derece vahşi bir görüntü çizdiği için, insanlar ringe çıkan kişilerin birbirine ölesiye saldırdığını düşünüyor. Tam tersine ölümüne saldıran kişi zaten kontrolünü kaybetmiştir ve tamamiyle taktiksel hareketlere ve einstein kadar olmasada zekaya ve de kurnazlığa sahip olmaktan yoksun bu davranışlar mağlubiyetle sonuçlanmaktadır.

Ülkemizde genelde ekonomik açıdan alt seviyede olan kesimin şiddet içeren sporlarla ilgilenmesi ve ekonomik gelişmişliğin kültürle de birebir bağlantılı olması neticesinde, bu sporların sokak kavgalarına taşınması(Bkz. Kickbox, Taekwando) insanları ne yazık ki bu tarz sporlardan daha da soğutmakta.

Hoşgörü kazanmak, çevrenizde olup bitenlere ve insanlara karşı tahammül yetinizi arttırmak istiyorsanız ve tabi ki vücudunuzu "fitness" salonlarında ağırlık kaldırıp indirerek yapay bir şekilde terbiye etmek yerine hem gerçek gücü kazanıp, hem de yağsız kas elde etmek istiyorsanız buyrun "Boks'a"...[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha eğlenceli olduğunu kabul ediyorum, çünkü kick-box antremanlarına da girdim ama konumuz "boks"...[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Üzüldüm Pipo:( Çok ender rastlanan bir durum amatör boks için. Şanssızlığına denk gelmiş...
En son gençler Avrupa şampiyonasından bir örnek vermek istiyorum yaralanmalar konusunda: 400'e yakın sporcu ve sadece bir "çıkık"(bayan sporculardan biri yumruk atarken kolu çıkmıştı).

Seperate, bahsettiklerin amatör boksörlerde rastlanmayan vakalardır. Başınıza geçirmiş olduğunuz kask hem kafatanızı, hemde kulak çevresini yeteri kadar korumaktadır. Tehlikeleri yok demiyorum yanlış anlama...[signature][hline]Aa kanashimi ni somaranai shirosa de
orenji no hanabira yureteta natsu no kage ni
Yawarakana hitai wo nakushite mo
Akaku someta suna haruka koete yuku
Sayonara no rizumu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
Ben fenerbahçe dereağzında ortasiklette boks yaptım lisans almak üzereyken bıraktım.Hatta lisans alıp klup sporcusu olunca oda verıorlardı bellı saatlerde sana süper olanakları var ilgilenenler özel msj la ulaşsın yardımcı olurum.

Arkadaşın dedıgı amator olarak boks farklı bir olaydır.Benim olayım klup sporcusu olmak.
Kafanızda ilk bunu seçin ona göre yardımcı olmaya calısırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bi yerlere gelmek icin tercih etmiyorum.Tabi ki klupte olmakta hos olur.
Ben stres atmak icin istiyorum amatorde. En azindan bi kac ay hazirlanmak bile sanirim enerjimi alir :p
Ben bu sekilde birsey istiyorum.Istanbul da degilim mersin deyim mersinde okurken biseyler yapmak istiyorum. burda bir boks salonu var daha hic konusmadim.

sadece nasil bi spor merak ediyorum daha once hic arastirmadim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ulen Biri Yardım Eli Uzatsın Bana 19 Yaşında Boksa Başlamak İstiyorum...Evet Kazık Kadar Olduğumu Biliyorum Tekeldeki Antronör de Söyldi =)...İst Anadolu Yakasında Varmı Bildiğiniz Bi Salon Profesyönel Deilde...Bu Saatten Sonra Olmaz Tabikide Ama Spor Olarak Öğreten Bir Yer...Bostancı Tarafları Olsa İyi Olr.

Edit:Amatör Mamatör Bu Saatten Sonra Nereye Kadar Gidebilirsem Gidecem =)

[ Mesaj 06 Nisan 2007, Cuma - 00:43 tarihinde, KenshinHimura tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...