Werewolf Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Etiyopyalılar Türkmüş![signature][hline]Yobazım ama para bende.
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 BİR HARF'İN -TARİHSEL- ÖNEMİ Aslına bakın, bir şey aklıma bir şey geldi, onu da belirtelim. Hz.Ali'ye ait olduğu söylenen bir söz hep söylenir, "Ben bir harf öğretenin kölesi olurum" sözü ona ait eder. Şimdi burada bu kazılarda bulunan bulguların okunmasında bir harf, iki harf, beş harf, bakın ne kadar önemli, o sözün değerini arttırıyor. "Bir harf öğretenin kölesi olurum" daki mecazî anlam ne kadar önemli. Burada üç tane, beş tane harfi çözmek bile, dünya Uygarlığı'nın temelinde neleri değiştirebiliyor. Bir şeyin bulgusu, hani polis bugün iz sürürken bir delili bir yerde bulur oradan gider ya, biz de tarih polisi gibi bir yerde geriye doğru giderek "6000 yıl önce, 16000 yıl önce burada Türkçe bir harf bulduk" diyoruz. Bakın "120 tane karakter bulum" diyorum Mısır Yazısı'nda Türkçe olarak. Ne kadar önemliymiş bu hakikaten bir tane harf. Biz günlük yaşamda gazete okurken, tabii okuyanlar için söylüyorum, gazete okurken o harfleri geçiyoruz, çok önemli değil, okuyup geçiyoruz ama, o bir tane harf ne kadar önemli bu tür araştırmalarda öyledir. Etrüskçeyi Kazım Mirşan'ın çözmenin ve ben görmemin sebebi bir tek harf oldu. O bir tek harfi çözünce... Nereden? O gene benim icadım değil, teroim de değil, ben orada, düzeltmiş adam. Tarihte siz 16 tane Türk devleti var biliyordunuz ama, Ben Türkler kaç tane devalet kurdular. Cevabım var. Şimdi bunun cevabı şeklinde: Ben İslâm çağında kurulan devletlerle meşgul değilim ve bunları saymak da istemem söylemek de istemem. Fakat, benim tarih öncesi, yani İsa'dan önceki devlet başlıca onları, bütün devletleri saydım ben. Dört tane devletimiz var. M.Ö. 4 TANE TÜRK DEVLETİ KURULMUŞ M.Ö. 4 tane devlet var, 4 Türk devleti var. Dört tane devlet var, bu büyük devletler. Yani "Türkbil" diye bir devlet var ki, muazzam büyük bir devlet. Yalnız, bu devlet Türkbil, ta okyanustan başlıyor bizim Çanakkale'ye kadar dayanıyor Türkbil. Kazım Mirşan'ın yaptığı Türkbil haritası var ama elime henüz geçmiş değil. Demek ki, İ.Ö.ki Türk Devletleri 3-4 tanedir sayabileceğimiz. Fakat, İslâm çağındaki devletleri ne saydım, ne de ilgileniyorum o devletlerle, hangisi Türk, hangisi... Meselâ benim bildiğim kadarıyla Mısır'da bir Kölemen Devleti diye bir Türk devleti vardı ve Osmanlılar bu Kölemen Devleti'nden Mısır'ı aldılar. Mu Uygarlığının var mı yok mu? konusunu biraz sonra anlatayım. Şimdi anlatmamızı isterseniz olur. Ondan sonra İlk Federe Türk devletinden bahsedeceğiz.
Bither Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 said: Rewendor, 11 Aralık 2004 18:16 tarihinde demiş ki: said: Bither, 10 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki: Gülelimmi? Hayır, sadece saçmalamayı kesip objektif yorum yapın. Yok Romalılar Türkmüş, yok Hititler Türkmüş, yok kızılderililer Türkmüş, naptınız ya? İyice takmışsınız at gözlüklerini, o Türk, bu Türk geziyosunuz. Ya öyleyse? hepsi değilse ama bazıları öyleyse kendi tarihini araştırmak ortaya bişeylerin atılması bunun olabilme ihtimali seni rahatsızmı ediyor? Hiç bişeye inancı olmayan insanlar zaten hiç bişey yapamazlar.
Bither Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2004 said: W3r3wolf, 11 Aralık 2004 18:18 tarihinde demiş ki: Etiyopyalılar Türkmüş! Adamın yazdıklarına karşı söleyebilecek bişeyin yoksa geyik yapıp durma adam araştırıyor,karışdırıyor burda saatlerce yazıyor herkes senin gibi yazılanların altına sadece 1 satır yazıp geyik yapsaydı burda bişey tartışılmazdı.
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 MU UYGARLIĞI VAR MI ? Ben bir kitapta okumuştum, "Mu Çocukları" diye, ta 1934'te yazılmış. Burada Uygurlar'ın 17000 yıl önce belgeleri, yazıları olduğunu söylüyordu. Acaba böyle bir şey var mı? Yani, Uygurlar'ın 17000 yıl önceden yazıları varmış. Atatürk bu kitabı tercüme ettirmiş, ben bulamadım tercümesini, Amerika'da gittim okudum. Bu benim çok nazarı dikkatimi celbetti, bu Uygurlar'ın 17000 yıl önce yazıları olduğuna dair yazı. Acaba böyle bir şey var mı?.. falan sorulara ben cevabı vereyim. Şimdi bu kısas hakkında, ben bu teoriyi atan İngiliz'in kitabını okudum. Şimdi adam çok ustalıklı olarak: orada bütün bulduğu şey, bazı taşlar bulmuş, Amerika'da bu; Mu ktasında bulmamış da Güney Amerika'nın sahillerinde bir taşlar bulmuş, bazı işaretler bulmuş. Şimdi bu işaretleri yorumluyor, son derece ustalıklı yorumluyor. Fakat, ben buna hayran kalıp, hakikaten "ne kadar da güzel yorumluyor" derken bunun bazı çıkmazlarını buldum. Yani, bunları Mu kıtası diye ondan sonra büyüttüler, işte şeyde Mu kıtası olmuşmuş... Çünkü bu taşlar yazı olduğu için, bu eski bir yazı olduğu için bu şekilde şey yaptılar. Fakat ben gördüm ki, onun yorumları hiç de böyle benim ilk kanaatim gibi sağlam bir yorum değil. Şimdi burada şekiller var ve harfler var. Bu harfleri türlü şeylerle yorumluyor ve mana veriyor buna. Şimdi buna ustalıklı manalar veriyor, yani aslında adam boş adam değil, çok güzel manalar veriyor, fakat bu şekilde bir dilin çözümü mümkün değil. Bir defa, bir harrfi alığp bir cümle gibi anlatmaya başlarsan, buradan ne harf çıkar, ne bir şey çıkar. Yani, ben müspet kanaatta değilim. Bir defa Mu kıtası diye bir kıta da teorik. 17000 bin yıl önce Uygurlardan bir belge var mı ? Şimdi, Mu kıtası hakkında Uygurca yazıların hiçbir şeysi yok, Orta Asya'da hiçbir şey yok; bu bir yorum. Biz Mu diye bir uygarlık bile olmadığını söylüyorum. Mu'yu Uygurlar'a benziyor. Çünkü o zaman bilinen şeyler, medeniyet bulmak lâzım, Uygur Medeniyeti'ni götürüp Mu'ya, hatta Mu Medeniyeti'ni Uyguristan:'a getirdiler; yani bir yorum... İLK FEDERE TÜRK DEVLETİ: TÜRKBİL 17000 sene önce Uygur Medeniyeti yok, yazı yok. 17000 yıl, o Cumudiye devrinde Uygur Yazısı yok. yani, cumudiye'den kastettiğim buzulların erime devri olduğu için. Buzulların erime devrinde Uygurlar'ın böyle bir yazısı yok. Uygurlar var ama, Uygurlar'ın yazısı mı yok, Uygurlar da mı yok falan sorular sormayınız. Yani, Uyguristan denen yerde, yani eski Türkistan'da böyle bir kalıntı, buzullar çağına ait bir kalıntı yok. 1700 sene önce Uygurlar yok, Uygur diye bir millet var mı ? Yok, yazı da yok, hiçbir şey olmayınca o Uygurlar değil. Uygur diye... Herkes var diyor. Nereden söylüyor, bu belli değil. Bugün var Uygurlar, evet. "Bunlar Mu kıtasında da vardı", bu bir teori, otomatikman o Amerikalının söylediği bir teori... Onu siz hiç söylemiyorsanız, Mu kıtasıyla ilgili yok. Siz Mu kıtasını filan karıştırmıyorsunuz. Yalnız o kitapta Uygurlar'ın 17000 yıl önce yazıtları olduğu yazılı, ben onu söylüyorum, o benim nazarı dikkatimi celbettiği için. Bir de, Tibet'te birçok tabletle bulunduğunu yazmış, onu da bilmiyorsunuz. Amerika'da da tabletler bulunduğunu söyledi; ama onları siz tetkik ettiniz mi, böyle bir şey olmadığını öğreneceksiniz, Amerika'da tablet yok. Şimdi ben şunu söyleyeyim; Uygur demek, bir defa sözü üzerinde durmak lâzım ama, durmayayım, bizim o tarafta en eski bildiğimiz yazıtlar tamgalı sayındadır. Burada pigtogramlar, petroglifler ve yazı işaretleri vardır. Eğer bunlara siz Uygur diyorsanız, ki Uygurlar da bir Türk diyeceğim, ama o zaman Türk sözü yok ortalıkta. Böyle diyorsanız, evet var, Orta Asya'da böyle bir medeniyet, yazı yazan bir medeniyet var. Ben ne diyorum onlara, Uygur demiyorsam? Ben Türk diyorum, "erken Türk" diyorum. :) Yani, Uygur deyince... Şimdi Uygur sözü ne zaman çıkmış ? Ben Uygur sözü, federe Türk Devleti, yani Türkbil dediğimiz devlet, federe devletlerden kurulma bir devlettir. Yaani, bugünkü tıpkı federal devetlerden kurulu Amerika gibi yahut da bugün Avrupa kuruluyor böyle. Osmanlı gibi, bu büyük devletlerin hepsi böyle olmuş. Türkbil de Sovyetler Birliği kadar büyük bir devlet. Burada türlü hakanlıklar olmuş, krallıklar olmuş, kendine göre statüsü olmuş, bilme nesi olmuş, bunlar ama Türkler'in idaresinde olmuş, Türkler de belirli anda karışmışlar. Meselâ Tomirius'un o Küros'la yaptığı ilk önce Türk karışmıyor, oturuyor. Tomirus mağlup olduktan Türkler'den sonra yardım istiyor, aman diyor. Siz şeyi de sormak istersiniz, bu İskit yazılarını Türk yazısı olarak kabul ediyorlar mı ? Avrupalılar (Rusya da dahil) hiçbir şeyi Türk olarak kabul etmiyor. Ben okudum bunların hepsini, yani kabul etmemeleri için onun okudularımın yanlış olduğunu göstermeleri gerek. Böyle bir şey de yapmıyorlar. Yani, aslında ansiklopediyi açarsanız, İngiliz Britannica'yı açarsanız İskitleri tam da tarif etmiyor. Demiyor ki, işte Türk diyen de var, bilmem ne diyen de var. Kalabalık bir laf söylüyor. Net olarak İs
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 ATATÜRK: "TÜRKLÜĞÜN MEDENÎ VASFI GÜNEŞ GİBİ DOĞACAKTIR" Büyük Atatürk diyor ki: "Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti bundan sonraki inkişafıyla atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır." "DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KAN"IN ANLAMI Atatürk Gençliğe Hitabesi'nde "muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur" derken herhâlder bir ırkçılık sonucunda söylemiyor, yani senin kültüründe bu var demeye getiriyor. Yani, bu bilgileri gördükçe Atatürk'ü böyle anlıyoruz, daha iyi anlıyoruz. Bakın, "övün" diyor, "övün, çalıış, güven" diyor, değil mi ? Önce övün diyor, çalış, güven. Yani övün, yani geçmişinle övün. Ama niye övün? Geçmişimizle övünelim ki geleceğimize güven duyalım, yani kendimize güven duyalım. Bugün sıkıntıda olabiliriz, ama geçmişimiz parlak olduğuna göre geleceğimiz de güzel olabilir ve ben mutlaka olacaktır diye düşünüyorum. ATATÜRK, BİLGE KAĞAN'I MI ÖRNEK ALDI ? Yazdığım ""Ey Türk! Titre ve Kendine dön" lâfı yalan mı?" üzerinden düşündüm. Şimdi ne düşünüyorum ki, Atatürk'ün hitabesi de Bilge Kağan'ınkine çok benziyor, acaba oradan mı esinlendi. Eğer böyleyse bile, bu da çok önemli. Niye? Yaklaşık 2500 yıl önce Bilge Kağan Türkler'e hitap etmiş, 2500 yıl sonra da, yine ortalama söylüyoruz, Atatürk onu alarak bile olsa ya da oradan esinlenerek bile olsa bunu yine Türkler'e hitap etmesi, Atatürk'ün tarihin kökenlerine, dibine inerek aynı şeyi canlandırması anlamına geliyor. Fakat Atatürk'ün bir hususiyetini unutmamak lâzım. Atatürk bunun hakiki manasını anlamaya çalışmış. Bu yanlış yamalak ecnebilerin yaptığı tercümeler içinde buTürk ne söyleyebilir, ne diyebilir, yani onların her çalışmasına da inanmamış bence. Çünkü, hemen hemen paralellik var. Yani, onun şimdi yerini tespit edemiyorum, okumak isterdim, fakat hakikaten Atatürk'ün bu şeysini ben çok benzetiyorum o hitabeye.
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 bazen gerçekten unity100'ü özlüyorum[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2004 said: Gimli, 13 Aralık 2004 18:09 tarihinde demiş ki: bazen gerçekten unity100'ü özlüyorum bırak devam etsinler ya.. baydı artık[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 sizin laflarını hiç dinlemiyorum. Benim yazdıklarımı beğenmeyebilirsiniz ama benim için önemli bir şey değil bu. Lüften istemeyen yazmasın. iyi günler benim aleyhinecilerim.
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Beğenmek ne kelime, beğenmek ne kelime.. Özelden verecek cevabım yok diye mesaj atan sen değil misin? Bi forum tartışmasında bir ilki gerçekleştirip dumur denizlere yelken açmamı sağlayıverdin, ki 'alehtarlarım (doğru kelime budur, öğreniver diye yazdım)' diyerek bi haltlara kalkışmış olmasaydın da umrumuzda olacak ne bi başlık, ne bi kişisin, saçmalıyıvermişsin son postunda[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus
Suark Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Hasta;Gerçekten özenli yazmışsın.Tebrikler.%90 ını okuyabildim bugunluk gözlerim acıdı yarın devam edicem. Bu arada ona karşı laf edenlere bir şey söyliyeceğim. Adam kalkmış güzel güzel kaynak göstererek,iyi ve merak edene sürükleyici gelecek bir anlatımla bildiklerini buraya aktarmış.Daha bu kişi önemli tarih hakkında bilgili kişilerin öğrencisi. Siz de ona muhalefet ediyorsunuz.Tamam iyi güzel de;adam gibi kanıt gösterin,kaynak gösterin onun gibi.Ordan burdan duyduklarınızla yola çıkmayın. Kimse saçma sapan birşey için bu kadar yazı yazma.Bunu da göze alın.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki: bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim anlamıyorum amacınız ne sizin biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya -------- BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki: ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Ben zamaninda yeterince kayit ve belge gösterdim karsilik görmedi[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 said: Suark, 14 Aralık 2004 21:09 tarihinde demiş ki: Hasta;Gerçekten özenli yazmışsın.Tebrikler.%90 ını okuyabildim bugunluk gözlerim acıdı yarın devam edicem. Bu arada ona karşı laf edenlere bir şey söyliyeceğim. Adam kalkmış güzel güzel kaynak göstererek,iyi ve merak edene sürükleyici gelecek bir anlatımla bildiklerini buraya aktarmış.Daha bu kişi önemli tarih hakkında bilgili kişilerin öğrencisi. Siz de ona muhalefet ediyorsunuz.Tamam iyi güzel de;adam gibi kanıt gösterin,kaynak gösterin onun gibi.Ordan burdan duyduklarınızla yola çıkmayın. Kimse saçma sapan birşey için bu kadar yazı yazma.Bunu da göze alın. sen şu bizim ordan burdan duyup da yazdıklarımıza ne örnek vericen ben onu merak ettim?? yazıya değil de kişiye mi muhalefet etmişiz, hani nerde? saçmalamayalım lütfen.. ben hala o yazdıklarıma cevap bekliyorum, tabi 'verecek cevabım yok' da uygun bi cevap, kendine yakıştırana.. yoksa tartışmaktan keyif alırım, kimse de çıkıp polemik yapıyosun da diyemez yazdıklarıma öyle yüce ulvi bi tane bi kişiliğimdir hani - kaynak: büyük kereviz ansiklopedisi. oldu sanırım bu sefer.[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus
Gimli Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 http://forum.paticik.com/view.php?id=86817 bakiniz burda[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
Suark Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 said: MonTezaus, 30 Kasım 2004 20:31 tarihinde demiş ki: Uzun uzun yazıyorsun, bi yerden sonra biz de unutuyoruz yazının neresinde neyi tespit ettiğimizi, neleri ne etkiler altında yazmış olduğunu, neler salladığını. Ben oturup da baştan aşağı bu yazına karşılık verebilecek biri olduğunu sanmıyorum, nitelikli bir yazı olmasından değil, niteliksizliğinden dolayı. Jan Jaques Rousseaue ve ya Monteigne, ya da Kafka, veya Balzac, olmadı shakespeare, o da olmadı dante.. Bunlardan birinin kitabını 'okul ödevi' dışında okudun mu merak ediyorum said: huun, 04 Aralık 2004 12:24 tarihinde demiş ki: 2000 sene once 3-5 kabile yamyami bir araya gelip alman olmus fransiz olmus . en azindan bizim ne oldugumuz belli . cinliler yazi yazmaya basladigindan beri ki bu 5000 seneden fazla eder turk kelimesi var ortada . Kalınlar kanıtgösterilmeden yapılanlar;italicler kişiye saldırmak..[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki: bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim anlamıyorum amacınız ne sizin biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya -------- BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki: ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum
Suark Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 said: MonTezaus, 14 Aralık 2004 17:22 tarihinde demiş ki: Beğenmek ne kelime, beğenmek ne kelime.. , ki 'alehtarlarım (doğru kelime budur, öğreniver diye yazdım)' diyerek bi haltlara kalkışmış olmasaydın da umrumuzda olacak ne bi başlık, ne bi kişisin, saçmalıyıvermişsin son postunda Kişiye saldırı.. Adam bilim adamı gibi dogru duzgun konusuyor.İnternette arastır dogru olmadıgını bul burada konus.Ozaman olur.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki: bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim anlamıyorum amacınız ne sizin biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya -------- BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki: ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum
navyamphs Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Tarih_hastası, yazılarını okuyorum. (isteyen beğenir, isteyen beğenmez) Yazıların küfür veya hakaret içermediği sürece bu foruma yazmanı kimse engellemez. Sana yapılan subjektif saldırıları boşver. Ama eleştirilere her zaman açık olmalısın. Neyse, yazılarının devamını bekliyorum.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Suark kardeşim, farkettiysen o yazılar o kadarla kalmıyor. Kişiye tepki veriyorum, hakaret mi ediyorum? Baştan aşağı bir yazıyı okuyabilen birisi, değerlendirebilen birisi rahat bir şekilde anlar neleri kastettiğimi. Rousseaue vs. ise, konuyla gayet alakalı, adamın atfettiğim postunu bir daha okuyabilir misin? Kişiye saldırı değil yani orası. Bunları okuyanları diğerlerinden üstün tutmak da değil. Önce okuduğumuzu anlayalım. İkinci mesajındakini anlayamadım, benim yazımı, cevap atfettiğim yazıyı da okuyarak mı inceledin, yoksa tek tek 'bi yamuk bulsam' diye mi? said: sen şu bizim ordan burdan duyup da yazdıklarımıza ne örnek vericen ben onu merak ettim?? merakım hala geçerli..[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus [Bu mesaj MonTezaus tarafından 15 Aralık 2004 18:50 tarihinde değiştirilmiştir]
huun Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 suark elimde kanıt olabilecek resimler var .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Suark Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2004 said: huun, 15 Aralık 2004 20:51 tarihinde demiş ki: suark elimde kanıt olabilecek resimler var . e abicim koyuver işte :).. @monte O yazıları bir yamuk bulsam diye inceledim.Daha doğrusu senın soruna cevap bulabılmek için inceledim. sen şu bizim ordan burdan duyup da yazdıklarımıza ne örnek vericen ben onu merak ettim?? Çünkü bu soruya böyle cevap verilebilir. Amacım sana ona buna sataşmak değil;Tabi ki muhalefet olacak,ama muhalefet olduğun kişi gibi bir üslubun olması gerekir.En azından ben öyle düşünüyorum.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki: bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim anlamıyorum amacınız ne sizin biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya -------- BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki: ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum
Bither Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 said: Suark, 16 Aralık 2004 00:32 tarihinde demiş ki: said: huun, 15 Aralık 2004 20:51 tarihinde demiş ki: suark elimde kanıt olabilecek resimler var . e abicim koyuver işte :).. @monte O yazıları bir yamuk bulsam diye inceledim.Daha doğrusu senın soruna cevap bulabılmek için inceledim. sen şu bizim ordan burdan duyup da yazdıklarımıza ne örnek vericen ben onu merak ettim?? Çünkü bu soruya böyle cevap verilebilir. Amacım sana ona buna sataşmak değil;Tabi ki muhalefet olacak,ama muhalefet olduğun kişi gibi bir üslubun olması gerekir.En azından ben öyle düşünüyorum. Katılıyorum,bende daha önce anlatmaya çalışdım.
montezaus Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2004 said: Suark, 16 Aralık 2004 00:32 tarihinde demiş ki: @monte O yazıları bir yamuk bulsam diye inceledim.Daha doğrusu senın soruna cevap bulabılmek için inceledim. sen şu bizim ordan burdan duyup da yazdıklarımıza ne örnek vericen ben onu merak ettim?? Çünkü bu soruya böyle cevap verilebilir. Amacım sana ona buna sataşmak değil;Tabi ki muhalefet olacak,ama muhalefet olduğun kişi gibi bir üslubun olması gerekir.En azından ben öyle düşünüyorum. İyi de o mevzuyu ben açmadım ki? Sen çıkıp bizim yazdıklarımıza atfen o deyimi kullanmışsın yazında, gönderdiğin mesaja bir daha bakıver istersen. Sen elinde birşey olmadan mı ordan burdan duyup yazıyorsunuz dedin? Biz buna elinde birşey olmadan polemik zihniyetiyle çamur atmak deriz.. Ben ortaya çıkıp 'yazdıklarımda kusur bulun' demedim çünkü, sen çıkıp 'ordan burda duyma kusurun var' dedin, ben de neyi kastettiğini sordum. Uslubumu değerlendirmek için o kusur bulduğun yazılara bir bakıver, düşünce öne sürülen kısımlara. Bu üslüba, verecek cevabım yok diye özelden mesaj atarak karşılık veren adama yaklaşımım da tabii ki 5. sayfadaki gibi olacak. Yazdıkların bizzat bana ithafen, o yüzden açıklık kazandırma gereği duydum..[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus
Suark Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Ben ortaya çıkıp 'yazdıklarımda kusur bulun' demedim çünkü, sen çıkıp 'ordan burda duyma kusurun var' dedin, ben de neyi kastettiğini sordum. Yanlış anlamışım ozaman,kusruma bakma. Ama ne kastettiğimi zaten açık bir şekilde anlattım.[signature][hline]Angelfire, 24 Kasım 2004 23:11 tarihinde demiş ki: bitidirdiniz ömrümü tükettiniz yemin ederim anlamıyorum amacınız ne sizin biz dostuz mu demeye çalışıyonuz ya -------- BonePART, 27 Kasım 2004 04:47 tarihinde demiş ki: ister ırkcı deyin ister kafatascı ben turk olmakla da turk dogmaklada gurur duyuyorum
KillJoy Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2004 adam turk duşmanı walla (şaka lam şaka) Bole duşunceler de war ama ben şahsen uzagım:)[signature][hline]www.RankHosting.net bilgi için msn: [email protected] --- --- --- --- --- --- $imdi Oyun SunucuLarına WebHosting Sponsorlugu... --- --- --- --- --- --- Saygılarımla KJ.
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 18, 2004 said: MonTezaus, 14 Aralık 2004 17:22 tarihinde demiş ki: Beğenmek ne kelime, beğenmek ne kelime.. Özelden verecek cevabım yok diye mesaj atan sen değil misin? Bi forum tartışmasında bir ilki gerçekleştirip dumur denizlere yelken açmamı sağlayıverdin, ki 'alehtarlarım (doğru kelime budur, öğreniver diye yazdım)' diyerek bi haltlara kalkışmış olmasaydın da umrumuzda olacak ne bi başlık, ne bi kişisin, saçmalıyıvermişsin son postunda Özelden verecek cevabım yok diye mesaj atan benim. Dalgınlık yüzünden pek cevap veremedim. Ben size yazarken karşıma çıkan ülkücüler Kalk Bozkurt! Benimle gel! diye bağırıp ben ne yazmayı unuttum. Böylece yazıyı yarıda bıraktım. Kısa mesaj attığım için üzgünüm cümlem anlatım bozukluğu olmuştu MonTezaus. Benden farklı düşünebilir, düşünceme katılmayabilirsin. Beğenmek ne demek ben biliyorum. Kartalın beğenmediğini kargalar kapışırlar. :) Gel, Özel mesajda konuşalım. said: Suark, 14 Aralık 2004 21:09 tarihinde demiş ki: Hasta;Gerçekten özenli yazmışsın.Tebrikler.%90 ını okuyabildim bugunluk gözlerim acıdı yarın devam edicem. Bu arada ona karşı laf edenlere bir şey söyliyeceğim. Adam kalkmış güzel güzel kaynak göstererek,iyi ve merak edene sürükleyici gelecek bir anlatımla bildiklerini buraya aktarmış.Daha bu kişi önemli tarih hakkında bilgili kişilerin öğrencisi. Siz de ona muhalefet ediyorsunuz.Tamam iyi güzel de;adam gibi kanıt gösterin,kaynak gösterin onun gibi.Ordan burdan duyduklarınızla yola çıkmayın. Kimse saçma sapan birşey için bu kadar yazı yazma.Bunu da göze alın. Teşekkür ederim desteğine.Ben kaynak kitaplara dayanıyorum; ancak, kaynaklara dayanarak yazdıklarımı çürütebilirler, diyorum. Bu topic'i açtığım tüm yazdıklarımı ve araştırmalarımı Kazım Mirşan'ın araştırmalarına tamamen dayanıyor. said: MonTezaus, 15 Aralık 2004 00:03 tarihinde demiş ki: said: Suark, 14 Aralık 2004 21:09 tarihinde demiş ki: Hasta;Gerçekten özenli yazmışsın.Tebrikler.%90 ını okuyabildim bugunluk gözlerim acıdı yarın devam edicem. Bu arada ona karşı laf edenlere bir şey söyliyeceğim. Adam kalkmış güzel güzel kaynak göstererek,iyi ve merak edene sürükleyici gelecek bir anlatımla bildiklerini buraya aktarmış.Daha bu kişi önemli tarih hakkında bilgili kişilerin öğrencisi. Siz de ona muhalefet ediyorsunuz.Tamam iyi güzel de;adam gibi kanıt gösterin,kaynak gösterin onun gibi.Ordan burdan duyduklarınızla yola çıkmayın. Kimse saçma sapan birşey için bu kadar yazı yazma.Bunu da göze alın. sen şu bizim ordan burdan duyup da yazdıklarımıza ne örnek vericen ben onu merak ettim?? yazıya değil de kişiye mi muhalefet etmişiz, hani nerde? saçmalamayalım lütfen.. ben hala o yazdıklarıma cevap bekliyorum, tabi 'verecek cevabım yok' da uygun bi cevap, kendine yakıştırana.. yoksa tartışmaktan keyif alırım, kimse de çıkıp polemik yapıyosun da diyemez yazdıklarıma öyle yüce ulvi bi tane bi kişiliğimdir hani - kaynak: büyük kereviz ansiklopedisi. oldu sanırım bu sefer. Ciddi bir tartışma için araştırmak gerek.Ben elimden geleni yapıyorum;ama her zaman bilgisayarda olamıyorum, çok meşgulüm.Sadece hafta sonları yazabiliyorum. Merak etmeyin ki yazdıklarına cevap vereceğim kısa sürede olacak. Etrüskler'le ile ilgili araştırmalarımı ve yazdıklarımı Kazım Mirşan'a gönderdim. Kazım Hocam düzeltilecek ve bana gönderip buraya yazacağım. Hâlâ beklemekteyim. said: navyamphs, 15 Aralık 2004 11:36 tarihinde demiş ki: Tarih_hastası, yazılarını okuyorum. (isteyen beğenir, isteyen beğenmez) Yazıların küfür veya hakaret içermediği sürece bu foruma yazmanı kimse engellemez. Sana yapılan subjektif saldırıları boşver. Ama eleştirilere her zaman açık olmalısın. Neyse, yazılarının devamını bekliyorum. Ben herkesin düşüncelerine saygı duyuyorum yeter ki kaynağa dayalı konuşsunlar. Yazılarımın devamını gelecek. Bence ortalığı yumuşatmanın zamanı.Anlamsız tartışmaların gereği yok.. İyi günler[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar Pontus ve Bizans'ı Hortlatmak isteyenlere yanıt! [Bu mesaj Tarih_hastasi tarafından 18 Aralık 2004 09:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar