Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Metehan, 11 Temmuz 2005 13:53 tarihinde demiş ki: said: mayfer, 11 Temmuz 2005 13:51 tarihinde demiş ki: (anladığım kadarıyla) demeye çalışıyor ki, bağnazlık/kapalı görüşlülük yapmak, anlamak değildir. eğer doğru anladıysam buna ben de katılıyorum. Allah Allah.Bu kapalı görüş için seninde ataların öldü.Atalarımız aptalmıydı?. Kapalı olan olan kısımını anldıysan anlatsana Daha fazla tartışmaya gerek duymuyorum.[signature][hline]g3nk.
Metehan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Alexi_Septimus, 11 Temmuz 2005 14:00 tarihinde demiş ki: said: Metehan, 11 Temmuz 2005 13:53 tarihinde demiş ki: said: mayfer, 11 Temmuz 2005 13:51 tarihinde demiş ki: (anladığım kadarıyla) demeye çalışıyor ki, bağnazlık/kapalı görüşlülük yapmak, anlamak değildir. eğer doğru anladıysam buna ben de katılıyorum. Allah Allah.Bu kapalı görüş için seninde ataların öldü.Atalarımız aptalmıydı?. Kapalı olan olan kısımını anldıysan anlatsana Daha fazla tartışmaya gerek duymuyorum. [/quoÖyle düşünüyorsan peki.Ama ya bizler aptalız yada dedelerimiz.Çünkü çoğu düşünce çok farklı.Sevdiğim saydığım insana saygı duyulamsını istiorum.Bundan daha basit bişey yok.Ben diğer toplumların Atatürk gibi olan liderlerinede saygı duyuyorum ama onlar benimkine duymazsa olmaz.2 yol var.Ya gereken şekilde tepki verecez yada sırtlanların yaptığı olumlu bakacaz.İlla sevecekler diye bişey yok ama bir toplumun geleceğini kurtaran bir kişi yada kişiler hakkında saygı duyulamsı gerekir.Mesela Güney afrikanın Nelson Mandela diye onların Atatürk'ü gibi bii insanları vardı.Onu ben tam tanımıyorum ama saygı duyuyorum.Çünkü toplumu için çaba sarfetti,adam gibi ama.Bazı liderler var ki :Toplum için işgal edip toplum yok ediyor.Bunları ayırmalıyız.Daha fazla uzatmaya gerek yok.[signature][hline]Ey Türk! Unutma ve Affetme. Metehan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Bonecrusher, 11 Temmuz 2005 14:00 tarihinde demiş ki: lütfen tam üstteki mesajı aynen alıntılamayım cevap vermek için alıntılamak gerekmez, "yanıtla" ile de cevap verebilirsin. ayrıca üstüste mesaj atmak yerine bir önceki mesajı editleyebilirsin böyle daha kolay olur ayrıca gözü de bozmaz. Kusura bakmayınn daha yenı olduğum için öyle yaptım.Dikkat ederim.[signature][hline]Ey Türk! Unutma ve Affetme. navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Metehan, 11 Temmuz 2005 12:31 tarihinde demiş ki: Şerefsizlik,hiçbir zaman bir düşünce olamaz,bir fikir olamaz.İyi ozaman herkes birbirine birşeyler sölesin düşünce özgürlüğü olsun. Her harfine imzamı atarım.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun! Durlag Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Ben ordaki Atatürk başbuğun lafına takıldım onu bana biri açıklarmı ?[signature][hline]Bow down before the one you serve, You're going to get what you deserve... Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Hangi lafa takıldın yazarsan açıklarız.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım sir Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 metehan, herşeye "ya siyahtır ya beyaz" mantalitesiyle yaklaşmaya devam ettiğin sürece bi sonuca varamayız.neyin en şerefli, neyin en doğru olduğuna bu kadar kesin kanaat getircek konumda değiliz. burda kimse kimsenin atatürk'e olan bağlılığını, vatan sevgisini sınamıyor, o yüzden her post'ta "ben bu vatanı böyle seviyorum, atatürk'ü şöyle seviyorum" demene gerek yok. burda bi olay tartışılıyor, insanlar fikirlerini söylüyorlar. evet hassas bir konu, kimisi bu çocuklar daha çok genç, yaramazlık yaptılar, akıllanmışlardır diyor, kimisi de vay alçak namussuzlar, nasıl yaparlar, en ağır cezayı çekmeliler diyor. sakin sakin düşüncelerimizi söyleyelim ve propaganda yapmayalım, tanımadığımız insanlara da ithamlarda bulunmayalım.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas.. December_Flower Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 başbuğ önder anlamındadır,bazı kişilerden dolayı yanlış anlaşılmaya başlanmıştır mTürkiye'de,çoğu yerde sıkça kullanılır[signature][hline]Green is the colour of my death as in winter-guise I swoop towards the ground Green is the landscape of my sorrowfilled passing Seregwethrin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Böyle Atatürk hakkında laf eden adamların kafalarını uçurcan,ceza filan vermicen, kafayı uçurdun mu nası olsa geri dönüşü yok istedikleri kadar üst mahkemeye gitsinler. Sonra bak bida yapan çıkıyomu!!![signature][hline][ www.wow-turk.com | doruan.com | POP-TR | mail to me ] Adamın biri demiş ki: Ahmet topu at cümlesinde Ahmet insanmı¿ İsmi neden ahmet¿ bide neden topu atıyo¿ O_o [Bu mesaj Seregwethrin tarafından 11 Temmuz 2005 14:53 tarihinde değiştirilmiştir] Durlag Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Ha yok ben ordaki "Atatürk Başbuğun" kısmnı yanlış anlamak üzereydim ki açıp ağzımı yumacaktım gözümü allahtan umduğum gibi çıktı..[signature][hline]Bow down before the one you serve, You're going to get what you deserve... Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Bazı konularda tolerans gösterilmemelidir. Ve bence bu olayda gözterilen taviz kesinlikle zayıflık olarak algılanacak ve başka hakaretlere sebebiyet verecektir.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Seregwethrin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Absolut, 11 Temmuz 2005 14:51 tarihinde demiş ki: Bazı konularda tolerans gösterilmemelidir. Ve bence bu olayda gözterilen taviz kesinlikle zayıflık olarak algılanacak ve başka hakaretlere sebebiyet verecektir. Artık onları yargılayamıcağımıza göre,onları serbest bırakan hakimler, kararı verenler yargılanmalıdır bence.[signature][hline][ www.wow-turk.com | doruan.com | POP-TR | mail to me ] Adamın biri demiş ki: Ahmet topu at cümlesinde Ahmet insanmı¿ İsmi neden ahmet¿ bide neden topu atıyo¿ O_o Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Seregwethrin, 11 Temmuz 2005 14:49 tarihinde demiş ki: Böyle Atatürk hakkında laf eden adamların kafalarını uçurcan,ceza filan vermicen, kafayı uçurdun mu nası olsa geri dönüşü yok istedikleri kadar üst mahkemeye gitsinler. Sonra bak bida yapan çıkıyomu!!! Ehe siz hakkaten birşey anlamamışsınız ya.[signature][hline]g3nk. Loras Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Atatürk yunan bayrağını ezmemişti hatırlarsanız. Tepkilerinizi verirken, onun tepkileriyle karşılaştırırsak; hiç de benzer olmadıkları ortada değil mi ? -007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Metehan, 11 Temmuz 2005 12:31 tarihinde demiş ki: said: Ceday, 10 Temmuz 2005 23:05 tarihinde demiş ki: orda fiili birşey yok, düşünce özgürlügüne verilen bi ceza var ki, tamamen komik ve tamamen siyasi bi karar.. bizim konumuzla da uzaktan yakından alakası yok bence.. Şerefsizlik,hiçbir zaman bir düşünce olamaz,bir fikir olamaz.İyi ozaman herkes birbirine birşeyler sölesin düşünce özgürlüğü olsun. +1 olay da burda biter metehan'a katılıyorum. bu çirkin iğrenç olayı ne şekilde olursa olsun kınıyor ve ata'ya tüm koşullarda saygısızlık yapanları ve bunları savunanları beddualıyorum.[signature][hline]Atam izindeyiz! Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Belki Yunan bayrağı ezdi veya ezmedi ama Türkiyeye karşı tehditlere en güzel şekilde cevap verdi. Yani hımm peki diye kabullenip oturmadı.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Ancalagan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 absolut kardesimiz haklı ama yunan bayragini ezmedi :-)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Gimli Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: wanderer, 10 Temmuz 2005 22:12 tarihinde demiş ki: said: Gimli, 10 Temmuz 2005 15:52 tarihinde demiş ki: Ben istediğime istediğim gibi küfretme özgürlüğüne sahip olup da buna rağmen küfretmediğim zaman bu ülke adam olacak oyle bir ozgurluk olamaz abi, dunyanin hic bir yerinde de yok Ingilterede. Kraliyet parkında bi kürsü vardır. Çıkarsın oraya. Orda olduğun sürece, kimse sana dokunamaz. Ve istediğin şeyi söyleme özgürlüğüne sahipsin. İstersen parlementoyu, istersen rejimi, istersen kraliçeyi söv. Ordaki insanlar bizden üstün insanlar mı? nedir yani? Bişeyleri yasakladığın sürece, sırf yasak olduğu için insanlar aksini yapmaya başlarlar. Çok basit bi piskoloji[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti -007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 başkalarının özgürlüğünü kısıtlamak özgürlük sınırları dışındadır. bu kısıtlama her şekilde olabilir. buna küfür etmek de dahildir. bu tip durumlarda küfür etmek ya da gereksiz hakaret etmek bir değer taşımayan çirkin bir düşüncesizlik, belki de zeka eksikliği sorunudur.[signature][hline]Atam izindeyiz! -007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Olayda suç kastı yoktur. Bulundukları ülke kültürüne, yetişme tarzı ve yurtdışındaki uygulamalara göre kendileri Atatürk'ün huzurundaki deftere bu şekilde yazı yazmış iseler de, olayda Atatürk'e hakaret kasıtları yoktur. aslında tartışmamız gereken saçmalık budur. 1. norveç kültürü 2. norveç yetişme tarzı 3. norveç uygulamaları sonucu bu küfürler aslında suç değilmiş.. Şu norveçe gitmek kısmet olursa biz de o zaman bu şekilde davranmalıyız öyle değil mi?[signature][hline]Atam izindeyiz! [Bu mesaj -007- tarafından 11 Temmuz 2005 16:02 tarihinde değiştirilmiştir] Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Gimli, 11 Temmuz 2005 15:54 tarihinde demiş ki: said: wanderer, 10 Temmuz 2005 22:12 tarihinde demiş ki: said: Gimli, 10 Temmuz 2005 15:52 tarihinde demiş ki: Ben istediğime istediğim gibi küfretme özgürlüğüne sahip olup da buna rağmen küfretmediğim zaman bu ülke adam olacak oyle bir ozgurluk olamaz abi, dunyanin hic bir yerinde de yok Ingilterede. Kraliyet parkında bi kürsü vardır. Çıkarsın oraya. Orda olduğun sürece, kimse sana dokunamaz. Ve istediğin şeyi söyleme özgürlüğüne sahipsin. İstersen parlementoyu, istersen rejimi, istersen kraliçeyi söv. Ordaki insanlar bizden üstün insanlar mı? nedir yani? Bişeyleri yasakladığın sürece, sırf yasak olduğu için insanlar aksini yapmaya başlarlar. Çok basit bi piskoloji O kürsüye çıkanlar böyle küfür ediyorlar mı kraliyete veya İngiltere yetkilerine? Orası tartışma kürsüsü yani küfür yazıp kaçma yeri değil. Biri çıkar bişi der bazı konulardaki düşüncelerinde işi biter iner. Ama sıkıyorsa İngiliz değerlerine benzer bi küfür etsin halka karşı.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Metehan, 11 Temmuz 2005 13:54 tarihinde demiş ki: said: mayfer, 11 Temmuz 2005 13:51 tarihinde demiş ki: (anladığım kadarıyla) demeye çalışıyor ki, bağnazlık/kapalı görüşlülük yapmak, anlamak değildir. eğer doğru anladıysam buna ben de katılıyorum. Peki açık görüşlülük gelip anıtkabire sövenlere alkışmı tutalım.Renginizi belli edin.Koruyoz kapalı görüş oluyor,korumasak şerefsiz olacak.Ne yapalım.Herkes anca birinin dediğine kulp takıyor.Ne anladıysanız söyleyinde tartışalım.kim ne bilmiyorsa öğrensin. açık görüşlülüğü de bağnazlığa bağlıyorsunuz. açık görüşlü demek her zaman karşı tarafı destekleyen demek değil. işe objektif bi açıdan bakan demek. atatürk'e sadece "DÜŞMANI ÜLKEMİZDEN DENİZE DÖKTÜ, KAHRAMAN, BÜTÜN DÜNYA ONA TAPMALI" şeklinde bakamazsın. asıl yanlış bu olur. mesela şöyle düşünün, bazı insanların ailelerinde bir çok kişi atatürk yüzünden öldü. türk'lerden bahsetmiyorum, düşman taraflarından bahsediyorum. mesela onların herhangi bir şekilde "ah tabi adam ülkesini kurtardı, bu ne şeref, oğlumu öldürmesi benim için bir onurdur" demesi beklenemez. bu sadece bir örnek. işte bunun gibi bi konumda olan gencin teki çıkıp düşüncelerini söyleyince (haklısınız ikinci tip küfretmiş ayıp etmiş o kabul edilemez, ben burda düşünce özgürlüğünden vs. bahsediyorum) herkes onların iğrenç birer insanoğlu olduğuna karar verdi. bunun müslüman olmayan birine saldırmaktan pek farkı yok heralde. kişisel düşüncemi söyleyeyim, atatürk çok büyük adam. cahil dinciler dışında herkesin saygısına sahip olan bi adam. koskoca ülkeyi kurtarmada çok büyük rol oynadı. eyvallah, ama bazı şeyler unutuluyo/abartılıyo. mesela ismet inönü atatürk'ün yanında olmasaymış adam belki ülkeyi batıracakmış. atatürk çok hata yapmış. halkın isyan etmesine çok kez sebep olmuş. düşünsenize, bi anda bi adam çıkıyo karşınıza "bundan sonra fes, sarık yasak. şapka takıcaksınız. şalvar da yok. sokakta fesle görünenler tutuklanacaktır." diyo. şimdi biri çıkıp bana zorla fes taktırsa ne düşünürsem, halk da aynen onu düşünmüş. bunun gibi nerdeyse faşizme kaçan bi çok iş yapmış atatürk. uzun vadede tabi ki olumlu sonuçlar elde etti, ama daha iyi olabilirdi. ama bunları mesela ders kitaplarında görüyor muyuz? hayıııırrr.. ilkokulda "muzaffer türk askerleri", "ulu önder kemal paşa" diye beyinlerimiz yıkanıyor. (hatta atatürk'ük tek olumsuz yanı içki ve sigaraydı dediklerini hatırlıyorum.. tanrı yapmışlardı resmen.) bunun sonucu da atatürkçülük, bir anda dincilikle aynı kıvama geliyor. atatürkçülüğü anlamak, onu övmek değildir. illa atatürk'ü anlamak istiyorsan okuyacaksın, araştıracaksın düşüneceksin. çevreden duyulanlarl, ortaokul kitaplarıyla olmaz. (atatürk hakkında olumsuz düşüncelerim var zannetmeyin, herkes zaten olumlu yönlerini biliyor, ben olumsuz yönlerine ufak örnekler verdim sadece.) LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Selamlar , yorumları okudum , şahsi düşüncem milli değerlerden taviz vermemek yönündedir. Bazı şeyler vardırki kurallar ve demokrasi o anda hiç sayılabilir.Burdada istisnasız ceza verilmeliydi bence.Çocuklar bunu yazılı yapmasalardı ortada bi suç olmazdı.Ama o mekanda , o deftere öyle şeyler yazılması pek akıl karı degil.Arkalarında birileri olmasalar öyle birşeye asla cesaret edemezler.(Zaten sonradan tahliye olmalarında bu kişiler yardımlarını esirgemiyorlar).Düşünce özgürlüğüde bi yere kadar.Ha arkadaş bişi demiş İngiltere'de bi kürsüde bütün istedigini söyleyebiliyormuşsun.Sen kestiremiyormusun oraya çıkıp kraliçeye ana avrat küfrettikten sonra , ordan ayrılınca senin başına neler geleceğini ?[signature][hline]NEVER give up... Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Burda konu Atatürk değil, Bir milletin değerlerine karşı yapılan bir hakaretin cezasız kalması.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 o zaman bizim hepimizin sıkı cezaya çarptırılması gerekir herhalde.. Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sonraki 6.sayfa (Toplam 9 sayfa) Paylaş https://forum.paticik.com/topic/1079722-ataturke-hakaret-16-saat-sonra-tahliye/ Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Metehan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Bonecrusher, 11 Temmuz 2005 14:00 tarihinde demiş ki: lütfen tam üstteki mesajı aynen alıntılamayım cevap vermek için alıntılamak gerekmez, "yanıtla" ile de cevap verebilirsin. ayrıca üstüste mesaj atmak yerine bir önceki mesajı editleyebilirsin böyle daha kolay olur ayrıca gözü de bozmaz. Kusura bakmayınn daha yenı olduğum için öyle yaptım.Dikkat ederim.[signature][hline]Ey Türk! Unutma ve Affetme.
navyamphs Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Metehan, 11 Temmuz 2005 12:31 tarihinde demiş ki: Şerefsizlik,hiçbir zaman bir düşünce olamaz,bir fikir olamaz.İyi ozaman herkes birbirine birşeyler sölesin düşünce özgürlüğü olsun. Her harfine imzamı atarım.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun!
Durlag Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Ben ordaki Atatürk başbuğun lafına takıldım onu bana biri açıklarmı ?[signature][hline]Bow down before the one you serve, You're going to get what you deserve...
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Hangi lafa takıldın yazarsan açıklarız.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
sir Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 metehan, herşeye "ya siyahtır ya beyaz" mantalitesiyle yaklaşmaya devam ettiğin sürece bi sonuca varamayız.neyin en şerefli, neyin en doğru olduğuna bu kadar kesin kanaat getircek konumda değiliz. burda kimse kimsenin atatürk'e olan bağlılığını, vatan sevgisini sınamıyor, o yüzden her post'ta "ben bu vatanı böyle seviyorum, atatürk'ü şöyle seviyorum" demene gerek yok. burda bi olay tartışılıyor, insanlar fikirlerini söylüyorlar. evet hassas bir konu, kimisi bu çocuklar daha çok genç, yaramazlık yaptılar, akıllanmışlardır diyor, kimisi de vay alçak namussuzlar, nasıl yaparlar, en ağır cezayı çekmeliler diyor. sakin sakin düşüncelerimizi söyleyelim ve propaganda yapmayalım, tanımadığımız insanlara da ithamlarda bulunmayalım.[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..
December_Flower Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 başbuğ önder anlamındadır,bazı kişilerden dolayı yanlış anlaşılmaya başlanmıştır mTürkiye'de,çoğu yerde sıkça kullanılır[signature][hline]Green is the colour of my death as in winter-guise I swoop towards the ground Green is the landscape of my sorrowfilled passing
Seregwethrin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Böyle Atatürk hakkında laf eden adamların kafalarını uçurcan,ceza filan vermicen, kafayı uçurdun mu nası olsa geri dönüşü yok istedikleri kadar üst mahkemeye gitsinler. Sonra bak bida yapan çıkıyomu!!![signature][hline][ www.wow-turk.com | doruan.com | POP-TR | mail to me ] Adamın biri demiş ki: Ahmet topu at cümlesinde Ahmet insanmı¿ İsmi neden ahmet¿ bide neden topu atıyo¿ O_o [Bu mesaj Seregwethrin tarafından 11 Temmuz 2005 14:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Durlag Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Ha yok ben ordaki "Atatürk Başbuğun" kısmnı yanlış anlamak üzereydim ki açıp ağzımı yumacaktım gözümü allahtan umduğum gibi çıktı..[signature][hline]Bow down before the one you serve, You're going to get what you deserve...
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Bazı konularda tolerans gösterilmemelidir. Ve bence bu olayda gözterilen taviz kesinlikle zayıflık olarak algılanacak ve başka hakaretlere sebebiyet verecektir.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Seregwethrin Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Absolut, 11 Temmuz 2005 14:51 tarihinde demiş ki: Bazı konularda tolerans gösterilmemelidir. Ve bence bu olayda gözterilen taviz kesinlikle zayıflık olarak algılanacak ve başka hakaretlere sebebiyet verecektir. Artık onları yargılayamıcağımıza göre,onları serbest bırakan hakimler, kararı verenler yargılanmalıdır bence.[signature][hline][ www.wow-turk.com | doruan.com | POP-TR | mail to me ] Adamın biri demiş ki: Ahmet topu at cümlesinde Ahmet insanmı¿ İsmi neden ahmet¿ bide neden topu atıyo¿ O_o
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Seregwethrin, 11 Temmuz 2005 14:49 tarihinde demiş ki: Böyle Atatürk hakkında laf eden adamların kafalarını uçurcan,ceza filan vermicen, kafayı uçurdun mu nası olsa geri dönüşü yok istedikleri kadar üst mahkemeye gitsinler. Sonra bak bida yapan çıkıyomu!!! Ehe siz hakkaten birşey anlamamışsınız ya.[signature][hline]g3nk.
Loras Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Atatürk yunan bayrağını ezmemişti hatırlarsanız. Tepkilerinizi verirken, onun tepkileriyle karşılaştırırsak; hiç de benzer olmadıkları ortada değil mi ?
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Metehan, 11 Temmuz 2005 12:31 tarihinde demiş ki: said: Ceday, 10 Temmuz 2005 23:05 tarihinde demiş ki: orda fiili birşey yok, düşünce özgürlügüne verilen bi ceza var ki, tamamen komik ve tamamen siyasi bi karar.. bizim konumuzla da uzaktan yakından alakası yok bence.. Şerefsizlik,hiçbir zaman bir düşünce olamaz,bir fikir olamaz.İyi ozaman herkes birbirine birşeyler sölesin düşünce özgürlüğü olsun. +1 olay da burda biter metehan'a katılıyorum. bu çirkin iğrenç olayı ne şekilde olursa olsun kınıyor ve ata'ya tüm koşullarda saygısızlık yapanları ve bunları savunanları beddualıyorum.[signature][hline]Atam izindeyiz!
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Belki Yunan bayrağı ezdi veya ezmedi ama Türkiyeye karşı tehditlere en güzel şekilde cevap verdi. Yani hımm peki diye kabullenip oturmadı.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Ancalagan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 absolut kardesimiz haklı ama yunan bayragini ezmedi :-)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Gimli Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: wanderer, 10 Temmuz 2005 22:12 tarihinde demiş ki: said: Gimli, 10 Temmuz 2005 15:52 tarihinde demiş ki: Ben istediğime istediğim gibi küfretme özgürlüğüne sahip olup da buna rağmen küfretmediğim zaman bu ülke adam olacak oyle bir ozgurluk olamaz abi, dunyanin hic bir yerinde de yok Ingilterede. Kraliyet parkında bi kürsü vardır. Çıkarsın oraya. Orda olduğun sürece, kimse sana dokunamaz. Ve istediğin şeyi söyleme özgürlüğüne sahipsin. İstersen parlementoyu, istersen rejimi, istersen kraliçeyi söv. Ordaki insanlar bizden üstün insanlar mı? nedir yani? Bişeyleri yasakladığın sürece, sırf yasak olduğu için insanlar aksini yapmaya başlarlar. Çok basit bi piskoloji[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 başkalarının özgürlüğünü kısıtlamak özgürlük sınırları dışındadır. bu kısıtlama her şekilde olabilir. buna küfür etmek de dahildir. bu tip durumlarda küfür etmek ya da gereksiz hakaret etmek bir değer taşımayan çirkin bir düşüncesizlik, belki de zeka eksikliği sorunudur.[signature][hline]Atam izindeyiz!
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Olayda suç kastı yoktur. Bulundukları ülke kültürüne, yetişme tarzı ve yurtdışındaki uygulamalara göre kendileri Atatürk'ün huzurundaki deftere bu şekilde yazı yazmış iseler de, olayda Atatürk'e hakaret kasıtları yoktur. aslında tartışmamız gereken saçmalık budur. 1. norveç kültürü 2. norveç yetişme tarzı 3. norveç uygulamaları sonucu bu küfürler aslında suç değilmiş.. Şu norveçe gitmek kısmet olursa biz de o zaman bu şekilde davranmalıyız öyle değil mi?[signature][hline]Atam izindeyiz! [Bu mesaj -007- tarafından 11 Temmuz 2005 16:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Gimli, 11 Temmuz 2005 15:54 tarihinde demiş ki: said: wanderer, 10 Temmuz 2005 22:12 tarihinde demiş ki: said: Gimli, 10 Temmuz 2005 15:52 tarihinde demiş ki: Ben istediğime istediğim gibi küfretme özgürlüğüne sahip olup da buna rağmen küfretmediğim zaman bu ülke adam olacak oyle bir ozgurluk olamaz abi, dunyanin hic bir yerinde de yok Ingilterede. Kraliyet parkında bi kürsü vardır. Çıkarsın oraya. Orda olduğun sürece, kimse sana dokunamaz. Ve istediğin şeyi söyleme özgürlüğüne sahipsin. İstersen parlementoyu, istersen rejimi, istersen kraliçeyi söv. Ordaki insanlar bizden üstün insanlar mı? nedir yani? Bişeyleri yasakladığın sürece, sırf yasak olduğu için insanlar aksini yapmaya başlarlar. Çok basit bi piskoloji O kürsüye çıkanlar böyle küfür ediyorlar mı kraliyete veya İngiltere yetkilerine? Orası tartışma kürsüsü yani küfür yazıp kaçma yeri değil. Biri çıkar bişi der bazı konulardaki düşüncelerinde işi biter iner. Ama sıkıyorsa İngiliz değerlerine benzer bi küfür etsin halka karşı.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 said: Metehan, 11 Temmuz 2005 13:54 tarihinde demiş ki: said: mayfer, 11 Temmuz 2005 13:51 tarihinde demiş ki: (anladığım kadarıyla) demeye çalışıyor ki, bağnazlık/kapalı görüşlülük yapmak, anlamak değildir. eğer doğru anladıysam buna ben de katılıyorum. Peki açık görüşlülük gelip anıtkabire sövenlere alkışmı tutalım.Renginizi belli edin.Koruyoz kapalı görüş oluyor,korumasak şerefsiz olacak.Ne yapalım.Herkes anca birinin dediğine kulp takıyor.Ne anladıysanız söyleyinde tartışalım.kim ne bilmiyorsa öğrensin. açık görüşlülüğü de bağnazlığa bağlıyorsunuz. açık görüşlü demek her zaman karşı tarafı destekleyen demek değil. işe objektif bi açıdan bakan demek. atatürk'e sadece "DÜŞMANI ÜLKEMİZDEN DENİZE DÖKTÜ, KAHRAMAN, BÜTÜN DÜNYA ONA TAPMALI" şeklinde bakamazsın. asıl yanlış bu olur. mesela şöyle düşünün, bazı insanların ailelerinde bir çok kişi atatürk yüzünden öldü. türk'lerden bahsetmiyorum, düşman taraflarından bahsediyorum. mesela onların herhangi bir şekilde "ah tabi adam ülkesini kurtardı, bu ne şeref, oğlumu öldürmesi benim için bir onurdur" demesi beklenemez. bu sadece bir örnek. işte bunun gibi bi konumda olan gencin teki çıkıp düşüncelerini söyleyince (haklısınız ikinci tip küfretmiş ayıp etmiş o kabul edilemez, ben burda düşünce özgürlüğünden vs. bahsediyorum) herkes onların iğrenç birer insanoğlu olduğuna karar verdi. bunun müslüman olmayan birine saldırmaktan pek farkı yok heralde. kişisel düşüncemi söyleyeyim, atatürk çok büyük adam. cahil dinciler dışında herkesin saygısına sahip olan bi adam. koskoca ülkeyi kurtarmada çok büyük rol oynadı. eyvallah, ama bazı şeyler unutuluyo/abartılıyo. mesela ismet inönü atatürk'ün yanında olmasaymış adam belki ülkeyi batıracakmış. atatürk çok hata yapmış. halkın isyan etmesine çok kez sebep olmuş. düşünsenize, bi anda bi adam çıkıyo karşınıza "bundan sonra fes, sarık yasak. şapka takıcaksınız. şalvar da yok. sokakta fesle görünenler tutuklanacaktır." diyo. şimdi biri çıkıp bana zorla fes taktırsa ne düşünürsem, halk da aynen onu düşünmüş. bunun gibi nerdeyse faşizme kaçan bi çok iş yapmış atatürk. uzun vadede tabi ki olumlu sonuçlar elde etti, ama daha iyi olabilirdi. ama bunları mesela ders kitaplarında görüyor muyuz? hayıııırrr.. ilkokulda "muzaffer türk askerleri", "ulu önder kemal paşa" diye beyinlerimiz yıkanıyor. (hatta atatürk'ük tek olumsuz yanı içki ve sigaraydı dediklerini hatırlıyorum.. tanrı yapmışlardı resmen.) bunun sonucu da atatürkçülük, bir anda dincilikle aynı kıvama geliyor. atatürkçülüğü anlamak, onu övmek değildir. illa atatürk'ü anlamak istiyorsan okuyacaksın, araştıracaksın düşüneceksin. çevreden duyulanlarl, ortaokul kitaplarıyla olmaz. (atatürk hakkında olumsuz düşüncelerim var zannetmeyin, herkes zaten olumlu yönlerini biliyor, ben olumsuz yönlerine ufak örnekler verdim sadece.)
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Selamlar , yorumları okudum , şahsi düşüncem milli değerlerden taviz vermemek yönündedir. Bazı şeyler vardırki kurallar ve demokrasi o anda hiç sayılabilir.Burdada istisnasız ceza verilmeliydi bence.Çocuklar bunu yazılı yapmasalardı ortada bi suç olmazdı.Ama o mekanda , o deftere öyle şeyler yazılması pek akıl karı degil.Arkalarında birileri olmasalar öyle birşeye asla cesaret edemezler.(Zaten sonradan tahliye olmalarında bu kişiler yardımlarını esirgemiyorlar).Düşünce özgürlüğüde bi yere kadar.Ha arkadaş bişi demiş İngiltere'de bi kürsüde bütün istedigini söyleyebiliyormuşsun.Sen kestiremiyormusun oraya çıkıp kraliçeye ana avrat küfrettikten sonra , ordan ayrılınca senin başına neler geleceğini ?[signature][hline]NEVER give up...
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Burda konu Atatürk değil, Bir milletin değerlerine karşı yapılan bir hakaretin cezasız kalması.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2005 o zaman bizim hepimizin sıkı cezaya çarptırılması gerekir herhalde..
Öne çıkan mesajlar