Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATATÜRK'e hakaret, 16 saat sonra tahliye...

metboy

Öne çıkan mesajlar

said:
Ceday, 10 Temmuz 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
serbest bırakmasalardı da, 2 yıl hapse atsalardı daha mı iyi olcaktı yani??

sonucta genc cocuklar daha, herkes hayatının bir safhasında hata yapabilir, birtakım seylere makul ölçülerde istimas geçilebilir..

o cucukları kaldırıp hapishaneye veya ıslah evine atsan, ne elde edeceksin ki? genclik yıllarının belirli bi bölümünü hapishanede gecirip de ıslah olduklarında elimize ne gececek?? bence insanları daha makul yöntemlerle kazanmalıyız. bu kadar olaydan sonra ögrenmesi gerekenleri fazlasıyla ögrenmişlerdir..

her olayı kendi içerisinde degerlendirmek gerek. demek istedigim 15 yaşındaki cocugun yapacagıyla, atıyorum meclisteki bir milletvekilinin yapacagı saygısızlık bir tutulamaz.

ha bir de ortada bi art niyet yok, tamamen munzurluktan dolayı yapılmıs birşey, bu kadar fazla büyütmemek lazım diyorum..

bence serbest bırakılırken dogru bir karar verilmiş..

[Bu mesaj Ceday tarafından 10 Temmuz 2005 17:30 tarihinde değiştirilmiştir]

Hata istenmeyerek yapılır.Bu şerefsizler isteyerek ve bilerek yaptılar.Zamanında baklava çaldılar diye hapse atılan çocukların yanında bunların cezası daha ağır olmalıydı.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 10 Temmuz 2005 22:23 tarihinde demiş ki:
said:
Ceday, 10 Temmuz 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
Hiç Türk olmayan yabancı birisinin aynı seyi yaptıgını düşün, adamın belki de dünyadan haberi yok..Sen kalkıp o adamı hapse mi atarsın bu tür birşey yaptıgı için??

yani belki ben biraz fazla geri kafalıyım ama evet atarım. bu suçun en ağır cezası neyse onu vermek isterim hatta.

ayrıca o insanların norveç'te yaşıyorlar diye ATATÜRK'ü tanımamaları imkansız gibi çünkü birinin adı Selman birinin ki ise Kadir.

Artı Mustafa Kemal Paşamın hakkında bi haberlerse kötü düşünceye nasıl kapıldılarda hakaret ettiler.Hakkında hiç birşey bilmediğin birine hakaret edilirmi?Yoksa Atatürk hakkında kötü düşünceler beyinlerine sokmuşlar.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ceday, 10 Temmuz 2005 23:05 tarihinde demiş ki:
orda fiili birşey yok, düşünce özgürlügüne verilen bi ceza var ki, tamamen komik ve tamamen siyasi bi karar..

bizim konumuzla da uzaktan yakından alakası yok bence..

Şerefsizlik,hiçbir zaman bir düşünce olamaz,bir fikir olamaz.İyi ozaman herkes birbirine birşeyler sölesin düşünce özgürlüğü olsun.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 10 Temmuz 2005 22:57 tarihinde demiş ki:
said:
Ceday, 10 Temmuz 2005 22:16 tarihinde demiş ki:
Ben kanunların tutarlı olup olmamasını tartışmıcam ama herkes Atatürk'ü tanımak zorun degil. Onun Türk halkı için önemini ve neleri temsil ettigini de bilmek zorunda degil..

Hiç Türk olmayan yabancı birisinin aynı seyi yaptıgını düşün, adamın belki de dünyadan haberi yok..Sen kalkıp o adamı hapse mi atarsın bu tür birşey yaptıgı için??

Yapılan her hareket nedenlerine ve motivlerine göre degerlendirilir. Değişik kişiler tarafından değişik nedenlerle yapılan bi tane aynı hareket varsa, bunların hepsini değişik değişik ele almak lazım. Aynı olayı gercekleştirmiş, hepsi de aynı cezayı almalı die bişey cok sacmadır.

anlatmak istediğine katılıyorum ama bazı uç noktalar var

bazı değerler koruma altında kalmalı ama hukuksal olarak nasıl olcak.

bir t.c. vatandaşının ermeni soykırımını reddettiği için isviçre de maruz kaldığı müdahe var örneğin

Tanımak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

şu cevaptan sonra artık hiçbişey söylemeye gerek yok.
said:
Metehan, 11 Temmuz 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
Şerefsizlik,hiçbir zaman bir düşünce olamaz,bir fikir olamaz.İyi ozaman herkes birbirine birşeyler sölesin düşünce özgürlüğü olsun.

[signature][hline]parce que moi je rêve, moi je ne le suis pas..

[Bu mesaj sir tarafından 11 Temmuz 2005 12:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bazı yerlere yapılan saygısızlıkta bence yaşa bakılmamalı. O 2 o. çocuğu Türkiyenin en hassas noktalarından olan Atatürk hakkında hemde ziyaret defterine böyle birşey yazıyorlarsa bence herşeyi de hak ediyorlardır. Sıkıyorsa bunu bir Türk herhangi bir Avrupa kentinde onların bir büyüğüne yapsın bakın neler oluyor. Başbakanın özür dilemesine kadar büyür olaylar.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Kızımız Duru
Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 11 Temmuz 2005 12:51 tarihinde demiş ki:
Bazı yerlere yapılan saygısızlıkta bence yaşa bakılmamalı. O 2 o. çocuğu Türkiyenin en hassas noktalarından olan Atatürk hakkında hemde ziyaret defterine böyle birşey yazıyorlarsa bence herşeyi de hak ediyorlardır. Sıkıyorsa bunu bir Türk herhangi bir Avrupa kentinde onların bir büyüğüne yapsın bakın neler oluyor. Başbakanın özür dilemesine kadar büyür olaylar.

+1[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ceday, 10 Temmuz 2005 23:05 tarihinde demiş ki:
orda fiili birşey yok, düşünce özgürlügüne verilen bi ceza var ki, tamamen komik ve tamamen siyasi bi karar..

bizim konumuzla da uzaktan yakından alakası yok bence..

Hakaret ne zamandan beri düşünce oldu.Kusura bakma ama senin mantığını anlamıyorum, kanun bu fiil suç diyorsa suçtur.Assınlar kessinler demiyorum ama cezasız bırakırlarsa bu olay örnek olur.Yarın çıkıp bi meydanda Atatürk'e hakaret etsem ki, senin dediğine göre fiili bir şey olmaz beni nasıl cezalandıracaklar.

[Bu mesaj Nosfe tarafından 11 Temmuz 2005 12:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@metehan;

'Tanımak zorunda değil ama saygı göstermek zorunda.'

iste bu dusunce dostum m.kemal' e yapilan ve yapilabilecek en buyuk saygisizlik ..bu devam ettikce ,'hayir tani oku anla sonra 19 mayis'da amuda kalk sonra askere selam cak' diyenler olacaktir ...onu bogurden degil beyinden anlamak daha anlamli daha tutarli bir secimdir ,m.kemal ve diger vatanseverler, onlari kosulsuz degil bilincle ,inancla ,anlayarak sevmemizi beklerlerdi bundan emin ol ;bir seyleri dikte ettirerek ancak tepki dogurursun insan oglunun yapisinda tepki duymak bas kaldirmak vardir ,cahillik ve dogmalar medeniyetin en onemli pragmalaridir bunu hicbirseye baglayamazsin[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun
emulegokmod k.litecodec

[Bu mesaj streamin tarafından 11 Temmuz 2005 13:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
streamin, 11 Temmuz 2005 12:57 tarihinde demiş ki:

çok bağnazca bir düşünce.
atatürkçü olmayın demiyorum, ben de öyleyim. ama atatürkçülük diye diye ilkokulda beynimizin yıkandığının ve ordan kaynaklanan bağnazlığımızın farkında olmamız gerek diye düşünüyorum.

kimse atatürk'e saygı duymak zorunda falan değil. o zaman bazılarına göre biz de bush'a saygı duymak zorundayız.
Sosyal ağlarda paylaş

bana bu çocukları hiç kimse hiç bi mazeretle savunmaya kalkmasın

Kusura bakmayın ama katılamıycam. cocukların ağzını burnunu bir güzel patlatıcaksın estetik ameliyatı gerekene kadar ondan sona aklı başlarına gelir ''haa abi bak biz zamanında böle yaptıktı böle olduk. aman bi daha'' AB miş... bırak abi ağzımı açtırmayın benim. demokratikleşmeymiş, özgürlükmüş, uygarlıkmış,hedemiş hödömüş. ne hallere düştük. bu memleketi bu hale düşürdüler ya hepsine kafam girsin. Yozlaştı gitti millet o çocuklarında türklüğünü zükim! Ne olduğunu nerden geldiğini hayatlarını kime borçlu oldukarını bi düşünseler. O küfür ettikleri adam olmasaydı herhalde annesi.... töbe töbe anlamısınızdır.[signature][hline]
bi gidin ya...
birakin olymposumuzu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
@metehan;

iste bu dusunce dostum m.kemal' e yapilan ve yapilabilecek en buyuk saygisizlik ..bu devam ettikce ,'hayir tani oku anla sonra 19 mayis'da amuda kalk sonra askere selam cak' diyenler olacaktir ...onu bogurden degil beyinden anlamak daha anlamli daha tutarli bir secimdir ,m.kemal ve diger vatanseverler, onlari kosulsuz degil bilincle ,inancla ,anlayarak sevmemizi beklerlerdi bundan emin ol ;bir seyleri dikte ettirerek ancak tepki dogurursun insan oglunun yapisinda tepki duymak bas kaldirmak vardir ,cahillik ve dogmalar medeniyetin en onemli pragmalaridir bunu hicbirseye baglayamazsin

Bak koçum önce kendimden bahsediyimde M.Kemal Paşam hakkında ne düşündüğümü tahmin et.Diyarbakırda doğdum.8 sene doğuda bulundum.Çıldır,Ağrı doğubeyazıt,hakkari yüksek ova,batman petrol boru hattı,habur kapısı.Belki adlarını bile yeni duyuyorsun.Ve asker çocuğuyum.Ve bu eşsiz vatan için babam şehit oldu benim.(28/07/1994 Ağrı doğubeyazıt).Kalkıpta benim başbuğum M.Kemal Paşama olan sevgimi saygımı kimse sınamaya kalkmasın.Bedel ödemeden gelipte saçma sapan konuşmayın.Benim bahsettiğim şey elin ugandalısı M.Kemali bilmeyebilir ama eğer duyupta onu ziyarete geldiyse eğer saygı göstermek zorundadır.Ya seve seve ya s... s...[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Metehan, 11 Temmuz 2005 13:25 tarihinde demiş ki:
said:
@metehan;

iste bu dusunce dostum m.kemal' e yapilan ve yapilabilecek en buyuk saygisizlik ..bu devam ettikce ,'hayir tani oku anla sonra 19 mayis'da amuda kalk sonra askere selam cak' diyenler olacaktir ...onu bogurden degil beyinden anlamak daha anlamli daha tutarli bir secimdir ,m.kemal ve diger vatanseverler, onlari kosulsuz degil bilincle ,inancla ,anlayarak sevmemizi beklerlerdi bundan emin ol ;bir seyleri dikte ettirerek ancak tepki dogurursun insan oglunun yapisinda tepki duymak bas kaldirmak vardir ,cahillik ve dogmalar medeniyetin en onemli pragmalaridir bunu hicbirseye baglayamazsin

Bak koçum önce kendimden bahsediyimde M.Kemal Paşam hakkında ne düşündüğümü tahmin et.Diyarbakırda doğdum.8 sene doğuda bulundum.Çıldır,Ağrı doğubeyazıt,hakkari yüksek ova,batman petrol boru hattı,habur kapısı.Belki adlarını bile yeni duyuyorsun.Ve asker çocuğuyum.Ve bu eşsiz vatan için babam şehit oldu benim.(28/07/1994 Ağrı doğubeyazıt).Kalkıpta benim başbuğum M.Kemal Paşama olan sevgimi saygımı kimse sınamaya kalkmasın.Bedel ödemeden gelipte saçma sapan konuşmayın.Benim bahsettiğim şey elin ugandalısı M.Kemali bilmeyebilir ama eğer duyupta onu ziyarete geldiyse eğer saygı göstermek zorundadır.Ya seve seve ya s... s...

seni cok iyi anliyorum ,tekrardan basin sagolsun ...icinde bulundugun durumdan oturu bundan sonra senin tartismaya actigin hicbir konuya katilmayacagim ,umarim inandigin idealler yarin birgun cikmaza girip seni yuzustu birakmaz ,hayatinda basarilar dilerim...[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun
emulegokmod k.litecodec

[Bu mesaj streamin tarafından 11 Temmuz 2005 13:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bak koçum önce kendimden bahsediyimde M.Kemal Paşam hakkında ne düşündüğümü tahmin et.Diyarbakırda doğdum.8 sene doğuda bulundum.Çıldır,Ağrı doğubeyazıt,hakkari yüksek ova,batman petrol boru hattı,habur kapısı.Belki adlarını bile yeni duyuyorsun.Ve asker çocuğuyum.Ve bu eşsiz vatan için babam şehit oldu benim.(28/07/1994 Ağrı doğubeyazıt).Kalkıpta benim başbuğum M.Kemal Paşama olan sevgimi saygımı kimse sınamaya kalkmasın.Bedel ödemeden gelipte saçma sapan konuşmayın.Benim bahsettiğim şey elin ugandalısı M.Kemali bilmeyebilir ama eğer duyupta onu ziyarete geldiyse eğer saygı göstermek zorundadır.Ya seve seve ya s... s...

+ 1

said:
Absolut, 11 Temmuz 2005 12:51 tarihinde demiş ki:
Bazı yerlere yapılan saygısızlıkta bence yaşa bakılmamalı. O 2 o. çocuğu Türkiyenin en hassas noktalarından olan Atatürk hakkında hemde ziyaret defterine böyle birşey yazıyorlarsa bence herşeyi de hak ediyorlardır. Sıkıyorsa bunu bir Türk herhangi bir Avrupa kentinde onların bir büyüğüne yapsın bakın neler oluyor. Başbakanın özür dilemesine kadar büyür olaylar.

+ 1[signature][hline]bla

Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 11 Temmuz 2005 13:13 tarihinde demiş ki:
said:

çok bağnazca bir düşünce.
atatürkçü olmayın demiyorum, ben de öyleyim. ama atatürkçülük diye diye ilkokulda beynimizin yıkandığının ve ordan kaynaklanan bağnazlığımızın farkında olmamız gerek diye düşünüyorum.

kimse atatürk'e saygı duymak zorunda falan değil. o zaman bazılarına göre biz de bush'a saygı duymak zorundayız.

Atatürk gibi onurluysa eğer bush ve onun gibiler onlarada saygı duyalım.ama Ataürk'ün kılı bile olamazlar.Ataükçülük aynı zamanda bir vefa duygusudur.Şu anda eğer bağımsız bir şekilde rahat rahat yaşıyorsak bunu önce Allaha sonra M.Kemal ve şehitlere borçluyuz.Yunan evladı olsak dahamı iyi olurdu.İlokuldan beri beynine sokulan şey vefa duygusu ama senin aklında sadece boza adı olarak kalmış yazık.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
streamin, 11 Temmuz 2005 13:27 tarihinde demiş ki:
said:
said:
@metehan;

seni cok iyi anliyorum ,tekrardan basin sagolsun ...icinde bulundugun durumdan oturu bundan sonra senin tartismaya actigin hicbir konuya katilmayacagim ,umarim inandigin idealler yarin birgun cikmaza girip seni yuzustu birakmaz ,hayatinda basarilar dilerim...

Bunu benimle tartışmaya girme diye veya acı diye söylemedim biz gurur duyarız bu durumdan.Ama benım dediğim elin gavuru Atatürkü bilmeyebilir ama eğer onu duyup geldiyse saygı duyacak.evet dikte edecez çünkü avrupada Atatürk'ü yanlış tanıtıyorlar.Körü körüne bağlanan birine dikte etmekten başka çare yok.İyi ozaman adam gelsin,dikte etmeyelim sövsün saysın gitsin.ohhh.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
streamin, 11 Temmuz 2005 13:27 tarihinde demiş ki:
said:
said:
@metehan;

seni cok iyi anliyorum ,tekrardan basin sagolsun ...icinde bulundugun durumdan oturu bundan sonra senin tartismaya actigin hicbir konuya katilmayacagim ,umarim inandigin idealler yarin birgun cikmaza girip seni yuzustu birakmaz ,hayatinda basarilar dilerim...

İandığım idealler 100 sendir çıkmaza girmedi ve bu uğuda seninde benimde dedelerimiz can verdi.Dünyanın en güzel duygusudur bu.Atamızın inandığı ideale inanmalıyız.Çünkü dünyadaki en şerefli düşünce.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alexi_Septimus, 11 Temmuz 2005 13:35 tarihinde demiş ki:
said:
Metehan, 11 Temmuz 2005 13:29 tarihinde demiş ki:
Yunan evladı olsak dahamı iyi olurdu.

Baban şehit olmuş.
Atatürk başbuğun.
Ama ne yazık ki Atatürk'ü zerre anlamamışsın.
Yazık.

Sen anlatta anlayım[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
said:

Baban şehit olmuş.
Atatürk başbuğun.
Yazık.

Koskoca forumda millet utanmasa sövenleri haklı çıkaracak.Atamı savunanlar alınmasın.Onalr anladı Atayı da bizmi anlamdık.Hayret![signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Metehan, 11 Temmuz 2005 13:44 tarihinde demiş ki:
said:
said:

Baban şehit olmuş.
Atatürk başbuğun.
Yazık.

Koskoca forumda millet utanmasa sövenleri haklı çıkaracak.Atamı savunanlar alınmasın.Onalr anladı Atayı da bizmi anlamdık.Hayret!

Evet bekliyorum bilmediğim Atatürk'ü anlatırmısın?Bilmiyosak öğrenelim.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 11 Temmuz 2005 13:51 tarihinde demiş ki:
(anladığım kadarıyla) demeye çalışıyor ki, bağnazlık/kapalı görüşlülük yapmak, anlamak değildir.
eğer doğru anladıysam buna ben de katılıyorum.

Allah Allah.Bu kapalı görüş için seninde ataların öldü.Atalarımız aptalmıydı?.
Kapalı olan olan kısımını anldıysan anlatsana[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mayfer, 11 Temmuz 2005 13:51 tarihinde demiş ki:
(anladığım kadarıyla) demeye çalışıyor ki, bağnazlık/kapalı görüşlülük yapmak, anlamak değildir.
eğer doğru anladıysam buna ben de katılıyorum.

Peki açık görüşlülük gelip anıtkabire sövenlere alkışmı tutalım.Renginizi belli edin.Koruyoz kapalı görüş oluyor,korumasak şerefsiz olacak.Ne yapalım.Herkes anca birinin dediğine kulp takıyor.Ne anladıysanız söyleyinde tartışalım.kim ne bilmiyorsa öğrensin.[signature][hline]Ey Türk!
Unutma ve Affetme.
Sosyal ağlarda paylaş

lütfen tam üstteki mesajı aynen alıntılamayım
cevap vermek için alıntılamak gerekmez, "yanıtla" ile de cevap verebilirsin.
ayrıca üstüste mesaj atmak yerine bir önceki mesajı editleyebilirsin
böyle daha kolay olur ayrıca gözü de bozmaz.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...