December_Flower Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 ben bundan ders değil iyi bir cesaret aldıklarını düşünüyorum,şu ülkede artık hiç bir şeye şaşırmıyorum.[signature][hline]Green is the colour of my death as in winter-guise I swoop towards the ground Green is the landscape of my sorrowfilled passing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Reflective Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Ataya hakaretten en az şöle 5 sene yatmaları lazımdı onların .Bırakılmamalıydılar..[signature][hline]CrawLnig in my skiN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebuch Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 ataturke hakaret bana ve ulkeme hakarettir yani karşı daval açılabilirdi neden yapılmadı?[signature][hline][/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b] [/b]Neodammerung[/b] [/b]çizim galerim[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRA_GS Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 buralarda hakaret etmek ayrı bişi orda Ata'nın huzurunda utanamdan sıkılmadan böle şeyler yazmak ve zaten bişi olmicanı bilmek ayrı bişi şu ülkede hiç bişeye olmasa bile Ata'mıza bile saygı göstermeyi bilmioruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Ben istediğime istediğim gibi küfretme özgürlüğüne sahip olup da buna rağmen küfretmediğim zaman bu ülke adam olacak[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
StRencher Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 said: Gimli, 10 Temmuz 2005 15:52 tarihinde demiş ki: Ben istediğime istediğim gibi küfretme özgürlüğüne sahip olup da buna rağmen küfretmediğim zaman bu ülke adam olacak tüm siyasi sistemlerin yaratıcılarının amaçladıklarından biri de bu Gimli ama o halkın arasında mutlaka o uyuzluğu yapıcak çürük domates çıkıyor.[signature][hline] Reality Isn't What You See Reality Is What You Feel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 acidim cocoukların ailelerine[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Mix|MSN|Blogs of my life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 niye ailesine acıyosun ki? çocuk ne yaptıysa ailesinden görüp yapmıştır. çocuklara laf edicenize ailelerine edin, burda suçlu varsa onlardır, çocuklar degil[signature][hline]Boo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 cocuklar ailelerinden gorupte yapmis diye bi kaide yok bence,yabancı arkadaslarıda bu goruslere itmis olabilir hemen aileyi suclama[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" "Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir" Mix|MSN|Blogs of my life Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 18 yaşından küçük, yani çocuk oalrak nitelendiriyoruz, sonuçta ailelerinden yeterli millet sevgisi, veya atatürkle ilgili bilgi alsalardı, asla böle bişeye kalkışmazlardı. ordaki propagandalar ayrı, ama evde yaşadığı ortam neyse o aynen yansır çocuklara bu durumun beni ayrıca üzdüğü nokta, gurbettçilerimizin bu duruma gelmesi, bu demektir ki bu tek degil, giden ne oluyo : /[signature][hline]Boo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Bu "çocuk" konusunu abartmamak lazım bence, günümüzde artık 15-16 yaşındaki bireyler genellikle her ne kadar aile ve çevre etkisinden tam olarak kurtulamamış ve kendilerini bulamamış olsalar da, tamamen bilinçsiz değiller. Yani "bunlar çocuk, ne yaptıklarını bilmiyorlar" demek çok yerinde değil kanımca. Çocuklar evet, ve büyük ihtimalle gerçek bir artniyetten çok, macera eğlence şaklabanlık adına yapmışlardır yaptıklarını; ama bu bence kesinlikle hafifletici bir neden değil ve böyle bir konuda böyle bir harekete müsamaha gösterilmesini kesinlikle onaylamıyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 "Olayda suç kastı yoktur. Bulundukları ülke kültürüne, yetişme tarzı ve yurtdışındaki uygulamalara göre kendileri Atatürk'ün huzurundaki deftere bu şekilde yazı yazmış iseler de, olayda Atatürk'e hakaret kasıtları yoktur." Norveç'te yaşıyorlar ama adları Türkçe. Bazı internet sitelerinde/forumlarda rastlıyorum. "Gurbetçi" tarzı insanlar. Almanyada, Fransada felan doğmuş. Türk Anne-Baba'nın çocukları. Bunlar büyürken hem yaşadıkları ülkenin kültürünü ediniyor, hem de anne-babası sayesinde Osmanlı Padişahları (özellikle 2. Abdülhamit), İslam ve Türkçe hayranlığıyla büyüyorlar. Hikayenin kahramanlarını da buna benzettim. Adları Türkçe, Türkçe yazmayı biliyorlar, Türkiye'ye gelmeyi de biliyorlar. Peki bu ahmaklar, kim sayesinde tüm bunları elde ettiklerini biliyorlar mı? Türk milleti ve Mustafa Kemal sayesinde. Mustafa Kemal'e edilmiş küfür, tüm Türk milletine edilmiş küfürdür. "Bulundukları ülke kültürüne göre" ne demek lan? Böyle hıyar bir açıklama olur mu? Türkçe ada sahipse, Türkçe yazabiliyorlarsa, Atatürk'ü de %100 bilmeleri gereklidir. Bilip de böyle saygısızlık yapıyorlarsa, evet bu suç olmalıdır. Hadi onu geçtim. Sen burdan kalk Fransa'ya, Amerika'ya felan git. Onların en saygı ve sevgi duyduğu adamın, değer verip yaptırdıkları anıtmezarına git, ondan sonra ordaki deftere veya benzeri şeye küfürler yaz. Ne olcak bakalım? Seni süründürmezler mi? Sana ceza üstüne ceza vermezler mi? Peki orda çıkıp da "bilinçizlik" diye bahanenin arkasına sığınabilir misin? Asla! Çünkü onlar o adama çok büyük saygı duyuyor. O adama edilen küfür, Aynı anda devlete ve millete yapılan küfürdür. Ama ne yazık ki AB korkusu yüzünden biz bunu beceremiyoruz. Ne acıdır ki, Mustafa Kemal'ın anısını bile koruyamıyoruz. Mustafa Kemal sevgisi saygısı, İlkokul müsamerelerinde "Atatürk süper bi insandı, über bi insandı" demekle olmaz. Ama ne acıdır ki, Atatürk sevgimiz, saygımız sadece bunla sınırlı kaldı. Ha şey denilcek kesin. "Lütfen arkadaşlar sembollere takılmayalım, burası özgür bir ülke, modern bir ülke". Başbakanımız, arkasındaki Atatürk resmini indirir, yerine bir Ankara manzarası koyar, Anıtkabir ve Cami gözükecek şekilde bir enstantane koyar. Kaç yıllık Ankara sembolu olan Eti yerine Cami-Atakule gibi komik bir simge seçilir, illegal olsa da heryerde kullanılmasına kimse ses çıkaramaz. Lütfen Arkadaşlar sembollerde takılı kalmıyalım denilir. Peki bu yapılan saçmalıkların ne gereği var? Biz sembollerde takılı kalmıyalım peki de o zaman siz niye sembol değiştirmekte takılı kalıyorsunuz? Sonra çıkıp iki velet Atatürk adına hatıra defterine küfreder, kimse ses çıkaramaz. Neden? Çünkü "bilinçsizlik" varmış. Bari sarhoştular, keştiler, içip içip anıtkabire geldiler deselerdi cuk diye otururdu. E biz kendi geçmişimizi, sembollerimizi, saygı duyduğumuz kişileri, kendi Millet bütünlüğümüzü koruyamıycaksak, Bizim ne işimiz var bu topraklar üstünde yahu?! Biraz ağır ve uzun oldu ama rahatladım, okuyanlara teşşekkür ederek noktalıyorum sözlerimi.[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 serbest bırakmasalardı da, 2 yıl hapse atsalardı daha mı iyi olcaktı yani?? sonucta genc cocuklar daha, herkes hayatının bir safhasında hata yapabilir, birtakım seylere makul ölçülerde istimas geçilebilir.. o cucukları kaldırıp hapishaneye veya ıslah evine atsan, ne elde edeceksin ki? genclik yıllarının belirli bi bölümünü hapishanede gecirip de ıslah olduklarında elimize ne gececek?? bence insanları daha makul yöntemlerle kazanmalıyız. bu kadar olaydan sonra ögrenmesi gerekenleri fazlasıyla ögrenmişlerdir.. her olayı kendi içerisinde degerlendirmek gerek. demek istedigim 15 yaşındaki cocugun yapacagıyla, atıyorum meclisteki bir milletvekilinin yapacagı saygısızlık bir tutulamaz. ha bir de ortada bi art niyet yok, tamamen munzurluktan dolayı yapılmıs birşey, bu kadar fazla büyütmemek lazım diyorum.. bence serbest bırakılırken dogru bir karar verilmiş.. [Bu mesaj Ceday tarafından 10 Temmuz 2005 17:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebuch Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 hapis ve diğer tum cezaların ikna edici yonleri yuzunden tercih edilmesini mi kınıysun anlamadım?[signature][hline][/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b] [/b]Neodammerung[/b] [/b]çizim galerim[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 cok mu anlasılmaz bir sekilde yazıyorum yaf.. daha cocuk bunlar, munzurluk yapalım demişler bi halt yemişler işte. zaten alacakları dersi almıslardır bunlar. hapse atıp da cocukların hayatını bi anda mahvetmenin alemi ne?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nebuch Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 hayır işte derslerini almamışlar anlaman lazım bunu bunlar turk milletine en onemli sembolik yapısının içinde hakaret ettiler bununalıncak bi dersi olamaz. çocukların muzurluğu bir yere kadar...[signature][hline][/b]evrenin dayandığı tek gerçek vardır: nedensellik...[/b] [/b]Neodammerung[/b] [/b]çizim galerim[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
streamin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 sekilcilikle kalkinmis bir ulus ben bilmiyorum,sizler biliyomusunuz.15 yasinda iki dangalagin yaptigi aptalligin cezasi onlara bu yaptiklarinin ne kadar yanlis bir sey oldugunu anlatmaktan gecer. yapilacak ilk sey o genclere m.kemal'i anlatan bir kac degerli kitap en basta da 'nutuk' u vermekten gececektir .. modern dunyada ,cezalandirma yollarinin degistigi gibi insan beynin algilayisi ve isleyiside degisti ole degilmi ...[signature][hline]filmliste revcon0674 riva tun emulegokmod k.litecodec Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Nerden biliyosun derslerini aldıklarını.Madem her suç işleyen dersini karakolda alıyor kimseyi hapse atmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 hapis cezalarının asıl amacı insanları ıslah edip tekrar topluma kazandırmaktır.. oysa bizim ülkemizde sadece yaptıgı seyin cezası olarak algılanıyor.. amac bu cocukları ıslah etmekse, bunu onları hapse atmadan da yapmanın yolları var..kalkıp onları uygularsanız, ama hapse atmazsınız..önünüze geleni hapse atınca herşey bitiyor mu sanıyorsunuz?? kaldı ki o cocukları daha ciddi birtakım suclardan (ciddiden kastım baska, lütfen hemen atlamayın) ceza almıs kişilerin yanına gönderip onların orda ıslah olmasını beklemek ne kadar akla mantıga uygundur ki?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 18 yaşından küçük kapkaçcılarda aynı şekilde bırakılıyor zaten.[signature][hline] Let me in, i'll bury the pain. [Bu mesaj zlorwf tarafından 10 Temmuz 2005 18:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 .. p.s: yanlıs thread eheh [Bu mesaj Ceday tarafından 10 Temmuz 2005 18:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 said: Heffer, 10 Temmuz 2005 11:34 tarihinde demiş ki: Diyecek söz bulamıyorum. [signature][hline]Sert Kal Taviz Verme ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 emin colasan para derdinde bi seyler yazip elalemi gaza getirio yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 walla emin çölaşan iyi gaz verir, olayları iyide abartır, çoğu zman benim merak ettiğim böle şeyleri nerden buluyor, genelde ufak ve önemsiz şeyler oluyor ama baya bi ses getircek formata sokuyor veya bize öle geliyor. ceday ın dediği gibi ben de munzurluk olarak görüyorum; hoca gelmeden tahtaya küfürlü şeyler yazmanın ileri versiyonu elbette atatürk hakkında bilgi sahibi olsalar yapmazdılar böyle birşey. yanlış ama 2 çocuğun yaptığı bir şeyi abartmak doğru değil, ben kasıt aramıyorum.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2005 said: zlorwf, 10 Temmuz 2005 17:59 tarihinde demiş ki: 18 yaşından küçük kapkaçcılarda aynı şekilde bırakılıyor zaten. bununla ilgili çarpıcı bir örnek http://www.milliyet.com.tr/2005/07/10/yazar/theper.html said: Durum içler acısı Gazetede haberi görmüşsünüzdür. Görmeyenler için anlatayım. Bir seri fotoğraf. Fotoğraflarda bir yankesici genç, caddede önüne gelen hanımın çantasını açmaya çalışıyor. Bir kısmını açıyor, bir kısmını açamıyor. Sonuçta bir çiftin çantasını açmak isterken, erkek farkına varıyor ve yankesiciyi dövüyor, polis yakalıyor, ama genç serbest bırakılıyor. Şimdi: Neresinden başlayayım bilemiyorum. Bir şehrin ana caddesinde, binlerce kişinin bulunduğu bir saatte bu gencin cesareti nereden geliyor, isterseniz buradan başlayayım. Bu genç biliyor ki yakalandığında hiçbir şey olmayacak, 1-2 saat içinde yine sokağa salınacak ve aynı yerde aynı işi yapmaya başlayacak. Peki bu genci gören sair gençler nasıl bir ders çıkaracak, ders şu: "Yok abi bişi olduğu yok ki, çok çok bi saat karakolda kalırsın o kadar. "Arkasından diğer gençler de sokağa, soyguna. İşin bir başka cephesi. Polis bu adamları takip etmiyor, bunlar da köpeksiz köyde değneksiz geziyor, diyoruz. İyi güzel de polis de şunu (açıkça olmasa bile) söylüyor. "Ben kendi hayatımı ortaya koyup suçluyu yakalıyorum, adam 2 saat içinde serbest, öyleyse ben kendi hayatımı niye ortaya koyayım?" Bir ülke ki: Milletvekili suç işleyebilir, dokunulmazlığı var. Memuru suç işleyebilir, özel izin çıkmadan takibat yapamazsın. Gençleri suç işleyebilir, karakolda bile tutamazsın. 65 yaşının üzerindeki suç işleyebilir, ceza versen bile evinde çeker. Bu ülkede suçu nasıl önleyeceksin, bir Allah'ın kulu çıkıp da bunun cevabını bir verse yaa. Tamer Heper[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar