Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

WoW tarihi (lan bu hordelar kötü mü lan? orc yeşil falan gibi sorulara cevap)

neverhood

Öne çıkan mesajlar

bonecrusher, dunedain gerçekten güzel yazmışsınız, mesajlarınızı okudum...

şimdi yazacağım yazı WoW a başlayacaklar ve WoW'da klasik "iyi - kötü" ayrımını aracayacaklara yardımcı olmak amacıyladır

gerçek Dünya ile analoji yapmayın
yapmak istiyorsanız
her şeyin üstündeki tek tanrı olarak bu Dünya'da tanımlanan Allah, Yehova, (bazı mezheplere göre) Kutsal Ruh, Tanrı vs; "Elune"dur, ona eşit olan başka tanrılar varsa bile oyunda belirtilmemiştir

ondan sonra Titanlar gelir (yunan pantheonu, gene analoji manyakları için) bu Titanların arasından Sargeras diye bir titan ideolojik ayrılığa gitmiş, anarşist olmuştur, nihilist olmuştur, varlığa ve yaratmaya olan inancını yitirmiştir, ve tam bundan sonra Burning Legion isimli lejyon ile kontağa geçmiş (ki bu lejyonu oluşturan iki ana ırk: Eredar Warlockları ve Nathrezim Dreadlordları) ve bunları biyat ettirmiştir (elimi öpün lan)

bundan sonra zoomumuzu Azeroth isimli dünyaya yapıyoruz
geri kalan Titan pantheonu Azerothu keşfetmiş, dünyayı şekillendirmesi için "earthen"ları yaratmış (dwarfların VE troggların earthenlardan geldiği günümüz arkeolojik bulgularıyla belirlenmiştir), "old gods" ismiyle anılan elemental tanrılarıyla savaşmış ve onların "kumandan"larını hapsetmişlerdir, hatta "ragnaros" adıyla oyunda bulunan nam-ı diğer "wipe-boss"; fire-god'ın lieutant sağ koludur onunla ilgili ayrı bir hikaye de vardır nasıl tanrısına ihanet ettiği ve güçlerniin bir kısmını çalıp yarı-tanrı statüsüne ulaştığıyla ilgili
bir de dragonları bulmuşlar onları kendi özellikleriyle kutlamışlar, dragonflightları kurmuşlardır
işte black dragonflight: başında deathwing: nefarion (bunun adı başka lakin war of the ancients da burning legion la savaşırken delirip kendini deathwing olarak çağırmaya başlamış black dragonların "KÖTÜ" olmasının hikayesi de budur)
işte yeşil dragonflight: zamanın ve ruhların bekçileri, ruhların ve zamanın korunduğu "emerald dream (zümrüt rüyası)"nın koruyucular
işte red dragonflight: alextrazsa vs

neyse bu titanlar çat diye Azeroth'un ortasına lake of eternity'yi dikmiştir... nam-ı diğer sonsuzluğun gölü

bu gölün çevresinde şimdi nightelf olarak bildiğimiz tipler türemiştir
Dünya (Azeroth) tek bir kıtadır, trollarde sonra türemişlerdir

elfler trolleri bayaa bir ezmişlerdir yoğun ARCANE kullanımıyla
arcane missile falan var ya? işte onun ham maddesi arcane
bu arcane böylem pişt gibin ipne gibin bişey kullansan bi yere kullanmasan bi yere
neyse bu elfler bu arcanee bağlanmışlar çünkü bu arcane öyle ipnen gibi bi şey ki haroyin gibi kullandıkça bağlıyo kendini
işte o sırada elfler arasında ayrılık oluşmuş; prenses azshara (elfler Kelt toplumundan esinlenilmiş, hiyerarşileri Blizzard tarafından anaerkil yapılmış bir toplumdur) ve çevresindeki arkainmanlar (arcaneinman) (:P) ile ormanda cenarion (hooop burda kısa bir not açıyoruz bu cenarion ise nedir kimdir? cenarion şimdi yarı tanrı biliyoruz WC 3 ten ama neyin tanrısı, bu taurenlerin şimdi Earth Mother dedikleri bir tanrı var, toprak ana, ANA, bunları yaratmış bunların kalbine av aşkı doldurmuş, moğol lan bunlar, lakin bir gün bir geyik çıkmış avlanamıyor, tüfeng sıkıyon ok sıkıyon avlayamıyorsun, demiş taurenlerin en iyi avcıları: ANA BİZ BUNU AVLAYAMIYOZ, demiş ana: ben avlarım, hop o da kovalamaya başlamış sonra o geyiğin ululardan ulu olduğunu anlamış, saygı duymuş, taurenlerde saygı duymuş) ile tanışmış druidler

sonra aradaki olayları merak edenler okur, prenses azsharanın arcane merakı burning legionı çekmiş sargerası çekmiş
bu burning legion gelmiş dünyaya
zaten bu burning legionın olayı Azeroth'a geldi mi kapı açmak
PORTAL AÇACAK Kİ SARGERAS GEÇSİN
lakin SARGERAS o kadar şişko ki, devasa portal gerekiyor, ve bu portal ancak büyülü suda açılıyor
işte Druidler o yüzden hop saldırmış Malfurion Stormragein eşliğinde, gölü yoketmiş, portal açılmış Burning Legion dalmış hayvan gibi kadim savaşlar olmuş ama Sargeras geçememiş, göl yokolmuş dünya ikiye ayrılmış Azshara ve çevresindeki arkainmanlar (kendilerini yücedoğanlar olarak çağırıyorlar) suya batmışlar ve hiddetleri onları nagalara dönüştürmüşler

sonra savaş kazanılmış

Bu bundan 10bin yıldan biraz daha öncesi

anlamayanlar için blizzard'ın kafasından

KESİNLİKLE KÖTÜLER:

Burning Legion

KESİNLİKLE İYİLER:

Druidic yaşamı benimsemiş elfler

BAŞTA İYİ GİBİ OLUP SONRA KÖTÜYE BAĞLAYAN KROLAR:

-Prenses Azshara, ve kendilerine yüce doğanlar diyen, sonra Naga'ya dönüşenler

-Siyah Ejderha Filosu (Black Dragonflight) ve Deathwing

EN BABA KÖTÜ (BAŞTA İYİYDİ AMA KAFASI KARIŞTI KÖTÜYE BAğLADI)

-Sargeras

daha sonra Nightelf'ler savaştan sonra toplumlarını yeniden kuruyorlar arada eski arkainmanlarla mücadeleye giriyorlar
toplumsal bir pakt olarak arcane kullanımını yasaklıyorlar ama bir takım eski yücedoğanlar kullanıyor, gene bir yıkım geliyor ve bunlar doğuya sürülüyor

ve hikayemiz burdan devam ediyor
Sosyal ağlarda paylaş

illidan isimli bir manyak, bu lake of eternity nin sularını alıp mount hyjal civarına atmıştır
ve oldu sana well of eternity
bunun için nightelf toplumu tarafından 10bin yıl boyunca hapis yemiştir (müebbet abi)
bu sırada druidler (MALFURION DAHIL) , yeşil dragon filosu ile anlaşma yapıp ruhsal dengeyi sağlamak için hibernationa (derin uyku)ya yatmıştır
well of eternitynin üstünde de "nordrassil" olarak bilinen "the world tree" dikilmiştir ki piyasa kendine gelsin

zoomumuz doğuya gidiyo
insan krallıkları ve troller arasında inanılmaz savaşlar var
bu doğuya sürülen şu anda çoğumuzun "high elf" olarak bildiği eski arkainmanlar (lakin bunlar aşırı arcane kullanımının getirdiği zararın farkında dozajı ayarlamaya çalışan adamlar) insanların arasından seçilmişlere bir takım büyüleri öğretirler - tam olarak 100 tane insana
yüz...
bu yüz insan (100) daha sonra diğer jenerasyona aktarırlar bildiklerini (hatta sonra bir takım elfler insanlar arasından sorceryye en yatkın olanın jaina olduğunu söyleyeceklerdir)
neyse bir takım savaşlardan sonra humanlar (insanlar) trolleri alırlar ve troller kabile köy topluluk halinde yaşamaya mahkum olurlar, insanlar krallıklarını pekiştirirler

7 krallık - 7 insan krallığı

dalaran diye bir şehir vardır bu insan büyücülerin toplandığı burdan burning legion ufak ufak akıyordur ama high elflerin krallığından gelen kadim büyücler bunları kontrol altına alıyordur

her şey kral
burning legionın ajanları dünyaya akıyor lan?!?! nereye kral?!?!
ama her şey kontrol altında

WE HAVE TOTAL CONTROL ON ALL THE NUCLEAR WARHEADS OVER THE WORLD
hesabı

neyse bu high-elfler (a.k.a quel'thalas çılar) dalaranın magocratları (wizard-lordlar)nı uyarırlar
derler ki:
"kanka, sen büyü kullandıkça Burning Legion bu dünyaya akacak yol bulacaktır, arcane : Burning Legionın akışı" ve onlara Kalimdor'un tarihini öğretirler
ve Guardians of Tirisfal kurulur

ve hikayemizin ana karakterlerinden biri

İYİ: AEGWYNN (Guardian of Tirisfal)

bu aegwynn (capsle iyi yazdım, çünkü iyi Blizzard'ın betimlemesine göre), guardiandır, sağda solda gider loose demonlara takar kafayı, gömer, çizer, böler
neyse bu aegwynn demonların peşinden Northrende gider, takip eder hop onu keser hop onu böler (bu kestikleri de ZUUZUZUZUZUZUZcu tayfa için her biri en az Kazzak kadar kadim demonlar) dragonların da yardımıyla son demonu kestiği zaman kadim bir gölge kadim bir demon bununla karşılaşır

o da ne? SARGERAS vs AEGWYNN

gene zuzuzucu tayfa için level?? vs level 500 diyelim

ve aegwynn sargerası yener
level 500 slays level??
aegwynns frostbolt crits Sargeras for 1500000
Sargeras dies
hesabı

ama işin özü bu kadar basit değildir

SARGERAS = her ne kadar hikayenin başında iyi, nötral bir titan olsa da WoW evreninde marjlarda, sebepsiz kötülüğü temsil eden bir karakterdir
AeGWYNN = insanların zayıflıklarına sahip, kudretli bir insan büyücüdr

ve aegwynn sargeras'ı yendiğini düşünsün, sargerasın ruhu aegwynnin bedenine yerleşir, uygun zamanı bekler...

hikayemiz devam edecek

Bu Entrynin özü:

SARGERAS = Çok kötü

İnsanlar = Politika, Sargeras ve Burning Lejyona karşı göreli iyi, lakin egoları son noktada kötü olarak tanımlanacak işlere yol açıyor

Quel'thalas = High Elfler, insanlara büyüyü öğretmişler, bilgeler lakin büyüyü insanlara öğreterek son raddede "kötü" olan bir olaya yol açmışlar;
geçmişlerinden ders almış, iyi karakterler, lejyonun gelmesini istemiyorlar, lakin bütün "insanımsı" ırklar gibi ilerde kötü bir şeye yolaçacak bir hadise yapıyorlar

devam edecek
Sosyal ağlarda paylaş

Bebe Medivh
(analoji manyakları için bir nevi İSA (hani var ya hazreti, din kültürü ve ahlak bilgisinin vazgeçilmez siması, 0 yılında doğduğu söylenen, oryantalizm tartışmalarının vazgeçilmez ismi, tarihçi polemiklerinin (aslında 0 yılında değil astronomik verilere göre 4-5 yılında doğdu) bir numaralı adamı, din mitosunun baş adamı , kiminin tanrının oğlu dediği, kiminin tanrı dediği, kiminin Hz. Muhammed'e biyad etsin dediği, kiminin diğer peygamberlerle eşit dediği)
(ama anti-İSA, İSA nasıl bütün iyilikleri temsil ederse, Hristiyan mitosuna göre bütün "iyi"liğin kaynağıysa, Medivh'de aynı şekilde "kötü"lüğün kaynağı)

gün geldi Aegwynn doğurdu
(nasıl doğurdu artık cima etti mi, zıçtı mı orası bilinmez)
Medivh doğurdu hem de boru değil
ve bu Sargeras'ın ruhu, karanlık özü Aegwynn'den Medivh'e geçti
Aegwynn inandı ki Medivh bir sonraki guardian olacak (tirisfal guardianı)
neyse bu Medivh 14 yaşına geldiğinde içindeki büyü gücü Sargeras'ın enerjisiyle clash of civilizations oldu anadın mı?
ve Medivh komaya girdi
katatoni

Catatonia

yani ağız hafif eğik, salya akıtıyor, hareket edemiyor, tekerlekli sandalye olsa ona oturtacan
Medivh komada

Ana Fikir (lan bu HORDE YEŞİL KÖTÜ LAN BUNLAR?!?!? diyenler için) :

Medivh'in İnsan Tarafı = İnsan, çocuk, gülüp oynuyor, belki de karınca yakıyor bardağın içinde, belki de kedi görüp yolda kuyruğuna teneke bağlıyor, ama kötülüğü ondan ibaret, gene iyi

Medivh'in içindeki Sargeras (BİR BEN VAR LAN BENDEN İÇERİ) = KÖTÜ

Medivh'in kendisi: eheheh şu anda bilemeyiz acaba Sargeras mı alacak, yoksa insani özü mü Medivh'in...

devam edecek

[Bu mesaj neverhood tarafından 05 Temmuz 2005 08:13 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj neverhood tarafından 05 Temmuz 2005 08:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

- abi ben cüce cleric oynatıyorum level 12 oldu ADND yapıyoruz masaüstü heheheheh kekeke zuzuzuzuzu hem var ya o yüzüklerin efendisin de elfle kanka oluyor balta da taşıyor ama kötü değil iyi yani cüce iyidir be abi sakalı var o yüzden biliyorsun bebeğim, sakal iyidir...
- tamam

CÜCELER ( Medivh'in doğuşundan öncesi )

bu cüceler kral Modimus Anvilmar buyruğu altında uzun yıllar yaşamış adaletle ve eşitlikle yönetilmişler
lakin kralın ölümüyle üç dominant klan birbirine girmiş:
- Wildhammer Clan
- Bronzebeard Clan
- Dark Iron Clan

Bronzebeardler uzun yıllar süren sivil savaştan sonra bunları Ironforge'dan kovmuş...

Dark Ironlar (LFG BRD Blackrock lvl 55 druid ofmg pls loloolo?) ya yerleşmiler (BlackRock Mountainla)
Wildhammer'lar ise Dun Algaz'ın ötesine gitmiştir

zamanla Dark Ironların imparatoru Thaurissan ve karısı Modgud büyü üzerindeki hakimiyetlerini geliştirip iki klana da kafa göz dalmıştır, ve nerdeyse yoketmiştir

tam Wildhammerları dağıtacakken WH ların kadim savaşçısı Khardros teketekte Modgud'u almış (/w Modgud wanna duel m8? im gonna pwn u so hard omfg lololol n00b) ve Dark Iron ordularını kaosa itmiştir
akabinde Bronzebeardlerle ittifak oluşturup Dark Ironları püskürtmüşlerdir
tam Bronzebeardler ve Wildhammerlar Dark Ironların evlerine dalacakken imparator Thaurissan ümitsiz ve kadim çağrısını yapmıştır
ve kadim tanrılardan alev tanrısının yarı-tanrı sağ kolu Ragnaros uyanmıştır, tabii bizimkiler de tüymüştür

şu anda ideolojik ayrılıkları olsa bile

Bronzebeard Clan = Ironforge = İYİ
Wildhammer Clan = Aerie Peak = İYİ
Dark Iron Clan = Black Rock Mountain = KÖTÜ

bu iyilerin kendi içlerinde göreli kötü olduklarını ve blizzardın görüşüne göre öz olarak iyi olduğunu (dark iron = öz olarak kötü) belirtmeme görek yok

- abi sen böyle şu iyi bu kötü yok özü iyi yok özü kötü diyorsun da benim kafama takılan bu özü iyi dediğin adamlar çok insana benziyor yani böyle göreli kötüler var aralarında ama bu biraz anti-HOBBES cu, çok Montesquieu cü olmuyor mu?
- olmuyor
- LOL

[Bu mesaj neverhood tarafından 05 Temmuz 2005 08:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

- Abi bu orclar kötü ya
- Niye abi?
- Abi birinci olarak yeşiller, ikinci olarak "rö, röak loktar moktar" gibi şeyler söylüyorlar, hani canavarımsı anlıyor musun beni bebeğim? , bir de balta taşıyorlar bir de var ya hani eydiendi de orclar kötü hani benim level 5 warriorıma bizim Bilal var DM, bizim okuldan orc çıkardı kestim bissssürü o yüzden kötü abi orclar
- Peki

sizde mi bu diyaloğun kahramanlarından biri gibi hissediyorsunuz kendinizi? işte şimdi gelecek yazı tam size göre... ORCLAR ve WARCRAFTtaki yerleri... başlıyoruz

ORCLAR:

tam bu Medivh'in doğduğu sıralarda lejyonun (lejyon aka Burning Legion, yanan lejyon; kötülüğün kaynağı, demon ordusu, başlarında sargeras var vsvs (bkz önceki yazılar)) "lan dur gidip başka ırk bulayım saflarıma katayım kafalarını karıştırıp" sorumlusu Kil'Jaeden The Deceiver (aldatıcı)
"Draenor" dünyasını ve bu dünyada onurlu, şamanistik bir yaşam süren barış içinde hayatlarını idame ettiren orcları keşfeder
kil jeydın, orcların kadim şamanı elder şamanı Ner'zhul'u katakulliye alır, aynen Night Elflerin kadim prensesi "Azshara"yı aldığı ve ilk savaşı başlattığı gibi (War of the Ancients - Kadimlerin savaşı, hani dünya tek bir kıtaydı lake of eternity vardı falan ya, yazdım o kadar)
(yani kardeşim ha insansın ha elfsin ha orcsun, senden daha zeki ve daha yüce bir varlık seni kandırmaya karar verdi mi kanıp deliriyorsun).
neyse bu kiljeydın orc klanlarını birbirine düşürür ve barış içinde yaşayan orclar birbirlerine düşerler
son bir şey talep eder ner'zhuldan kendilerini ölüme ve lejyona tamamen teslim etmelirini
lakin keranacı Ner'zhul bir şeylerin ters gittiğini sezer ve karşı koyar (HELAL OLSUN SANA LÖYLÖYLÖYLÖYLÖ)
Ner'zhul'un karşı koymasına kızan kiljeydın gider Ner'zhul'un çırağını (padawan-apprentice-anakin) katakulliye alır bu sefer de bu da Gul'dan olmaktadır
bu Gul'dan Kiljeydın'ın yardımıyla Shadow Council'i kurar ve orcların arasında "warlock"luğu yaymaya başlar ve zaman içerisinde başarılı olur
Bu Shadow Council zaman içinde her şeye muktedir, orcları gizliden gizliye kontrol eden bir organizasyon haline gelir
(KURTLAR VADİSİ fanları için: İLLUMİNATİ (latince konuşan hopus est sulas ost muth diyince Karahanlının kellesini kopartan 12 Eylül yaptıran örgüt))
neyse kiljeydın son hamlesini hazırlar, Gul'dan bütün klanların liderlerini çağırır bu arada "MANNOROTH THE DESTRUCTOR (war3 ün demosunda thrallun ve grom hellscream'in savaştığı)" ı summon eder ve liderlere onun kanını içirtir
böylece bütün orc klanları Mannoroth'la bir bloodpact yapıp onun hizmetine girerler

TEK BİR LİDER HARİÇ: Durotan (Thrall'ın babası)

evet Grom Hellscream'de içer, lakin Durotan içmez

böylece Gul'dan bütün klanları "HORDE" ismi altında toplar, ve önlerinde duranlara birer tekme atmalarını emreder, kendisine BLACKHAND THE DESTROYER isimli kukla bir warlord seçer vs

bir kaç ay içerisinde horde bütün draenoru yerle bir eder, draenei (bu dünyanın diğer oturanları orc dışında)leri öldürür vs

ve Kil'Jaeden artık biliyordur, Horde Azeroth'a saldırı için hazırdır

Şimdilik ( Warcraft 1 den 60-70 sene önce )

ORCLAR = ilk başta İYİ, GURURLU, BARIŞ İÇİNDE Dreanor'da yaşayan bir ırk
HORDE = ORCLAR (Burning Legion'ın laneti ve kontrolü altında) = İSTEMEDEN KÖTÜ

[Bu mesaj neverhood tarafından 05 Temmuz 2005 08:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım.. Harikasın... Ama yinede çirkinler bea :D[signature][hline]Burnin Legion - LvL 5* - Human - Mage - Mayweda

-Mayweda Yiğenine der ki = Sercan koç.. akşam gelinceye kadarn enc i 120 yap..
-Sercan - Tamam abi..
-Akşam olur : Sercan : Hoşgeldin abi.. Dediğin gibi bütün mor eşyaları disenc ettim.. deli gibi enc geliyor..
-Mayweda : Hönk ?? !! ??
Sosyal ağlarda paylaş

1-Ellerine sağlık çok güzel olmuş

2-Bu şekilde yardım etmen gerçekten kutlanacak bir davranış...[signature][hline]Sessizce sana yaklaştıktan sonra,göreceğin en son şey silahımdaki parlama,hissedeceğin en son şey ise iliklerine kadar işleyen zehirim olacaktır...
Sosyal ağlarda paylaş

bana 1 harf öğretenin kölesi olurum denmiş zamanında... adam bize tarihi öğretio.. valla napsak.. :D[signature][hline]Burnin Legion - LvL 5* - Human - Mage - Mayweda

-Mayweda Yiğenine der ki = Sercan koç.. akşam gelinceye kadarn enc i 120 yap..
-Sercan - Tamam abi..
-Akşam olur : Sercan : Hoşgeldin abi.. Dediğin gibi bütün mor eşyaları disenc ettim.. deli gibi enc geliyor..
-Mayweda : Hönk ?? !! ??
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada çim, ot sandığım ve yediğim tüm Orclardan özür dilerim =(. Bilmiyodum kardeşlerim.

Hehe baya güzel olmuş devamını bekliyoruz.[signature][hline][a.k.a: Sage, Bloodyblade, Gilquaril,Firebat,[Fire]Sage, [SCKF]Firebat, [SoFD]Firebat, Fire-M@n]
Bonus 05 February 2004 20:02 tarihinde demiş ki:

Siz bir de çırpıya para mı veriyorsunuz?
*casts spell:Summon iyi çırpı*
Magrin lvl60 Tauren Shaman(Skullcrusher)
Sosyal ağlarda paylaş

Bş iki ufak detay eksik kalmış

Burning legiona hizmet eden Nightelfler herkez uyurken çaktırmadan Satyr ırkına dönüştüler.

Medivhin babası saray büyücüsü Nielas Arandır kendisi son derece yetenekli bir şahıstır.

Arkadaşlar google da aramaya inanalım bunlar detaylı olarak pekçok kaynakta var.[signature][hline]YOK imza falan
!
All hail the lord and master Foamy the Squirrel

[Bu mesaj nightstalker tarafından 05 Temmuz 2005 16:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...