dreagloth Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2011 Çarpılırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Salire Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2011 bence de öldün , net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 küfür gibi Drizzt ne ki ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Remake lazım.Dragonball kai gibi fiilerları kırpmaları lazım.son okudugum kitapta aessedailerin etegini anlatması 600 sayfa,forsaken combatı 5 sayfa. salak salak dövüşüp duran dirizit daha iyi yemin ediyorum ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2011 o zaman sen drizzt e devam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2011 ay yok o daha kötü.elif şafak okurum drizit okumam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azure_Knight Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2011 Rand ve Mat'in mail kutuları eğlenceli olmuş özellikle lanfear a koptum :) not:spo olabilecek şeyler var kitapları okumayan bakmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Tyrannus said: saidine çiçek gibi kucak açtı = drizitin girdap gibi dönen palaları bu kadar tekrarlayan,bu kadar gereksiz şey dolduran bir yazar daha görmedim.crossroads of twilight'a kadar geldim daha da okumuyorum.kozmopolitan gibi paso dantel anlatıyor,etek anlatıyor adam. Tyrannus said: Remake lazım.Dragonball kai gibi fiilerları kırpmaları lazım.son okudugum kitapta aessedailerin etegini anlatması 600 sayfa,forsaken combatı 5 sayfa. salak salak dövüşüp duran dirizit daha iyi yemin ediyorum ya şöle bi fark var ki drizztin girdap gibi palaları 5sayfada bir dönerken saidine kucak açma olayı serinin çok daha küçük bir kısmı. tekrarlanan bir şey yok ne var ? gereksiz dediğin kısımlar detaylı karakter gelişimi sürecinin bir parçası, ki serinin lore'u ile birlikte en değerli kısmı karakter gelişimi. betimlemeden sıkılıyorsan edebiyata bakışın sığ demektir. lotr'da da sayfalarca betimlemeler olurdu. betimlemeleri detaylı tutmak eseri zenginleştiren bir şeydir, hele ki özgün ve baştan yaratılmış bir dünya ile ilgili bir eserse. sen takdir etmesen de, o dantel detayı bilmemne, robert jordan'ın yarattığı kültürlerin bir parçası, ve wheel of time'ın okuyucuya çok daha somut bir şekilde yansıtılmasını sağlıyor. build-up'ı ne kadar detaylı ve uzun tutarsan climax o kadar iyi olur, epik hikayelerin sırrı bu. winter's heart civarı hikaye biraz fazla yavaş ilerliyor ben de biraz baymıştım ama zaten tek olay hikaye'de ne olacağı değil. Zaten ne olacağını hepimiz biliyoruz, çark sayısız defa turunu tamamlamış, ve sayısız defa daha tamamlamaya devam edicek. önemli olan kitabın sana sunduğu detaylı anlatım ile o desen'in bir parçası olup, bundan zevk almak. filler diye bir olay yok saçmalama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 sc oynayın, dersini ver şunun tunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 o tekrarlanan kısımlar (verdiğin örnek mesela) lore da gerçekten tekrarlanması gereken kısımlar. aes sedai eğitiminin bir parçası olarak ezberletilen, beyinlerine tekrarlarla kazınan kısımlar. tekrar tekrar yazayım kitabı uzatayım şeklinde yapılmamış. tasvirlerde girilen tekrarların bir kısmı da çeviriden kaynaklanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 ohh eve gidince baştan okumaya başlıyım seriyi. özledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 drizztin de tek kitabı 1.2k sayfa olsa onda da serinin çok küçük kısmı gibi görünürdü girdap gibi pala.100 sayfa drizztin ne giydigini anlatsaydı o da olurdu o kadar sayfa Karakter gelişimi güzeldi başlarda (ilk 4 kitap falan).ondan beri bütün karakterler hiç değişmedi,bütün femaleler birbirinin aynısı zaten ona değinmiyorum bile.isim vermeden ana 3 femaleden birini anlatsa 10 sayfa,hangisi oldugunu anlamazsın.Tek farkı ne giydikleri,ünvanları vs. Tabi ki gidip dragonlancele veya drizitle karşlaştırmıycam wot'u ama betimleme yaparken yanlış şeyi hedefliyor.aslında giysiler ve yiyecek dışında betimleme yok nerdeyse kitapta.SAVAŞ ÇOK BÜYÜK BİR OVADA OLDU! var,amyrlin'in yedi çizgili etolünü çamaşırhaneye vermesi var Sonra gerçekten hiç bir işte yaramayan yan karakterler var.Onları da betimliyor 100 sayfa,sonra bir daha görmüyoruz.Betimlemesi de giysileri üzerinden oluyor çünkü betimlenecek başka bir şeyi yok adamın.binlerce karakter koyarsan nereye betimliyosun zaten. Karakterlere gelince;çok büyük potansiyel var aslında.Özellikle forsakenlarda,ashamanlarda.Ama onları anlatmıyor gidip matin yanındaki meme ellemeye çalışan küçük çocugu anlatıyor 50 sayfa.20 sayfa elledigi memeyi anlatıyor,200 sayfa memenin içinde oldugu iççamaşırı anlatıyor.Sonra 4 sayfa forsaken anlatıyor.Forsakenların gizemli olması falan gerekir diyosan,ne biliyim gandalf var mesela gizemli karakter.Herşeyini biliyoruz gandalfın ama hala gizemli.Gerçi seriyi bitirmeden yanlış şunu yazmam,ilerde anlatıcaktır muhtemelen ama 10 kitap okudum insaftır artık ya.Okumak zorunda mıyım ben küçük orospuların ne giydigini?Değilim okumuyorum zaten Bir de hep dedigim gibi moby dick okudum abi ben.tramvatik etki bıraktı o kitap bende.1000 sayfalık kitabın son 2 sayfasında moby dick geliyor.998 sayfa hiç bir şey olmuyor başka,Gemicilik öğreniyoruz.wot'da onun gibi ama 1000 yerine 22500 sayfa,Tekstil öğreniyoruz Tl;dr : edward cullan edebiyat tarihinin en derin karakteridir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 daha neler neler yazarım var ya.Çok doluyum şu seriye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 ya ilk 3-4 kitap ne kadar güzeldi allah kahretsin.2 haftada okumuştum hepsini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Tyrannus said: drizztin de tek kitabı 1.2k sayfa olsa onda da serinin çok küçük kısmı gibi görünürdü girdap gibi pala.100 sayfa drizztin ne giydigini anlatsaydı o da olurdu o kadar sayfa aksiyon ve hikayenin ilerlemesi dışındaki kısımların çoğu tekstil mi anlatıyo yani ? şaka mısın ya Tyrannus said: Karakter gelişimi güzeldi başlarda (ilk 4 kitap falan).ondan beri bütün karakterler hiç değişmedi,bütün femaleler birbirinin aynısı zaten ona değinmiyorum bile.isim vermeden ana 3 femaleden birini anlatsa 10 sayfa,hangisi oldugunu anlamazsın.Tek farkı ne giydikleri,ünvanları vs. hiç değişmese ya karakterler. 13e kadar oku da gör nasıl değişilirmiş. egwene, elayne ve nyneave çok yakın oldukları için bir süre birbirlerinin huylarını alıyorlar. aynı arkadaş ortamında olan insanların ortak yönler, iletişim biçimleri oluşturması gibi düşünebilirsin. bu 3lü ilişkide de nyneave alfa olarak başlıyor ve diğerleri onu örnek alıyor, ancak elayne ve egwene'in karakter gelişimi progress ettikçe/olgunlaştıkça ve birbirlerinden uzaklaştıkça, beraber oluşturdukları karakter template'inin üzerinde kendi özelleştirmelerini yapıyorlar. bir tanesi amyrlin, bir tanesi yönettiği alan bakımından grat empressdan sonraki en nüfuzlu mevcut hükümdar, bir tanesi de age of legendsdan beri varolmuş en innovative aes-sedai. ha bu çok basit oldu, ama o sıkıldığın kısımları okurken bitse de ashamanlar döğüşse diye okumayıp seriyi bitirsen ne demek istediğimi anlıcaksın. Tyrannus said: Tabi ki gidip dragonlancele veya drizitle karşlaştırmıycam wot'u ama betimleme yaparken yanlış şeyi hedefliyor.aslında giysiler ve yiyecek dışında betimleme yok nerdeyse kitapta.SAVAŞ ÇOK BÜYÜK BİR OVADA OLDU! var,amyrlin'in yedi çizgili etolünü çamaşırhaneye vermesi var o kadar basitleştirebileceğin herhangi bir anlatım yok tüm seride, varsa koy görelim. etolü çamaşırhaneye vermesi diye genellediğin şeylerin %90'ı daha geniş bir plot-line'ın önemli parçaları. Tyrannus said: Sonra gerçekten hiç bir işte yaramayan yan karakterler var.Onları da betimliyor 100 sayfa,sonra bir daha görmüyoruz.Betimlemesi de giysileri üzerinden oluyor çünkü betimlenecek başka bir şeyi yok adamın.binlerce karakter koyarsan nereye betimliyosun zaten. http://forum.paticik.com/read.php?16,107383,page=15#msg-5209869 şurdakilerden ilk 2 tanesini oku, sonra tekrar söyle tek defa gözüken karakterlerin seriye katkısı olmadığını ve bir daha hiç gözükmediklerini. Tyrannus said: Karakterlere gelince;çok büyük potansiyel var aslında.Özellikle forsakenlarda,ashamanlarda.Ama onları anlatmıyor gidip matin yanındaki meme ellemeye çalışan küçük çocugu anlatıyor 50 sayfa.20 sayfa elledigi memeyi anlatıyor,200 sayfa memenin içinde oldugu iççamaşırı anlatıyor.Sonra 4 sayfa forsaken anlatıyor.Forsakenların gizemli olması falan gerekir diyosan,ne biliyim gandalf var mesela gizemli karakter.Herşeyini biliyoruz gandalfın ama hala gizemli.Gerçi seriyi bitirmeden yanlış şunu yazmam,ilerde anlatıcaktır muhtemelen ama 10 kitap okudum insaftır artık ya.Okumak zorunda mıyım ben küçük orospuların ne giydigini?Değilim okumuyorum zaten forsakenlar gizemli olucak diye bir şey yok, ama gizemlerinin aralanmasını ana karakterlerin gözünden yaşaman gerekiyor, ki yine söylediğim gibi son 3 kitaba gelsen istemediğin kadar forsaken, ashaman bilmemne var. şu an okuduğun kısımda dediğim gibi hikaye biraz yavaş ilerliyor ama devamını okusan tüm eleştirilerinin yersiz olduğunu ve şu an sıkıldığın detaylara hikayenin tümü olarak baktığında önemli olduğunu anlıcaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 ha bu eleman okumadan mı yazıyordu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2011 evet nub tam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2011 uzun zamandır merak ettiğim için geçenlerde ilk kitabı okudum. Büyük ihtimalle seriye devam etmem ama ilk kitap seriye kıyasla nasıl ? Genel olarak kitabı beğenmedim ama en çok sıkan olay koskoca 900 sayfalık kitapta toplasan 200 sayfa kayda değer olayın olmasıydı. Yani adamlar 700 sayfa kaçtılar ya 20 tane köy gezdiler ufak tefek olaylar devamlı.Elemanın teki kurtlarla anlaşmaya başladı , tam bişiyler olucak dedim. 200 sayfa , gözlerinde soğukluk vardı adeta kurt gibi bakıyodu dışında bişi olmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Okuma öyleyse, sana göre değil. İlk kitap en iyilerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2011 tamam saol.Gerçekten bana göre değilmiş o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 ben bile beğendim ilk kitabı.o derece iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 brandon bu işi biliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 towers of midnighta başlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 WoT drinking game! Drink each time when one of the following happens *Jordan spends an entire page describing clothing. If he spends longer than that, have one more drink for every extra page or part of page the description takes up. *Jordan cuts away from a huge battle to focus on the thoughts and feelings of someone far away; when he returns, the battle is over and everybody involved talks about how spectacular it was. *Jordan skips several hours to avoid having sex in the book. *Something ridiculously unlikely happens that is not simply ta’veren probability twisting (e.g. Min, Elayne, and Aviendha all deciding to share Rand). Bir yandan da haklıyım lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2011 Tyrannus said: Sonra 4 sayfa forsaken anlatıyor.Forsakenların gizemli olması falan gerekir diyosan,ne biliyim gandalf var mesela gizemli karakter.Herşeyini biliyoruz gandalfın ama hala gizemli.Gerçi seriyi bitirmeden yanlış şunu yazmam,ilerde anlatıcaktır muhtemelen anlatmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar