Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ayrton senna kaza sorası vidyosu.

Arkansis

Öne çıkan mesajlar

Bilmiyorum ama M.Schumacher 'e yaklaşan pilot değilde bence ,
Senna'ya yaklaşan en yakın pilotun M.Schumacher olduğunu düşünüyorum . Schumacher , Prost varken Senna varken de vardı . Senna öldü şampiyon oldu . Prost zaten bırakmıştı , Villeneuve zaten 97 şampiyonu oldu daha sonra para , şöhret arasında karizma yapayım derken kayboldu . Hakkinenle kapışıyordu onada çok zorlandı . Şu anda meydan boş kaldı zaten sürücülerin yarısı 20-25 yaş arasında . Tecrübe yok kimsede . Tek tecrübeli takım diyeceğimiz Mclaren'ın arabasının durumu ortada . Bu durumda Schumacher 10 defa şampiyonluk yaşayacak gibi .
Ben M.S'i boş pistlerin şampiyonu olarak görüyorum . Elbette kötü demiyorum ama şuda gerçektir EN İYİ ler istatistikle seçilmez , sadece MS bir rekortmen bence en iyi klasmanında Senna ve Prost'tan sonra gelir . Gelmelide .
Sosyal ağlarda paylaş

senna'nın kazası herhalde araç kazaları tarihinde en çok incelenip defalarca belgesel haline getirilmiş olanıdır

o yüzden senna'nın kazasındaki sis perdesi hala açılabilmiş değil tam anlamıyla, kendi hatası olmadığı ya da pilotajından kaynaklanmadığı konusunda daha yüksek bir kanı olduğu için kaza yaparak ölmesini kötü pilot olduğuna bağlamadığımız için senna için bu yorumu yapıyoruz

bu mantıkla savaşta ölen de kötü asker olur ^_-[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vodan, 02 Eylül 2004 01:47 tarihinde demiş ki:
Aracın yere basılmasıyla altında oluşan vakum etkisinin fazla gelip aracın virajda yere temas etmesi yüzünden kontrolü kaybettiğini discovery yada n.geographic de seyretmiştim.

o vidyoda var
onuda koymayı düşünüyorum
ftp şifresini aldım arkadaştan sağolsun
teker teker bu gece başlayacam uploadlara[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

zipin içinede bakıyosa dosyanın uzantısını rename et .mpg yi sil .zip yaz
download linkini vereceğin yerede tembihlersin .zip i .mpg yapın veya "Birlikte Aç" diyerek windows media player'i seçin fln diye..

edit: uzantıyı .zip değilde .abc de yapabilirsin yani farketmez...

[Bu mesaj Vodan tarafından 02 Eylül 2004 02:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Aman diyim Sam ne yapıyosun ne diyorsun?
Senna bugune kadar kabul edilen gelmiş geçmiş en iyi pilottur. Bu öldüğünden dolayı değil yarışma stilinden dolayıdır. En riskli yarısan yarışcıydı Senna. Maalesef Senna' nın yarışlarının zevkinin yüzde biri bile yok Shuminin yarışlarında.
Prostu -ki o zamana kadar gelmiş geçmiş en iyi pilottu- pistten atmış ve bir daha da Prost (Prost da benim ilahımdır şahsen hastasıyım) kendisine yetişememişti. Senna ölene kadar da kimsenin Sennayı geçebilmesi mümkün olmamıştı. Pistlerde öleceğini herkes biliyordu zaten çünkü geçilmemesi gereken yerlerde geçilemeyecek hızlarla geçerdi önündekileri. Son yarışında da dümdüz duvara girmişti. Kaza yapıp ölmesi ve diğerinin yaşıyor olması onların iyi yada kötülüğünü hiç bir zaman ispatlamaz. Fakat benim gibi bir çok kişi Senna öldükten sonra F1 seyretmeyi de bıraktı.
Her ne kadar yarıştığı sürece Prostu pistten attığından dolayı Senna' dan nefret etmiş olsam da bugüne kadar öldüğüne en çok üzüldüğüm sporcudur. Yeni bir Senna gelene kadar da F1 benim için Senna ile beraber ölmüştür.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vodan, 02 Eylül 2004 02:13 tarihinde demiş ki:
zipin içinede bakıyosa dosyanın uzantısını rename et .mpg yi sil .zip yaz
download linkini vereceğin yerede tembihlersin .zip i .mpg yapın veya "Birlikte Aç" diyerek windows media player'i seçin fln diye..

edit: uzantıyı .zip değilde .abc de yapabilirsin yani farketmez...

[Bu mesaj Vodan tarafından 02 Eylül 2004 02:14 tarihinde değiştirilmiştir]

hmm
mantıklı alsında
deneyeceğim
ama hosting ediyor arkadaş
icq sunu yazmıştı ilk sayfaların birisinde
icq umda
nickini untutum
ehe[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Vodan, 02 Eylül 2004 01:47 tarihinde demiş ki:
Aracın yere basılmasıyla altında oluşan vakum etkisinin fazla gelip aracın virajda yere temas etmesi yüzünden kontrolü kaybettiğini discovery yada n.geographic de seyretmiştim.

evet ben de izlemiştim onu NG'de[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Boccob bence sen bir kazayı izle ondan sonra yorumunu yap. Kazada girilmiş bir risk yok adam dümdüz duvara girdi. Ya içinde bayıldı ya şoka girdi yada teknik bir arıza çıktı. Ortada bir risk yoktu. Adam virajı dönerken alamadı da takla attı öldü de değil ki. Bunun çelişki neresinde ayrıca bende onu anlayamadım ama neyse sen öyle diyorsan öyledir. Sonuç olarak benim için Senna gitti F1 bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

Schumacher'i çok severim, sadece pilot değil aynı zamanda teknik yönlerden de anlayan bir mekaniker çünkü. Ancak Senna'nın sürüş stili yanında kendi stili sönük kalmakta ve Senna'yı bir pilot olarak her zaman tercih ederim. O kazaya gelince, orada o koltuğa senna yerine kimi koyarsanız koyun o koşullar altında o kaza meydana gelirdi ..
Sosyal ağlarda paylaş

Boccob kaza videosunu izlerken viraj öncesi düzlükte arabanın altının yere oturduğu ve kıvılcım çıkardığı gözüküyor. Dolayısıyla direksiyon işlevsiz hale geliyor ve aynı hızla duvara çarpıyor. Yani sennanın sürüş stilinden kaynaklanan bi olay deil.[signature][hline]Snowboy
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BOccOB, 02 Eylül 2004 23:22 tarihinde demiş ki:
çok çelişkili konuşuyorsunuz senna hayranları...

ben bi kere kötü pilot demedim, schumaherden iyi bir pilot değildi dedim. yazdıklarımı sündürüp kendi lehinize çevirmeyin...

hem adam riskli kullanırdı diyorsunuz hemde kaza teknik sebeplerden meydana geldi... Adam bu sefer girdiği riskten sağ çıkamamış işte...

alakası yok
bilmeden konuşuyosun
bahsettiğimiz belgeseli izleseydin alakası olmadığını da anlardın aslında, çünkü hiçbir sebep yok aracın orada yoldan çıkıp karşıdakı duvara son sürat toslamasının

yani bırak bir F1 pilotunu, sen bile yapmazsın öyle bir hata yani öyle düşün, risk misk alınacak bir viraj da değil, defalarca geçtiği yerde, defalarca düştüğü hızda geçmemiş adam oradan, o kadar garip bir kaza ki kesinlikle gözle görülür bir pilotaj hatası yok, çünkü çoğu pilot hatasında aracın hareketi kendini belli eder, bunda öyle bir durum da yok, insanlar gözlerine inanamadı o kaza olduktan hemen sonra, bu nasıl oldu diye...[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 03 Eylül 2004 01:42 tarihinde demiş ki:
Boccob bence sen bir kazayı izle ondan sonra yorumunu yap. Kazada girilmiş bir risk yok adam dümdüz duvara girdi. Ya içinde bayıldı ya şoka girdi yada teknik bir arıza çıktı. Ortada bir risk yoktu. Adam virajı dönerken alamadı da takla attı öldü de değil ki. Bunun çelişki neresinde ayrıca bende onu anlayamadım ama neyse sen öyle diyorsan öyledir. Sonuç olarak benim için Senna gitti F1 bitti.

bayılma yada şok mümkün değil
aracın bilgisayarındaki analizlere göre

son ana kadar direksiyon çevrildi ve frene sonuna kadar basıldı[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Sosyal ağlarda paylaş

evet ama adam araçın tekerleri (arka taraf) havada iken basmış ve bu fayda etmemiş, sonra da çok geç olmuş zaten, direksiyondaki basınç değişimlerini inceliyorlar ve durumu farkettiğini ama o andan sonra normalin üzerinde bir yön değiştirme çabasına girmediğini söylüyorlar

bunu, hızını azaltamadığından zaten bir faydası olmayacağı için yaptığı yorumunu yapıyorlar[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

adamin arabasindan bir seyler dokulmemis miydi yola ? teknik ariza degil miydi yani ?

bu arada arkansis ayip senin yaptigin be elinde olmayan videolar icin milleti bu kadar bekletmissin . ayip be ayip[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

bilemicem bunu
kendisine sorarız öbür tarafta karşılaşırsak

250 km/s hızla giden bir araçta "son bir ihtimal" diye direksiyonu kırmasının ne derece anlamlı olduğunu da sen düşün artık madem yazmışsın o kadar, bu kadar tecrübesi olan bir sürücü böyle bir durumda "ihtimal" diye bişeyin olmadığını ve tek çıkışın o duvar olduğunu da görür heralde, ne yani fizik kurallarını bi yana bırakıp ben yine de çevireyim belki F1 tanrısı bana acır da bi el atar mı deseydi acaba?

[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 03 Eylül 2004 21:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BOccOB, 03 Eylül 2004 21:52 tarihinde demiş ki:
kimse ölüm yaklaşınca o kadar mantıklı düşünecek kadar soğukkanlı olamaz, kimse...

1 ay once bende gayet ciddi bir kaza yaptim arabayla cok acayip oluyor adrenalin degisik bir sey . carpacagini biliyorsun ama carpana kadar sanki dakikalar geciyor aklinda 24124312 cesit sey geliyor . sunu yapim bunu yapim tepki bile verebiliyorsun ama fizik kurallari yerinde duruyor . ustelik tecrubeli bir insanda bence cok daha mantikli isler yapabilir o durumda .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...