GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 said: Rottweiler, 02 Temmuz 2005 00:30 tarihinde demiş ki: IBM 'e bilgisayar muhendisi alınırken sorulan sorulardan biri bu. ... Hmm... IBM'deki kaldırım mühendislerinin sırrı buymuş demekki.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2005 said: BoDrUmLu, 01 Temmuz 2005 21:21 tarihinde demiş ki: said: Black-ice, 01 Temmuz 2005 21:13 tarihinde demiş ki: kareyi tam yan tutup köşeleme sokarsan girer ama çember üst üste olmadıktan sonra hiç bi şekilde girmez. (üst üste hepsi girer tabii) doru galiba buydu cevap. sen bu soruyu biliyor muydun blackice cevabı bu muydu hayır aklıma gelen ilk neden düşmemesi gerektiğiydi bize öğretmişlerdi matematikde düşmeyeceğini oradan bi bağ kurup öle diyiverdim. tutmuş demek :=)[signature][hline]geleceğin baytarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLaQ Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 said: taz, 02 Temmuz 2005 01:50 tarihinde demiş ki: said: Rottweiler, 02 Temmuz 2005 00:30 tarihinde demiş ki: IBM 'e bilgisayar muhendisi alınırken sorulan sorulardan biri bu. nasıl koyarsan koy çapları eşit olan boru ve kapak kanalın içine düşemez. olay düşüp düşmeme olayı mı yani? yuvarlağın çapı kadar uzunlukta kenarı olan kare koysan o da düşmez ne saçma... sırf içine düşmesin diye yuvarlak yere kare bi kapak yaptın ya helal olsun :][signature][hline]Oha falan olunmaz, oha doğulur.. - delikanlı tiki - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-NeoN- Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 yuvarlak bir şey ustune uygulanan basıncı deydiği tüm noktalara eşit dağıtır bu olabilir ve, yuvarlar bir boruya kare bir kapak takmak sacma olsa gerek.. ondan yuvarlaktır.. 3.su se yuvarlak kapak iceri dusmez demeniz mantıksız neden içeri düssünkü adam döndürüp içinemi atıcak?[signature][hline]İnsan olmak, insan olmak değildir... Quatres UO Shard [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 hayır kareyi yanlıslıkla yan cevirsen icine duser ama yuvarlak olursa dusmez icine atmaya calısman gerekmiyor..[signature][hline]Luriel - Undead Priest (Kor'gall) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kickass Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 said: Venator, 01 Temmuz 2005 21:03 tarihinde demiş ki: Kare biseyi acmak daha zordur, dondurerek acamazsınız ama dondurerek acmak nispeten kolay oldugu icin yuvarlaktır. Benzer sey sise kapakları icin de dogrudur. Bunu anında salladım walla eheh ne kadar dogru bilmiyorum =P pttnin telefon zımbırtlarını niye dikdörtgen o zaman ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaMoNJuK Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 said: kickass, 02 Temmuz 2005 10:21 tarihinde demiş ki: said: Venator, 01 Temmuz 2005 21:03 tarihinde demiş ki: Kare biseyi acmak daha zordur, dondurerek acamazsınız ama dondurerek acmak nispeten kolay oldugu icin yuvarlaktır. Benzer sey sise kapakları icin de dogrudur. Bunu anında salladım walla eheh ne kadar dogru bilmiyorum =P pttnin telefon zımbırtlarını niye dikdörtgen o zaman ? İski ile telecom arasındaki fark ne acaba :D[signature][hline]Hasan abi : bölülü bölülü ordard nedio bu ya Hasan abi : Ostardı anladıkta bölülü bölülü ne olu Cafe camiası : Abi bölülü ne ? Hasan abi: Ne biliyim ya adam vallah öyle yazı bölülü bölülü Cafe Camiası sabahlamak üzere iken : Pjauıjhauhauha kopar . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 said: BoDrUmLu, 01 Temmuz 2005 21:08 tarihinde demiş ki: ne demek istedigini anlamadım kare de karenin icinden gecmez.oranını ayarlarsan tabi. said: cenx, 01 Temmuz 2005 21:13 tarihinde demiş ki: abi işte dioki borular yuvarlak oldyuu için yuvarlak bi kapak içine düşemez. ama kare falan olsa kenarı kösesi girerdi yuvarlak boruya yanlış. daire kapakların düşmeme nedeni daire borular değil. ya da kare karenin içinden geçmez diye de bir olay yok. durun size olayı izah edeyim. bakın şimdi karenin bir kenarı a cm değil mi? diğer kenarları da a cm. şimdi bir kapak yaptık her kenarı a cm. kapağı kapattığımız deliğin de kapakları a cm diyelim. şimdi, elimizdeki kare kapağın, bir köşesinden tam karşısındaki köşeye doğru bir çizgi çizelim. bu çapraz çizgi kaç cm olacak? a kök2 cm değil mi? yani a cm'den daha uzun olacak. kapağı alalım, kapağın bir kenarını aşşağı bakacak şekilde tutalım ve deliğin çapraz hattını hizalayacak şekilde sokalım. kapağı çaprazlama sokacağımız zaman, delikte soktuğumuz yerin uzunluğu ne olacak? a kök2. peki karenin bir kenarı kaç cm idi? a cm... a kök2 cm, a cm'den uzun değil miydi? o zaman, bir kenarı a cm olan kapağı, deliğe çaprazlama sokarken a kök2 cm olan yerden kolaylıkla geçecek ve aşşağı düşecektir.. isterseniz yaklaşık aynı genişlikte iki kare alıp deniyebilirsiniz bunu. öte yandan, daire için "çaprazlama" diye birşey mümkün olamıycaktır. çapı nedir? b cmdir. kareye uyguladığımız gibi daireye de bir çapraz çizgi çizelim. ne oldu? gene çapını ölçmüş olduk ve b cm çıktı. deliğin de çapı b cmdir, kapağın da çapı b cmdir. kapağı istersen çapraz, istersen dikey, istersen yatay sokmaya çalış deliğe, muhakkak çapı çapına uyacaktır. hiç de ilginç veya saçma bir soru değil. adamlar orda iq testi veya genel kültür testi uygulamak istemiş olabilirler. ama direk olarak böyle bir soru soracaklarını sanmıyorum, daha kolay çözüme ulaştırabilecek sorular mevcut. acaba forward gelen bir fıkrada felan mı yazıyordu soru diye düşündürdü beni. ha, neden türk telekom/ptt kapakları diktörtgen diyebilirsiniz, onun mantığını bilmiyorum. ama olayın borularla alakası yok, ve daire kapağın deliğe düşmeme nedenin de kareyle veya borularla alakası yok[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 02 Temmuz 2005 12:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riehn Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 iyi de kapagi taktigin yeri yaparsin a cm kapagi yaparsin 2a santim gecsinde goreyim...[signature][hline][ img ]http://www.bencastricum.nl/msn/status.php/33db04ac-c096-47e0-8a60-de672b4786b1.png[ /img ] Oglum Memiş, Sen otobusu kacirmis bir Milletin Cocugusun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 deliği a cm, kapağı 2a cm yaparsan, kapak deliğe tam oturmuycak ve üstte kalıcaktır? o zaman arabalar geçerken kapak kolaylıkla delikten uzaklaşabilir. bir çocuk bile ittirebilir o kapağı :) ha, diyceksinki, kapağı kapayacağımız yer gene 2cm olur, sıkıca tutar. buna karşın delik girişinin altına bir dar pay bırakılır, a cm olur orası, daha dar olduğundan kapak burdan geçemez ve düşemez. ancak üstteki kısım kapağın boyutunda olacak ve delik tam oturcaktır. burası doğru olabilir. ancak benim burda anlatmaya çalıştığım kanalizasyon kapaklarının teknik bilgisi değil. zaten kanalizasyon gibi hedeler hakkında teknik bilgim yok. sadece daire kapağın neden o delikten geçmediğini, ve genelde daire kapak olduğunu anlatmaya çalıştım, ilk başta dediğim gibi[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 02 Temmuz 2005 12:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Predator Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 said: Black-ice, 01 Temmuz 2005 21:01 tarihinde demiş ki: hiç bi yuvarlak başka bir yuvarlagın içinden geçemez. öbür türlü içine düşebilir. hayır gayet mantıklı bi soru cevabıda black-ice ın verdiği gibi. kare kapakta düşmez ama kare kapağı bi şekilde ordan içeri sokabilirsiniz yada yanlış koyarsanız düşer. ama yuvarlak olursa hiç bi şekilde yanlışlıklada olsa düşüremezsiniz. (zorlamak bunların dışında) sebebide şöyle : kare kapak olursa bi kenarı A olsun o zaman köşegen uzunluğu A kök 2 olur. Kapağı dik tutup içine atabilirsiniz. Ama çember olursa dikde atsanız köşegen uzunluğu çap kadar olucağından düşmez. [signature][hline]oh yeaa [Bu mesaj Predator tarafından 02 Temmuz 2005 13:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 "kardeşim neden çıplak geziyosun burada anamız var bacımız var" gibisinden sorular geldiği için heralde.[signature][hline]geleceğin baytarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 said: Predator, 02 Temmuz 2005 13:03 tarihinde demiş ki: sebebide şöyle : kare kapak olursa bi kenarı A olsun o zaman köşegen uzunluğu A kök 2 olur. Kapağı dik tutup içine atabilirsiniz. Ama çember olursa dikde atsanız köşegen uzunluğu çap kadar olucağından düşmez. anlatmıştım ben zaten onu :-P[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 ben hepinizden önce bildim :-p[signature][hline]geleceğin baytarı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 said: sheref, 02 Temmuz 2005 01:54 tarihinde demiş ki: staff alımında ev çizdirmek hmm.. osi'mi bura :) katılıyorum ben de:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 said: -NeoN-, 02 Temmuz 2005 04:53 tarihinde demiş ki: yuvarlak bir şey ustune uygulanan basıncı deydiği tüm noktalara eşit dağıtır bu olabilir ve, yuvarlar bir boruya kare bir kapak takmak sacma olsa gerek.. ondan yuvarlaktır.. 3.su se yuvarlak kapak iceri dusmez demeniz mantıksız neden içeri düssünkü adam döndürüp içinemi atıcak? arkadaslar borularla alakası yok. kanalizasyon kapaklarına boru baglanmıyor ki. hani ninja kaplumbalar kaldırıp yerin altına giriolardı ya o kapakları diorm :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 said: Riehn, 02 Temmuz 2005 12:24 tarihinde demiş ki: iyi de kapagi taktigin yeri yaparsin a cm kapagi yaparsin 2a santim gecsinde goreyim... o zaman da yherine oturmaz usta :P[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2005 Başka soru bilen yok mu arkadaslar?bi soruyu cozume kavusturduk.. :)[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar