Cintonik Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Hormonlu meyvelerin zararına en çarpıcı bir örnek Uşak ta yaşandı. Çileği irileştirmek için kullanılan hormon 2.5 yaşındaki bir kızda inanılmaz bir değişim gösterdi. Olay, hemşire Berrin Akkuş un kızı Yılgı nın vücudundaki değişimi fark etmesiyle ortaya çıktı. Teşhisi Dokuz Eylül Üniversitesi nden profesör Büyükgebiz koydu: Hormonlu çilek Yılgı nın vücudundaki östrojen seviyesini artırmıştı. Yılgı çileği kesti ancak iki yıldır tedavi görüyor. Hormonlu çilek yedi ergenleşti 2.5 yaşındayken tabak tabak hormonlu çilek yiyen Yılgı nın göğüsleri çıkmaya başladı. Erken ergenliğin nedeni: Çileği irileştirmek için kullanılan fitoöstrojen hormonu. Türkiye de ve dünyada yıllardır tartışılan, ancak sakıncası somut olarak ortaya konamayan "hormonun" zararı Uşak ta yaşanan dehşet verici bir olayla gözler önüne serildi. 2.5 yaşındayken üç ay boyunca neredeyse her gün bir tabak hormonlu çilek yiyen Yılgı nın ergenliğe giren bir kız çocuğu gibi göğüsleri çıktı. Yılgı Akkuş un doktoru Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk Endokrin Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz, çileğin irileşmesi için kullanılan fitoöstrojen hormonunun Yılgı nın erken ergenliğe girmesine neden olduğunu söyledi. Prof. Dr. Büyükgebiz in yaptığı tahlilde, sıfır düzeyinde östrojen (kadınlık hormonu) bulunması gereken Yılgı nın vücudundaki östrojen seviyesinin bir genç kızınkine yakın olduğu anlaşıldı. Yılgı nın 3 ayda 30 kiloya yakın çilek tükettiğini öğrenen Büyükgebiz, hormonun tarımda kullanılan fitoöstrojen nedeniyle yükseldiği sonucuna vardı. Yılgı, çileği bıraktı. Önce hormon seviyesi, sonra da göğüsleri normal seviyeye indi. Ancak, tedavide geç kalınsaydı minik kız 2.5yaşında bir kadın gibi görünecekti. PSİKOLOJİLERİ BOZULDU Başlarına gelen bu olay Yılgı nın annesi hemşire Berrin Akkuş un da ayrı bir korku yaşamasına neden oldu. Berrin Akkuş, "Her gün kızımın göğüslerini kontrol ediyorum. Tuvalete gittiğinde aman regl olmuş mu? falan diye ben de peşinden gidiyorum. Yaşadığımız olay psikolojimizi bozdu" dedi. Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz hormonlu çilek yiyip erken ergenliği giren "Yılgı vak asını", uluslararası tıbbın gündemine taşıdı. Büyükgebiz in case study (örnek olay) yaptığı Yılgı nın durumu, 2003 yılında Slovenya da düzenlenen Ulusal Endokrin Birliği Kongresi nde bildiriye dönüştürüldü. Yılgı şimdi 4.5 yaşında... Üç ay boyunca bir genç kız gibi büyük göğüslerle yaşayan Yılgı ve birlikte yaşadığı annesi için kabus atlatıldı. Yılgı, hormon seviyesinin kontrolü için üç ayda bir İzmir e kontrole geliyor. Çünkü, hormonların beyni uyarması durumunda Yılgı nın yalnızca göğüsleri büyümeyecek tamamen ergenliğe girecek. BİLİNÇSİZ TÜKETİM Yılgı nın göğüslerininbüyüdüğü anı, "Çocuğumun sürekli büyüyeceğini düşündüm. Çok kötüydü" diye anlatan anne Berrin Akkuş, şunları söylüyor: "Hala rahat değilim. Çocuğumun yine aynı şeyleri yaşayacağını düşünerek, her sabah göğsüne, koltuk altlarına ve kilosuna bakıyorum. Çileği gözüm görmesin. Mevsim meyvelerini yiyoruz. Kahvaltılık zeytini de evde kendimiz yapıyoruz." Yılgı nın doktoru Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz, yaşanan olayın tamamen bilinçsiz hormon kullanımından kaynaklandığını ifade etti. Büyükgebiz, "Tarımda kullanılan büyüme faktörleri normalinden fazla kullanıldığı zaman östrojen (kadınlık hormonu) salgılanmasını artırıp uyarıcı vazifesi görüyor. Böylelikle aynen ergenlik döneminde olması gereken değişikler çocukluk döneminde ortaya çıkıyor" dedi. Avrupa Çocuk Endokrin Derneği Seçilmiş Başkanı ve Ege Çocuk Endokrin ve Diyabet Derneği Başkanı Büyükgebiz, küçük kızın hormonlu çileklerden kilolarca alıp tükettiğini belirterek, "sürekli ve yüksek düzeyde" fitoöstrojene maruz kalmanın kendisinde ergenliği tetiklediğini ifade etti.Kaynak: Sanalevim.com[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 röh 0_o[signature][hline]chuck! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arc Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 3 ayda 30 kilo çilek yemiş kız, o kadar hormonlu meyveye kızlarının mutasyon geçirip garip bir yaratığa dönüşmemiş olmasına dua etsinler bence.[signature][hline]Msn: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Yazık ya. :( gerçekten üzüldüm.[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.." "..Benim şu kalbim benim şu gönlüm senimi sevdi? Sana mı güvendi? Benim şu aklım şaştı kaldı sana mı kandı? Sana mı inandı? Çok düşündüm çok üzüldüm pişman oldum kader dedim ; Dün sabah seni affettim insanoğlu kader dedim.." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 yazık ya kıza 2.5 yaşında gögüsleri çıkmış.. ne kdr kötu..[signature][hline]- Aya inemiyoruz? - Neden, modül mü bozuldu? - Yok, Kültür Bakanlığı sit alanı ilan etmiş, bilet almamız lazımmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Araba200 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 ewt bende okudum gazetede işte bunlarada bole agir ceazlar verceksin ki bida omru boyunca hormon kullanmayacak mahsullerine . bakin bi cahılın yaptigi hata kucuk bimkıızn hayatini degistirdi. bence buda cezasiz kalamaz!![signature][hline]asdasdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 yuh be![signature][hline]Valeron, 16 Haziran 2005 15:54 tarihinde demiş ki: ne bileym biz 4 yaşındayken pipimizi kurcalardık. Değiştir|Gidiş|Önemli Bip bip düüt Bivrip... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Off çok kötü bişey ya..O çocuğun psikoloji fln gtimiştir ztn bide yazık cidden :( Çilekleri görünce cnm çekti ama hormonlu üff üzüldüm şimdi :([signature][hline]''ağlamak ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması, bir boyut değiştirme çabasıdır...'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 O zmn fazla çilek tüketiminden dolayı eşcinsel olma olasılıımız bile var O_o bna yalan haber gibi geldi.[signature][hline]İş Hayatı İstediğimiz hayat çalışıp adam olmak freddy12, 17 July 2003 00:22 tarihinde demiş ki: şımdı şuan oyundayım ve akşlım katışrı acayıp bı yerdeyım şiımdı napmam gerekıyor bırıtanya nerde ben nerdeyım bılşmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 cocuga başka yemek vermiolarmymış ya o kadar çilek yenirmi[signature][hline]"Far away is a place where I hide the truth that have to be locked away" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 yav 3 ayda 30 kilo cilek yedirilmi kardesim burda anneninde biraz sucu var gibi geldi bana, 3 gunde 1 kilo cilek yuh! Umarim piskolojisinde birsey kalmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Sapık sübyenciler yaşadı... Pislik herifler...[signature][hline]Devhochi'ydim ben aslında... karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki: uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mdma Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 insaların gıdalarını bozanalara vericen muhebet hapisi görücekler çileğin nalını.[signature][hline]Feror ego veluti - sine nauta navis, ut per vias aeris - vaga fertur avis... Quidquit Venus imperat - labor est suavis, quae nunquam in cordibus - habitat ignavis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 ben geçen ay 10 kilo cilek yemisimdir . laaaann =PP hormonlu deildi ama.. hmm? deildi deildii..[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 fistan biraz daha yersen fistoş olabilirsin dikkat :P ..[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. [Bu mesaj Cintonick tarafından 29 Haziran 2005 19:15 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 3. madalyanın nerden geldiği belli oldu..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety | arşiv******** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 abi yazık ya...off çok üzüldüm...kızın bir resmi var mı?[signature][hline]aşçı bahçıvana, bahçıvan şoföre, şoför uşağa, sonra hepsi uşağa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 hormonlu halimi ? hormonsuz mu?[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety | arşiv******** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TRA_GS Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 gastede vardı bugün kız 3 ayda 30 kilo yalan dolandır ya öle çok yiyen bi kızada benzemiyo minik bişi hala şu gıda sorununa bi çözüm bulamadılarya diyecek bişi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gwindon Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 iyi bende oğlum olursa hergün yarım kilo verecem amcaların ağzı açık kalacak :D:D:D[signature][hline]Shewky Goldbreaker-Doctor of Eclipse FRF ------Bir süreliğine kapıyız------ Cem_Jedi, 20 Aralık 2004 19:03 tarihinde demiş ki: beni kızdırmayın siteyi hackletirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loli-pop Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 said: Gwindon, 29 Haziran 2005 19:18 tarihinde demiş ki: iyi bende oğlum olursa hergün yarım kilo verecem amcaların ağzı açık kalacak :D:D:D ii fikir aslında neden olmasın..:)[signature][hline]- Aya inemiyoruz? - Neden, modül mü bozuldu? - Yok, Kültür Bakanlığı sit alanı ilan etmiş, bilet almamız lazımmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandoo Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 yalnız o hormon kadınlar için erkekler için değil...sen oğluna bol bol yedir harbiden amcaların ağzı açık kalır :-)[signature][hline]aşçı bahçıvana, bahçıvan şoföre, şoför uşağa, sonra hepsi uşağa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 O zaman 2 yaşında hatun isticek. hmm ortalama 16-18 yaşında anca hatunla birleşme olasılığını hesaplarsak, 14-16 yıl çekeceğiniz eziyeti düşünemiyorum gwindon..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety | arşiv******** [Bu mesaj MartinLGore tarafından 29 Haziran 2005 19:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gwindon Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 lol[signature][hline]Shewky Goldbreaker-Doctor of Eclipse FRF ------Bir süreliğine kapıyız------ Cem_Jedi, 20 Aralık 2004 19:03 tarihinde demiş ki: beni kızdırmayın siteyi hackletirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 29, 2005 oglun ostrojenle guzel bi nonoş olur.. =P[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar