Cafein Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Sayın Hançer, Bir arkadaşım yeni Afganistandan döndü, oradaki arazi koşullarında tankların piyadeye karşı başarı şansı çok az. Her yer tepelik, pusu kurmak için düzinelerce nokta varmış. Arkadaşın anlattığı kadarıyla zırhlı araçla bir noktadan bir noktaya giderken bile adamı mermi manyağı yapmaktan da geri durmuyorlarmış. Bu arazide at-katır gibi hayvanlar çok kullanışlıdır ve denildiği gibi Afganların elinde zaten Amerikan yapımı tanksavarlar ve stingerlar mevcuttu. Artı, onların yaptığı yalel yalel atlarla tanklara saldırmak değil, dağlarda ulaşım aracı olarak atı kullanmak. Bizim güneydoğudada durum böyledir, tanklara göre at-eşek-katır avantajlıdır çünkü tankın geçemeyeceği yerden geçer, yakıt-yedek parça gerektirmez ve verirsiniz yemini durur. Kimse de pusu kurup at öldürmeye çalışmaz. Sonuçta, Afganların başarısı Polonyalıların yenilgisinden farklıdır, çünkü Afganlarınki gerilla savaşıdır, meydan muharebesi, direk hücum değildir. Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kraven Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Anladım tamam bilgim bu konuda 0 a yakınmış :) özürlerimi sunayım o zaman :) yanlış bilgi verdim sayılır çünkü :) bu arada üstüme gelmeyin deklarsayon yayınlayıp ihtilal girişimlerinde bulunup sizi özgür bırakırım :D[signature][hline]Daoc : }{an©e® -> L50 Mercenary Albion/Kay Lineage II : }{an©e® -> LvL 21 Warior/Kain (Dead One) WoW : }{an©e® -> LvL 35+ Human Warior / Burning Legion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Amaan haaa, alırım elime yağlı odunu öyle bir şey yaparsan bak :) Önemli olan öğretmek, öğrenmek, tarih bölümü bu yüzden burada... Haydi konuyu daha fazla dağıtmayalım. Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 charge = sarj ı ben kendim biraz yakıştırdım, tam karşılığı olan bir kelime bulamadım ama şarj denilince de anlaşılmıyor değil.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki: mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece... haklıdır anlamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2005 Charge kelimesinin bizdeki yine Türkçe olmayan karşılığı hücumdur. Esasen hücum etmek, saldırmak olarak kullanmak bence daha iyi olur. Şarj kelimesi, Türkçe'de İngilizce'deki ikinci anlamında kullanılır, yani doldurmak, yüklemek gibi. Bu bakımdan, Polonya Atlılarının Alman Panzerlerine Hücumu, başlıkta herhangi bir düşüklük yaratmadan mesajı bize aktaracaktır. Yoksa, Alman tanklarının pilini dolduran Polonya atlıları komik bir düşünce oluşturabilir. Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 Yanlış biliyor olabilirim ama charge hücumdan daha ileri bir anlam ifade etmektedir, hücumun çeşitlerinden birisidir. Assult'ı hücum olarak alırsak charge son güç hücum, ölümüne saldırı, yüklenmek gibi anlamlarda kullanılabilinir. Charge ayrıca cephe saldırısı şeklindedir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 valla benim bildiğim filmlerde ve romanlarda "charge" edenlerden pek bi kişi ayakta kalmıyo, epik bi olay[signature][hline]Aket Atum "so hoder, why don't they let you shoot at your brother? here, take this arrow, i'll help you aim..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2005 Belki charge, topyekün-toptan hücum, süratle hücum veya fedaykinin dediği gibi yüklenmek olarak kullanılabilir. Ama şarj olarak kullanıldığını hiç duymadım, askeri terim olarak da "şarj?" diye sordum, yok dediler öyle bir şey. Charge ile epikliğe gelirsek... Dramatik olarak olabilir, hani son saldırısını yapıp ölümüne dalmak gibi, bkz Plevne savaşı, Osman paşa. Ama daha çok "charge" sözkonusu olduğu zaman, kanımca eldeki tüm kuvvetle en kısa zamanda en büyük etkiyle düşmana sürmek aklıma geliyor benim, illa ölümüne olması gerekmiyor. Sonuçta düşman savunması yarıldığı zaman da "charge" edilir, epik bir tarafı o kadar yoktur çünkü düşmanın bittiği andır eğer durduramazsa. Ya o kadar yazdık çizdik şimdi aklıma geldi, bu "charge" yerine, "taarruz" kullanılmaz mı yahu? Hoş o da Türkçe değil ama.... Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 assoult veya attack koşmak ise charge etmek depar atmaktır dıyıp benzetmeyı yapıp polemıgı bıtırıyorum :P charge ı genelde suvarıler yapar zaten suvarıelrın daha attack yaptıgını duymadım son surat genelde mızraklarla dumanı bıcer bıcebıldıklerı yere kadar sonrada kılıcla ast ustunde savasırlar charge ın olayı genellıkle pıyade bırlıklerınde on saflarda duran adamalrın ustlerıne dogru son surat gelen atlıları gorduklerı andakı duygularıdır yude 90 olucegını anlar suvarı vurmasa bıle ezılıcek hasar yıyıcektır kesın suvarı charge ına akrsı yıllarca dolu taktık gelıstırıldı en etkılı olanı ıse kesınlıkle mızralı askerlerın bıtısık nızam duvar olusturmasıdır cunkı atlar genelde onde ardarda dızılmıs mızrakalrı gorunce urkerler suvarıler zaman gectıkce degısmıtırlerde yanı sanmıyorum polonya suvarılerı duz suvarı kılıclarıyla dalsınlar kesınlıkle bır tufek fılan vardır ellerınde kaldıkı tufeklı suvarıler egıtımlerı ıyı ıse pıyade tufeklılerden cok daha ıyıdır hızları dolayısıyla yanı sanmıyorum polonyalılar tanklara duz mkılıclarla dalmıs olsun[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Viktor pati biladerim, Bu terimler arasında çok ufak farklar var, Türkçe'de tam karşılanıyor mu bilmiyorum. En basitinden başlayalım: ATTACK: Zirzop FRPcilerin çok aşina olduğu bir kelimedir(kardeşim de onlardan biri oradan biliyorum), yok attack roll yok bilmemne attack. En genel anlamıyla "saldırmak, saldırı" demektir. Bir adam bir adama da "attack" eder, saldırır, bir ülke bir ülkeye de, bir ordu bir orduya da. ASSAULT: Haa bak burada işin rengi değişti. Assault'u attack fiilinden farklı kılan şey, askeri veya silahlı bir "grup" tarafından belirli bir "hedefe" gerçekleştiriliyor olmasıdır. Polisiye dizilerde kimi zaman adam adama durumlarda da "assault" kullanılır, yalnız bu dar anlam yine bir "silah bulundurma eylemini" içinde barındırır.Süpheli bu durumda bir silah kullanarak kurbana saldırmıştır. Sonuçta "Cafein attacked Viktor" diyebiliriz, ama Cafein assaulted Viktor dememiz için, ikimizin de birer ordu veya Viktor'un bir hedef, benim de bir askeri grup olmam gerekir. "Marines assaulted Kwong Yang" diyebiliriz mesela. CHARGE: Bu üç kelimenin en özellikli olanı. "Charge", hücum veya taarruz olarak çevrilse de, assault kelimesinde olduğu gibi içinde kendine ait bir özellik bulundurur: "Hız". Normal saldırıdan farkı, eylemin normalden çok daha hızlı gerçekleşmesi ve genelde eylemi yapanların bu hız kapasitesine sahip olan eylemciler olmasıdır. Bu durumda süvari veya modern versiyonu olan zırhlı birlikler "charge" edebilir. Piyade de edebilir, ama piyadenin "charge"ı genelde bizimkilerin "ALLAH ALLAH ALLAH ALLAH" şeklinde girişmesi olacaktır ve genelde buna hala "Assault" demekte ısrar ediyorlar. Bu dilbilgisi analiziyle dilerim sizi sıkmadım. Kapatırken, "ŞARJ" teriminin hala yanlış olduğunu ve "taarruz" kullanılması gerektiği görüşümü yineliyorum. "Polonya atlılarının Alman panzerlerine Taarruzu" gayet yakışıklı da duruyor kanımca. Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 said: Cafein, 21 Haziran 2005 13:23 tarihinde demiş ki: "Zirzop FRPcilerin" harleme "damn niggers" yazılı tişörtle girmek gibi olmuş bu sanki... taarruz da neticede saldırı demek. ayrıca kendisi türkçe bi kelimedir. anlam kayması olsa da atlı birlik temsil etme bakımından akın ya da en doğrusu olan hücumu denilse daha doğrusu olurdu. charge kelimesinin tam karşılığı hücumdur. başka anlamları kapsıyor olsa da.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 "Charge" atlılara özgü bir hücumdur ki zaten. Ben bugüne kadar hiçbir piyade birliğine "charge" emri verildiğini duymadım açıkçası. Atlıların hız unsurunun kullanıldığı bir "şok saldırı" olarak da tanımlanabilir. Aynı şekilde "Assault" emrinin de bir süvari birliğine verildiğini duymadım. "Assault", "Attack"la karşılaştırıldığında daha profesyonel, planlanmış bir saldırıdır. "Attack"a gelecek olursak, en hödük saldırı biçimidir kanımca. Topyekun bir saldırı, önüne gelene saldır gibisinden. Hatta ne alakaysa bi örnek geldi aklıma ; Yunan mitolojisi tanrılarıyla özdeşleştirmek gerekirse, Assault'u Athena'ya, Attack'ı ise Ares'e benzetirim şahsen.[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben Gunn, 18 Mayıs 2002 16:07 tarihinde demiş ki: ağlama değmez minoooooc, bu göz yaşlarınaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 said: Asteroth, 21 Haziran 2005 19:27 tarihinde demiş ki: "Charge" atlılara özgü bir hücumdur ki zaten. Ben bugüne kadar hiçbir piyade birliğine "charge" emri verildiğini duymadım açıkçası. Konuyla birebir alakası olmayan bir sorun var benim. Cahilliğime verin askeri terimlerle falan aram iyi değildir Ancak süngü tak emri verildikten sonra charge emri verilmiş gibi bişi kalmış 1.dünya savaşı filmlerinden falan. Attack veya assault değildi yani... Tabi yamuluyo olma ihtimalim yüksek.Konu hakkında bilgim limitli[signature][hline]Yazdıklarımla ilgili bir soru(/n) olması durumunda "özel mesaj" atarsanız daha hızlı yanıt alırsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 işte atlı birlikle alakalı bildiim kadarıyla akından başka bi kelime yok. tabi zamanla yok etmiş, unutmuş da olabiliriz..[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 said: dasaaa, 21 Haziran 2005 19:37 tarihinde demiş ki: Konuyla birebir alakası olmayan bir sorun var benim. Cahilliğime verin askeri terimlerle falan aram iyi değildir Ancak süngü tak emri verildikten sonra charge emri verilmiş gibi bişi kalmış 1.dünya savaşı filmlerinden falan. Attack veya assault değildi yani... Tabi yamuluyo olma ihtimalim yüksek.Konu hakkında bilgim limitli Şimdi şöyle söyleyeyim, 1. Dünya Savaşı'ndaki süngü saldırılarını az çok filmlerden,şurdan burdan biliyosundur ; süngüler takılır, uzunca bir hat oluşturulur sonra adım adım düşman siperine doğru yürünür. "Charge" çok keskin bir saldırıdır ve dediğim gibi "Charge"ı diğer saldırılardan ayıran en büyük özellik "hız" faktörüdür, ki o 1.Dünya Savaşı süngü saldırılarının en büyük eksikliği hızdır. O yüzden pek ihtimal vermiyorum açıkçası. Süngü takmış piyade birliğine olsa olsa "Forward" emri vermişlerdir ki elemanlar makinelilerin üstüne üstüne yürüyolar. Tabii bunların tamamı benim şahsi fikrim,yorumum. Yanlış olabilir içinde, ama pek de ihtimal vermiyorum açıkçası :P[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben Gunn, 18 Mayıs 2002 16:07 tarihinde demiş ki: ağlama değmez minoooooc, bu göz yaşlarınaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Charge, hızla alakadar olduğu için genelde hızlı birliklere verilir. Yalnız, piyadeye verilmez diyemeyiz, çünkü piyadenin toptan Allah Allah diye saldırıya geçmesi de "charge the enemy ranks" diye geçer. Bu durumda piyadenin de yaptığı, açık alanı en az kayıpla geçmek için tüm hızla koşmaktır. Bu açıdan bakarsak, süngü takan birliklere "Charge" denebilir, onların amacı da kurşun menzilinden vurulmadan geçip, göğüs göğüse kapışma mesafesine girmektir. İngiliz ve Amerikan piyadelerine verilen "Forward!" yürüyüş emridir, yani harekete geçin, ileriye gidin gibi, ama hızla alakası yoktur. Genelde hücum için de kullanılır, bir yere saldırmadan önce verilen son emirdir. Yalnız ben size bir tepeye saldıracaksak ve "Forward" diye emir verirsem, kalkıp çılgınlar gibi koşarak tepeye saldırmazsınız, düzenli bir şekilde tepeye saldırı başlatırsınız. Charge ile olan fark yine burada, saldırının hızı ve düzeniyle ilgilidir. Piyade hücuma kalkamaz(bakınız Charge) diye bir kural yoktur kısacası, gerekince gayet de kalkarlar.[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Küçük bi yanlış anlaşılma olmuş orda, ben piyadeler hücuma kalkamaz demedim, arkadaş 1.Dünya Savaşı'ndaki süngü saldırısını örnek verince, bu "Charge" değildir dedim sadece. Piyadeler tabii ki hücuma kalkarlar yeri geldiğinde, ama bu hücumun İngilizce'deki karşılığı "Charge" mıdır, onu bilemem. (Daha doğrusu "Charge" olduğunu sanmıyorum)[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben Gunn, 18 Mayıs 2002 16:07 tarihinde demiş ki: ağlama değmez minoooooc, bu göz yaşlarınaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Evet, üşenmedim araştırdım Oxford'un sözlüğü diyor ki: Charge:To rush in or as if in an attack. İsim olaraksa: a rushing forceful attack Assault: a sudden violent attack/ to attack suddenly and violently Attack: to bring violence on, especially by using weapons. Hah bu durumda nedir diye düşünürsek... Attack, şiddet getiren bir eylemde bulunmak, özellikle silah kullanarak diyor. Saldırmak yani. Assault, şiddetli ve ani saldırı. Nedir, hız değil, "zaman" faktörü var, aniden beklenmeden saldırıyoruz. Tepelerine bindik miydi assault oluyor. Charge, bakınız atlı yapar o yapar demiyor... Rush kelimesini kullanıyor. Nedir rush? Rush: to move hastily, to act quickly. Yani çabuk, alelacele hareket etmek. Tabiri caizse yalel yalel koşa koşa saldırmak, piyade için hücuma kalkmak. Bu durumda, bu kadar yazıp çizene kadar sözlüğe bakaymışız cevap orada duruyormuş. Piyade de charge edebiliyormuş, sonuçta illa atlar haldır haldır koşar, piyade koşamaz diyemeyiz. Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Şimdi çok güzel bir açıklama yapmışsın Cafein, öncelikle teprik ediyorum :) Gel gör ki bu konu hoşuma gitti, biraz daha uzatayım diyorum. ;) Şimdi standart bir ortaçağ meydan savaşındaki atlı hücmuyla, daha modern bir siper savaşındaki piyade hücmunu karşılaştıralım. Süvari birliklerinin "Charge"ı belli bir hedefe yönelik yapılmış, kararlı ve sonucu önceden kestirilebilen bir saldırıdır. Süvari birliğinin komutanı "Charge" emrini verdiğinde, atlıları zafere giden yoldaki ilk adımı attıklarını bilerek harekete geçerler, şöyle ki; süvariler o hızlarıyla piyade saflarını darmadağın edeceklerdir ve düşman ordusunu böleceklerdir. Modern savaşı düşünürsek, genelde siper savaşlarının çıkmazından kurtulmak için yapılan hücumlara, büyük zaiyatlar göze alınarak karar verilir. Zaiyatın büyüklüğü kesindir fakat galibiyetin kesinliği açık değildir. (Ne biçim bi cümle oldu bu be :P) "Yani iyi,hoş biz hücuma geçiyoz da gomtanım, bu adamlar bizi biçecekler" durumu söz konusudur. Biraz konu dağılmış gibi oldu şöyle toparlayacağım, süvari hücumunda düzenli bir saldırı söz konusudur,sonuç nerdeyse kesindir, ve olumlu yöndedir, piyade hücumundaysa dağınık bir düzen vardır, askerlerin tek düşüncesi "Siperden atıldık anasını satayım, şurda bir kuytu bulsam da saklansam"dır. Ben bu bakımdan iki durum için de "Charge" kelimesinin kullanılmasına karşıyım. Ha diyebilirsiniz ki iyi saçmalamışsın, saygıyla karşılarım, bazen böyle ciddi konularda absürd düşüncelerim olabiliyor, ama sizinle paylaşmazsam kiminle paylaşacağım di mi? :)[signature][hline]Diablesse 18 Ekim 2004 tarihinde MSN'de demiş ki: mama yiyiom ben Gunn, 18 Mayıs 2002 16:07 tarihinde demiş ki: ağlama değmez minoooooc, bu göz yaşlarınaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Ben farklı düşünüyorum. Şöyle ki... Durduk yerde piyade hücumu yapılmaz. Adamlar mevzilenmiş, otomatik tüfekleri kurmuşsa, siperden çıkıp höööö diye hücuma kalkmak piyade için ancak "savaşarak ölmek"tir. Birinci dünya savaşı tipi hücumlarda, amaç düşmanın sabit savunmasında bir gedik bulup, o gediğe aniden bastırarak savunmayı yarmak ve sonra safları karışıp dağılan düşmanı imha etmektir. (Hoş bütün savunmalar böyle yarılır, ayrı) Dediğin gibi durum çok umutsuz değilse, piyade zaten "charge" olayına girmez. Charge için, önce saldırılacak zayıf nokta bulunur, mümkünse burası topçu ile dövülür ve savunma iyice zayıfladıysa piyade siperden çıkarak hücuma kalkar, yani "charge" eder. (İkinci Dünya savaşında Almanların çok övülen Blitzkrieg taktiğinin neredeyse hiç farkı yoktur, tek farkı topçu yerine Stuka denen uçağı, piyade yerine tank ve mekanize birlik koymasıdır. Rakipleri menzili topa göre çok uzun uçağa ve hızlı, zırhlı tanka alışkın olmadığı için dumur olup yenilmiştir). Diğer bir seçenek, piyadenin açık arazide, topçu gibi alana etkili, fakat teketekte etkisiz olduğu durumlardır. Sabit bir hedefe(savunulan bina, topçu bataryası) saldırırken de "charge" edilir, burada amaç, düşman sana zaiyat verdirmeden tepesine binmektir. Piyade oyalanırsa kafasına top ateşi veya mermiyi yer, bu yüzden koşarak kayıpları en azda tutar ve sonra kendisini nispeten savunamayacak düşmanı tepeler. Süvari ile mantığı farklıdır, süvari hareket kabiliyetine ve hızına güvenir, piyade ise ihtiyaçtan koşar. Ama bu "charge etmez" anlamına katiyen gelmez, babalar gibi eder. Sadece amcaların düşüncesi "Biz hızlıyız, yağ gibi akarız" değil, "Ulan vurulmadan şu hedefe ulaşsam da dünya kaç bucak şunlara göstersem"dir. Son olarak da, eğer genel taarruz emri verilmediyse, piyade kalkıp koşmaz. Siperden sipere savaşır, yapabilirse yavaş yavaş siperleri ele geçirerek ilerler. Tank denen meretin keşif amacı budur, siperden sipere ilerleyen piyadeye destek olacak sabit bir atış platformu sağlamak, içeriden ateş edenleri korumak. Birinci Dünya savaşının durağanlığı da buradan gelir. Süvariyle piyadenin hücumu tabii ki kıyaslanmaz, ama piyade "charge" eder, hücuma kalkar. Durum bence budur. Ha olaya farklı açılardan bakıyoruz diyorsan, bunu oturup konuşabiliriz :) Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 said: Cafein, 18 Haziran 2005 18:18 tarihinde demiş ki: Alman tanklarının pilini dolduran Polonya atlıları komik bir düşünce oluşturabilir. valla öyle sandım:D manyak mı bunlar dedim girdim konuya meğerse saldırıymış ...[signature][hline]BuyucuCeycey Japko-Adonis 5x-Fire Paper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 bı delı kuyuya taş atmış (bknz : ben) kac gundur olu kalan topıc canlanırvermiş ehehe[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2005 Adamların elinde sadece at ve bleki biraz cephane kalmış ya kesip yicekler ya da binip ölümüne saldırıp onyıllar sonra forumlarda tartışılacaklar. :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2005 Olayi soyle sadelestirsek, ne dersiniz: assault : taarruz attack : saldiri charge : hucum battle : muharebe war : savas raid : akIn skirmish : catisma ayrica : recon: kesif (reconaisance) comm : muhabere (askeri haberlesme) ;) edit:skirmish'den emin degilim, sicak temas da olabilir. [Bu mesaj demirbilek2 tarafından 22 Haziran 2005 07:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2005 Maginot hattını o oyunlarda görmedim ben hiç.[signature][hline]BoneC title'ını alanları protesto ediyorum. _________________ CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar