Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bi prestige class konsepti var. yardım alalım plsss.

horacegoesskiing

Öne çıkan mesajlar

bi fikir var aklımda. nası bişi olabilir diye merak ediyorum.
temel olarak olay unarmed bi cleric. hand of god tadında. heavy armorla dövüşen, monk olmayan, silah kullanması yasak olan bişi. çok beğeniyorum fikri (neden acaba) ama nası olabileceği konusunda bi fikir aliim dedim.

giyicee armorları bi masterwork parası ödeyip kendine customize ettirmesi gerekiyo bu amcaların. monkla multiclass olmaları saçma olur diye düşünüyorum. bellki flurry, unarmed damage olayları bunda da olup stack olabilir ve armorluyken wisdom bonusunu acye alabilir. bilemiyom. sanki ama yer yer natural weapon/unarmed strike şeysi bi size category artabilir gibi geliyo.

siz bana takılmayın fikirlerinizi yazın.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

onca zırhın içinde tekme tokat girişmek teknik olarak biraz kasar ve pratik olmaz diye düşünmekteyim:) kural olarak komik bir şekilde engelleyen bir şey yok ama bence biraz saçma olur.
hani daha dinsel ve yobaz bir monk kıvamında bir şey yapılabilir ama.
hatta uğraşmayalım diye birazdan complete divine a bakacam bakalım var mı öyle bir şey:)[signature][hline]Borbag müslüman olduuuu. ve adını kaleidoscopic olarak değiştirdiiii.
kaleidoscop: çiçek dürbünü. hani bööle bakarsınız rengarenktir falan. hoş alet
bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

Katılıyorum

Yani o eski çağların kalın plaka zırhlarını fallouttaki "power armor" la çok karıştırıoruz. O eski zırhlar çok büyük ölçüde hareket kabiliyeti kısıtlar, ağırlığı sizi devamlı aşağıya çeker, yumruk atmak normale oranla çok daha zordur, tekme atmanın imkansızlığından bahsetmiyorum bile.

Zaten bu zırhlar avrupada genel anlamda kullanılmıstır ve kullanıldığı alan da büyük ölçüde, hareket kabiliyetinin bineğe aktarıldığı ve savaşçının sabit olduğu bi konsepttir. atlı şovalyelerdir.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

aha buldum galiba, "sacred fist"
daha bakmadım ama zırh giymiyor:)
dur bakalım neymiş...
"sacred fists have forsworn the use of weapons and heavy armor". evet dakka 1 gol 1...
*!okumaya devam eder*
*!bir kaç dakka daha geçer*
monk/cleric tarzı bir şey yapmışlar, tam konseptini çözemedim ama bir şeyler uydurulur, herşeyi wizardstan beklemek lazım:)
AC bonusu ve speed bonusu var(monktaki gibi),
sacred flames diye özellik var, eller ve ayaklar alev alıyor falan filan.. blindsense ve inner armor koymuşlar..
bu kadar.
pek de hoşuma gitmedi ya:hmm:
edit: kitabın geri kalanında konu ile ilgili class yok. bu divine olayları da hep yalan gelmiştir zaten peeeeh. bir de druidlerin başı kel kalmış bu kitapta, ayıp be:)
[signature][hline]Borbag müslüman olduuuu. ve adını kaleidoscopic olarak değiştirdiiii.

[Bu mesaj kaleidoscopic tarafından 19 Haziran 2005 16:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aşağıdaki fullplate örneklere bakarsak eğer, bu amcanın yumruk atmak değil kolunu kaldırabilmesi bile mucizedir hehe

armor1
armor2
armor3

esnek olmayan sadece diz hareketine izin veren bir zırhla zaten tekmeyi geçtim ağırlığı min 40-50 kg olan bi zırhla 5 cm zıplaması bile zor.

bu elemanı savaş dışına bırakmak için tek yapılması gereken yere düşürmek olur :)

ama mesela, breastplate giyebilir bölece kol ve bacaklar engellenmez rahat haraket edebilir, kol/bacak içinde esnek ve hafif olan bişiler giymeli ki haraket edebilsin adam. light armor en mantıklısı. ama mesela bilekleri korumak için gene plate bileklik falan giyebilir yeterki hafif ve haraketi engellemesin.

ama böle parça parça armorlar giyincede biraz komik gözükecektir :)[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - Life - NwN-II
Training is nothing, Will is everything
Sosyal ağlarda paylaş

benim o tarzda bi charım vardı(3.5tan önce).Belirteyim çok cheat bir chardı.Öncelikle monk gibi unarmed dövüşüyordu.Aynen dediğin gibi silah kullanmıyordu.Level atladıkça unarmed damage artmıyordu.MAgical vurmak için magic weapon ve greater magic weapon büyülerinin değişmiş versiyonlarını kullanıyordu.buraya kadar herşey normal.Cheat kısmı zırhı yok iken wisdom bonusunu acye monk gibi alıyordu.(inside bonus).İşte ben nasıl yapayım derken wisdom bonusu abarttım.Kendime de bir cloak of battle bulmuştum.Bu cloak 4 AC bonusu veriyordu.Yani üzerimde mage armor var gibi. Bu şekilde sağdan soldan kasarak 40a yakın ac'yle dolaşıyordum.Aynı şekilde büyü yapan hele de cleric gibi koruyucu büyüler listesine sahip class için wisdom bonus olayını önermem.
Sosyal ağlarda paylaş

AC 40 bazen pek matah olmayabiliyor, o kadar cheat değil yani:)
mesela benim lvl 14 (fighter/barbar/frenzied berserker) orcumsu bir tip var, rage üstüne frenzy, zaten base 25 str +2 veren silah da var derken +28, bi de utanmadan weapon spe hede hödö alsaydım +3 ordan oldu +31, senin örnekteki gibi magic item = gauntlets of oha gözün doysun str birşey, yapsam biraz bilek kuvvetiyle senin clerice acılı tecrübeler yaşatabilirim:)
ki bu tipin oynadığı dünya planescape, ve sevgili DM bize kaka adamın korumaları olan 25(birine büyü basıldı oldu 35!!) ACli ogreler falan çıkardı, şimdi de biz acılı tecrübeler yaşıyoruz:lol:
yani bazen o ohannes özellikler o kadar ohannses olmuyor ya da karakterin tek olayı o ohannes özellikler oluyor(mesela benim orc kafa kırmaktan başka birşey yapmıyor genelde). oyun dengeliyor yani:-)
bence böyle divine mivine işlerle uğraşmayın, bunlar fani şeyler... peeeh... (belki de hayattan çok çekmiş ateist karakter oynatmayı bırakmalıyım...)[signature][hline]Borbag müslüman olduuuu. ve adını kaleidoscopic olarak değiştirdiiii.
Sosyal ağlarda paylaş

eski çağların zırhları filan dememek lazım :) bu adamlar zırhlarla zaten unarmed vurabiliyolar. improved unarmed strikelı her insanoğlu zaten zumzuk tekme filan atabilir zırhla veya zırhsız.

bu adam kendine biraz hareket özgürlüğü sağlamak için customize ediyo zırhını zaten.

ayrıca monk gibi düşünmeyin. gerilip gerilip zombilerin kafasına çakan cleric gibi düşünün pls. zırhla çok güzel yumruk atılır bence.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sizlere Osmanlı tokadı değiminin nerden geldiğini hatırlatıyım hani koca koca elli iri yarı adamlar çıkar kafirlere bi kor adam imana gelir ya hani bence öyle birşey olabilir bilmiyorum o amcamlar zırh giyyormuydu yoksa anadan doğmamı gidiyoru meydana ama bence senin arayışına en uygunu bu olabilir.
Hatta bir isimde düşündüm *Hakgetiren*(ingilizce birşeyler sallardım ama ne biliyim bu çok hoşuma gitti)(Jonathan the Level 20 Hakgetiren :D muhahahah umarım wizard's görüp de çalmaz nıhahahah)
Şimdi bu classın özellikleri de şöyle olabilir:

-Holy Bright:Bu büyü yapıldığında karakterin zırhı parlamaya başlar(Patron Daity'sinin renginde örneğin Ilmaterin Hakgetirenlerinin :D zırhları bu büyü yapıldığında yeni doğan güneş renginde veya şafağın alacalı renginde parlar vs vs.)
Ve bununla birlikte hiç bir undead ona (belli bir mesafe) yaklaşamaz bu şekilde karakter bir çok özel ataktan kurtulabilir vs vs.

-Elemental Hand:Karakterin unarmed damageleri (adı aklıma gelmiyor tanrıların özlerini oluşturan elementler varya hani seçilir cleric yaratılırken alligmentti galiba (fire water evil good vs vs.))göre vurur (Fireyse fire damage watersa water damage goodsa Holy damage falan) (Böyle olmasının sebebi de karşısındaki yaratıklara göre belirli avantajlarla vurmasıdır.

-Holy Charisma:Eh bir ton plaketi taşıyan adam herhalde ufak tefek siğilli bir gnome değil dev cüsseli kaslı ve yakışıklı biri olacaktır.:D ( Bu classta alınan her 2 levelde charisma'ya +2 stat gelir.)Ayrıca bu kişiler cüsseleriyle karşılarındakileri cok kolay bir şekilde (istemeseler bile belki) sindirebilirler.(diplomacy checklerine 4 puan alırlar classlarındaki her 4 level için)

-Divine Shield:Zırhları tanrılarının simgeleriyle doludur ve günde 2 kez tanrılarının lütfu sayesinde bu kalkanı yaratırlar ellerinde beliren bu shield yarı saydam olup damage absorb ve reflect özelliği taşır.

-Special Cleave: (Bir çeşit kombo aslında) eğer atak verdiği adamı öldürürse onu bir silah gibi etrafında döndürür ve etrafındaki insanlara 1d6(her levelde 1d6 artar max. 5d6) zarar verir.

-Ottoman Fist: (:D)Aynı Turn Undead skilli gibi çalışır sadece efektsel bir fark söz konusu (bu benim şimdiden favorim oldu zombiye tokat atmak :D (ancak bir Türkün aklın gelir))

Umarım beğenirsiniz bu saatte biraz cıvık oldu ama bence çok hoş bir konsept oldu.

Bir de üşenmezsem resmini çizmeyi düşünüyorum.:D

(Her hakkı Wizards'tan saklıdır. R )

[Bu mesaj deadwoll tarafından 21 Haziran 2005 01:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi gel görki armorı üstünde bide spiked gauntlet var böyle adamın böğrüne böğrüne :p buda yasakmı hehe

ek: buadam ayakta dövüşecekse breastplate, chain mail falan giymeli. Full plate giyen adamın ayak üstünde savaşması çok zor olur, eğlenirler dalga geçerler orda hehe. Ha at üzerinden tekme atacaksa bilemem :p
[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S

[Bu mesaj Ardeth tarafından 21 Haziran 2005 17:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

amcamızın heavy armor proficiencysi var, ve unarmed dövüşüyo. hayır, olmayan bişi diil bu. her armorlu, imp.unarmed strikelı vurur yani. ayrıca burda büyü filan yapıyo insanlar...

her tür gauntlet kullanabiliyo, ki prcye özel gauntletleri de olmalı.

en iyisi ben bişiler yazıyım da yorum yapın bari ne diym.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o değil str 20 falan olmalı full plate içinde dövüşmek için, dövüşme kabiliyeti meselesi değil, zırhın hareketleri kısıtlaması ve ağırlığı nedeniyle. Full plate ile büyü yapmakta saçma bence hatta penaltyı geçtim round süresi iki katına üç katına falan çıkmalı kessinlikle. Ama işte d&d...[signature][hline]Beş Hececiler
''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Sosyal ağlarda paylaş

Prerequisites:

Skills:
Kn(Religion): 8 Ranks
Concentration: 8 Ranks

Feats:
Imp.Unarmed Strike
Iron Will

Must be able to cast divine spells
Must worship a deity

Special: Must defeat a worthy opponent (character level+1 ECL) in battle
without using weapons

---

A HoG (hand of god) must choose HoG prestige class when leveling up, otherwise he can not take anymore
levels of HoG, though he retains all his abilities.

If a HoG uses a weapon even when forced to do so loses all his abilities until he atones.
---

BAB: Full
Good Saves: Fort, Will

---
Progression
1: Monk, Divine CL +1, Bonus Domain, Weapon of God
2: Holy(/Unholy/Harmonic) Hand, Smashing Hands
3: DCL+1
4: Holy Hand +1, Crushing Hands
5: DCL+1, Hands of Castigation
6: Holy Hand +1, Devastating Hands
7: DCL+1
8: Holy Hand +1, Wise Hands
9: DCL+1
10: Holy Hand +1, Echoing Hands, Glory of God, Hands of Retribution

---
A HoG may use any type of gauntlets and retains all his bonuses to unarmed strikes.

Monk: HoG levels stack with Monk levels regarding Monk abilities. If a HoG has no monk levels treat him/her
as a monk with level equal to his class level. Armor penalties still apply.

Bonus Domain: A HoG gains access to Strength domain. If he already has access to Strength domain he has two slots for
domain spells. Feat of strength can be used twice a day.

Weapon of God: A HoG may cast touch ranged spells with his unarmed strikes.

Holy Hand: Unarmed strikes of a HoG count as magical weapons for purposes of bypassing damage reduction.

Smashing Hands: Critical range is doubled for unarmed strikes (and gauntlets)

Crushing Hands: After pinning his opponent of same or smaller size, a HoG may squeeze his skull with his single hand dealing damage normally.
and can keep fighting other opponents or cast spells, if he succeeds Conc check with DC (10 +HD of opponent -4 for every size category smaller)
If he loses the check the opponent breaks free.

Hands of Castigation: Fists of HoG counts one category larger. also while grappling bla bla.

Devastating Hands: add Critical multiplier

Wise Hands: Wisdom modifier to attack and damage.

Echoing Hands: After dealing unarmed damage to an opponent, a HoG may deal the same amount of damage
(without damage reduction if applied the first time) again. This damage is divine. This ability may be used
once per day.

Hands of retribution: Fists one category larger. also while grappling bla bla.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

3. Levelda Armorluyken AC bonusu alsa
6. Levelda Armorluyken Flurrysini kullanabilse
9. levelda da Armorluyken Monk Speedini kullanabilse fena mı olur.

Bu arada
Glory of God: Alignment a göre outsider gibi olup damage reduction filan alıyo işte.[signature][hline]Bu hayattan asla sağ kurtulamayacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...