Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeniçeri Yürüyüşünün Temel Sebebi

Mandoo

Öne çıkan mesajlar

eheh viktor islama referansin arabistanli lawrance sa zaten tartismanin bir anlami yok . ben okudum oyle bir sey yasaklanmamis nasil diyorsun onu da anlamadim . okuduysan sapkın ve suursuz cinsellik yuzunden 2 sehrin nasil felaketlere ugradigini detaylari anlatiyor kuran . [signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.

[Bu mesaj huun tarafından 23 Haziran 2005 23:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor, sanırım Kuran konusunda yanılıyorsun. Kuranda Huunun dediği gibi, her türlü şaşırmışlıklarının yanında cinsel sapkınlıklarıyla da ünlü, erkeklerin birbiriyle takıldığı iki şehrin bu sebeple gazaba uğradığı yazar. Onların izlediği yolun haram olduğu anlatılır.

Öte yandan burası o kadar da "aile ortamı" değil, bunu da geçtim, "eşcinsel" kavramı da bence o kadar 18+ bir kavram değil. Özellikle bu kadar dışa vurulduğu bir dönemde, böyle konuları süpürgeyle fıst fıst halının altına itmek, o tozların halının altında birikip bir gün biri bastığında FOSSS diye ortalığa dağılmasına sebep olur. Bence özellikle ibnelik-gaylik-oğlancılık denen şey hiç hoş bir şey olmasa da, bu bana "Bu konu tartışılamaaz, ne diyon kardeşiiim, huuoop" deme hakkını vermez. Siz gidip çocuklarınızdan da böyle şeyleri saklarsanız, onlar aynen yasaklanan şeylere verdikleri tepkiyi verir, merak edip peşine düşerler, "sakınılan göze çöp battı" olur sonra. Bu bakımdan herkes eteğindeki taşı dökmeli.

Son olarak da, tartışma cinsel tercih meselesine dönecekse, tarih forumu dışına taşınmalı diyerek bitiriyorum.

Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mandoo, 23 Haziran 2005 15:37 tarihinde demiş ki:
her gün 10 taneden 200 gün dimi...matematiğine hasta oldum arkadaşın...

sıfırlardan biri cıkmamıs o kadar da önemli değil yazmak icin biseymi bulamadın :))[signature][hline]:))) !!!
........................

[Bu mesaj Narstil tarafından 23 Haziran 2005 23:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor'u tarihi tartışma konusunda kimse geçemez.. bu bi fekt.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | Mail Me
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bir şey daha...
Arapların homoseksüelliğine falan hiç girmeyelim, bu dünyada sapkınlık konusunda ileri milletler arasındalardır ve homoseksüellik oldukça yaygındır. Küçük görülen bir şey de değildir, ama kapalı toplum yapısı göze çok batırmaz.
Bizim padişahlarımızda bile oğlancılığın çok yaygın olduğu ortada, bu onları daha az erkek yapmaz. Ha nedir, demek ki adamın tercihleri değişmiş, George Michael bile kadınlardan sıkıldım homoseksüel oldum diyorsa, padişahın yaptığını anlamak lazım(bakınız harem)
Mesele, cahil kalan toplumun bu tür olayları "tü kaka" ilan etmesi ve toplumdaki her erkek bireyi, yaratılan "süper erkek" imajıyla tartaklaması. Bu da kanımca tarihsel bir şey, oturup bunun nasıl geliştiğini tartışabiliriz.

Örneğin, illa sakal-bıyık olmalı, kıllı olmalısın, kaba, sert, gücünü ortaya vuran, kesinlikle kibar olmayan, kendine bakmayan, küfür eden, astığı astık kestiği kestik olmalısın. Anaya bacıya laf ettirmemeli, namusu korumalı, ama kızdın mı da karşı tarafın anasına avradına düz gitmelisin. Toplumun homofobikliği de bence buradan geliyor, çünkü homoseksüelliğin içinde dişiye dönüşen bir "erkek" daha doğrusu "erkeğimsi varlık" var. Yaratılan süper erkek imajına tamamen ters. O zaman korkutarak, yıldırarak bunun önü kesilmeye çalışılıyor.

Her şeyden önce böyle şeyleri tartışacaksak, bu kafamıza takılan at gözlüklerinden kurtulmamız gerek. Elin adamı kitap okuyorum diye beni küçümsüyor, gerine gerine "Erkek adam kitap okumaz!" diyebiliyorsa, bu, toplumsal yaranın ne boyutta olduğunun bir göstergesidir. Yıllar geçtikçe de geriye gitmişiz üstelik, ileri gideceğimize. "Huoaa ipnee buu" diyeceğimize, düşünüp "demek ki hormon sistemi veya psikolojisi bozuk" deyip yardım etmeli veya onu olduğu gibi kabullenmeliyiz. Birinin homoseksüel olması veya olmaması, sarışın veya esmer olup olmaması kadar şansa bağlı çünkü. Hormonları senin gibi işlemiyor diye adama o muamele yapılmaz.

Neyse, sanırım konudan uzaklaştım. Saygılarımla diyerek susuyorum. Ha bunları okuyan "Huaa sen de homoseksüel misin, onları koruyorsun" demesin, kesin diyecek olan vardır. Hayır ben de homofobik bir insanım, ama bunları düşünüyorum. Eğer siz düşünemiyorsanız ve bir önceki cümledeki yorumu hakkımda yapıyorsanız, oturup sizin bir kez daha düşünmeniz gerek bence.

Saygılarımla,[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Sosyal ağlarda paylaş

eheh bakalım bılgınız varmı dıye sınadım :)
kuran yasakalr cınsel sapkınlıkları dogrudur ancak arapalrın bundan ders cıakrdıgın ısavunamayız luth kavmının basına gelenelrde yazar bunu zaten ancak mantıgım bununla bıraz celısıyor sonucta
ınsanı yaratan tanrıdır
escınsellık ıse bılımsel kanıtlanan dogustan gelen bır hastalıktır

o zaman ınsanı tanrı yaratıyorsa escınsellıgın kayangıda tanrıdır ama bunun yasak olması bılmıyorum karısı kyanı bu işler belkıde eşcinselelr secılmıs kısıler arzularını bastırınca bzıden daha co kzevap kazanıyorlar fılan bunları fani beyınlerımızle bılemeyız asla bu apacık ortada[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

abi yanlız konu nerden nereye geldi..
isterseniz başlığı değiştirelim?
MÜSLÜMANLARDA HOMOSEKSÜELLİK[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | Mail Me
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

hmm harbi daha güzel bir başlık...

OSMANLI'DA OĞLANCILIK[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
Sosyal ağlarda paylaş

Sovereign pati kardeşim, gaz vermeyelim zaten konu başlığından iyice saptı, alimallah toparlayamayız, konu garbage'a, biz yörünge dışına falan gideriz.

Bu konular tartışılacaksa, konudışına doğru kayalım diyorum beyler bayanlar.

Sosyal ağlarda paylaş

Geçelim şimdi bu Fenerbahçe hikayesini.

Özetle 20.000 imbedir ibnedir hikayesi yalan, Bursalılara laf atmak için uydurulmuş.

Öte yandan Sovereignin istediği konu başlıklarına gelirsek, madem konu dışına gitmiyoruz, şöyle düşünelim bir...

Öncelikle oğlancılıkla homoseksüellik farklı şeyler. Oğlancılık, kadın yerine "genç erkekleri" tercih etmek, tüysüzünden müysüzünden, yani aktif eşcinsellik. Bir kolu. Osmanlıda yaygın, gerçi aktifi de pasifi de yaygın, muhtelen padişaha leke sürmemek için "oğlancı" diyorlardır. Padişahların çoğunun genç erkek sevgilileri var, Divan şairlerinin pek çoğu da bu işle alakadar ve hatta bazı şiirler bir sevgiliye yazılmış ince belli hançer kaşlı, ama araştırırsanız adam bir kadına değil, erkek sevgilisine yazmış. Tarih Nedim'in damdan dama atlayarak kaçarken düşüp öldüğünü söyler, ama onu kovalayan yeniçerilerin niyetinin ne olduğunu söylemez(Asmayıp besleyeceklermiş diye bir söylenti vardır).

Müslümanlıkta homoseksüellik kesin olarak diğer cinsel sapkınlıklarla beraber yasaktır, o bakımdan müslümanlıkta oğlancılık gibi bir başlık çirkin olur sovereign pati kardeşim. Buna rağmen müslüman ülkelerde homoseksüellik, diğerlerine göre daha yaygındır. Bunun sebebi "kapalı" toplum yapısıdır, her şey gizli gizli yapılır ve tabii ki yasak olan yine dikkat çeker peşine düşülür. Dünyada cinsel hastalıklara en çok ve şiddetli rastlanan yerler de Suudi Arabistan ve İran gibi bu konuda çok katı görülen yerlerdir (İranlı bir tanıdık, dışarıda başı kapalı tövbeler tövbesi diye gezen kadın evine girdi mi neler yapar inanamazsınız derdi). Bu kadar baskı olduğu zaman bir yerden patlayıp kaçak yapacağı zaten ortada bence.

Başka merak depreştiren şey varsa tartışalım, ama yine de ince bir hat üzerinde yürüyoruz, söylediklerimize dikkat edelim.

Sosyal ağlarda paylaş

hatta yeniçeriler yolda ibmeleri beceriyolar dimi

gidin işinize be.[signature][hline]"..Ben her sabah gözlerim yaşlı yaşlı uyanıyorum. Çaresiz savaşıyorum anılarımla sorularla, Dostlarım içimde sanki kurt misali beni yiyorlar ; Yavaş-yavaş,parça-parça görüyorum ki ölüyorum.."
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten konu saptida merak ettigim bir konuyu dile getireyim bari . yasak olan herseye neden insanlari megilli gosteriyorsunuz ki ? yasaksa insan merak ederin anlami nedir ?[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

o ole deil.
Padişah istanbulda Fareler çok artınca Vandan 20bin kedi istiyor.Onlarda Kediyi Gedi anlıyorlar birşekilde.Osmanlıcada gedi=ibne demek.[zaten kedi ordan gelıor cunku kedıler erkeklıge adım atmadan once buyuk bır erkek tarfından cınsel ılıskıye maruz bırakılırlar]Sonra 20bin gedi istanbula gelınce ne yapcaz diyorlar.Karşıya atın diyor padişah,orda otursunlar.
Oraya Gediköy deniyor zamanla Kadıköy oluyor işte =)[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:
Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...