Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Shining (spoilerlı)

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Peh sonunda bitirdim filmi baya uzunmuş be :) Bazı noktalara değineyim

Dikkar Spoiler!

-Tommy denen adamın kim olduğunun açıklanmaması eksikti. Ayrıca çocuğa yardım ettiğini anlıyoduk ama bazı yerlerdede hiçbişey yapmıyodu,bi yerden sonrada bi daha gözükmedi. Filmin sonundada babası gibi tommy'nin de aferim demesini beklerdim. Kadın filmin biyerinde doktora tommy'nin daha önce bildikleri biri olduğunu söyledi ama sadece tek cümle söyledi onun hakkında o da buydu.

-Numara 217'de çok bişey varmış gibi gösterdiler devamlı,olay orda ceyran edecek gibi gösterdiler. Ama bi halt olmadı,filmin 1/4'ü numara 217 üzerine geçmişti. O kadın bidaha da görünmedi zaten,olay kapandı saçma sapan bi şekilde.

-Ölülerin bişeyler yapmasını beklerdim,ölüler hiç bi korkunçluk yapmadı.

-Hayvan çalılıklara daha bişeyler yaptırılabilirdi,öyle etrafta dolaşmaktan başka bişey yapmadılar.

-Çocuk psişik,zenci adama bi meraba diyo herifin kafası dağalıyo. Madem böyle güçleri var basket potasını patlatıyo falan neden kendini hiç koruyamıyor?

Daha bisürü şey varda bu saat kafa yoramicam :) Bunlar eksi yönleri,film genelde hoş fakat daha güzel olabilirdi. Stephen King farkı açık ortada.[signature][hline]Flamorph
Technology Blaster
City of Heroes Justice Server
Crosby,Stills,Nash & Young
Sosyal ağlarda paylaş

çocuk güçlerini her zaman kontrollü kullanamıyor

yoksa aşırı güçlü çok rahat korur kendisini çogu şeyden ama kontrol yok henüz

filmi bir kez daha izlersem 217 numara ve ölüler hakkında bir şeyler ekleyebilirim :) ama çok oldu izleyeli çogu yerini unuttum[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

unity100, 24 Temmuz 2004 01:44 tarihinde demiş ki:
ahoehoehroehroehoerhhuhuhu uuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu oooooooooof horanse ooooooooooffffff
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jankis, 31 Temmuz 2004 03:11 tarihinde demiş ki:
bu filmin 2 versiyonu olduğunu unutmayalım arkadaşlar
stephen king, kubrick'in çektiği ilk filmi beğenmeyerek kendi olanaklarıyla esere daha bi sadık (!) ikinci bir film çek(tir)miştir.

sonuç tabi ki hüsran :D

Beğenmiyor değil, "Olmamış." diyor resmen ehe.
Telefonda kavga ettikleri iddaları falan vardı hatta.
Sevmezlerdi birbirlerini.

Sanırım "Olmamış." demesinin sebebi, filmde o Luxtrum şekilli şeylerin canlanmasını göstermemesidir.[signature][hline]Awake.
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
devils advocate tan sonra çok anlamsız geldi belki ondandır. tek olay adamın delirmesi ki o kadar çok foreshadowing denen şeyden yapılmış ki film kendi kendini baştan anlatıo zaten. sadece en sonunda hangileri ölücek hangiler kurtulcak meselesi oluyor ki zaten uykulu bir bünye gerçekten umursamıyor gidiyor kahve koyuyor sigara yakıyor falan. kişiye göre değişir tabi.[signature][hline]drat this creature of memories ill,
foolhardy and fey i may be, yet him i shall quell.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
hehe redrum :)

bu filmin olayı ne ben de anlayamadım. Şu anda doğru düzgün hatırlamıyorum gerçi, ama ne korktum ne gerildim, başkalarının bahsettiği gibi kadının mimikleri uyuz etti vs. Bi garip filmdi yani. Ki öyle oo crank acaip filmdir, transporter daha iyidir. Hatta MI:3 hepsini döverci bi adam da değilim :P anlamadım neden böle oldum. Belki bi ara bi daha izlerim, anlamadığım bişeyler vardı heralde...
Sosyal ağlarda paylaş

eheu kubrick filmi biliyorum, konuyu anladım, ne anlamı var onu kavrayamadım :P Mesela a space odyssey'i ilk izlediimde baya baya anlamıştım (boyut muhabbeti biraz karışıktı gerçi, orayı atlayabiliriz :P) ama bunda nerdeyse hiç bişeye anlam veremedim. Kamp ateşi etrafında anlatılan korkunç hikayeler gibi geldi bana, gerçek olmadığını çok iyi biliyosun, ama eğlence olsun diye korkuyosun falan. İşte ben bunu beceremedim. Kendime sinir oldum sora.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...