Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ps 3 mü pc mi

langbogen

Öne çıkan mesajlar

olayın grafik kartıyla, wirelessla felan alakası yok.
olay senin oyun tarzına göre değişicektir. konsol oyunlarını seviyorsan konsol alırsın, pc oyunlarını seviyorsan pc.

-lego star wars bir konsol oyunudur, gamepadle ve konsolda oynanması gerekir. Mesela Legacy Of Kain Defiance, Devil May Cry.
-Starcraft bir pc oyunudur, klavyeye ve mousea iyice hükmetmek gerekli. Mesela Half-Life 2, Unreal Tournament
-World Of Warcraft, klavyeye ve mouse'a en efektif kullanabilen bir oyun. Buna karşın Kotor 2, X-Box kaygıları yüzünden konsol-pc arası bir ayarda sıkışıp kalmıştı. World Of Warcraft'taki rahatlığı Kotor 2'de yaşayamadım.

Ha, diyebilirsin "ps'ye klavye, pc'ye gamepad takarım". Ancak oyunlar hazırlanırken, bilgisayar sistemine göre ayarlanır. PS'de klavye ile oyun oynanması, aynı oyunu PC'de klavye ve mouse'la oynamak kadar rahat olmuycaktır.

konsol mu pc mi? o senin oyun tarzına göre değişçek. mesela ben pc'den gayet memnunum. ancak devil may cry gibi oyunları oynayamamak da içimde kalmıştır :)[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

iyide ps ye klavye ve mouse takabiliyorsun =)

yani olay yalan oluyor.

Ben gamepad kullanma özürlüyüm oynarken çok ağrıyor bileklerim tutamıyormuyum neyim.
bu yüzden hiç sevmiyorum psleri
ps2 de bu biraz yumuşadı çünkü grafikler güzeldi.
p23 te ne olur bilmem =)[signature][hline]tuana...
DC++ Paticik Unofficial Hub:paticik.no-ip.org:411
Sosyal ağlarda paylaş

said:
blackchaos, 24 Haziran 2005 10:20 tarihinde demiş ki:
iyide ps ye klavye ve mouse takabiliyorsun =)

iyi de söyledim ben onu da.
klavye mouse taksan da, aynı oyunu pc'deki gibi oynayamassın. menüler, arabirim felan çok daha farklı oluyor.
mesela gamepad'de max 10-12 tuş var.
klavyede 101 tuş var.
bir oyunu pc'ye yaparken 101 tuşu da hesaplayıp hazırlıyorsun. ha bir de mouse var. onun da avantajı epey büyük. mesela wow'a bakıyoruz, adamlar arabirimi gerçekten iyi becermişler.
oysa konsolda bir oyun yaparken sadece o 10 tuşa göre ayarlıyorsun arabirimleri.

mesela wow gibi pc oyunlarında kamerayı istediğin gibi kontrol edebilirken, konsol oyunlarda kamera her zaman sabittir.
örneğin lego star wars, legacy of kain defiance gibi oyunlarda bu yüzden çok çektim. aslen konsollara hitap etmek için yapılmış oyunlar. sonra da pc'ye çevrilmiş. kamera kontrolleri yüzünden bazı bölümleri geçmekte çok zorlandığımı söyleyebilirim. kameralar otomatik, wow gibi sen kendin kontrol edemiyorsun... vs vs. vs..[signature][hline]Beş Hececiler

[Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Haziran 2005 11:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

konsol direkt yarış ve spor oyunları için yaratılmış he bi de platform falan var :)
bende hem ps2 hem pc var, bi kaç kişi olduk mu ps2ye geçiyoruz pes falan oynamak için

yani diyeceğim spor ve yarış oyunları çok oynayan biriysen ve başkalarıyla oyun oynama imkanın varsa ,kardeşti bilmem kimdi, ps3 bekle derim

not: her ikisini de alsan kral olur vallaha :)[signature][hline]karnım aççç!
Sosyal ağlarda paylaş

playstation 2 ye nba street, fifa street gibi oyunlar çıkıyor - zaten genel olarak spor + yarış var
multi de çok rahat oynanılıyor
ama pc nin gerek işlemci gerek ram gerek se ekran kartı gücü tartışılamaz belki ps3 çıktığında en son teknoloji çıkacak ama eskidikçe parçalarını değiştirmeme eski bir teknoloji yapıyor[signature][hline]try to walk while your brain is not inserted

Sosyal ağlarda paylaş

PS2 yeni çıktığı zamanlarda da aynı tartışma yapılmıştı. Tamamen gereksiz bir tartışma bence. Konsolda aksiyon, futbol, döğüş oyunlarını oynamanın zevki tartışılamaz. Ayrıca final fantasy gibi japon rpg harikaları, türlü aksiyon ve platform oyunları sadece konsol için çıkıyor.

PC kullanıcıları da boş durmuyor, binlerce insanla aynı duyguları paylaşacağınız online oyunlar, fps oyunları, strateji oyunları da sadece PC ye çıkıyor.

İki sistem arasında konsol kullanıcıları sistem upgrade denen olaydan habersizken, PC kullanıcıları da sürekli yeni grafikler görüyorlar.

O yüzden, herkesin zevkine kalmış istediğini alır veya benim gib her ikisini alır sonra vakti kalmaz birini oynamak zorunda kalır. :(

Ayrıca artık oyun piyasası iyice kızıştı. Bu tartışmanın (eğer yapılacaksa) PC, xbox, PS, GC, gameboy, PSP... şeklinde yapılması lazim. Neden derseniz hepsinin farklı oyun görüşleri var.[signature][hline]Alante Freecrest
SWG - Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

ps3 kesinlikle aletin fiyatı içindeki ekran kartında daha düşük bea..[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...