Maxuth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Patidekilerin bu konuda bayaa bi dolu olduğunu dusunuom...:D Yaa bu Turkiyedeki enver pasa yla baslayan alman hayranlığı nedir yaws???2.dunya sawasını tarih kitaplarında weya belgesellerde gorduğumuzde(ben dahil bi cok kisi)uzulurum..Yani rommel soole yapsaymıs daha ii olcakmıs yok hitler soole yapsa yenerlermis...Yani onnar de bisim gibi asker millet diemi?(artık bu sıfatlarını kaybettiler gibi)Yoksa dusmanımız gorulen yahudileri kestiler diemi sewioz onnarı?Yoksa dier buyuk dewletler gibi somurgecilik yapamadıkları icinmi?? Ama yinede almanların bisi okadar cok sewdiini sanmıom... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Alman hayranlıgı yok bu ulkede kımse fazla sevmez almanları ozellıkle 1. dunya savasında yedıgımız kazıktan sonra Yahudıler turkıyenın dusmanı degıl aksıne dostlarıdır ıspanyada soykırım yıyen pek cok yahudıyı osmanlı ulkesıne cagırmıs ve korumustur Israıl ı dunyada ılk tanıyan ulke Turkıyedır ve Israıl ın kurulması ıcın elınden gelen butun cabaları vermiş hatta turkıyedekı yahudılerın tasınma masrafları ve bıletlerını bıle temın etmıstır bı donem bugun ısraılde yaslıca olan yahudılerın bır cogu turkce bılırler yanı bızım onlarla dusmanlıgımız degıl dostlugumuz var ancak ne yazıkkı 2. dunya savasında olanalrı unutup benzer tavırları kendılerı takındılar yayılımcı sıyaset ızledıler buda mıleltı onlardan soguttu ALman hayranlıgı yok ama almanyaya sempatı varıdr oda Turkıye zor ekonomık ve sıyası kosullar ıcındeyken almanyanın Turkıyeden işci toplaması ve bır suru ınsanın hayaller ve umutlarla oraya gıdıp pek cogunun zengın olarak gerı donmesı onun dısında almanlar bızı sevmez bızde almanlardan pek hoslanmayız[signature][hline]Mustafa Kemal Ataturk,yuce Turk milletine 1933 de demişki: Sömürgecilik ve Emperyalizim Yeryuzunden Yok Olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxuth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Nası yaa hitler i sewmionmu yani???:D Bi anket yapalım "almanları sewiomusunuz"die...[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Helga'lara hayranım ben. :) Almanlara hayran falan değilim, o kadar insanı öldürdüler.[signature][hline]NTV'deki NBA Stüdyo programından bir diyalog: - Evet, Amerika'daki seyircilerimizden de bize sorular geliyor. Şimdi Middle East Technical University'den gelen soruyu sizinle paylaşacağım. - Ya, o bizim ODTÜ değil miydi? - O_o [Bu mesaj W3r3wolf tarafından 26 Şubat 2005 14:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 ben almanyada okuyorum 3 senedir.. Ve sevmiyolar diye bi$ey yok insanina göre degi$iyo, adam gibi etrafa sata$madan ,saygili bi $ekilde ya$arsan kimse bisey söyleyemez. Benim mesela bütün arkada$larim alman 1 tane türk var onlada konusmayiz pek zaten.. Ve onlar beni gercekten cok severler ,sen türksün die ayrimcilikta yapmiyolar.. Bende ilk ba$ta önyargili düsünürdüm ama onlari tanidikca böyle olmadigini anladim.. Türk arkadasimin olmamasinin nedeniyse burdaki türklerin,türkiyedekinden cok daha farkli olmalari..i$te bu yüzdendirki bütün almanlar türkleri cok yakindan tanimiyolar,sadece almanyada ya$ayanlar gibi oldugumuzu saniyolar,ama bi kere türkiyeye gelip ya$asalar ,görcekler öle olmadigini. Gerci arada tek tük cikiyo,türkleri müslüman olduklari icin sevmeyen tipler ama bunlar genelde ya$li ve geri kafali katalolik tipteki insanlar oluyo.. Bazi türklerin burda yaptiklari $eyleri görünce benimde nefret edesim geliyo oda ayri bi$ey... hic bi zaman genelleme yapmayin.. ülkesine göre degil insanina göre düsünmek gerekir.. yani hepimiz insaniz sonucta...[signature][hline] I was lost in the pages Of a book full of death Reading how we'll die alone... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxuth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Yaa ben tarihi annamda sooledim...Hani tarihten gelen bi ortaklıımız warya..Yoksa ırksal acıdan demedim yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Truwan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Almanlar çok zor şartlarda 18.yüzyıl sonlarında kendi çabalarıyla yükselmiş bir memleketti ve o dönem bizim düşmanlarımız olan İngiltere Rusya gibi ülkelere karşı mücadele ediyorlardı belki o yüzden geliyordur bu sempati.[signature][hline]Garbın cebin-i zalimi, affetmedim seni Türküm ve düşmanım sana, kalsamda bir kişi! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 alman üniforma + zırh + techizat'larını icelediğimizde, tasarım olarak edinmiş oldukları bir çekicilik var. renk seçiminde gri, koyu tonların seçimi keskin hatlar keskin bir dil Bunlar zaten şu an "gençlik" denen kesimin sevdiği, benimsediği çizgiler. Diğer bir çekicilikleri ise alman techizatının birebir mücedelelerde göstermiş olduğu başarı. *gamalı haca baktığınızda dahi bu dediklerimi fark edebilirsiniz.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki: mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece... haklıdır anlamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 bir gamalı haç bu da bir alman tiger mesela bir amerikan sherman'ı shermandaki hımbıl, tomnul ve esnek hatlara tiger'daki keskin güçlü ve sert hatları karşılaştırırsak türk tat zevki tiger'da daha yüksek bir yüzdeyle mevcut.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki: mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece... haklıdır anlamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxuth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 İlginc bi teori golge_i khan... Bende bu gamalı hacı we ww2 alman uniformalarının nie boole sewiom diodum...Zati teknolojidede ondeydiler berlin isgal edilince ordaki bilim adamları sscb we amerika arasında paylasıldı(bkz. einstein)Ama nedeni sırf bu olamaz heralde... Ama alman hayranlığı olduğunu kabul ediniz...Yani baska hicbi hristiyan millete bu kadar sempati duyulmaz turkiyede...[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 o ilk gösterdsiğin gamalı haç değil demir haç madalyası hoş ortasındaki şekil gamalı haç tabi:) bu arada yukarda biri "hitleri sewmiomusun?" diye bişey yazmış... o çok mu seviyo acaba?[signature][hline]Aket Atum "so hoder, why don't they let you shoot at your brother? here, take this arrow, i'll help you aim..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 said: Golge-i_Khan, 26 Şubat 2005 18:19 tarihinde demiş ki: alman üniforma + zırh + techizat'larını icelediğimizde, tasarım olarak edinmiş oldukları bir çekicilik var. renk seçiminde gri, koyu tonların seçimi keskin hatlar keskin bir dil Bunlar zaten şu an "gençlik" denen kesimin sevdiği, benimsediği çizgiler. Diğer bir çekicilikleri ise alman techizatının birebir mücedelelerde göstermiş olduğu başarı. *gamalı haca baktığınızda dahi bu dediklerimi fark edebilirsiniz. şiirsel bir anlatımı vardır bunların cok severim.cizerim[signature][hline]Deviant art gallery Somebody tell me. Why it feels more real when I dream than when I am awake. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Almalarla Türkler kim ne derse desin birbirine yakın 2 ulustur almanya zor zamanlarında türkiyeye destek olmuştur(genelde tabi) ve ayrıca gücün olduğu yerde hayranlık vardır bugün bütün avrupa rusya ve amerika almanlara sempati duymuyorsa nedeni hepsinin almanlardan çok çekmiş olması bnce..bizim sempati duymamamız için bi neden var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kumadam Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Herkese iyi geceler, Öncelikle konu başlığından biraz farklı düşünüyorum bence doğru soru "Neden Alman Hayranlığı?" yerine "Neden Almanya Yakınlığı?" olmalıdır. Aslında Almanlar ile yakınlığımızın temelinde yatan nedenler çok farklı amaçlarla başlamış kapitülasyon başlangıcına ve o dönemlerden sonra yaşanmış olan uluslararası ilişikilere dayandığını düşünüyorum. Kapitülasyonlar ile ilgili yapılan hatalara değinmek istemiyorum, sonuçta hepimiz nasıl bir amaçla başladığı ve neye dönüştüğü hakkında bizzat cezasını ödemiş bir toplumun torunlarıyız. Almanlar ile yakınlaşmamızın temelinde de kapitülasyon sürecinde kendimizi soktuğumuz batağın tek kurtuluşu gibi gözükmesi, gerek ingilizler gerekse fransızlara karşı müttefik olarak görebileceğimiz ve bize o dönem için yaklaşımların da kendileri ile ittifağın kapütülasyonlardan kurtuluş olarak lanse edilmesi ve osmanlı'nın hükümetinin bu düşünceye körü körüne inanması etkilidir diye düşünüyorum. Keza bugün bile bir ingiliz, bir fransız yerine dostumuzun almanya olmasını tercih etmemiz, en azından ön yargısız yaklaşmamızın temelinde bu vardır diye düşünüyorum. Kısaca özetlersem, almanlara yakınlığımızın asıl nedeni tamami ile ingiliz ve fransızları sevmememizdir. İyi akşamlar[signature][hline] MSN:[email protected] ICQ:341-207-046 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxuth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Peki tarih boyunca hep bise silah satan asker eğiten almanya suan nie silahlarının pkk ya karsı kullanılmaması gibi bası sartlar one surerek bise silah satmıyor weya zor satıyor...İcinde oldukları ab onnarı zorluyor olmalı... Bnce onnar ab den memnun deiller.Zaten sıkı alman disiplini ab ye gore isan haklarına aykırı...Bu yusden milyonlarca euro zararları wardır.[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 yalnız türklere has bişi değil bu, third reich'ın savaş makinesi tüm zamanların en çok hayrana sahip ordusudur herhalde tarih meraklıları arasında. stahlhelm'inden iron cross'una, ss rünlerine, machinen-pistol serisine, panzerlerine, gamalı haçı bayraklarına kadar hepsinde ayrı, otantik bir hava vardır. bu durum da kayzer almanya'sının birinci dünya savaşı dönemi için o kadar sözkonusu değildir, bu çekiciliğin çeşitli sebepleri var: - bu savaş makinesinin başarısı - başarılı komutanlar ve zamanına göre pekçok askeri teknolojide ilk sırada olunması - estetikle ilgili çeşitli nedenler (t-34'ün sloped zırhı tiger'ın welded zırhından daha başarılı olduğu halde tiger daha çekici görünür mesela, stahlhelm ile adrian helm ve diğerlerinin de kıyasında stahlhelm'i beğenmeyecek insan yok gibidir) - adeta filmlerden, fantezi öykülerinden fırlamışçasına dünyayı ele geçirmeye yaklaşan kötü adamlar :-) ve bunun tarihi kayıt imkanlarının geniş olduğu ve hala etkileri hissedilen yakın tarihlerde yaşanması (büyük iskender, cengiz han ve napolyon seferleri ile beraber dünya tarihinde sayılı örneğe sahip bir dönem) - vs vs (eklenebilir nedenler) ingilizce kaynaklarda bile alman kara ordusu diye geçmez mesela, wehrmacht denir hep. luftwaffe, kriegsmarine, isimler bile aynen söylenir ama öte taraftan imperial japanese navy filan denir sadece. almanca'nın savaş terminolojisine uygun bir dil olduğu söylenebilir bir bakıma.. 8-) başka hangi dilde panzerkampfwagen gibi 16 harfli bir kelime tank sözcüğünden daha havalı durur? :-p bugünkü bundesrepublik ordusu da aynı ordunun devamı ama esamesi okunmuyor, almanlarla ilgili bir olay denemez bence..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 hazır sam demişken ss[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki: mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece... haklıdır anlamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Almanlarin design ettigi bazi araclar falan begeniliyor daha cok bu forumlarda gordugum kadariyla, ornegin Tiger tanki ya da BMW araba gibi. Alman hayranligi demek degil sanirim bu. Bir tasarim stili daha cok begenilen sey gibi geldi bana. O donemlerin kiyafetlerini falan da severim ben ornegin, 1930'lar. Alman hayranligi olmus bir donem bu ulkede, ama su donem o hayranligin pek kaldigini zannetmiyorum. Sonucta Almanlarin yaninda girdigimiz savasta topraklarimizin ve nufusumuzun 70%'ini kaybettik onun icin bu hayranlik cok pahalliya mal oldu. Son donemlerde de 1995 yilinda Solingen sehrinde kucucuk 3 Turk bebegi ve genc annelerini canli canli yakmalarindan sonra Almanlara duyulan sempati agir darbe yedi. Sahsen benim gozumde 0'a indiler. Cunku bu ilk degildi ve son da olmayacakti. Tek tek insan olarak baktigimizda durum farkli oluyor tabii, benim de Alman bir arkadasim var, cok iyi cocuktur, cok da severim, hic bir negatif hareketini gormedim bugune kadar, 2 senedir taniyorum. Bu arada Almanya 1871'de kuruldu, yani 19.yy oluyor, bi arkadas 18.yy demis, bunu duzelteyim. Almanya'nin Osmanli politikasi ile ilgili Prof.Dr.Ilber Ortayli'nin ''Osmanli'da Alman nufuzu'' - Iletisim yayinlari - yazdigi kitabi okumanizi tavsiye ederim, kisa olmasina ragmen cok ilginc dokumanlari gunisigina cikartan bir kitap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxuth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Yani tasarım cok onemli olsa italyanlar almanlardan daha zewklidir...Yani roma lejyonları falan.Turklerle bayaa bi ilskileri(bkz.attila) olmasına raamen italyanlarla fasla bi ortaklıımız yoktur...Hem daha sıcaktırlar almanlara nazaran...[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 olay zevk meselesi değil ki değişkendir o. Olay arz taleptir, Türk kültürü etek giymeye sıcak bakmaz. kısa ve oval bir sap[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki: mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece... haklıdır anlamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Yatağan resmi var mı :)[signature][hline]NTV'deki NBA Stüdyo programından bir diyalog: - Evet, Amerika'daki seyircilerimizden de bize sorular geliyor. Şimdi Middle East Technical University'den gelen soruyu sizinle paylaşacağım. - Ya, o bizim ODTÜ değil miydi? - O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 eh zaten italyanlarla romalıların doğrudan alakası yok, ostrogotlar yerleşiyor italya'ya 1500 yıl önce.. fransızlarla galyalıların da pek ilgisi yok mesela aynı şekilde, franklar geliyor yerleşiyor galya'ya.. ilaveten lejyonerler etek giymez, uzun gömlek ve şort benim bildiğim kadarıyla, adamlar o vakit en iyi zırh ve manevra kombinasyonunu ucuza toplu olarak üretilebilecek şekilde becermişler. en iyi platemail tasarımı olan gothic zırh da sadece almanya ve italya'da üretilmiştir.. mesela roma savaş makinesi de third reich ordularından sonra ikinci sıradadır hayranlık listelerinde. zırhlı, manevra kabiliyeti yüksek, disiplini ve eğitimi tam, ileri düzeyde savaş taktiklerine sahip roma ordusu esasen third reich ordularıyla da benzeşir bu bakımdan, yine latince de gayet karizmatik bir dildir savaş terimleri için almanca gibi sert olmadığı halde.. :-) (her ne kadar fransızca, ispanyolca, italyanca gibi türeyen diller çoğu latin dil sınıfına dahil olmayan dilleri kullananlara 'yılışık' gelse de :-p ) ekleme: hatta dikkat ederseniz lejyoner miğferi ile stahlhelm hayli benzemektedir birbirine tasarım olarak, (görüşü kısıtlamayan, ense ve yanları koruyan eğimler, özellikle ingilizleri tebrik ediyorum 2000 yıllık tasarımlardan ders çıkaramadıkları için) zamanlarının en iyi koruyucu miğferleridir..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki: People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together. [Bu mesaj Sam tarafından 26 Şubat 2005 21:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Latincenin nesi karizmatik? Her hafta rosam, rosae zart zurt diye kafa yedirtiyorlar okulda.[signature][hline]NTV'deki NBA Stüdyo programından bir diyalog: - Evet, Amerika'daki seyircilerimizden de bize sorular geliyor. Şimdi Middle East Technical University'den gelen soruyu sizinle paylaşacağım. - Ya, o bizim ODTÜ değil miydi? - O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 oradaki etkinin arab kökenli olmasını düşünüyorum. Bir de eskiden tercih edilen bir tarz olsa dahi, günümüzün etkileriyle artık beklentiler değişmiştir. Bunda belki 10 sene sonra, yine benklentiler değişecek; bu durumda yeni "iyi" yeni hayranlıklar doğacaktır. Günümüzde sert/iş bitirici bir nevi wallstreet bakış açısı yayılmıştır. bu da zevk/tat/arz/talep denen kavramları sert ve keskin hatlara itmiştir. (geneleme yapıyorum, teker bireyler varolabilir) bu biri diğerinden daha güzel demek değildir, biri şu anki beklentiye cevap vermektedir demektir.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki: mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece... haklıdır anlamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2005 yatağan: [signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki: mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece... haklıdır anlamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar