Cthulhu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Kafamdaki en belirgin meslek olan bilgisayar mühendisliği Tam anlamıyla nedir? yardımcı olabilirseniz sevinirim.. [p.s:endüstri mühendisliğini görünce ben de yardım isteyeyim dedim.[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) when a man lies he murders some part of the world Üstüne Şehir Örten Şehir Eğer Metalciysen Burası tam senlik!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 wala aydınlatırsa bılnler cok yararlı olur bende dusunuyorum bu meslegı[signature][hline]|tø lìvê før tø dìê| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 okuldan okula degisir belki ama okumyaya basladigin zaman ilk 2 sene falan bilgisayara dokunmucaksin bile :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Bilgisayar alanında bildiğin gibi 2 dal vardır 1 Yazılım 2 Donanım Bilgisayar Mühendisi Bir bilgisayarı toplayabilecek ve donanımlsa sorunlara çözüm üretebilecek kadar donanım bilir Yazılım dalında ise öğrenilecek diller uzun uzadıya gittiği için yazılım ağırlıklıdır sistematik düşünme yeteneği gerektirir ve sağlam bir mide ( çok kahve kaldıracak ) Eğer bunlara sahip isen ve programlama ile ilgileniyosan bilgisayar mühendisliği idealdir. Yani beni anlatıyorum burda hehe ben idealim ama bakalım gün gelince össde ne poh yicez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 onları ben de biliyorum ama olayın öğretim aşamsında sırf matematik falam varmış... daha sonra benim asıl öğrenmek istediğim mezun olduktan sonra ne yapılır gidip bir şirkete başvurdun orda ne yaparsın sırf prog. mu yazarsın?[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) when a man lies he murders some part of the world Üstüne Şehir Örten Şehir Eğer Metalciysen Burası tam senlik!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 matematigin her türü var abi matematik bölümünde okuyan adamla ayni seyleri goruosun ilk sene zaten..bizde oyleydi en azindan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 bilgisayar mühendisliği kabaca söylemek gerekirse bilgisayar ve teknolojileriyle ilgilenen geliştiren kişidir. bilgisayar mühendisinin bilgisayarla ilgili her boku bilmesi gerektiği gibi bir kanı vardır. bu yanlıştır. eğer herşeyi öğreneceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz öğrenmek isterseniz bu size kalıyor. çoook geniş yelpazesi var sonuçta hangi biri anlatılır ki. yazılım mühendisi mi olacaksın. masterda teknoloji yönetimi okuyup yönetci fln mı olacaksın veya yapay zeka türü ilginç konularda araştırmalar mı yapacaksın yolun açık sonuçta sana kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 he bu arada yazılım istiyorum ona yönelik bilgilaer olursa daha çok sevinirim.. ayrıca bir de bilişim müh. var o nedri? bilg.müh. ile çok bağıntılı dendi bana ama..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür..(chE) when a man lies he murders some part of the world Üstüne Şehir Örten Şehir Eğer Metalciysen Burası tam senlik!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deluna Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Bilgisayar Mühendisliğini istiyorsan aşırı derecede çalışman gerektiğini bilmeni isterim.Ben Bilg. Öğretmenliğinde okuyorum formasyonları çıkıp yerine teknik birkaç ders daha aldığını düşünürsem aşırı çalışman gerekir diyorum başka birşey demiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 dres nerde okuosun sen ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hakanaka Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 ben bil muhendisligini yazılım olarak biliom bende bilgisayar muhendisligi istiom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 oldukça benzer burda da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 bilg. müh. ün en basit tanımını sana kısaca söleyeyim . hocaların fantastik soru denemelerini üstündenedikleri kişiye bilg.müh. öğrencisi , aklına gelen fantastik şeyleri yapan kişiyede bilg.müh. denio bizim okulda :) . kısacası 4 sene işkence görüon , sora biraz rahatlıon :) . Ama seversen bişey farketmion eğlenceli oluyor :)[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar . Bense Ötesinde Bir Av Yaparım . Grandmaster zgrw [Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Program yazabiliyorum, yada yazmayı seviyorum diye bilgisayar mühendisi olmayın gerek yok, gidin 2 yıllık bilgisayar programcısı olun, boşuna 2 sene fazla harcamayın. Yada bilmiyorum yazılım mühendisliği bölümü açıldı mı ama o bölüme girebilirsiniz. Bilgisayar mühendislerinden mükemmel program yazmaları beklenmez. (biliyorum bekleniyor ama bu ülkede iktisat bitirip taksi şöförü olanlar da var) Onlar için işini görüyorsa program fazlası ile yeterlidir. Bilgisayar kavramı evlerinizde kullandığınız kasa monitör ve klavyeden oluşan ekipman ile sınırlı değildir. Evinizdeki bilgisayardan parça söküp takabilmek bilgisayar mühendisliğine yetecek donanım anlayışı demek hiç değildir. Sonuçta tornavida kullanmayı bilen herkes parça söküp takabilir. Ha donanımdan anlıyorum ve seviyorum diye de bilgisayar mühendisi olmayın elektronik mühendisliği varken. Diyeceksiniz bilgisayar mühendisi ne yapar? Bilgisayar mühendisi bir probleme gerekli donanım ve yazılımlarla çözüm üretir sistem geliştirir. Bazen bu problemin çözümü için bu ikiliden sadece biri de yeterli olabilir. Ama bilgisayar mühendisi ikisinide etkin şekilde kullanabilmelidir. (dikkat,etkin şekilde kullanabilmelidir diyorum uzman olmalıdır demiyorum, zaten konu bilgisayar olduğunda uzmanlık pinokyonun bile söyleyemeyeceği kadar büyük bir yalandır) Donanım ve yazılımın temel yapı, prensip ve işleyişlerini iyi bilmelidir. Birgün yazılım mühendisi yada bilgisayar programcısı bir program getirdiğinde veyahut bir elektronik mühendisi bir donanım sunduğunda eblek eblek suratına bakmayan kişidir bilgisayar mühendisi. Bir yazılım yada donanımın geliştirilmesi yada tasarlanması evresinde yönlendiren yada koordine eden kişidir bilgisayar mühendisi. (donanım mı önemli yazılım mı diye sorarsanız, biri olmadan diğeri olmaz bu yüzden asıl soru tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan olmalıdır) Kaba tabir ile yeri geldiğinde kod da yazar leğim de yapar. Ama ne yaptığı leğimle nede yazdığı kodla böbürlenir, sadece sunabildiği sistem onun için önemlidir. (tabi çalışıyorsa) Bilgisayar mühendisleri için nirvana robot teknolojileri, AI yada neural networklerdir. Bilgisayar mühendisliği dersleri söz konusu olduğunda zor yada sıkıcı bir alan değildir. Tabi daha önceden de yazdığım sebeplerden bu bölüme girmediyseniz. Aksi taktirde ya ben program yazacağım adam bana elektronik dersi veriyor yada tam tersini söyleyen sıkılmış öğrenciler olursunuz ve hocalardan birkaçı size takar ve mezun olmanız uzar da uzar. Türkiyede bilgisayar mühendisi nedir derseniz bilgisayar karşısında kahvesini içip mailine bakan, nette oyun oynayan, arada sırada çalışıyor görünmek için şirket networkü ile oynayan ve veritabanında gereksiz sorgular yaparak sistemi yavaşlatan, kişisel zevkleri için program aldıran (BSA sağolsun), arada sırada telefonla arıyan end user'a problemini anlamış görünüp elindeki teknisyene eğer sorun küçük ise kullanıcının ekran koruyucusunu açıp kapamasını eğer büyük ise format atmasını söyleyip yollayan, tüm bunları yaparken bir yandan da diplomasını biryerine sokmaya çalışan insandır. (istisnalar vardır ve kaideyi bozmazlar) Son olarak bilgisayar mühendisi, hatta bilgisayarı da geçtim mühendis var olan bir bilgiyi sıkılmadan sonuna kadar okuyan ve anlayan insanlardan olur. (anlıyana) ;)[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 benim en büyük hayalim bilgisayar mühendisi olmaktı hayatım boyunca yani ilkokul birden sonra futbolcu olma hayalimden vazgeçtikten sonra :) fakat anlamadıgım birşey var bi yerden sonra yazılım veya donanım diye biz mi ayrılıyoruz yoksa her ikisinin de eğitimini alacakmıyız?? eğer öyleyse seçeceğim bölüm büyük ihtimalle donanım olacak tabii önce öss var :) yardım eylerseniz sevinirim.[signature][hline] allah kahretsin kız çıkma teklifimi reddetti toka vermedin mi kıza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Craven Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 ben giremiyorum istediğim bölüme(endüstriyel tasarım) ama gideceğim unide oraya girmek için elimden geleni yapıcam.ikinci anadal yandal ve yatay geçiş haklarım var.sonuna kadar kullanıcam.ayrıca masterını yapma seçeneğimde var. yani programlama öğrenmek için okul değil sertifika alınan yerlere bile başvurabilirsiniz.iş kendini donatmakla ilgili diye düşünüyorum[signature][hline]The next time you're having a bad day imagine this; You're a Siamese Twin. Your Brother,attached at your shoulder,is gay You're not. He has a date coming over tonight. You have only one **s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Geta açıklamış Türkiyede bilgisayar mühendisliği okumak yazılım alanı için işkence direkman Mesela ben yazılımcı olmak isteyen biri olarak kesinlikle ve kesinlikle elektronik derslerinden nefret ediyorum vede bu dersler yüzünden okulum uzadı :=) Ama türkiyede bu alan için başka 4 senelik üniversite yok ve yazılımcı arayan şirketler ne yazık ki ,- bazıları uni mezunu 4 senelik istiyor hatta abartıp herhangi bir bölüm olsun diyorlar...[signature][hline]Hiç kimse beni anlayamaz , Hiç kimse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 said: Black1ce, 22 Temmuz 2004 02:59 tarihinde demiş ki: fakat anlamadıgım birşey var bi yerden sonra yazılım veya donanım diye biz mi ayrılıyoruz yoksa her ikisinin de eğitimini alacakmıyız?? [signature][hline] allah kahretsin kız çıkma teklifimi reddetti toka vermedin mi kıza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 İzmir de, yazılım mühendisliği diye bir bölüm vardı sanırım bi bakın iyi gibi gözüktü gözüme.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir? Answer: Hala fonksyonel düşünüyorsun! Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 biryerden sonraki kastın master vs ise doğal olarak uzmanlaşacağın alana kayacaksın. yok üni içiyse hepsini alacaksın ayrılmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CwzX Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 .[signature][hline]baktım baktı bakıştık babası geldi kaçıştık [Bu mesaj CwzX tarafından 22 Temmuz 2004 09:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrounos Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Burası itu'nun bilgisayar mühendisliği 4 yıllık ders planı. konulara bir bak istersen. http://earth.sis.itu.edu.tr/plan/BLG/200110.html[signature][hline]kronik yorgun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McsPeyn Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Yeni fikirler üretebilen ve çabuk kavrayan bir kişiliksek sanırım üniversitede okunabilecek en uygun bölüm bilgisayar mühendisliği?[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2) Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO) Webmaster >> www.FAOTO.com ---- Hayatına çeşni kat! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shagrath Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 bılgısayarın temelı elektronık olduğu ıcın once sana elektrik, elektronık oretıolar ondan sonra yavas yavas bılgısayara geçiriolar ama elektronık dede ananı ağlatıolar bızı dağıtmıslarda mesala lisede bıde matematiğinin fiziğinin çok iyi olması gerekıo malesef :([signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McsPeyn Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Asıl sorun çoğu kişinin ne iş yapabileceğini bilmemesi. İş piyasası o kadar garantisiz ki herkes "joker" bölümlerde okumak istiyor. Zaten bölüm kendilerine uygun değilse mezun olduktan sonra alakasız işlerde çalışıyorlar. Şirketler de üniversite isimlerini işe başvuranları eleme işini hızlandırmak için kullanıyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar