Pawliger_Asgard Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Öz Geçmişi: 1860'lı yıllarda Almanyada Louis Doberman adında bir vergi tahsildarı tarafından, çevik ve gerektiğinde saldırabilecek nitelikte bir bekçi ve muhafız köpegi olması amacıyla geliştirilmiştir.Ilk kez 1876 yılında bir köpek gösterisinde sergılenmiş ve büyük bir beğeni kazanmıştır.. . Kişiliği: Erkek ve dişiler arasında mizaç farkı vardır. Dişiler ailelerine karsi sakin, duyarlı ve duygulu,ancak yabancılara karşı kuşkucudurlar.Erkek,son derece zeki,ancak aceleci ve genellille saldırgandır.bu nedenle otoriter ve enerjik bir efendi tarafından yönetilmelidir. Kullanımı: Bekçi ve gard köpegi olarak oldukça başarılıdır.Enerjik bir köpek olduğundan genellikle açık alanlarda büyük bahçeli evlerde ya da iş yerlerinde tercih edilmelidir,bu sayede hayvan rahatça enerjisini desarj edebilir ve kendine uygun bir gorev yapmis olur.. Tavsiye: Dobermanin kisiligi iki yasindan sonrada gelismeye devam eder.Biraz dik kafalıdır, patronun kim oldugunun ona öğretilmesi gerekir.Bu yüzden iyi bir eğitimden geçmesi gereklidir.. Ortalama ömürleri 10 yıldır..[signature][hline][b]Email: [email protected] Amor a.k.a Pawliger [Pawliger] Avatürk Exile [Amor] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sirplayA Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Tektek tum kopeklerin bilgilerini buraya yazmak yanlis Havhav.Com bu adreste tum irk'lar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 niye yanlış onu anlamadım.. millet nasıl olsa başka forumlarda tartışıyorlar bazı şeyler. o halde bizim burda tartışmamız da yanlış?[signature][hline]iyi kötü çirkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 ve doberman resimleri: (kusura bakmasın doberman sevenler resim bulup koyamıyorum bağlantımda sorun var)[signature][hline]===> orc_lord Buddy'nin resimlerine gider..di...Buddy'nin resimlerine gider...Pati Pet Açıldı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 said: sirplaya-, 15 Temmuz 2004 16:19 tarihinde demiş ki: Tektek tum kopeklerin bilgilerini buraya yazmak yanlis Havhav.Com bu adreste tum irk'lar var. buraya yazmak yanlış değil bence.. biri havhav.com'u vs. yi bilmiyip forumda arıyorsa köpekler hakkında bilgi hemen bulabilir..[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... Pati Pet Açıldı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sirplayA Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 tmm o zaman ne kadar kopek irk'i varsa buraya thread acsinlar ok ? a'dan z'ye[signature][hline]live for.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pawliger_Asgard Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Patileri bilgilendirmek icin yazıyoruz. Bu bolumun ne için açıldı o zaman. "birisi gelsin benim kedim bugün çok durgun onu eğlendirmek için ne yapmam lazım" diye sorsun bizde cevapmı verelim...[signature][hline][b]Email: [email protected] Amor a.k.a Pawliger [Pawliger] Avatürk Exile [Amor] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2004 said: sirplaya-, 15 Temmuz 2004 21:50 tarihinde demiş ki: tmm o zaman ne kadar kopek irk'i varsa buraya thread acsinlar ok ? a'dan z'ye açılabilir :)[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... Pati Pet Açıldı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sirplayA Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Dostum benim anlatmak istedigim senin yazip yazmaman degil zaten eger her cins'i bole yazarsak buraya bilmiyorum sonrasini[signature][hline]live for.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pawliger_Asgard Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Düşünülebilir...Orc ile bir çalışma yaparım kendisi tatilde geldiği zaman bir görüşme yapalım bakalım tabiki karakedi nin izni olması gerekiyor... Sanmıyorum ki izin versin o zaman bu bölümün kullanılırlığı gider :([signature][hline][b]Email: [email protected] Amor a.k.a Pawliger [Pawliger] Avatürk Exile [Amor] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2005 Bu cins ile ilgili bir sorum var tamamen sehir efsanesi olabilir ama bunlar bir süreden sonra sahiplerine bile saldırabiliyorlarmış doğru mu?[signature][hline] Ayda en az 24$ kazanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 said: sirplayA, 16 Temmuz 2004 03:59 tarihinde demiş ki: Dostum benim anlatmak istedigim senin yazip yazmaman degil zaten eger her cins'i bole yazarsak buraya bilmiyorum sonrasini tek bi başlık altında açılırsa ne sorun olabilirki sence ? gayt de güzel olur başka yerde arıycağıma buraya girer bakarım daha iyi olur[signature][hline] Those who have long enjoyed such privileges as we enjoy forget in time that men have died to win them [i]Franklin D. Roosevelt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pigeon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 www.dobermanbuz.net adresinde resimler ve detayları bulabilirsiniz..[signature][hline]Taklacı Güvercinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 sahibine itaat etmiomus belli sure sonra.bunla ilgili bilgisi olan yazabilirmi?(neden itaat etmio bu hayvancagız???)[signature][hline]icq ¶ msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pigeon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 hayır arkadaşlar.. köpeklerle aram iyidir, farklı ırklarlla birlikte, 7 sene doberman besledim . inanılmaz zeki hayvanlar. yukarıdaki adresi de oğlumuzun anısına yapmıştım.. tek sahip bilirler ve ne zaman ne yapacakları belli olmaz dobermanların. saldırmadan önce diğer köpekler gibi havlamaz başka tarafa bakar ama dönüp saldırabilir. sahibine aşık olan bu hayvan deyim yerindeyse sahibinin 'köpeği' olur!! çok zeki olduklarından kendi istediklerini kabul ettirme eğilimindedir. o sebeple profesyonel eğitim verilmesi iyi olur..[signature][hline]Taklacı Güvercinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 İşte o yuzden soruyorum halk arasında 7 yaşından sonra uyutuluyor bu köpekler diye bir bilgi var ve nasıl ashibine tapan biri sahibini ısısrırı onu anlamadım yoksa goruntu ve zekilik yonunden çok hoşuma gidiyor.[signature][hline] Ayda en az 24$ kazanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pigeon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 ya yok arkadaşlar lütfen.. öyle şey mi olur..[signature][hline]Taklacı Güvercinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Yani tamamen hurafe[signature][hline] Ayda en az 24$ kazanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pigeon Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 tabii ki. tamamen saçmalık. tv de hiç duydun mu böyle bir haber? öyle birşey olsa her yerde yasaklanırdı kaldıki![signature][hline]Taklacı Güvercinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 said: mitha, 11 Haziran 2005 01:19 tarihinde demiş ki: Bu cins ile ilgili bir sorum var tamamen sehir efsanesi olabilir ama bunlar bir süreden sonra sahiplerine bile saldırabiliyorlarmış doğru mu? saçmalık böyle birşey olsa zaten haberlerde görebilirdik. örneğin: pitbull'ların saldırısı gibi.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Tmm sadece meraktan sordum ama bir çok kişinin aklında böyle bir anı var yaznlız kime sorsam abi 7 yaşından sonra uyutuluyormuş onlar diyor yani hurafeyi çıkaran kimse sağlam çevre varmış :P[signature][hline] Ayda en az 24$ kazanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2005 orc lord gitmiş oyuncak dobermann remi koymuşsun =P[signature][hline]Akvaryum Tutorial[i]Penth fanImagine your life without me...+Miserable huh?.[/i] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 Çok asil dutuyor hayvan yaws! YAvrularıda harbiden çook şirin![signature][hline] Ayda en az 24$ kazanın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2005 hadi ordan fistan :-p o model bir köpek, dobermanların temsilcisi, dobermanların atası :-p cidden dikkat etmemişim ama genede gerçekten dobermana benzemiş ve hemen hemen aynı boyutta.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas! | |Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 13, 2005 cok korkunc bu ya.buyumeseler daha guzel[signature][hline]icq ¶ msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar