Mirage Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Uyku düzenim okul yüzünden mahfoldu. Bazı günler sabahın 8'inde dersim var, abuk otobüs bağlantıları yüzünden saat 6'ta kalkmam gerekiyor. Bazı günler taa öğlen 3'e kadar dersim yok, geç yatıp 1'e 2'ye kadar uyuyorum. Gün oluyor 4 saat uyuyorum, gün oluyor bakıyorum 12 saat uyumuşum. Bazen bi de çok uyumama rağmen öğlen uyku bastırıyor bi de öğlen uyuyorum, hatta derslerde bile uyuyorum. Kısacası uyku düzenim alt üst oldu. Ben de şimdi karar verdim, günlük ders programıma göre yatma/kalkma saatlerimi ayarlayacağım. Burda aklıma takılan 2 soru var. 1) Gelişme çagında olan biri günde ortalama kaç saat uyumalıdır? Bir derdide 6,5 - 7,5 saat arasının yeterli olacağını, fazlasının ya da azının zararlı olduğunu okudum geçenlerde. Bu ne kadar doğru, günde 7 uyumak yeter mi? Vücut gelişmesine mi zararı olur mu? 2) Böyle bir program yapsam, yatma kalkma saatleri her gün değişik olsa problem çıkar mı? Mesela atıyorum, pazartesi 6'da kalmam gerekiyor. Pazartesi 23:00 yatış, 06:00 kalkış Salı 01:00 yatış, 08:00 kalkış .. Cuma 04:00 yatış, 11:00 kalkış gibi bir program yapsam. Günde hergün 7 saat uyumuş olacağım, ama saatlerde farklardan dolayı bünyenin yine de alışamama durumu olur mu? Yine uyku düzensizliği olur mu, yoksa önemli olan günde yeterli uzunlukta uyumuş olmak mıdır? Tişkürler efenim.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Her zaman aynı saatte yat. Yani her gece 12de uyursan minimum 6-7 satt uyumuş olursun. Geç kalktıgın gunler yanına kar kalır.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 23.00 te 1.00 de yatan bir insanın 4 te yatmaya bünyesi yetmez, tek gün belki ama yine de kötü olur saglıgın için tek saatte yat, istersen ertesi gün erken kalkarsın digerlerine göre, ya da daha uzun uyursun, haftanın tamamında 7 saati tutturucan die bir kaide olacagını sanmıyorum[signature][hline]Penthesilea'yı banlayanları protesto ediyorum
senko Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 benim gibi yap 2de yat 5-6 da kalk yıllardır böyle yapıyorum. bünyem alıştı artık...[signature][hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu bu mesaj bitmiştir lüften sıradaki mesaja geçiniz.Ayrıca bu msj okunduktan 10 yıl sonra kendini doğal şekillerde toprağa dönüştürüp imha edecektir.
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 hep aynı saatte yat bence...[signature][hline]chuck!
HasMez Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 hergün 4 saat uyuyorum zaten çokta sorun olmuyor bazen çok hareketli bigün geçirince sorun oluyor baş dönmesi fln. bide son 6 aydır alıştırdım kendimi sabah 6-7 gibi yatıp saat 10-11 gibi kalkıyorum. ama normalde sanıyorum 8 saat uyuman gerekiyormuş ve biyolojik uyku düzeninin bozulmaması gerekiyor(yanılmıyorsam). bide bir yerde okumuştum galiba az uyuyanlar daha verimli çalışıyormuş ,yalan olmasın yine araştırmak lazım. [Bu mesaj HasMez tarafından 09 Haziran 2005 10:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 AZ uyuyanlar derken 12 saat uyumayanları kastediyorlar. :) Yani 6-8 uyku gunde yetiyor insana rahat rahat onu kastediyorlar bence.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
mrproblem Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 olay duzenini alıstırmak sadece.gun arasu ufak sekerlemeler yapın eger az uyuyorsanız.benim klasik yatısh saatim gece 3 sabah kalkısım da 7.30 dur. Haftasonları duzen degisio mesela sabah 7 yatısh 11 kalkısh oluor.Bir haftada 30 civarı uykuya ayırıorm. Sadece yatısh kalkısh saatleriniz duzene koyun.Kac saat uyku uyudugunuz onemli degil fakat en az 3 saat iyi bir uyku periyodu icin gerekli diye hatırlayamadıgım biryerlerde okumushtum..[signature][hline]ottoman_prince(co-leader) OTTOMAN_EMPIRE level:6x Ares Moradon serbest piyasa broker ı Ah bu ben nerelere gitsem diodm da aslında hadi gel gidelm salla gerisini,tırmanmaktan yorulduysan sana yukardan uzatırım elimi i love this game! i am waitin in the shadows to kill u
HasMez Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 said: Absolut, 09 Haziran 2005 10:52 tarihinde demiş ki: AZ uyuyanlar derken 12 saat uyumayanları kastediyorlar. :) Yani 6-8 uyku gunde yetiyor insana rahat rahat onu kastediyorlar bence. yok be abi 12 saat uyumak = kış uykusu oluyo. 8 saat normal hali zaten az uyuyanlardan kastı 4-5 saat uyuyanlar.[signature][hline]Diez: Kalgeldi lvl 1x sin
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Valla onu bunu bilmem ergenlik çağında dana gibi uyumak bence yararlı bişi. Ne öyle asabi asabi ortalarda geziceniz, yatın, uyuyun, büyüyün bitirin ergenliğinizi :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Yeni Yılınız kutlu olsun PATİ abilerim ablalarım
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Abi ben asıl çok uyuyunca asabi asabi ortalarda geziyorum :) Neyse her gün 12:30'da yatıp 7'de kalkmayı denicem, alışkanlık haline getirebilirsem ne ala. Alt üst oldum ya.. çok kötü durumdayım.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Christoph_Vassel Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 2 saat yeterli..tabiki kişiye göre değişimleri mümkün..[signature][hline]We will see the dreams that we dare to dream.. Burning myriads of fire... Love for talking of closing... Loving deadfull and dire dire... It's the ever haunting moon... [Bu mesaj Christoph_Vassel tarafından 09 Haziran 2005 11:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 niye kasıyosun bu kadar mirage? mesela bende senin gibi çok düzensiz uyurdum 15-16 yaşımdan beri. günde bazen 4 saat bazen 20 saat uyurdum ama eşşek kadar adam oldum.gelişemem diyosan. =P genç adam uyku saatini ayarlar mı? 6-10 saat arası uyu kafana göre... program falan bozar delikanlıyı. =P[signature][hline]Akvaryum Tutorial Imagine your life without me...+Miserable huh?.
karakedi Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 napoleon'un sözünü aynen aktarıyorum: said: napoelon fii tarihinde demişki: kadınlar 8 saat erkekler 7 saat generaller 6 saat uyur. bilemicem artık ama boyle bir sozu var, ona göre kıyaslayın kendinizi ; ) [Bu mesaj karakedi tarafından 09 Haziran 2005 11:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Werewolf Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Japonlar ne oluyor o zaman?[signature][hline]CEO of the Holy Inquisition Corp "Biz insan yakıyoruz."
Mirage Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 O zaman erkek generaller napoleon'a göre 6,5 saat uyur. aa ben de yukardaki mesajda öyle yazmışım zaten. Bir şey biliyoruz demek ki. :) Fistan zaten geliştiğim kadar geliştim ya, düzensizlik hayatımı mahfetti sadece o yüzden kasıyorum.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected] Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!" [Bu mesaj Mirage tarafından 09 Haziran 2005 11:20 tarihinde değiştirilmiştir]
karakedi Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 @Werewolf: bilmem, napoleonu gorursen sorarsın. PS: sevgilerimide iletiver ;) [Bu mesaj karakedi tarafından 09 Haziran 2005 11:19 tarihinde değiştirilmiştir]
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 yazın gelmesiyla dahada geç yatiyoz zaten. erken kalcağın zamn 23.00 de normal zamandada 24.00 yatarsan bence düzenli bir uyku çekmiş olursun[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 ben de benzer bi durumdayım. ama yaklaşık 6-7 senedir (ki sanırım bütün gelişme çağım gibi bişey oluyo) tamamen düzensiz uyuyorum. yani bana göre en uygun felsefe uykun gelince uyu hjhe. ama zaten her gün aynı saatte yatmaya alışırsan o saatte uykun gelmeye başlar. üni. saolsun ödevler falan derken 3-4 ü bulup 6.30 da uyanmaya alıştım bu sene. ama şimdi ders falan yokken 4 te yatıp 1 de kalkmak da apayrı bi zevk veriyo tabi.ama iyi birşey deil tavsiye etmiyorum. öğle yemeği yerken millet akşam yemeğini yemiş oluyor ve döngü devam ediyor.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo [Bu mesaj Sly-One tarafından 09 Haziran 2005 14:40 tarihinde değiştirilmiştir]
b1vRiP Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 8 saat yeterli ve ideal die okumuştum bi yerde[signature][hline]The circle is now complete...
xueshen Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 zen keşişleri 5 saat uyuyormuş... aynı saatte yatıp aynı satte kalkmalı yoksa bünye harap olur.[signature][hline]paraaaaa kazannnnnnnn tıkla ibuxdan hem araştır öğren hemde para kazan , tıkla ayda en aşşaa 24 dolar kazannn herkez kazanıyor neden sen kazanmayasınki tıkla kazan olmadı merak ettin at bir pm anlatayım sana bonustan daha karlı bir iş bu
mutos Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 11 den sonra kalkmıyım da.cok fena oluom.[signature][hline]icq ¶ msn
Spidee Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 8 ve 8'in katları idealdir genelde, ama asıl önemli olan ne zaman uyandığındır. Uyku çeşitli aşamalardan oluşur; ideal olanı aşamalar arasında uyanmaktır. Doğru zamanda uyanırsan hem zinde olursun, hem de sabah huysuzluğu çekmezsin. Tabi diyeceksin ben o aşamaları nasıl denk getirecem uykumda, o biraz şans =) Ama parana kıyıp yurt dışından getirttirirsen seni belirlediğin saat aralıklarındaki en ideal zamanda uyandıran saatler var..[signature][hline]Click! Lopeth, 23 Ocak 2005 23:00 tarihinde demiş ki: Neil Armstrong muson du zaten.Beklenir ondan
BlaCk Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 günde 6.5-7 saat insana gayet yeterlidir aslında. Yani hergece 7 saat uyursanız günlük enerji bakımından bi eksiklik olmayacaktır[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Dale Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 Mesaj tarihi: Haziran 9, 2005 normal bi insana 2 saat yeter[signature][hline]dünyanın en güzel mmorpgsi lineage2
Öne çıkan mesajlar