unity100 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 nedir bu bilgisayar oyunlarindaki "saglam" savasci "asker" tripleri yaa. hangi oyunun tanitimina baksam okuz gibi bi herif giyinmis combat gear kil kil bakiyo. her oyun savas koyiim. ne bu ya savas savas savas biktim ben artik 1986 dan beri savasiyoz yeter beaah. yeter beeeaaaaah. - cok ciddiyim -[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEMINIhacked Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 + Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 dogru demi$sin Allaha $ukur MMORPG ler bu kavramlari yikiyor[hline]Leathas Level 1 Stalker(Excalibur) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 MMORPGlerde savaşmıyomusun ki??? arkadaş simulasyon ve adventure kavramlarını özlmeiş galiba. açıkçası bende aynı fikirde değil değilim. ahh nerde o MI'ler nerde o LBA.offf.[hline]How can you see into my eyes like open doors. Leading you down into my core where I've become so numb. Without a soul my spirit's sleeping somewhere cold until you find it there and lead it back home. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kachack Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 bab dogru diosun ama bale resimleri fln mi koysalar en cek1c1 sawash oyunlari oluo genelde cocuklar onlari sewio[hline] haksizliga fuck you sssTT ses cikarma anla dogruyu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 yo hayir,benim topicten cikardigim anafikir farkli,genellikle super adam,ozel adam vs tiplemesini oynuyoruz(Bkz:Splinter cell,baldur's gate,hitman,morrowind vs..),MMORPG lerde bi ozellik olmasi sozkonusu degil,herkes bir yerde e$it.Bugune kadar cok yuksek levelli diye yada 7x gm oldugu icin ozel adam yapilan herhangi bi MMORPG gormedim(varsa hatami duzeltin) Rpcilerin yeri farkli tabiki,onlar hak ediyorlar :)[hline]Leathas Level 1 Stalker(Excalibur) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 ya MMORPGlerde eişt tamam orası doğru ama sonunda savaşıyosun yani adamın anlatmak istediği böyle simulasyon falan savaşın olmadığı türden oyunlar[hline]How can you see into my eyes like open doors. Leading you down into my core where I've become so numb. Without a soul my spirit's sleeping somewhere cold until you find it there and lead it back home. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 hem surekli ayni savas muhabbeti olmasi, hem de bunun artik RESMEN STANDART sekillerde olmasi. bakin abicim baslayin counter strikede, ghostreconundan devam, her bi oyun ayni muhabbet hep boyle yeni sartlarda egitilmis yok efenim gece gorus gozlugu giyen boyle sert boyunlu kaskli kil kil bakan denyolarla adam vurmaca muhabbeti. yahu oyunlarin arasinda cok az nuans var ya bu kadar da fabrikasyona gidilir mi ? bence oyun piyasasi buyuyup oyun firmalari 1995 lerde buyuk sirketlerin eline gecince isi paraya vurup iyice yaraticiligi bitirdiler. eskiden de savas oyunu vardi ? ama her oyunda yeni bi konsept konuyodu. simdi hep saglam kil kil bakan ayi gibi silahli herif muhabbeti.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 heh bide bu tarz oyunlarda şöyle salak bi olay vardır mesela quake örnek olarak verelim adamı cıbıl halde elinde yalandan bi blasterla gönderirler psikopatlarla dolu olan gezegene kardeşim bu adama versene bi dolu silahı doldur uzay gemisine ne kadar silahın varsa sonra yolla adamı ne diye adama orda işkence ediyosun silah araması için ayrıca oyunlar cidden birbirlerine çok benziyolar ama şu anda oyuncular grafiklere daha önem veriyo genelde yani gün gelirde artık grafik olayında bi noktaya gelinirse ( ki uzun süre bence doom3 ve half-life 2 grafikleri idare edicek ) bu sefer tarz değişikleri başlar sanırım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 insallah[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 unity'nin derdini anladım ben.. :) (kendi de izah etmiş sonra zaten) e hoca tamam da action shooter türünü incelediğin zaman ya günümüz dünyasındaki konuları alıp işleyen (ve 'gerçekçi' -setting olarak, yoksa havada zıplarken sniper kullandığın oyunun nesi gerçekçi- takılan) oyunlar olabiliyor ya da bir çeşit fantastik ya da fantastik bilim-kurgu ortamında geçebiliyor oyun. (quake, unreal tarzı) şu anki kontrol aygıtlarıyla da (fare, klavye, gamepad) fazla bir çeşitlilik yartamayacaklar bence, 15 yıl önce pirates!'da kılıç dövüşü yapardın, pc'de o konsepte en çok yaklaşan jedi knight 2 oldu ki onda da tuş kombosu triplerine girmen gerekiyordu. e şimdi bir elinde m249 bir elinde çiçek tutan adam biraz 'gayricool' kaçacağından mecburen bu yönde devam edecekler bir süre daha, yok şayet "ben sırt çantalı komando görmek istemiyorum ama mekanik zırhlar giyip ters parende atarken shock rifle kullanan hoş bayanlara tahammül ederim" dersen de ut2003 var, buyur gel.. 8-) ekleme: heh ben yazana kadar popeye onay vereceğin bir mesaj atmış, sen bütün "cool'um kafa koparırım" oyunlarından sıkıldıysan mecburen tür değiştireceksin kardeş.. kaldı ki rpg'lere ya da rts'lere de baksan durum farklı değil, sadece action shooter'lara özgü olsa bu kendini taklit etme durumu gene sorun olmazdı..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki: abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam [Bu mesaj Sam tarafından 18 June 2003 16:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 ya olay bir oyunun konusunun getirdigi sekil geregi degil. olay hep ayni takilinmasi. sanki bu buyuk sirketlerde bazi pazarlama kirolari zannediyo ki boyle bi asker tipi koyduk mu oyun daha cok gider. hep boyle kendisinin idrak edebileceginden fazla sayida kasi olan herifler var. asil olay su ki artik kesif, yaraticilik pesinde kosmuyolar eskiden oldugu gibi. her cikan oyunda bi devrim yapmaya calisirlardi eskiler, simdi ise artik hersey standart, turler belli tipler belli, cikar xxxx 2, 3, 4 diye git, sat malini yeter. blizzard bile artik tekduzeye girecek nerdeyse. ilk oyun uzerine bi iki yenilik, bi iki kolaylik, yeni grafik, alirlar diyolar.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 2, 3, 4 diye aynısını biraz allayıp pullayarak satmak yeni bir kavram değil ki, bizim aklımızda yer bırakan eski oyunlar kaç tane sonuçta? onlar dışında kaç oyun aynı şeyi tekrarladı? eskiden shoot'em up vardı, ille aynı şey olurdu her oyunda. platform desen o da benzerdi. abandonware sitelerine bakıyorum da aklımda yer etmiş, saygıyla, sevgiyle andığım oyunlar tonlarca değil. (c64 ve amiga da oynardım pc'yi kastetmiyorum sadece) iyi, kötü, çirkin'e bakıp "ne film yapmışlar be 60'larda, bugün öyle film yapılmıyor" diyoruz da 60'larda nice filmler var bir kere izlemeye vakit ayırmayacağımız.. sana hak veriyorum oyunların ve imajlarının kendini tekrarlaması konusunda ama bu yeni bir olay değil ki, filmlerden kitaplara, oyunlardan anime'lere kadar her alanda bunun örneklerini eskiden de bugünden de bulabiliyoruz. bu dönemin action shooter tekrarı malzeme de senin dediğin işte. aradan kendimize uyanları ayıklayacağız eskisi gibi işte..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki: abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 bak ama, eski oyunlarda tekrar hep ufak firmalarda duyulmamis firmalarda oluyordu genelde. yani mesela accoladenin, microprosenin eski donemlerine bak, bir cikardiklari oyun digerini tutmaz hep cok farkli idi. simdi asil en buyukler tekrara giriyor.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 thief oyna sen unity :) onda adam öldürmüyosun ( daha doğrusu öldürmek için uğraşmak zor oluyo malum sen hırsızsın adamlar sürekli silah eğitimi alan zırhlı korumalar ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Ben şahsen kan ve vahşet bölümünden çok strateji bölümüne bakarım.TPS RTS farketmez gerçi ama TPS'lerin stratejik özellikleri daha geniş bir yelpaze içerisinde sunuluyor size. Savaş oyunu oynarım ağırlıklı olarak ama stratejik olarak.FPS de oynarım ama o kadar çok değil.Postal I ide II yide oynadım sevdim =).Zevkli oyun 2 saat için bayıyor ama. Sonsuza kadar oynıyabileceğim 2 oyun var ; Hearts Of Iron (TPS) Age Of Empires, serisi (RTS) (Bütün sürümlerini halen oynarım.) FPS olarak Battle Field oynarım.II. Dünya savaşı çocukluğumdan beri ilgi çekmiş bir konudur bilgimde vardır bu konuda.Aynı zamanda antik oyunlarda (AoE) oynarım roma,yunan mitolojisi tarihi falan konusundada meraklı ve bilgiliyimdir =). Strateji her zaman daha cazip gelmiştir bana FPS eğlendirirken çok sürüklemez beni ancak Strateji hep sürükler hiç sıkmaz beni. Microsoft'un strateji oyunlarındaki tek oyunu AoE serisi bence AoM RoR o kadar iyi oyunlar değil.Sıralamak gerekirse ; 1-AoE 2-RoR 3-AoM Kan ve vahşet beni eğlendirir ancak kısa süreli olarak.İşte bu yüzden strateji oynarım.Savaş stratejisi benim konumdur bu alan değişebilir kişilerde.Kimisi advanture sever (Gabriel Knigth I,II,III,Grim Fandango (Çok severim),Monkey Island I,II,III,VI(Beni çok zorladı açıkçası)). Kan ve Vahşet bu aralar tabiri caizse "IN" =).Sıkıldıysanız advanture vs oynayın bence.[hline]R4 Assasin Alex'i Elensar Cold as Corpse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 said: unity100, 18 June 2003 17:39 tarihinde demiş ki: bak ama, eski oyunlarda tekrar hep ufak firmalarda duyulmamis firmalarda oluyordu genelde. yani mesela accoladenin, microprosenin eski donemlerine bak, bir cikardiklari oyun digerini tutmaz hep cok farkli idi. simdi asil en buyukler tekrara giriyor.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com büyükler demek ki yeterince büyük değilmiş :) hoca microprose'un accolade'in her oyununu hatırlamıyorum ama tekrar fışkırırdı gene her taraftan. şimdi de farklı birşey yapanlar ufak şirketken büyüklüğe transfer oluyor işte, doğal. bungie bir yaptı myth'i microsoft havada kaptı mesela. ben bir oyun yapacağım beni de kapacaklar umarım.. :-p[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki: abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dominus Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Çok basit dostum. Savaşmak istemiyorsan gir Sims Online'a seviş. Sonuçta herkese hitap edecek oyun var. Yeterki arayasın.[hline]If you can not run If you can not hide You fight to die But old warriors do not die alone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 mevzu secim meselesi degil. anlatmaya calistigim sey artik sinirlar ileri itilmiyor. nasildi mesela eskiden, pirates ciktiginda Hibrid oyun diye bir kavram dogmus oldu ilk kere. hem strateji hem adventure hem arcade. o zamanlar deneyler yapiliyordu. ya da dune2 nin cikisi. ilk kez rts (ilk rts olmasa da dune2) oynanmaya baslandi yaygin olarak. sonra wolfenstein in cikisi. bu donemler kucuk oyun programcilarinin donemiydi. cok super oyunlar 2 3 kisi ile yapiliyordu. ornegin star control 2 adli kanimca butun zamanlarin gelmis gecmis en guzel space adventure/arcade/strategy/saga sini 2 kisi yapmisti. risk almak kolaydi, butce buyuk degildi, 2-10 kisilik bilg. progculari yapiyordu. ama simdi artik is sirketlesti. deli gibi reklama deli gibi on yatirima promosyona giriyor sirketler. haliyle saticagi belli olmayan riskli denemeler yapmak istemiyorlar. satacagi garanti mal istiyorlar. artik programci, tasarimci yaraticilik yapma olanagindan yoksun. yap motion capture ver 3d texture sur adamin uzerine.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 tebrik ediyorum çok güzel ifade ettin bu konuyu, ben de benzer görüşteyim. ama yine de yaratıcı denilebilecek oyunlar çıkıyor bütün bu gidişata rağmen, (ki oadamların yerine kendini koyunca insan hak veriyor çünkü sadece kendisinin maddi çıkarları da değil sözkonusu olan bir şarkıcı gibi) cinemaware kalitesinde oyunlar çıkaran bir şirket görmedim pc'de fakat şimdi oyunlar başka şeyler de sunar oldu: kitaplarla yarışan öyküler, film soundtrackleri'yle yarışan soundtrackler, çoğu hollywood aktörünü gölgede bırakan aktörler v.b. oynanabilirlik herkesin gözüne çarpmıyor ama bunlar herkesin gözüne çarpıyor ille ki, fakat yaratıcılık tümüyle ölmüş değil. ben her yıl bıkmadan usanmadan çok uzun süre oynayabileceğim ve sonraki yıllarda da anabileceğim keyifli ve yaratıcı birkaç oyuna rastlıyorum..[hline]BonePART, the WJ Master 15 June 2003 02:37 tarihinde demiş ki: abi soluyorum ya reha muhtar mehmet ali birand bide bizim bakkalın mixi senin sesin sam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 evet yaratici oyunlarin yuzdesi cok az, ve olan yaraticilik da daha ziyade rpg alanina dogru cekildi. burada hala hayalgucune ve deneye potansiyel var.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 İçimden bu topicteki insanların neredeyse bütün mesajlarına +1 diyesim geliyor. Farklılık yaratan, albeni diyen oyun sayısı gitgide düşüyor, halbuki yapılacak şu anda çok şey var kanımca. Mesela hl deki ve thief teki insanı etkileyen türden bir atmosferi bir morrowind te, birde mohaa nın omaha beach kısmında yaşadım. hl ve thief çıkalı kaç sene oluyor halbuki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geberik Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 18, 2003 fps lerden bıktım artık (bf ve ns güzel) hala cs oynayan insanlar var birde, hayretle izliyorum 5 sene oldu be. bunlara çeşit verecen de ne olacak(son söylediğim tartışılır tabi 60 senedir tavla oynayanlarda var) [Bu mesaj geberik tarafından 19 June 2003 01:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar