Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istanbulun fehti ile ilgili gerçkler...

SeNseii

Öne çıkan mesajlar

Benim bildiğim bir tarih yalanı, Ulubatlı Hasan diye bir şahsın olmadığı yönünde. İstanbul kuşatmasında öyle biri yoktu ve sancağı dikmesi tamamen efsaneydi.

Ama kızaklarla ilgili olanı duymamıştım. Artı olaraktan, ticaret gemileri nasıl "Osmanlı donanması" haline gelebilir ki höt diye?[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

ılk once arama butonunu ogrenelım ıstanbulun fethı ıle ılgılı 500 tane topıc var

tıcaret gemılerının sılahalndırılması alısılmadık bır sey degılkı 2. dunya savası sırasında pek cok tıcaret gemısı sılahalndırılıp savasa sokuldu[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

Makul bir kaynak gostermeden bu gibi iddialar genelde kabul gormez. Kaynak bile gosterilse o kaynagin ne kadar guvenilir oldugu tartisilir.

Diger konuda: Ulubatli Hasan artik epik bir karakter, onun tartisilmasi, gercek olup olmamasi pek bir sey degistirmez. Mesela Robin Hood gercekmiydi? Cok da onemli degil, orada onemli olan hikayedir.

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 07 Haziran 2005 05:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet doğru bunlar. Bi tanede benden, aslında İstanbul fethedilmemiş, adamların canı sıkılıp Fatih'e hediye etmişler. He bide kapı warmış, açık kalmış ordan girmişler.[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı?
Udçı Türk budun ertez okun!
Sosyal ağlarda paylaş

o zmanın ormalık halini düşünürsek..naıl olurda teklk ecede o kadar gemi ..indirilir..hiç mi ses çıkamdı..önlem alınmadı..okdar orman tek geecede kesildi..kzıalar geitrldi..X tane gemi ordan oraya çekldi..her biri 500 ton..[signature][hline]sensei.....shirio dojo....
Sosyal ağlarda paylaş

evet benimde duyduğuma göre istanbul u fatih sultan feth etmemiş abi.[signature][hline]
sevdasız bir iklimde çember çeviriyordu yüreğimki sen çıktın gene ağaçların köklerinden. Her yıktığım ağaç sen büyüdün. Yüreğimi çizdiğin bir bardak biradan, içerimi sildiğin bir silginden külleri savurdum rüzgara, kalanları diktim tekrar kestiğim boynundan çıkan kanlarla suladığım çınara. Kustum, tiksindim sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

İspanyada anarşizm doruğuna çıktığı yıllar. İspanyadaki Anarşist hareketin amacı katolik inancı ve var olan düzeni yıkmaktı. 1930 lar sanırım anarşistler iki şehri ele geçiriyor. Bütün Papazlar ve din adamları öldürülüyor. Sandılarki halk onlara destek olacak ama yanıldılar. Halkı arkalarına almak için İspanya tarihi hakkında asılsız iddialarla halkı kazanmaya çalıştılar. En ilginç olanıda Dindar kesimi kazanmak için İsa'nın kadın olduğu iddiasını ortaya attılar. Amaçları açıktı. Halk devrimi için yalanda olsa tarihi karalamak.

Ulubatlı Hasan hikayesi doğru değil. Ama bir gerçek vardırki o sancağı oraya dikmek için çok kan döküldü.

O ticaret gemisi hikayeside afadersin ama kuyruklu yalan.
Sosyal ağlarda paylaş

Önemli olan, o gemilerin karadan- havadan - sudan geçmesi değildir. Önemli olan o gemilerin bir şekilde Haliç'e girip İstanbul'un alınmasına katkıda bulunması ve İstanbul'un alınmasıdır.

Ulubatlı Hasan da yalandır, belki karadan yürütmek de. Ama bu efsanelerin, hikayelerin amacı, bu şehrin alınması için ne derece emek verildiğini gelecek kuşaklara aktarmaktır. Kıymetini belli etmektir.

Sanırım hepimizin gözden kaçırdığı nokta bu.[signature][hline]Bir fincan kahveden daha güzel olan tek şey, ikinci fincandır." CAFEIN
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

gercekelrı gormemek bazen ıyıdır ancak turkler ıstanbulu sıstematık bır sekılde kusattılar ve zafer garantıydı bunuda unutmamak lazım
sehırde surları onarıcak taş bıle yoktu
surların dısı komple turkelre ayıttı yıyıcegı bıle turklerden alıyordular
denzıden gelıcek bır yarım buyuk oranda engellenmıs oldu
en onemlı etken ıse polıtık etkendır cunkı bızans a papalık o tarıhte kılıselerı bırlestırmessenız bır daha sızın postunuzu kurtarmak ıcın haclı seferı yapmıycaz denılmıstır hatta bızanslılar ıse ıstanbulda latın kulahı gormektense turk sarıgı gormeyı yegelrız demişler katolıkelre olan nefretlerını bır kez daha dıle getırmıslerdır
boyle bır bızans feth edıldı ancak sıstematık bır sekılde dahıce bır planla alındı bu işin ozel olmasının nedenı o
gemı olayında bır kısımı gormedı dıyen arkadaşlara ıse sunu hatırlatıcam
gece gunduz sehır topa tutuluyordu asker sayıalrı krıtıktı kı gece askerı brıaktım sıvıller bıle sur oanrma calısmalaranı katılıyordu oyle bır ortamda dusunun gozcu koyabılrlermı guvenlı oldugunu sandıkalrı halıc e kaldıkı savas alanını tepeden gormuyor bızanslıalr o zaman projektor denen olayda yok en ıyı meşale ıle ıdare edıyorsun ve sehırde ısıkalr bugunkı gıbı degıl ay ışıgı olmadıgı geceler goz gozu gormıycek skeılde karanlık degıl halıctekı gemıelrı gorucek adam onunu goremez o karanlıkta[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...

şimdi resim çıktımı bilmiyorum ama ordanda görüleceği üzere eminönünde ve karaköyde sur bulunmaktadır. bu yüzden;

şimdi, gemileri fındıklıdan (ki dolmabahçeden denir) taksim meydanı civarına çıkart. ordan kasımpaşanın arkasından eyüp karşısına indir. bunların hepsini kadar gemiyle bir günde yap...

ayrıc bu gemiler ne yapmıştır? amfibik çıkama deil, çünkü sur var. e, surları yıkmak için o zamanki gemi topları çok cılız...

ikinci bir haritada teksas üniversitesi kayıtlarından;

[ Mesaj 28 Şubat 2006, Salı - 16:22 tarihinde, Apis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

gemiler karadan yürütülmüş ama her yerde yazıldığı gibi bir gece de 72 gemi değilde bizim öğretmene göre tahmini 10 gemi falan dedi.

çünkü o zaman şartlarında yağlı bir kazıkta tahmini 100 kişi bile çekse bir kaç tonluk gemiyi bir gece de 72 geminin geçirilmesi imkansız demişti.

katılıyorum şahsen...

birde geçen hafta fatih ile ilgili bir şey anlattı öğretmen :) fatih odasından istanbul'u günlerce izlemiş ufak bir açık bulmak için.annesi uzun süre ne zaman odasına gitse yatağını hep toplanmış halde bulmuş.annesi fatih'e demiş ki : "oğlum yatağını niye sen topluyorsun o kadar hizmetçi varken " . fatih'te : "6 aydır ben o yatağa girmedim ki anne " demiş :d

güzel bir şey ama sanmam :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...