Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Combat-PvP Sistemi


-Mandrake-

Öne çıkan mesajlar

Paticik Eve sitesinde biraz PvP sistemini araştırdım fakat tam olarak tatmin olmadım

Şimdi PvP sistemi nasıl çalışıyor,nerelerde pvp yapılabiliyor

Şehir dışında herhangi bir yerde istediğimiz kişiyi öldürebilirmiyiz
yoksa karşıdaki kişi istemediği takdirde savaşmak zorunda değilmi
Birini öldürmek için illa karşı company yada factiondanmı olması gerekiyo
Sırf bizi sinir eden herhangi birine şehir dışında dalabilirmiyiz[hline]I ma sucka for love.....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

EVE'de şehir kavramı yok, en güvenli yerler istasyonlar, orada kimse size saldıramaz. ama uzaydayken 0.0 ile 1.0 arasında değişen güvenlik alanlarında geziyorsunuz. 1.0 bir bölgede eğer saldırıya uğrarsanız Concord (evrensel güvenlik şirketi) derhal 3-4 gemi ile yardımınıza gelir ve saldıranı etkisiz hale getirir. güvenlik derecesi 1.0'dan aşağıya kaydıkça Concord'un yetişme süresi ve gönderdiği kuvvet de azalıyor. 0.5'in altındaki bölgelerde ise Concord hiçbir şekilde yardımıza gelmiyor. Fakat bu 0.5 - 0.1 bölgelerde size saldıranlar Concord'un gelmemesine rağmen kendi Security Status (Güvenlik Statüsü) 'larına bir penalti alıyorlar. Öyle ki security status'ünüz 5.0'ın altına düşerse Concord 0.5 ve üstü bir bölgeye girdiğinizde yakanıza yapışıyor. 0.0 bölgeler ise kanunsuz bölgelerdir, burada vur kır parçala kimse hesap sormaz sizden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Öyle ki security status'ünüz 5.0'ın altına düşerse Concord 0.5 ve üstü bir bölgeye girdiğinizde yakanıza yapışıyor.



Ufak bir düzeltme ; -5.0 olacak , oyuna basladiginizda security statusunuz 0.0 dir.Ve karisik sayilmaz sadece yeni.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Heheh özel tim gönderdiler cikartirlar tabii :) su anda 4 battleship'in karsisinda durabilecek korsan oldugunu sanmiyorum.Bizde birkac Moo üyesiyle Amamake sistemi ve yanindaki baska bir sistemde kovalamaca oynamistik :) Yazikki ozamanlar Warp Scrambler yoktu hicbir gemimizde , kacabilmislerdi.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok saçma oldu ama böyle, GM'ler oyuna girdiler bariz müdahele ettiler. Hadi desek ki m0o'lar yaptılar pislik ondan da değil, adamlar lonetrekin ortasına, kilit sisteme .4 sec vermişler, piratelar napsınlar yerleştiler hemen :) sonrada yaptıkları salaklığı düzeltmek için CCP GM'lere bs verip yolladılar Concord Koyar Tim diye. Yazık oldu m0o'lara. gerçi pek bişey kaybetmediler, ama çok pis sinirlendiler. artık bütün n00bları öldürecez gibilerinden bi politika izliyorlar :) m0o'ların da suçu değildi ama CCP çoğunluğun isteğini yerine getirdi. Mara gibi bir sistemde böyle bir hata yapılmamalıydı ama en başta. silahlarda da bi gariplik varmış yani exploit falan değil ama dengesizlik. düzeltecekler bugün
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Acıkcası roleplaying acisindan yaptiklarini dogru buluyorum , düsünürsen imparatorlukların , sınırlari icerisindeki organize suclara müdahale etmeleri cok dogal.Ama bunu yapma yöntemleri nekadar dogru yada etkili tartısılır , her benzer olaya GM gönderemezler yani uzun vadeli bir cözüm degil , bu gibi durumlarda devreye girecek NPC special ops. birimleri hazirlamalarida cok zor cunku standart bir olay degil.Korsan sirketin uyelerinin kullandıkları silahlardaki dengesizlik (ki developerlarin hatasi) ve oyunun henuz cok yeni olmasi (yani bol bol newbie ) simdilik böyle bir cevaba sebep oldu bence.İlerde sık sık benzer olaylar görecegimizi pek sanmiyorum.
Baska bir konuda MOO zaten cok matah bir sirket degil , MOO'yu sabah kahvaltısında yiyebilecek enaz 1 düzine sirket var , belki dahada fazla.Ama buyuk sirketler genellikle dıs uzaya dagılmıs durumdalar ve newbieleri koruyabilecek pekfazla player yok , ha bunun icin polisler var yada olmaliydi.Ama onlarinda güvenlik seviyesi dustukce nekadar etkisizlestiklerini biliyorsun.MOO'larin yaptigida cocuklari dövüp sekerlerini ellerinden almaya benziyor aynısı onlara yapılınca cıkardıkları gürültüye bak , birisinin newbieleri korumasi lazim belli bir yere kadar ve bu isi simdilik özel operasyon timiyle cözmeyi deniyorlar belliki.
Eger MOO uyeleri biraz daha akilli olsalar bukadar uzatmazlardi olayi ,cunku antipatik oluyorlar birsure sonra , newbielere podkill yapıp sonrada GM'ler bizimle basedebilmek icin 7 Battleshiple geldiler dersen yarın buyuk sirketlerden biri yada birkaci uzun yol demeden gelip tek tek avlarlar sizi.Ama onların avantaji buyuk sirketlerin baska hedefleri var , kimse her kactiklari sisteme peslerinden gitmek istemez.Oyuzden cevrede ciddi bir guc olmayan her sistem yada constellation da istediklerini yapacaklardır.[hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Doğru oyunun dengesini bozdular ama adamların da suçu değildi yani, yasak bişey yapmadılar sadece olanı kullandılar. Yine CCP'nin suçu. Ama m0o'nun da bisürü belalısı vardı zaten n00bların hepsi sabah akşam ağlıyorlardı şimdi bayram ettiler :) m0o'lar da iyi adamlar tanıyorum birkaçını yani aralarında 2-3 tane hayvan var onun dışında pek lavuk bi corp değiller :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bilmeyenlere bu MOo olayı nedir bir onu anlatalım, kafalar aydınlansın biraz.

Efendim, bu MOo denen korsanlardan oluşmuş grup Lonetrek sistemini mesken edinmiş ve gelen geçenden haraç alıp vermeyeni de, kurşuna dizerler ve ticareti de ciddi bir biçimde baltalarlarmış. Genelde gariban olarak dolaşan pek çok newbie cesedinin uzayda kalabalık yapması üzerine 07 Haziran EST 03:00'da yedi battleship'den oluşan "GM Concord" kuvvetleri Lonetrek sistemini basarak MOo grubundan bulduklarını temizlemişler. Olay bu. Yani GM'ler böyle bir müdahalede bulunmalı mı? Bulunmamalı mı?

Bence bulunmamalı. Bunun yerine bir event düzenleseler ve her MOo kafasına bir ay boyunca makul tutarda isk ödeseler bence daha az tartışılan bir iş yapmış olurlardı.

Neyse yine de temiz iş yapmışlar. MOo üyelerinden Ywev ağzından köpükler saçarak; "Bundan sonra haraç kesmek yok. Önümüze geleni pod-kill yapacağız." dermiş. :)[hline]Oracle: Deli Minmatarlının kanlı şirketi. :-)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...