Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

borax

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bugün 50 kişilik bi okul gezisine gittik
normal tarıhı yerler dısında bi bor madenine gittik biraz bilgi vermek istedim.
Gittiğimiz bor madeni Eskişehirin kırka köyünde idi
Görevli müdürün söylediğine göre Türkiyenin %70i buradaymış.Adam stratejik önemi olduğundan resim çekmemize izin vermedi.(ben bi tane çektim çaktırmadan bi ara upload edip koyarım)Söylediğine göre yaklaşık 600milyon ton burada şuan bulunmuş ve 1 milyar tondan daha fazla olacağını söylüyorlar.Bu borunda bize yaklaşık 800 sene gideceğini söyledi.
Zaten borun önemini heimiz biliyoruz siz ne diyorsunuz bu konuda?[signature][hline]msn/mail|mail|icq
Aha ben
Mesaj tarihi:
evet önemi büyük hatta biliyosunuz
2 eleman bundan esinlenerek metal fırtına diye amerikanın bor madenleri için türkiyeye saldırdıgı bir kitap yazmışlardı.[signature][hline]ey edip adanada pide ye

[Bu mesaj Black-ice tarafından 07 Haziran 2005 18:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bor'u çıkarmak deil işelemek önemli. işlenmemiş bor'un kilosunu a liradan satarsın. işlenmiş bor olarak kilosunu 10a liradam alırsın. elimizde bulunması hem bizim için koz hemde tehlike bence[signature][hline]you are the all singing all dancing crap of the world
Mesaj tarihi:
Adam yine bunu eskiden işlemeden sattıklarını ve işlenmiş olarak aldıklarını söyledi.Fakat şuan için işlediklerini ve yüzde 95ini işlenmiş olarak ihrac ettiklerini söyledi.Fabrikayıda gezdim işlenmiş olarak çok garip bi yerdi hehe =)[signature][hline]msn/mail|mail|icq
Aha ben
Mesaj tarihi:
borax ne alaka onu anlamadım.

bir jeofizik mühendisi adayı olaraktan , diyebilirim ki bor çok önemli bir madde.
hatta , ilerde petrolün yerini alıp yakıt üretimi yapılacağı söylenmekte.

ayriyetten , türkiye'de marmara bölgesinde sadece bor var diye biliyorum , güney marmara daha doğrusu.

dünya geneline bakarsak , dünyadaki borların 3/2'si türkiye'de.[signature][hline]valandil ownz j0o!
seni ben ellerin olasın diye mi sevdim allahsız
WoW - Kelvin , Shadowcaster of Nerull
Mesaj tarihi:
adam borax dedi bilmiyorum hehe

onun dısında deterjandan astronotların ısıyı yansıtan maddelerinden sanayide bitkilerin cimlenmesinde gibi baya bi yelpazesi oldugunu hayatımızın sanayi alanında her yerınde oldugunu soledı yakıt da cabası[signature][hline]msn/mail|mail|icq
Aha ben
Mesaj tarihi:
Olay su:

Bor dogada saf halde bulunmuyor. Ya Boraks halinde ya da rasorite, tincal, borik acid gibi formlarda bulunuyor. Bunlari saf Bor haline cevirmek isi pahali bir teknoloji, biz de bu tesisleri kurmadigimiz icin, boraks madenlerini bir TON'u 7$ gibi komik rakamlarla ABD'ye nerdeyse bedavaya veriyoruz. O teknolojiyi kursak bir GRAM'i 5$'dan dunyaya satabiliriz. Tabii o tesisi istesek de kurabilirmiyiz, o teknolojiyi ne kadar surede tasarlariz bunlar da ayri konular. kendini kisa surede kurtaracagi muhakkak.

Ama bizde ABD'ye dur bi dakka diyecek, got sahibi bir hukumet, bir lider bir turlu cikamadigi icin, bu da kullanamadigimiz yuzlerce potansiyelden biri olarak tarihe gececek. maalesef.

edit: herzamanki gibi kaynak'da koyayim :
http://en.wikipedia.org/wiki/Boron

[Bu mesaj demirbilek2 tarafından 08 Haziran 2005 02:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Alexi_Septimus, 07 Haziran 2005 18:49 tarihinde demiş ki:
Bor yenmiyor, tonlarca çıkması birşey ifade etmiyor.

Evet yenmiyor ...ama Amerikaya iyi bi fiyattan satabilseydik su an havadaki uzay istasyonunda mürettebattan biri türk olurdu[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
bor bize yetsede fazlası ile çıkarıyoruz. diğer ülkeler kullanıyor. gerçektende stratejik bir maden. roket yapımında kullanılıyor ve savaşlarda çok önemli. amerika'nın da kendi madenleri bulunsada gelip ülkemizden kullanmakta. bilinen bir gerçek, ama önleyememekteyiz tabii.[signature][hline]===> orc_lord <===
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet||KTB için..|
orc_lord/phoenix (day:264/melancholy/depression)|
Mesaj tarihi:
Madenimiz var tamam bor güzel ama onu kullanacak donanım yok bilgi tecrübe yok yani şuan varda neye yarıyor ? Bizim bi işimize yaramıyor hep dış ticaret.[signature][hline]Name:Quetahhian
Lvl:22
Clan:TurkishArmy
Rank:Leader
Nation:El Morad
Job:Mage
Race:Male El Moradia
Server:Ares
  • Yeni Oluştur...