Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

18'e girdiğinizde..

Zagg

Öne çıkan mesajlar

18 yaşına girenler doldurmuş olanlar,

-)Bu yaşta kendilierini nasıl hissediyorlardı ?

-)18'e girmek bir egemenliğe sahip olmakmı ?

-)Yada bir meyvenin verebileceği tadın en yüksek dozumu ?

-)Bu yaşta oluşan pskiolojik bozukluklar kişinin karekterine ne kadar etki eder...[signature][hline]        «³¹®¤R_e¤³_X¤³¹x¯²-»
Rap'de başbakan bu kajmeran !!!
|| Yoneso hosting hizmetleri ||

>>>X+ Projéct web design<<<
Sosyal ağlarda paylaş

18'ime giriim şunu yapacam bunu yapacam dediğim çoğu şeyi yapamadığım için gayet sırdan bi dönemdi. [Onları da yapmak için 18'in bitmesi gerekiyomuş :D]

18'e girmek bi egemliğe sahip olmak değil aksine reşit bi insan olduğun için bi egemenlik altına girmek oluyo...

18'inde ya kız yüzünden ya da ÖSS yüzünden problemlerin olacaktır. Onlarda sende fazla dertin izler oluşturmaz.
En azından benim gibi yavşo bi tipsen böyle oluyo onu söliim :-P[signature][hline]Face your fears live your dreams

There is no time for peace No fear, No respite
THERE IS ONLY WAR !!!

[Bu mesaj B0nzi tarafından 05 Haziran 2005 12:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hicbisey degismiyor, aa 18'ine mi girdim vay be yıllar ne cabuk geciyo diyip geciyosunuz.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.

Eskinin Saendulu oldu patinin Venatoru
Sosyal ağlarda paylaş

pek bir değişiklik olmadı sadece biraz rahatsız oldum keza kanunlar önünde reşit olmak hem iyi hem kötü.. (18 ime girdiğimin ertesi günü migrosa sigara almaya gitmiştim çünkü bir gün öncesinde reşit olamdoığım için sigara satmamışalrdı bu sefer de kimliğime bakmadılar.. alnımda mı yazıyor ne.. ama kasiyeri mort etmeyi o kadar çok istemiştim ki goddamit!)

kanunlar karşısında vasiye gerek duymadan mal mülk edinme hakkın oluyor, telefon hattı açtırtabilyorsun, ehliyet alıyorsun, oy veriyorsun.. evet sınırlı da olsa bir egemenlik veriyor.. hangimiz tam olarak egemeniz ki?

asla değil.. her dönemin kendine göre özellikleri ve tadları var bunu karşılaştıramayız. mesela disko çağında 18 ine girmiş biriyle bu çağda 18 ine girmiş bireylerin aldıkalrı zevkler çok farklı (YAŞASIN AFRO KAFALAr! YAŞASIN STUDIO 56!)

-)Bu yaşta oluşan pskiolojik bozukluklar kişinin karekterine ne kadar etki eder...

andropoz/menapoz ne kadar etki ederse aşşağı yukarı o kadar.. zaten 18 yaş blue çağının neredeyse sonlarıdır[signature][hline]Absolut, 01 Haziran 2005 11:47 tarihinde demiş ki:
Osman kılıcımı rolladı.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

canına yandığımın eğitim sistemi insana 18ine girme zevkini de tattırmıyor.
bi anımı anlatayım da bizdeki farkı görün:
ortaköyde arkilerle oturmuşuz, ortam da güzel. Yan masada turistler var. Bizden bi kız arkadaş laf olsun diye 18ime girdim artık özgürüm manasında, "I'm 18, i m free" dedi. İtalyanın gözler bi parladı felan. böyle durumlara da düşmemek lazım bence
Sosyal ağlarda paylaş

18 değil de öss sonrası demek daha doğru olabilir.b gerçi bende ikisi aynı anda oldu nerdeyse,aradaki farkı pek bilmiyorum:) ama sonraki yaz kendimi bir gün pasaport kuyruğunda, sonra vergi dairesinde, sonra da ehliyet kursunda falan buluverdim:) yani devlete var olduğumu ispat etmem gerekti.
yiyip içip sıçma ve aile izinleri vs daha kolaylaşıyor. lisenin o "biz istedik oldu" havasından çıkıyor insan. istersen yap istersen yapma peeh. ama büyümeden mi yoksa boş vakit artışından mı bilemem ama neredeyse tanıdığım herkes büyük çapta bunalıma girip çıktı(ben dahil) ama neden olduğunu çözebilmiş değilim.
hayalimdeki "artık 18 oldum yühuuuuuuuuuuuuuuuu" partisini de yapamadım zaten...[signature][hline]Borbag müslüman olduuuu. ve adını kaleidoscopic olarak değiştirdiiii.
Then I wake its kaleidoscopic mind...
bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zagg, 05 Haziran 2005 11:44 tarihinde demiş ki:

said:

önceden abartıldıgı gibi bişey değil bu 18. 18 e giriyosun geçip gidiyor.haliyle hiçbişey hissetmiyorsun sende hissetmiceksin.
said:

kesinlikle değil.ehliyetin falan oluyor güzelde para kaynagın yoksa öğrenciysen yine 17 yaşında gibisin yani.bura amerika değil.
said:

değil.saçma bi söz olmuş bu.ahah
said:
-)Bu yaşta oluşan pskiolojik bozukluklar kişinin karekterine ne kadar etki eder...

birebir etki eder.18 yaşından sonra kişiliğin belirginleşmeye başlar.artık ne oldugun falan bellidir.sevilmiyosan sevilmezsin artık ahaha
[signature][hline]Akvaryum Tutorial
Imagine your life without me...+Miserable huh?.
Sosyal ağlarda paylaş

yazasim vardi, cilginca.
hayir ancak legal bir sekilde yazabiliyorsun herkese.
yazarsan evet.
yazamazsin en kotu ihtimal, birsey olmaz :).[signature][hline]gerekirse uçan leyleğe bile yazarım

[Bu mesaj Dalenoresse tarafından 05 Haziran 2005 16:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Maedhros, 05 Haziran 2005 15:04 tarihinde demiş ki:
korax şu lafın yüzünden hem senden tiksiniyorum hemde seviyorum ne ilginç demi he

eheuheu :) öyle valla bende aynı sekilde bazen kendimden irenip hemde seviyom :)[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Sosyal ağlarda paylaş

18 girmek kötü çünkü bi sürü sorumluluk olu.Artık siz ''büyük'' bir insan oluosunuz (kısacas eşek kdr adamsın git ne halt yapıosan yap die bilirler size).Sorumluluk gelio ya yok gfüzel diil bence..[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden

Sosyal ağlarda paylaş

said:

bu çok ama çok saçma. neden?
1- hayatın en zevkli kısmı adamına göre değişir ama asla 18 değildir.
2- yaşlanıyoruz geyiği yapmayın daha eğlence yeni başlıyor. 20 olan arkadaşlar da kayayı yiyip durdular dayak yiyorlardı bir ara. 18-20 falan ne ki 60-70 bilemedin 80i görmek isteyen adamlarız:)[signature][hline]Borbag müslüman olduuuu. ve adını kaleidoscopic olarak değiştirdiiii.
Then I wake its kaleidoscopic mind...
bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

18 inci yaş günümde öss sonucu açıklanmıştı,doğum günü hediyesi olarak sınavı kazanmıştım :) 3 ay içinde ehliyet aldım. sonra üniversiteye gelip,yurtta kalmaya başlayınca biraz daha sorumluluk sahibi olduğumu,büyüdüğümü hissettim. böyle olunca da insan biraz daha farkında oluyor herşeyin,kendinin, mesela psikolojik durumunu daha kolay irdeleyebiliyorsun,ee bu da iyi bir şey.
hayatın hiç bir döneminde bir meyveden en yüksek dozda tad alabileceğimize inanmıyorum,belki maksimuma yakın tad alırsın ama bu da 18 yaşında olmuyor,mesela ben şu an bunun için kendi hayatımın tamamen bana ait olacağı zamanı bekliyorum.
eh bir de tabi 18 olmadan 19,20,21...vs olunmuyor :-P[signature][hline]Geldi koca Gök, Gece'yi de getirerek, Yer'i kapladı, aşka arzulu ve onu örttü bütünüyle...
Sosyal ağlarda paylaş

said:

bu soruların hepsinin cevabını 27. günün gecesi verebilirim :)[signature][hline]Kaptan Fistan ve Tayfaları

[Bu mesaj Erutan tarafından 05 Haziran 2005 21:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...