anca bu yonetimden beklenecek davranıslar... zten anketteki sorular btirio isi... harbidende yazıklar olsn bnlara bizi emanet edenlere![signature][hline]ilex globus... gustus abs æther.. amen
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
dünkü anket hakkında.. çölaşan strikes again.
adama guvenmedigimden yollamam valla :P ya da bende giderim :D[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"
uA.com
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"
uA.com
Yazıklar olsun Türkiyeyi bu kafalara teslim edenlere... Ve bütün bu olanları oturduğu yerden tepkisiz, sessiz seyretmekle yetinenlere.
Cölasan yeterince anlatmis söylemek istediklerimi.
huun, AKP yi savunacam diye maymun etmeyin bari kendinizi, olur mu?[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe
Penthesilea, Night Elf Avci / emekli
Ealos Tsaark, Bounty Hunter Alliance / ölü
Rewendor, 31 Mayıs 2005 01:43 tarihinde demiş ki:
Allah'ım yaratıyosun bari takip et....
pent akp ye hukumeti secimlerde halk verdi bir de o maymun gelir gotunu dislerse o zaman ne olur onu dusun . maymunmus ? böööÖÖÖÖ kacin . sanki ulkenin polisi askeri burokrati yok bir siz bildiniz adamlarin seriat getirecegini .
a.k mhp gelir fasistler iktidar oldu , anap gelir liboslar ulkeyi satiyor ,akp gelir seriat gelir , dsp gelir sosyal demokratlar ulkeyi ac birakacak olur . gordugun gibi her iktidara her kafadan cikacak bir ses var . ayrica emin amca gibi ufacik tefecik seyleri "gittiii memleket gittiii kimler iktidaaaar vaaay anam" seklinde yorumlayan adamlara gicigim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
a.k mhp gelir fasistler iktidar oldu , anap gelir liboslar ulkeyi satiyor ,akp gelir seriat gelir , dsp gelir sosyal demokratlar ulkeyi ac birakacak olur . gordugun gibi her iktidara her kafadan cikacak bir ses var . ayrica emin amca gibi ufacik tefecik seyleri "gittiii memleket gittiii kimler iktidaaaar vaaay anam" seklinde yorumlayan adamlara gicigim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Taliban'ın önünde diz çöken, laiklik karşıtı konuşmalar yapan, sonra da "aman ben yenilendim. artık süperim. long live laiklik long live atatürk (tek ayak havada)" diyen birinden bahsediyoruz di mi? Yanlış anlamadım.[signature][hline]Breaking into the hell or heaven i don't mind
Suspect creator is to be judging right
Suspect creator is to be judging right
elaidi, 04 Haziran 2005 13:36 tarihinde demiş ki:
Ahiret günü, ölümden sonra hayat vardır. Kuranda anlatılan her şey doğrudur. Günde beş vakit namaz kılmak benim için önemlidir. Dini hükümler şartlar değişince değişmez. Çok kadınla evlilik İslama göre uygundur. Resim bulunan eve melekler girmez. Namaz kılmayanların dini inancı zayıftır. Cuma namazı kılmayan Müslüman sayılmaz. Erkeklerin altın takması İslama göre yasaktır.
bu sorular çok yanlı ve çok taraflı sorular. ayrıca bazıları da hurafeye dayandırılarak yapılmış sorular.
Bakıyoruz sorulara, İslam dinine inanlar için hazırlandığı çok belli. Ateistleri, Hristiyanları, Polyteistleri direk olarak hiçe sayıyor, bu dine inanların cevap veremeyeceği sorular hazırlanmış.
E böyle anket mi olur? Anket dediğin seni sıkıştıracak sorular sormaz. Farklı seçenekler verir, esnektir. Bu öyle değil. Direk sıkıştırıyor, tek bir cevap vermeni istiyor. E böyle olunca müslüman olsan bile, o yazılanlara karşı çıkan bir müslümansan, ne cevap verebileceksin ki?
Çölaşanın yazısına konu olan anket Bakanlığımızca ONAYLANMAMIŞ olmasına rağmen, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından bilimsel bir metin olarak kabul edilmiştir. Bu yönüyle bilimsel bir araştırmadan kaynaklanan doktora çalışması üzerine Çölaşanın yazdığı yazı, bilimsel bir çalışmayı objektif olarak yorumlamaktan uzaktır
hele bunu ben anlamadım. nolur biri bana bunu açıklasın.
burda "biz onaylamadık" diyerek suçu Çölaşan'a atıyorlarmış gibi gözüküyor. Yapmak istedikleri de bu.
ama "bilimsel olarak uygundur" ne demek ya. Seçeneği olmayan, farklı düşünceleri değerlendirebilemiyen bir anket -pardon anket bile değil, sorular listesi- nasıl oluyor da bilimsel olarak tanımlanabiliyor?
"Allahın varlığına inanmak gerekir." bir bilimsel soru değildir. Direk kabul edilmesi istenen bir görüştür. Ra'ya inanan bir kişi, "allahın varlığuna inanmak gereksizdir" diyince kendi düşüncesini ifade edememiş olucak sadece "islam'a karşı çıkmış" olacaktır.
Böyle bilimsel ifade mi olur?
Ayrıca bilim, dogmalara karşı çıkmıyor muydu? Dogmatik sorular nasıl bilimsel anket olarak onaylanır ki?
Ne zamandan beri bilim anlayışı değişti? Yoksa ben mi birşeyleri kaçırıyorum?
Valla bi halt anlamadım. Kafam karıştı okurken[signature][hline]Beş Hececiler
-Never trust a bartender with bad grammar.
-Doom to all who threaten The Homeworld
-For Auir! En Taro Adun!
her zaman dediğim gibi şu an türkiye sınırları içinde faaliyet gösteren hiç bir parti tam anlamıyla bu ülkeyi bir yere getiremez..akp değil hiç biri..çünkü herkes egosunun peşinde halkın istekleri refahı peşinde değil..
o nedenle başa getirirken bunları düşünmesi gerekirdi halkın..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
[b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:[/b]
evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal..
Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir
[/b]
o nedenle başa getirirken bunları düşünmesi gerekirdi halkın..[signature][hline]herkes,
düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE)
[b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:[/b]
evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal..
Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir
[/b]
Her ne kadar şeriatın gelecegine en ufak bir sekilde inanmasam da şuanki durumdan oldukca rahatsızım.
Ama asıl rahatsız oldugum konu belki AKP den cok türk halkının cahilligi. RTE ve arkadaslarının "biz değiştik, geliştik" lafına inanıp da peşinden giden insanlar asıl sorun. Bu insanlar baktılar ki, radikal sagda potansiyel giderek azalıyor, insanlar yıllarca sömürülen dini degerlerden dolayı bıkmıs usanmıs, bir yanda da ordunun süngüsü bekliyor; kendilerine en sonunda bu tür bi çıkış yolu buldular.
şu "değişim/gelişme" olayına gelince, bu harelde duydugum en iyi palavralardan biridir. overnight değişen dünya görüşü mü olur bi insanın. sen 40 yıl boyunca yaşadıklarınla kendi yaşam ideallerini çiz, sonra 2 günde değiş. kimse kusra bakmasın, yok öle yagma. kaldı ki, bi RTE olsa neyse, bunlar topluca değişip gelişenlerden. Siyasi rant ve çıkara göre bukalemunluk yapıolar kısaca..
Yıllarca gak diyip agzındaki peniri düşüren karga gibi halkımız bıkmadan usanmadan aynı oyuna geliyor. Semeri değişince altındaki de değişti sanıolar..
Ancak gün gectikçe görüyoruz ki, kimsenin değiştigi falan yok. O taktıkları maskenin altında ne kadar saklanabilcekler ki daha? Her gecen gün yeni bi hatanın altına imza atıolar. Bu halkın başı ne zaman aklına gelicek kimbilir..Ama umarım uzun sürmez..
p.s benzetmeler kişiye hakaret amaclı yapılmamıstır..
[Bu mesaj Ceday tarafından 04 Haziran 2005 18:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Ama asıl rahatsız oldugum konu belki AKP den cok türk halkının cahilligi. RTE ve arkadaslarının "biz değiştik, geliştik" lafına inanıp da peşinden giden insanlar asıl sorun. Bu insanlar baktılar ki, radikal sagda potansiyel giderek azalıyor, insanlar yıllarca sömürülen dini degerlerden dolayı bıkmıs usanmıs, bir yanda da ordunun süngüsü bekliyor; kendilerine en sonunda bu tür bi çıkış yolu buldular.
şu "değişim/gelişme" olayına gelince, bu harelde duydugum en iyi palavralardan biridir. overnight değişen dünya görüşü mü olur bi insanın. sen 40 yıl boyunca yaşadıklarınla kendi yaşam ideallerini çiz, sonra 2 günde değiş. kimse kusra bakmasın, yok öle yagma. kaldı ki, bi RTE olsa neyse, bunlar topluca değişip gelişenlerden. Siyasi rant ve çıkara göre bukalemunluk yapıolar kısaca..
Yıllarca gak diyip agzındaki peniri düşüren karga gibi halkımız bıkmadan usanmadan aynı oyuna geliyor. Semeri değişince altındaki de değişti sanıolar..
Ancak gün gectikçe görüyoruz ki, kimsenin değiştigi falan yok. O taktıkları maskenin altında ne kadar saklanabilcekler ki daha? Her gecen gün yeni bi hatanın altına imza atıolar. Bu halkın başı ne zaman aklına gelicek kimbilir..Ama umarım uzun sürmez..
p.s benzetmeler kişiye hakaret amaclı yapılmamıstır..
[Bu mesaj Ceday tarafından 04 Haziran 2005 18:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Şeriat Wars
Episode IV
The Fall of Kemalism/There Is No Hope
T:At last we will reveal ourselfs to the public at last well have revenge
H:Rise Darth Tayyip go and takeover the republic for me
every single kemalist is now an enemy to the şeriat
T:What is your bidding my Master...
H:Its a disaster the journalists whatever
T:What if ve can turn them to the darkside
H:yes they could be powerful allies more dark kemalists....
T:They'll join us or diee
H:Kill all who resist
T:What about the remaning Kemalists
H:wipe them out all of them
T:Yes My Master...[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
[Bu mesaj Viktor tarafından 04 Haziran 2005 19:03 tarihinde değiştirilmiştir]
oley $eriat strikes back[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
herseyi ya oyledir ya da boyle diye dusunmeye cok alismissiniz siz karmasa ondan kaynaklaniyor .
hersey neden seriat radikal islam turban cankaya ya essiz davetiye gonderme saydikca bitmez daha neler neler . 2 tarafta sanki birbirine gol atmanin cabasinda ama bu ulkede ılımlı!!! islamlı ve cumhuriyetini seven insanalarda var . hatta bu insanlar ulkede cogunlukta . kapatmissiniz kendinizi odalarda bilgisayarin basina arada sırada okula giderseniz gidersiniz ulkeyi gazeteden takip edersiniz . bu forumlara yazi yazanlarin buyuk cogunlugu bu durumda .
artık din elden gidiyor cumhuriyet elden gidiyor islerini birakin .
kimsenin kimseyi dinledigi yok hep bir seyler elden gidiyor . evet gidiyor artık ulkenin gelecegi elden gidiyor . biz hala din gidiyor cumhuriyet gidiyor sacmaliklariyla ugrasiyoruz .
ılımlı islam varsa ılımlı laiklikte olmalı . herkes herkesi dinlemeli derim ben .
olaya bakis cercevem budur . pent gotunle ilgili sozlerimden dolayıda ozur dilerim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
hersey neden seriat radikal islam turban cankaya ya essiz davetiye gonderme saydikca bitmez daha neler neler . 2 tarafta sanki birbirine gol atmanin cabasinda ama bu ulkede ılımlı!!! islamlı ve cumhuriyetini seven insanalarda var . hatta bu insanlar ulkede cogunlukta . kapatmissiniz kendinizi odalarda bilgisayarin basina arada sırada okula giderseniz gidersiniz ulkeyi gazeteden takip edersiniz . bu forumlara yazi yazanlarin buyuk cogunlugu bu durumda .
artık din elden gidiyor cumhuriyet elden gidiyor islerini birakin .
kimsenin kimseyi dinledigi yok hep bir seyler elden gidiyor . evet gidiyor artık ulkenin gelecegi elden gidiyor . biz hala din gidiyor cumhuriyet gidiyor sacmaliklariyla ugrasiyoruz .
ılımlı islam varsa ılımlı laiklikte olmalı . herkes herkesi dinlemeli derim ben .
olaya bakis cercevem budur . pent gotunle ilgili sozlerimden dolayıda ozur dilerim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
viktor birde cem uzanin attigi izlerde oyalanmasan .
o onunde diz coktugu dedigin adam ruslar afganistani isgal ettiginde dunyada cok makbul bir adamdı .
tayyibi de o zamanlar kendine politik kariyer yapma cabasi icinde olan toy bir politikacı cıragı olarak yorumlarsak neden diz coktugunude anlamis oluruz diyorum ben .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
o onunde diz coktugu dedigin adam ruslar afganistani isgal ettiginde dunyada cok makbul bir adamdı .
tayyibi de o zamanlar kendine politik kariyer yapma cabasi icinde olan toy bir politikacı cıragı olarak yorumlarsak neden diz coktugunude anlamis oluruz diyorum ben .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
o zamanlar Usama Bin Ladinde dunyada saygın bır ozgurluk savascısı olarak tanınıyordu[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
ee benim dedigimle ne ilgisi var . ben onunde diz coktugu adam cok matah bir adamdi mi dedim ?[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Öne çıkan mesajlar