Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hearts Of Iron 2


batuhan

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar bir aralar burada bu oyunu tartışıyorduk ama arama yaptım 2. ile ilgili pek bişi bulamadım dilerseniz burdan devam edelim aar larınızı paylaşın.Paticik kapalı oldugu zaman uzun süre oynadım.Oynamadan önce burda bazı arkadaşların olumsuz sözleri bi ön yargı yarattı ama oynayınca gereksiz oldugunu düşündüm ayrıca ilgilenen varsa oyunun forumlarında oyuncular tarafından mod yapımı var gerçekten güzel modlar var.Örn 1914 , Historical stony road , Cold war gibi hadi yazalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ılk oyunuda bunuda dandık bulanlar mıcromanagement nedır ozumseyememiş strateji dedıgının tank basıp rakıp ussu dagıtrmak oldugundan otesıne gıdememiş tarıh ve dıplomasısnın bır oyunda gereksız olduguna ve oyun dedıgının 5 kaynagı toplayıp cok toplayan kazanır mantıgı olduguna ınanan adamalr hep

HOI2 yı oynamak magrıfet ıster o yuzden kımse begenmıyor ben bıle kac senelık stratejı erbabıyım HOI2 yı tam anlamıyla cozemedım[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun sitelerde az puan almasının sebebi grafiklerinin haritadan ibaret olması, düşük puan vermek zorunda kalıyorlar.halbuki gameplay, sistem vs. gibi şeyler için alıyor bu oyunu alan insan.

1 ile 2 arasındaki onca farkı göremeyen birinin de oyunu beğenmesini beklemem açıkçası, doğal birşey.belli ki o tarz oyunlardan hoşlanmıyoruz..[signature][hline]sopayla rencide = t3h w1n
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane ın dedıgı gıbı gunumuzde oyunlar ıcerıkten cok grafıge kaydı yanı oyunun en dandık oyun olsun hıkaye koyma mısal hıkaye olarak amrstan gelen gudupler temasını kullan oynanıs rezalet olsun ancak okuz gıbı grafık kas peynır ekmek gıbı satar oyun (bakın sısırılmıs balon Doom 3)
ote yandan dunyanın en detaylı strateji oyununu yap ilmal yollarından tut polıtıka ya kadar herseyı koy oyunda verdırın en ufak bır karar bıle cok seyı degıstırebılır nıtelıkte olsun donemın savas stratejılerını askerı bırımlerını hatta gectım arastırma departmanlarını bıle (turklerde turk hava kurumu golcuk tersanesi bıle var :P) aynen tarıhı skeılde koy bıde yetmedı lıderlerı ayarla (ısmet ınonunun halk tarafından sevılmedıgı detayından donemın kabıne uyelerıne kadar) ulkelerın realıst olmasını sagla her ulkenın eventlerını ozel programla ve rahat oynansın dıye harıtadan ıbaret kıl oyunu bu kadar detay ıcınde 2. dunyas savası hastalarını bıraktım herhangı bır stratejı delısının bıle salyalarını akıt sonra bır akc kısı cıksın oyunu oynamayı beceremeden bu oyun dandık oyun almayın desın begenmedım desın o kadar emegın bosa gıtsın ıste yenı oyun dunyası bu hosgeldınız

bıde benım annamadıgım ne kaskafalı mılletız bız oyunların kalıtelerını oynıyarak degılde dergılerın/sitelerin verdıkelrı puanalra gore degerlendırıyoruz hatta bır topıc vardı half lıfemı yoksa doom mu daha ıyıde level kac verıcek yuksek verdını alıcam dıye

oyun dedıgın konusuna bakılır alınır oynanır begendımse guzel denır begenmedınse sarmadı denır ogggh ıgrenc bu oyun denmez cunkı senın begenmedıgın oyunun hayranları olabılır bu topıctekı olayda aynen o
hatta sole ornek verıyım Star Wars Episode 3 galasında bır adama sordular nasıl buldunuz dıye adam hıkayenın sonu ve başı cok acıktı hıc begenmedık muhakkak bır devam fılmı cekılır demişti
eee bızde tema vakfını aradık konusan meşe var diye
bir şeyi bilmeden etmeden hakkında kesin eleştiri yapılmaz[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hoi dünyanın en detaylı strateji oyunu değil, europa da değil + grafiklerinin o şekilde olmasının hiçbir mazereti olamaz bu devirde bence ehue.

ama hoi2 de süper bi kullanıcı arabirimi var, çok hoş gözüküyor ve kullanımı kolay.karışık bir oyun için çok iyi düzenlenmiş onu grafik başarısı sayabiliriz :D[signature][hline]sopayla rencide = t3h w1n
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben daha detaylısını gormedım sımdıye kadar
bıde adamlar bu grafıkelrle bıle onlıne oyunda performans alamıyorlar asırı yavaslıyor fast a alamıyorsun hızı kı bunu oynıyanda onlıne oynuyor yanı daha uber grafık olsaymıs sadık fanalrıda bırakırmış oyunıkı paradox oyunalrın ısevmıyenler pek ragbet etmez HOI ye

bide bana omrumde lıderlık hıssını yasatan tek oyun bu yanı bılmemkacıncı ordu surda entı partızan duty yapın bılmemkacıncı fılo gıdın akdenızdekı dusman erzak convoylarını engelleyın 5. hava gurubu karadenız ustunde sovyet ucaklarına goz actırmayın 5 gun boyunca, kırıma yapılıcak cıkarmayı rıske atamayız, sıplomatlar alın su 15000 doları ıran şahı rıza pehlevi aleyhine bir darbe gercekelstırmeyı deneyın 2x. dıplomat yuruyun sızde yunanıstana sorun bakalım aylık 3 bin varıl petrole 5000 kilovat elektırık verıyormuymus sız gıdın turk hava kurumuna soyleyın ıngılızlerden aldıgımız su blueprıntlerden bır prototıp yapsınlar ve denesınler olursa serı uretıme gecelım hemen vs vs vs
o duyguyu cok ıyı verıyor oyun
ona kıyasla CM dede uzun sure amclar gozukmuyordu ancak mılelt hasta oluyordu cunkı eskıden bılınıyordu oysa HOI ye kımse sans vermeden arastırmadan yerden eyre vurdular eh işte kapıtalsıt dunya ne yapalım :)[signature][hline]God's In His Heaven, All's Right With The World.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

HoI2 beni benden alıp başka diyarlara götürmüş bir oyundur. Finalleri bile sallama nedenim. Gerçi sonunda beni de okuldan sallayacaklar ama bakalım...[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 yıl sonra ...
bir kaç sorum olucak hoi 2 ile ilgili,daha yeni başladım;

1.sehirlerden birine factory yapıyorum,sehirde rare material üretimi var normalde günde 3.33,ama factory i yapmam arttirmiyor üretimi.factory yapmam ne ise yariyor.

2.bu ic tam olarak ne ise yariyor bu sayılar tam olarak neyi temsil ediyor 12*/35/35 (kırmızı).

3.birde heavy tank yaptim ama hicbir birlige ekleyemiyorum.nasıl kullanicam heavy tankı.

4.birde donanmada oil seviyesi hep 3 de 1 oranda gozukuyor.bunu nasıl fulleyebiliriz.birde ne gibi etkisi var bu oranın.639 oil var bende.

5.victori daki gibi bir trade market olayı varmı,boremedim ben.
not;brezilya ile oynuyorum,daha önce eu serisini ve birazda victoria oynadım.

6.savas halinde değilken supplies,reinforcments ve upgrade e vermemizi gereklimi.reinforcment e verdim para ne işe yariyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 prodction ı artırır suplly consumer needs filan varya
ordaki ic yi
2 oda endüsri puanı consmer needs supply vs yi dağıtıyosn iste
3 sol üsteki menüden en sağdakini tıkla ordan seç tankı koy bi yere
4 onu reinforcementtan artırıosn sanırım
5 trade marketten kastın ne
ticareti herkesle tek tek anlasmalar ile götürüosn
6 ya ihiyacın varsa biraz onlarada ver
atiorm upgrade needs 150 ise 5 versende o yavas yavas yapar
reinforcment da birlikteki eksik adamları yerine koyuyo en kaba tabirle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1- factoryler base IC(industrial capacity) ne katkı yapar sadece. 2 factory 1 base ic sağlar.

2- kırmızı ic boşa harcadığın ic yi gösterir. mesela upgrade gereksinimi 0 iken upgrade e verirsen falan.

3- nasıl eklenmiyor? atttachment ı olmayan bi piyade tümenine dene bakalım

4- oil seviyesi derken? organization ve strenght mi diyorsun? eğer onlarsa doctrine lerden geliştirebilirsin maximumlarını.

5-trade olayı anlaşmalar ve bir seferlik değiş tokuşlar şeklinde sadece

6- reinforcemente verdiğin para birliklerinin daha çabuk toparlanabilmesi için gerekli. upgrade de aynı şekilde ne kadar para o kadar çabuk upgrade.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

massosoit said:
beyler su işin ucundan tutucak olan yokmu,misal sam :(


eheh eyvallah.

1- IC arttırır sadece, ülkene, kaynaklarına ce stratejine bağlı olarak yapman iyi ya da gereksiz olabilir. 36'da başlarsan anlamlı sadece.

2- ülkenin herşeyi ic, bütün üretim, tüketici eşyaları, güncelleme, takviye gönderme ic ile yapılır.

3- bazı brigade'ler sadece bazı division'lara eklenebilir ve sadece bir tane aynı anda.

4- organization çubuğunu oil zannettin galiba? oil seviyesi yok çünkü, sabit miktar oil harcar gemiler. limanda, hareket etmiyorlarsa harcamazlar.

5- ticaret anlaşmaları yapabilirsin diplomasi ekranından. kimin neyi ne kadar satabileceğini ülkelerin yanında görebilirsin.

6- reinforcement takviye işte, birliklerinin tam güce ulaşmasını sağlar ve buna ulaştıklarında başka istemezler. güncelleme savaşa hazırlanırken veya savaş esnasında daha anlamlı ama düşmanlarından geride tutma pek birliklerini. ani savaş çıkarsa güncelleyene kadar dayak yiyebilirsin. sadece supplies'a harcadığın kadar vermek zorundasın, yoksa sanırım kaybedebiliyorsun birliklerini.

son soruna:

oil dışındaki diğer kaynakları üretemezsin, ya kendi toprağında vardır ya da satın alacaksın dışarıdan. bazı sanayi teknolojileri ufak miktarda arttırır hammadde üretimini ama hepsi o kadar.

şahsi tavsiyem brezilya gibi bir ülke yerine abd gibi güçlü, hem savaşı, hem ekonomiyi zorlanmadan tecrübe edebileceğin bir ülkeyle başla. victoria gibi etliye sütlüye dokunmadan oyun birşeye benzemiyor çünkü, oyun dıkşın dıkşın üzerine kurulu. sadece barış ile kültür ve ekonomi geliştireyim olayları yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

declare war demokratik ülkelerle önüne gelene açamazsın, belligerence olacak o ülkede filan. brezilya gibi ülkeler o yüzden yalan.

evet uçak filosu birleştirmek bilen insanı bile kastırabiliyor çünkü drag-box ile kara birimlerini filan seçiyorsun istemeden. farenle sadece havaalanı ikonunu kapsayacak bir kutu çekip bırakmalısın. öyle seçebilirsin uçakları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...