Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkish Alliance (Bir Hayal)

Kalitzburg

Öne çıkan mesajlar

Evil, like chaos, is one of the fundamental forces of Creation, manifest in both macrocosm of the wide world and the microcosm of the individual soul. As chaos gives rise to possibility and imagination, so evil engenders strength and will. It makes sentient beings aspire to wealth and power. It enables them to subjugate, kill rob, and deceive. It allows them to do whatever is required to better themselves with never a crippling flicker of remorse.
And They're Turning on Each Other

der bir kitabın önsöz kısmı. o yüzden, Coldwind'e katılmaktayım :)[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Sosyal ağlarda paylaş

"Neden ben adamda emir alıcakmışım (kiemir dediği "hasan sen heal et") ben daha gr@l'ım o benden alsın bende kendi klanım ı kuruyom arkadaş diyen bi oyucu kitlemiz var.

Aslıdna harbı buna uygun ugclunun duelda kazananın başa geçtiği bi guild kuracaksın miss gib oucak kafa kıracak herkesz =) horde'unda rp nınde dibine vurucaksın, orklar troller undeadler liderlik için savaşıcak Taurenler, kenarda oturup boyları kadar barış cubuklarını tütürüp "peace" fala diyicek.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

güzel değildi.

ayriyetten Turkish Alliance diye bir şeyin olacağına inanmıyorum.
çünkü insanlar "ben elite oyuncuyum" etiketini takıp , en küçük hatada "sen gerizekalısın!" "sen transandantalistsin!" gibi ithamlarda bulunuyorlar. bu yüzden bir birlik , dostluk ortamı oluşamıyor.

aslen , buluşmalı böyle taklacı güvercinli buluşmalar yapılsa. belki insanlar daha kaynaşır , bi ortam olabilir belki.

ama at gözlüklü insanlar olduktan sonra , nereye kadar.[signature][hline]valandil ownz j0o!
WoW - Kelvin , Shadowcaster of Nerull
Sosyal ağlarda paylaş

Okuyorum okuyorum ama bir şeyi anlamıyorum. Neden herkes aynı Guildde olmak zorunda? Bunun ne artısı olacak? Zaten herkes Turkish kanalında. Gerekli organizyon ona göre düzenlenir. İnsanları tek bir guilde toplaya çalışmaktansa guild liderleri birleşsin Raidler ortak yapılsın. Böylece işler daha kolay yürümez mi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-coLdwind-, 29 Mayıs 2005 22:24 tarihinde demiş ki:

...

Türklerin birliği aynı eski zaman Sithlerinin birliği gibi. Sithler güçlenmiş güçlenmiş ve önemli bir konum sahibi olmuşlar. İktidar hırsı o kadar gözlerini köreltmiş ki, herkes bir mevki sahibi olacağım diye sith katliamı başlamış kendi içlerinde. Daha sonra geriye 3-5 sith kalmış onları da jedi lar temizlemiş. Baya benzer bir yanı var bu olayın bence.

Bu olayı matematiksel değerlerle anlatmam gerekirse eğer; Türklerin birlik olma ihtimali = n. Limiti ise, n sonsuza giderken 1/n.

Hehe. :) Coldwind olayı direkt Star Wars evreniyle bağdaştırmış.

Alttaki denklem de össden arta kalma olsa gerek. :-P[signature][hline]"You have no cause to bar me, brothers. I wish to take nothing from the tower that you have been sworn to guard, but I will destroy you if you delay me."

Lord Soth, Knight of the Black Rose
Sosyal ağlarda paylaş

Blood Rage forumlardan kurulmuş bir guild degildir.Başka oyunlarda ve gercek hayatda da arkdas olan kendince kuralları ve cekirdek bi oluşumu olan bir guilddir.Biz oyuncu alırken secici oluyoruz diye bize kızmaya pek hakkınız oldugunu zannetmiyorum hepinizin fikirlerini saygıyla karşılıyorum ama genede tekrar ediyorum biz x-y guildi memberları saga sola girebilsin diye kurulmuş bir guild degiliz.
Lütfen bizim hakkımızda bilgi sahibi olmadan gereksiz ignelemeler yapmayin.
Kimseye kırıcı olmak istemiyorum yazı yazarken ancak biz kimi istersek onu alırız bizim kurallarımız bizim tarzımızda oyun oynar.Bu kadar emegimiz olan bi oluşumda istedigimizi yapma yapmama ozgurlugumuz vardır lutfen buna saygı duyun.Diger yapılacak tum olusumlarda oyun içi ve dişında tüm destegi veririz.Bize adepte olabilcek kurallarımıza uyucak herkeze kapımız açık zaten.
Officerlardan gerekli bilgiyi alabilirsiniz.(Charda,Reave,Queljin,Glemrel,Kajii,Xalia)

Reave GM of Blood Rage
Charda Savaş melakesi

[Bu mesaj Alpgiray tarafından 30 Mayıs 2005 02:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hmm aslında açayım bir karakter warrior böyle adı da "Attila" olsun sonra da guild adı "Hun" guild message of the day "Vatan ne Türkiye dir Türklere ne Türkistan, Vatan büyük ve müebbed bir ülkedir Turan" deriz bak ne akdar hoş oldu..

baktık sçtık yine bu sefer ümmetçiliğe döneriz açarız "Selahaddin" diye bir karakter ya da "YavuzSultanSelim" diye gu,ld adı da "Army of Caliphate" guild mesajı da buluruz bir şeyler..

o da olmadı pan-türkizm yaparız açarız "NamkKemal" diye bir karakter lonca mesajı da "Geçme namık kemal köprüsünden ürkütürsün vakvakları validenin ferçine çam diktik topla kozalakları" diye[signature][hline]Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Ulan kaşık düşmanı, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 29 Mayıs 2005 22:00 tarihinde demiş ki:
Olay bence herkesin kendini en güçlü görmesi. Yani 100 kişide olsak birileri seçilen başkanı yetersiz görüp bende kendi guildimi kurup size nasıl olurum göstericem havasına girer ki forumdan anladığım kadarı ile bu birkaç defa yaşanmış. Ne yazık ki birlik beraberlik biz Türk insanında olamaıyor, her zaman hırs kurbanı olanlar oluyor. Ahmet mehmeti kesilirken görüp yardım etmedi veya edemedi diye, yanlışlıkla rolladı diye bir itemı direk aramızda kapışma çıkıyor. Kısacası hayal kurmayın.

Bende aynı şeyleri düşünüyorum. Ancak kısmi birleşme denebilecek olay, tek bir guild altında değilde,belli bir isim altında birden çok guild ile sanal bir alliance kurarak olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alpgiray, 30 Mayıs 2005 02:00 tarihinde demiş ki:
Blood Rage forumlardan kurulmuş bir guild degildir.Başka oyunlarda ve gercek hayatda da arkdas olan kendince kuralları ve cekirdek bi oluşumu olan bir guilddir.Biz oyuncu alırken secici oluyoruz diye bize kızmaya pek hakkınız oldugunu zannetmiyorum hepinizin fikirlerini saygıyla karşılıyorum ama genede tekrar ediyorum biz x-y guildi memberları saga sola girebilsin diye kurulmuş bir guild degiliz.
Lütfen bizim hakkımızda bilgi sahibi olmadan gereksiz ignelemeler yapmayin.
Kimseye kırıcı olmak istemiyorum yazı yazarken ancak biz kimi istersek onu alırız bizim kurallarımız bizim tarzımızda oyun oynar.Bu kadar emegimiz olan bi oluşumda istedigimizi yapma yapmama ozgurlugumuz vardır lutfen buna saygı duyun.Diger yapılacak tum olusumlarda oyun içi ve dişında tüm destegi veririz.Bize adepte olabilcek kurallarımıza uyucak herkeze kapımız açık zaten.
Officerlardan gerekli bilgiyi alabilirsiniz.(Charda,Reave,Queljin,Glemrel,Kajii,Xalia)

Reave GM of Blood Rage
Charda Savaş melakesi

[Bu mesaj Alpgiray tarafından 30 Mayıs 2005 02:03 tarihinde değiştirilmiştir]

SWG deki hilal hezimeti diyorsun[signature][hline]Callawey Excalibur
Jandarma Asayiş
Sosyal ağlarda paylaş

Okuyorum okuyorum ama bir şeyi anlamıyorum. Neden herkes aynı Guildde olmak zorunda? Bunun ne artısı olacak? Zaten herkes Turkish kanalında. Gerekli organizyon ona göre düzenlenir. İnsanları tek bir guilde toplaya çalışmaktansa guild liderleri birleşsin Raidler ortak yapılsın. Böylece işler daha kolay yürümez mi?

Bu birleşme isteğinin altında büyük bir guildin lideri olmak mı yatıyor?.
Sosyal ağlarda paylaş

Denendi olmadı,en yakın örnek swg.Ayrıca hangi server,hangi taraf olacak.Mesela şahsen horde oynamam,biri diyecek ben horde olacağım.En baştan kopacak :).Bir de şu var,insanlar için 123412 kişilik guildlerden çok,"küçük olsun benim olsun" düşüncesi var.Bende öyle mesela,arkadaşlar arasında kurduk,instancelara raidlere giderken "Acaba şu adam ninja looter mı" diye düşünmüyorum rahatım.Zaten önemli olan da zevk almak.25 kere onyxia yı kesmişsin ne yazar.

Ha görüyorum öyle guildler bizim serverda.Önüne geleni almışlar 200+ member var.Bakıyorum kimse kimseyi tanımıyor,sadece onyxia,ragnros filan için toplanıyorlar.Öyle guild olmaz olsun yani :).[signature][hline]Eaglef Ifock |SWG|(Retired)
Forgon,the space orc |EVE|(Retired)

Sosyal ağlarda paylaş

Böyle bir guildi yürütmenin yolu çok fedakar ve mütevazi üst yönetimden geçer.
+ Problem çıkacak konuları öngörerek onları prosedür haline getirip ( nasıl olması gerekiyorsa ) guildwebsitesinde yayınlamak, guilde girecek oyuncuların ilerdeki ihtilaflarını azaltabilir diye düşünüyorum.

Ama yinede böyle bir birlikteliğin uzun sürme ihtimali çok az...
Çünkü biz Türkler hep tek başımıza aslanız, en iyiyi biz bildiğimizden böyle beraberliklere felan ihtiyacımız yoktur.

Ama guildlerin beraber raide çıkması mantıklı.
Başarılar arkadaşlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle cihat ilan eder gibi sırf Türkler olan bir guilde girmek playerın ufkunu daraltır.Böyle her milletten adam olacak ki işin tadına varacaksın.Yeni yeni adamlar tanımak dost olmaki farklı kültürler vs..[signature][hline]-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Bu mesaj 30 Şubat 2005 tarihinde değiştirilmeye çalışılmış ama mesaj kendini savunmasını bilmiştir... Haydi kafalar Telekoma
Sosyal ağlarda paylaş

Guildlerin beraber gitmesi gibi bişey ne yazıkki uygulamada başarısız olmaktadır.Bunun nedenleri arasında ilk sıradakiler loot ve yaptırımlardır.Misal MC'a gidip lootları randomla dağıtıcınca lootu kaybeden insanlar arasında isteksizlik ve soğuma yaratmaktadır.Bunun çözümü aynı guild'te olup dkp tarzı bi sistemle açık arttırma usulü dağıtımı yapmaktır.Diğer bir sorun ise diyelimki karşı tarafın guildinden bi oyunca gayet lakayık davranıyor olabilir gayet doğal bir şey bu uyarıldığı zaman anında 2 guild arası çatışma çıkmaktadır.Vay sen benim oyuncumu noob yaptın vs vs.Bu durumda aynı guildte olunmadığı için birlik beraberliği ve yönetimi kısıtlayıp diğer oyunculara oyunu işkence haline getirmektedir.Tek çözüm tek guild.[signature][hline]Pearce Escobar a.k.a Vevina a.k.a Levia Blodwen a.k.a Mavi
...........................LLLEEERRROOOYYY ftw!...........................
Sosyal ağlarda paylaş

Oynadığım insanın türk yada rus yada alman olması umurumda değil. "Türk birliği" şeklinde birşey olur mu, olsa ne olur. Yaşadık ve gördük. Ekranım pembe "BAP 10g VER GÖTÜNÜ YALIYIM" yazısından görünmez olunca dedim ki hmm bu işler türkle fransızla olmuyor.
Kendinize anlaşabildiğiniz insanlardan kurulu, doğru düzgün bir guild bulun, türk mü olur ne olur bilemem. Ancak şöyle bir gerçeklik var ki böyle ülke guildlerinin hiçbiri bir nane yiyemiyor. Örnekler :
Nihilum,Infernal Affairs,Pandora,Khadgar's Rage. Hepsi uluslararası guildler, guild dilleri ingilizce. Nihilum hariç diğerleri ventrilo kullanıyor, siteleri,forumları,irc channelları,mail groupları vs var. İletişim önemli.
Ülke guildi olarak örnek verebileceğimiz bi theDust bir de Clan Potestas var ki onlar instance falan takmıyor pek ubrs yetiyor onlara.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr
"Punch the gnomes"
Sana büyük bir sır söyleyeceğim kapat kapıları
Ölmek daha kolaydır sevmekten
Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam
Sosyal ağlarda paylaş

kalabalik turk guildleri neden bir arada kalamıyor?

o kadar akıllı bir arada fazla geliyor da ondan ;)=[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path!
follow the energizer tav$ani
gizli ninja

[Bu mesaj Wendigo tarafından 30 Mayıs 2005 13:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya türklerde de,isveçlilerde de, zambialılarda da sana uyan-uymayan ya da lamer olan-olmayan oyuncu vardır. Bu nedenle mühim olan sana uyan-lamer olmayan bir toplulukta olmaktır.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Pyotr
"Punch the gnomes"
Sana büyük bir sır söyleyeceğim kapat kapıları
Ölmek daha kolaydır sevmekten
Bundandır işte benim yaşamaya katlanmam
Sosyal ağlarda paylaş

işte herkezi alıyım sonra işe yaramayanları elerim elimde sağlam adamlar kalır diye düşününce guild olmuyor.

100 kişi alırsın guilde hiç bakmadan sonra 15 i lamer çıkar atarsın guildden guild içinde huzursuzluk çıkar Guild masterın arkasından konuşulur kulisler yapılır sonra guild dağılır gider. Ama. bütün türkleri bir ayara toplamak yerine adam akıllı türkleri bir araya toplamak olmalı bence.[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
CraftedbyMalibu, 30 Mayıs 2005 15:31 tarihinde demiş ki:
Ama. bütün türkleri bir ayara toplamak yerine adam akıllı türkleri bir araya toplamak olmalı bence.

İyi diyorsunda birinin doğru düzgün olup olmadıgını biraz zaman geçirmeden anlayamazsınki. Nikine bakıp ha bu adam düzgün şu adam değil diyemiyorsun işte. Bide adamın iyiliği göreceli. Sana göre iyi olan birisi, benim sinir oldugum birisi olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Serverlar açılalı bi ton zaman olmdu zaten kim nedir ne değildir bilmeniz lazım. Tabi iyi sandığınız birinin kötü çıkma olayı da var ama 1-2 kişinin guildden çıkması/atılması zaten sağlam bi guildi yıkmaz.[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

Nerdeyse çıktığından beri wow'dayim. Zamanında Anatolian Sunrise'daydım. Bi gün bi baktım guild tabardım gri koca guild dağılmış :)

Sonra bi süre tek takıldıktan sonra zamanında ASR harici bi dungeon'da tanışıp bikaç quest yaptığım bi Türk arkadaş kendi guildine çağırdı. Guildin 4. üyesi olarak katıldım. Kaç ay geçti bilmiyorum ama şu anda guildin toplam 7 üyesi oldu anca. Saygı sevgi yardımlaşma muhabbet sonsuz, huzurlar keyifler yerinde. Kısaca gayet memnunum mevcut durumdan. Üye felan da aradığımız yok hiç böle yavaş yavaş sakin sakin takılıyoruz.

Benim tavsiyem hırs küpü değilseniz bu tarz oluşumlara gitmeniz. Keyif almak için zaman ayrılan bir aktivitede kavga gürültü çekişmeler vs. hiç çekilmiyo çünkü gerçekten.

Ha yok biz büyük olmak istiyoruz, amaçlarımız var diyosanız da, sağlam yavaş ve çok seçici gitmek lazım yoksa fazla şişirilen balon gibi patlayıveriyor böyle oluşumlar. Böyle olması da doğal zira farklı yapıda, yaşta, kültürde bir ton insan farklı beklentilerle aynı çatı altına girince, illa bir huzursuzluk çıkıyor.
Üstelik sanal ortamda tepki vermek, konuşmak vs. de çok kolay olduğu için incir çekirdekleri dolup taşıyor bir anda.

Toparlamaya çalışacak olursam; "WoW'da Türk Birliği" hayaldir ve öyle de kalacaktır benim fikrimce. İnsanlar sadece Türk oldukları için online bir bilgisayar oyununda bir arada kalamayacaklardır. Siz doğru insanlarsanız ve doğru prensiplerle hareket ederseniz illa ki zaman içinde büyük ve oturaklı bir guild haline gelirsiniz. Ama bu, her Türk'ü aynı çatı altına sokmaya çalışmakla mümkün değil olmaz bence.

Böyle dertleriniz yoksa da küçük gidin samimi gidin, inanın öylesi tadından yenmiyor.

Dorn of Burning Legion[signature][hline]Paintball maniaX!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...