Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni CEZA yasaları

Chris_Metcalf

Öne çıkan mesajlar

Evet yeni ceza kanunu bugün yürürlüğe girdi.

hepimize hayılır olsun bi kaç absürd şey var tabi ama elden bişey gelmez..

Yeni Türk Ceza Kanununda öne çıkan maddeler ise şöyle:

Töre cinayetleri ilk kez Türk Ceza Kanununa girdi. Cinayete destek verenlerin, işleyenlerin suçu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası oldu. Zorla bekaret kontrolü yaptıranın cezası da hapis olacak. Kadından bu kontrolü sadece hakim ve savcı isteyecek.

Çocukları muzur neşriyattan, cinsel tacizden, uyuşturucudan, suça teşvik edilmesinden koruyacak birçok yasal engel geldi. Çocukları suç ve para kazanma aracı olarak gören ailelerin cezası artık hapis. Çocuklarını döven aileler için de yeni yasada ceza var.

Organ ve doku nakli de ilk kez Türk Ceza Kanunu içinde yer aldı. Hukuken rızaya dayalı olmadan organ ve doku satın alan ve satanın cezası 15 yıla kadar hapis.

İşkence yapanın, göz yumanın, teşvik edenin cezası da yasalar önünde netleşti. Din adamlarının siyaset yapması yasaklandı.

Yeni Türk Ceza Kanununda basına da yaptırımlar var. Haksız yere yazılan haberlerin cezası hapis ve para olacak.

-(NTVMSNBC den alıntıdır)[signature][hline]Corald -- Human Mage
`for the alliance
Chris Metcalf

[Bu mesaj Blizzard_IcedEye tarafından 01 Haziran 2005 11:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sabah Kanal D haber de;

Cinsel organa her hangi bir nesne sokmak tecavüz sayılacak.

Kapkaç 7 yıl.

Üfürükçü , hacı, hoca vs.vs. 15 yıl

dolandırıclıkla ilgili bi şeyler
gibi bir ton şey saydılar tabi hepsini aklımda tutamadım.[signature][hline]Corald -- Human Mage
`for the alliance
Chris Metcalf

Sosyal ağlarda paylaş

ee pandik atamıcaz =) Lol..
Kanunlar güzel de uygulama olacakmı?[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

Akp taraftarı değilim ama bu TCK son derece iyi oldu bence. Saçmasapan ceza indirimleri sona erdi, bi adam öldürüp 2 sene sonra çıkmak engellendi ve bir çok yaptırım getirildi ki caydırıcı olmayan cezaları yeterince caydırıcı yaptılar. Şu teşhir yasasına gelince sandığım kadarıyla sadece resmi kuruluşlarda geçerli. Ama öyle değilde büyük hata etmişler ve sonlarını hazırlamışlardır.[signature][hline]Amon Amarth'dan sonra Pleysbocu oldum ben. Evri miihih...
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız şöyle birşey var, basın haksız haber yazamıycak denmiş.
haksız haber değil, devlet'in istemediği haberi yazamıycak.
mesela istediğin kadar banka dolandır, bu suçun kesinleşmeden birisi senin hakkında yazarsa ceza alıyor direk.
ya da mesela bir yazara mektup yazdın, yazar da bunu yayınladı. artık "ben bunun yayınlanmasını istiyorum" demedikçe yayınlayamıycak, ceza yiycek. "ben bunun yayınlanmasını istemiyorum" diyince değil, direk demesen de ceza yiyor...
bunun gibi şeyler var,
gazetelerde uzun süredir tartışıyordu, erdoğan bir ara gazetecilerle konuşmayı bile reddetmişti de,
şimdi ne oldu hiç bilmiyorum.[signature][hline]Beş Hececiler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...