Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu günlerde WoW almak/başlamak isteyenlerin aklına gelecek sorular ve yanıtları

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

1.WoW'u nerden satın alabilirim
c: Şu anda istanbulda bulmanız çok zor. Belli zamanlarda getirtiliyor ve şu anda olan yerlerde fayiş fiyata (120 Ytl gibi) satmaya çalışıyorlar. Ancak bulursanız D&R veya Bimeks gibi yerlerde bulabilirsiniz fiyatı yaklaşık 100 ytl olması lazım
Ankara da ise Japon oyuncak dünyası'nda satıldığını duydum ama istanbul'da olduğum için bilemeyeceğim.

Alternatif olarak internetten sipariş edebilirsiniz.

2. Peki internetten almaya karar verdim hangi siteleri tercih etmeliyim.
C.Şu anda Türk sitelerinde stokta bulunmamakta (maalesef). Ancak yabancı sitelerden temin edebilirsiniz.
Yabancı site olarak sorduğum pek çok kişi www.sendit.com önerdi. Fiyatı £23.99 + £1.50 kargo olmak üzere. Yaklaşık 1 hafta 10 gün içinde elinize ulaşacaktır.

3. İnternet Hızım 256 Adsl bu bağlantı yetecek mi?
Yeterli olacaktır. Ancak insanların Mbit'lik bağlantı yapıklarını unutmamak lazım. Kalabalık mekanlarda sorun yaşayacaksın biraz tabii ki.

4.Peki oyun elime geçti. Cd key'i bulamıyorum.
İlk aldığında pek çok kişi (bende dahil) bulamamıştı zaten :-p . cd key'in 3. CD Nil altında. Eğer Limited version paketi aldıysan arkadaşına verebileceğin 10 günlük deneme cd-key ile Game manual ilk sayfasında olacaktır.

5. Peki Ödemeyi nasıl yapacağım.
C: ödemenin iki yolu var biri gamecard (RO'daki prepaid cardlar la aynı mantıkta) veya Kredi kartı ancak güzel ülkemizde Gamecardlar bulunmadığı için Kredi kartını tercih etmek zorundasın.

6: Kredi kartı hesabım yok. Ne yapmam gerekiyor.
C: eğer 18 yaşını doldurmuş isen herhangi bir bankaya gidip hesap açtırıp daha sonrada sanal kart yaratabilirsin. Örneğin ben Garanti Bankasına açtırdım. Hesaba internetten bir Sanal kart yarattım artık her ay Bankamatikten hesaba para yatırıp parayı sanal karta aktarıyorum.

7. Peki Ödemeyi kredi kartı yolu ile yaptık aylık ne kadar/ 3 veya 6 aylık ödemelerin ne avantajı var
C: İlk ay zaten bedava olacaktır ve para ilk ayın bitiminde çekilecek. Ödeme şekillerin farkında ise aylık sadece 1 euro fark ediyor. Normal aylık 12.99 iken, 3 aylıkta aylık 11.99, 1 senelikte de 10.99 tekabül ediyor.

8. Patch yaparken devamlı download ediyor sorun var galiba 3. seferdir bir şeyler yüklüyor.
C: şu anki patch 1.4.2 dir. O yüzden ilk olarak 1.4.0 çekiyor (116 mb) daha sonra ise 1.4.1 ve 1.4.2 çekecek. Son iki patch küçük olduğu için Blizzard Downloader'ı açmıyor hepsi bu bir sorun yok.

9:PvP, Rp ve PvM serverlarının farkı ne
C:PvP ve PvM farkı. PvM (veya normal server) da pvp nin kısıtlı olmasından ibaret. Normal serverda /pvp yazdığında 5 dk için pvp olursun. Ancak pvp serverında buna gerek yoktur. Rp serverı ise Role-playing ile alakalı eğer Warcraft dünyasını yakından tanımıyorsan ve İngilizcen fazla iyi değilse bunlardan biraz uzak duracaksın

10. Patch yaptık. Peki hangi serverda Türkler daha kalabalık.
C: bu sorunun Cevabı Burning Legion ancak burada takılan karakterlerin Level Ortalaması çok yüksek olduğundan. Status low olan bir serverı girmen senin oyunun açısından daha iyi olacaktır. Şu anda pvp serverı olarak türk oyuncuları Slyvanas, Ragnaros da takılmakta ama tabii ki burning legion kadar değil.

11. Peki ben arkadaşımdan 10 günlük deneme cd-key aldım bu süre bitince yarattığım karakterle devam edebilirmiyim.
C: tabii ki edebilirsin.

12. Oyuna ara vermem gerekiyor karakterlerimi nasıl saklayabilirim.
C: Blizzard oyuna ödemeyi kessen bile karakterini 6 aylığına saklayacaktır.

13. Realm'den Realm transfer yapılabiliyor mu?
C: Sadece Blizzard'ın verdiği zamanlarda yapılabiliyor. Mesela şu an Bloodscalp, Burning Legion, Shattered Hand, Skullcrusher ve Stormscale daki karakterlerini Kor'gall serverına geçirebilirsin.

14. Peki WoW bunların hepsiyle uğraşmaya değermi...
C:Kesinlikle...

Ben bildiğimce yardım etmeye çalıştım eğer yanlış veya eksik ise düzeltirseniz sevinirim. (sonuçta pek çok kişi bu konuda benden daha bilgili...)[signature][hline]Shaded by the trees, calling out to the wind, I'm lying face-down crying
I saw a version of myself I didn't even recognize
On this guitar I'm playing the melody of someone who's passed on
A star falls in the grief of someone who'll never be seen again

[Bu mesaj Vicious tarafından 01 Haziran 2005 09:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

-Hangi karakter açsam ki?hangisi pvp de üstün?
Tad alabilceğin, sana en çok zevk vericek karakteri açmalısın.Unutma bu oyun uo değil, Blizzard abimizden çıkmış sağlam bir MMorpg,yeni tek takılman [ilk 15 level için ok] anlamsız
-Level kasmak zormu?
Hayır.Çok güzel bir şekilde halledilmiş questleri yapa yapa hem hikayeyi kapıyorsun,hem yer yurt öğreniyorsun hem experiance alıyorsun çok güzel.
-Ya ben bu alliance alliance a dalamaz olayından kıl kaptım kötü değil mi bu?
Oyunun düzeni itibariyle değil.Çünkü kombata girmesen bile oyun inanılmaz zevkli
-Oyunun komutları nasıl?
Çoğu komut arabirimde verilmiş.Ama istersen sallayıp tutturabilirsin./ yap herhangi bir şey yaz sonra boşluk bırak belkı komut bulursun.
-Lag çok varmı?
High serverlarda geceleri evet, ama onun dışında çok iyi[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

bedava oynadiginda UO'nun spherede quakevari olmasindan daha kotu olarak oyunun cok az bir kismini gorucek, Normalde 5k kisi kaldirmasi icin tasarlanan dunyada max bi kac yuz kisi oynicaksin. Tabii tum ayarlar (yada cogu) kafaya gore yapildigindan wow deil yine dovuslu chat olucak.[signature][hline]There is no worse death, than the end of hope...
Sosyal ağlarda paylaş

eline sağlık çok güzel olmuş yazı.

said:
9:PvP, Rp ve PvM serverlarının farkı ne
C:PvP ve PvM farkı. PvM (veya normal server) da pvp nin kısıtlı olmasından ibaret. Normal serverda /pvp yazdığında 5 dk için pvp olursun. Ancak pvp serverında buna gerek yoktur. Rp serverı ise Role-playing ile alakalı eğer Warcraft dünyasını yakından tanımıyorsan ve İngilizcen fazla iyi değilse bunlardan biraz uzak duracaksın

5 dakkika olayı honor sistemi geldikten sonra kalktı diye biliyorum ben. galiba kapatana kadar pvp modunda kalıyosun. ayrıca yeni başlayacak arkadaşlar pve pvp serverı seçimini eskiye göre daha iyi düşünmeliler, çünkü honordan sonra çok şey değişti. daha önceki oyunlardan kendinizi bilirsiniz zaten. eğer oyunda aradığınız en parlak zırhlar, en süslü kılıçlar, en hızlı binekler falansa kesinlikle pve de başlayın derim ben. yoksa sürekli arkanı kollama hali gereksiz stres yapıyor insanda.[signature][hline]msn: [email protected]
Sivrisinek
Sivri
Sosyal ağlarda paylaş

ya tamam iyi hoş güzel de anlamadığım bir nokta var yurtdışından internetten siparişte yaklaşık 70 milyona falan elimizde olduğunu görüyorum türkiyede ise neden 100 millyon civarında satılıyor yani türkiyedekinin içinde türkçe manual falan mı var[signature][hline]Para kazanmak mı o benim işim...:D
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada rp serverında rp yapmak zorunda degılsin,gene pvp olarak takılabilirsin ama rp yapanları kesinlikle rahatsız edemessin diye biliyorum[signature][hline]ExhaulteD, 31 Mayıs 2005 14:01 tarihinde demiş ki:Kemalizm bir din ,Ataturk bir peygamber ,Anitkabir ise kabe degildir.
Delanoresse, 31 Mayıs 2005 14:03 tarihinde demiş ki:
ex, o yuzden Ataturk'u ve dusuncelerini seviyoruz
Sosyal ağlarda paylaş

onun eu veya us versiyonu ile alakasi yok. kapak resimleri horde veya ally olabilir, sendit hangisi olacagini garanti edemem diyor.

bu arada tr`de bulamayan arkadaslar varsa buradan aldigim fiyata cd key gonderebilirim. 45 euro idi yanilmiyorsam satis fiyati.[signature][hline]

[Bu mesaj stainless tarafından 01 Haziran 2005 16:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...