Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DnD bence yetersiz

Jaan

Öne çıkan mesajlar

assasinsin. biraz adamı inceleyip (3rnd) sokuyosun ve ölüyo.
herkes aynı yeteneğe sahip değildir.

zaten adam yandım anam diyecek kadar damage yiyo. ayrıca gene bıçağın ucunu hissettiği anda reflexif bir hareketle biraz hafifletebilir hasarı. ayırca birisi bana arkadan yaklaşınca irkilirim biraz. herkese olur bu genelde.

son olarak garrote var istersen. boğaza dolayıp öldürmek için. exotic weapon ama faydalı bi alet. biraz incele istersen...

blooded, tough: FR campaign setting. bikaç yer daha.
garrote:song and silence.[hline]Pain is weakness leaving your body...
Sosyal ağlarda paylaş

peki siz hiç çeçen darbesi diye bir şey duydunuz mu çeçen gerillalar rus askerlerinin ense kökünün aşağısına son derece ufak bir yara yapıyorlar (iğne batırılmış gibi hissediyorn)
o bölgedekideri insanıın en ince deriye sahip olduğu yerdir.
asker ne oldum diye irkilinmce bir sağa bir sola dönüyor yara kuyruk sokumuna kadar açılıyor.
Ve inasnın o bölgesi en hassas bölgesidir (direwk felç eder )
bundan bahsediyordum ben biraz abartı oldu ama gerçeği budur[hline]icq:108382340
Sosyal ağlarda paylaş

e assassinsin diyelim
biliyomuşsun demekki o darbeyi. yapıyosun adam ölüyo.
önüne gelen her it-kopuk bilemez ki onu. ben senden duydum mesela. 7. seviye olunca yaparsın ama. belli bi tecrübe/eğitim almışsındır, adamın o bölgesinin zayıf olduğunu öğrenmişsindir artık.

yanlış bişey görmüyorum ben bunda...[hline]Pain is weakness leaving your body...
Sosyal ağlarda paylaş

weapon finesse alırsan dexle kullanırsın istersen. ama rapieri.
belli prestige classlar başka silahları da dexle kullanabiliyolar.
ayrıca opsiyonel olarak scimitarla long-sworda falan da weapon finesse aldırılabilir. DM in iznine bakar biraz.[hline]Pain is weakness leaving your body...
Sosyal ağlarda paylaş

mesela drizztin dexi 20 ve turn başına 5 * 2 (2 silah) = 10 attack yapabiliyo yani 6 sn içinde 10 goblin ölü :p
dex bu işe yarar kılıç için.
yine drizztten bi örnek, adamın alertness'ı war. yani arkadan move silently yapsan üstüne invis çeksen üstüne bi de uçarak gelsen ki sesini duyamasın, dm bi zar attırır, bi rexlex save attırır.. sonra bil bakalım kim ölü?

ayrıca hp'ye etki eden şey str deil cons'tur yani dayanıklılık yani kolunu kopartacak darbelere ne kadar dayanabildiğin. sayısal olarak hit point demişler. ismi yanlış o kadar.[hline]Heroes are born, not made.
-Eraqrest, The Orc Hunter
Sosyal ağlarda paylaş

beyler 3 saatliine bilgisayarın başından ayrıldım siz de beni hemen ezmişsiniz haaa. Ya ben DND nin kurallarını biliyorum ne ne işe yarar nasıl çalışır felan ama ben size içindeki mantığı soruyorum bana hp olayını anlatmaya çalıştılar onlara göre doğru olabilir ama benim içime hiç sinmedi.

Bir de bana drizzt örneği veriyorsunuz peki kaçınız oynadığınız oyunlarda onun yaptığı harektlerin yarısını kombatta yapabiliyorsunuz. (adamın yaptığı hareketler yüzünden fr setting ine yeni featler bile eklendi kardeşim)

bu konu hakkında yazdıklarınızı tekrar gözden geçirdim de hepiniz istemeden de olsa benim söylediklerime çıkmışsınız.
hepiniz bazı yerlerde custom kurallar veya düzeltmeler yapmışsınız ben bundan bahsediyorum yetersiz diye yoksa kötü demiyorum doğru düzgün bir dm le çok zevkli oyunlar oynananabiliyor.

adamlar bile bu eksiklerini anlayıp ek paketler çıkarttılar hatta
3.5 edition bile yolda geliyor. 3rd. edition da muallakta kalan ço kşey var bence. Umarım bunları düzeltirler :)[hline]icq:108382340
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jaan, 13 June 2003 12:31 tarihinde demiş ki:
Belki size komik gelecek ama diablonun mana sistemi bile daha mantıklı.[hline]icq:108382340
mantıklı dediğin diablonun mana sistemi diablo için mantıklı
barbarlar bile büyü atabilse nasıl olurdu dnd de ?
mana regeneration veren itemlar
günde 300 tane demon summon 500 tane fireball atılsa çok mantıklı olurdu lol.[hline]What's your pleasure, Sir ?
Aaahh the suffering, the sweet suffering...
One more game child and your suffering will be legendary, even in hell!
Sosyal ağlarda paylaş

yaw biz zaten aman D&D mükemmel, ideal, ütopik sistemdir ötesi olamaz demedik ki. ayrıca her sistemin saçma yönleri mevcut. e GM belli home rule lar kullanmicak olduğu gibi "by the book" gidecekse o kendi bileceği iş de bi yerden sonra çıkamaz işin içinden.[hline]Pain is weakness leaving your body...
Sosyal ağlarda paylaş

DnD bazı konularda yetersiz kalabiliyor.
Ama zaten bu Advanced Dungeons and Dragons değil.
"Adamın %20 hpsi kalırsa attack ve savelerine -2 alır, %5'in atına düşerse, -4... Adam zıplarken gücü+çevikliği*jump seviyesi+o ana kadar kaç kere zıpladığı - kilosu..."
gibi abartı denklemler yapamazlar. Sonuçta bu bir simulasyon da değil, gerçek hayat da değil. Oyuncuların kolayına kaçacak işler yapmışlar diyorsun. Peki sen bilim adamlarının bile zar zor anladığı denklemleri oyunda kullanmak ister miydin? Adam zıplıycak ya, oturup kas rüzgarın hızını felan.

Ayrıca level sistemini, karakterin savaşma olayı diye düşün.
Tamam, hiç savaşmadan, kitaplar üstünde çalışan mage de, habire kafa göz yardıran barbar da level atlıyınca hp alıyor. Belki bu saçma gelebilir sana. Bana da saçma geliyor. Ancak sonuçta bu "Advanced" değil. O kadar seçenek var ki oyunda karşına çıkabilecek. Hepsini yazmaya kalksalar, sen o kitabı 20 dolara değil, 100 dolara bile zor bulursun. Ha bahsettiğim haksız hp alma olayını dm düzeltebilir. Yok kardeşim mage, sen hiç savaşmadın sadece 1 hp alabilirsin.. Barbar sen gereğinden fazla dövüştün, sana ekstradan 1 hp daha verebilirim.

Boromir 3-4 okta ölüyor. Peki sen onun gerçekten 100 hp'ye sahip olduğuna inanıyormusun? Boromir belki 3-4. level savaşçıdır. Ha, forgotten realmste, önüne gelen herkes 10. level oluyor. Ancak gerçek dünya da bakarsak, 2.-3. level olmak çok zor birşey. Zaten şehir guardlarını 1.level fighter olarak gösteriyor 3E'de.. Bir adam, ne kadar çok savaşırsa, o kadar güçlenir. Şöyle düşün: ilk kez iğneye elini batırınca çok acıtır. Ama, hergün sen o iğneye elini batırırsan, bir süre sonra o iş senin için sıradan olur. O acıya taamülün artar. Aynı şeyi hp'de de düşün.

Demek istediğim şu: Savaşta 3E'nin üstüne sistem tanımıyorum. Bazı şeyleri (mesela Grudge'ın bahsettiği adrenaline rush) DM kendisi halletmesi lazım. İşte bu, DM'in oyun stilini ve yeteneğini gösteren asıl şey. Yoksa, koy oraya bir robot, o oynatsın.[hline]All right, you egg-suckin' piece of gutter trash! You always did like pushin' around people smaller than you! Well I'm smaller! Try pushin' me!
Wolverine, To Sabretooth
Sosyal ağlarda paylaş

adamın kolunu kopartabilmek için çok emek harcaman gerekir.
kemik o kadar kolay kopan birşey değil. Deriyi yırtar, kasları koparırsın, ancak kemik koparmak için baya güçlü olmak gerekir.
Bir hamlede adamın kolunu koparabilmek için karşıdakinin çelimsiz biri olması lazım.
Eğer iri yarı yarma bir adamsa, senin o adamın kemiğini kırıp, kolunu kopartabilmen neredeyse imkansız. Hp olayı da burda işte.[hline]All right, you egg-suckin' piece of gutter trash! You always did like pushin' around people smaller than you! Well I'm smaller! Try pushin' me!
Wolverine, To Sabretooth
Sosyal ağlarda paylaş

teker teker okuyarak cevap veriyorum... hmm

adamın seviyesi olayını pek kavrıyamamışsın anladığım kadarıyla.
adamın turnde 5 attack olabilmesi için 20. seviye olmak gerekir. Ve 20. seviye adam olmak, 20 yaratık öldürmekle olacak birşey değildir.
20. seviye olurken, zaten o hızı ve gücü buluyorsun. Ejderhaları biçiyorsun, kocaman yaratıklara saldırıyorsun, başından tonla olay geçiyor, belki düzinelerce ölümden dönüyorsun, zaten paçayı kurtarabilmek için o hızı kendiliğinden edinebiliyorsun. Halter kaldıran adamları düşün. Sana imkansız gelen şeyleri, orda yapıyorlar.

Whitewolf oynadım, ve savaş sisteminden hiç etkilenmedim. Tek güzel yanı, Sen yara aldıkça, attığın zarlarda eksilme olması.[hline]All right, you egg-suckin' piece of gutter trash! You always did like pushin' around people smaller than you! Well I'm smaller! Try pushin' me!
Wolverine, To Sabretooth
Sosyal ağlarda paylaş

peki boromir 3-4 level savaşçıysa o kadar iyi kılıç kullanmayı nasıl beceriyor ? ? ?

bir de kombatlar çok karmaşık denklemler içermek zorunda değil. ve demişsinki en iyi kombat sistemi dnd de var diye sen galiba hiç gurps oynamadın çünkü sırf altılık zarla harikalar yaratilebileceğini kanıtlıyor o sistem.
Damage resistanse olayını bana exp olarak anlatıyorsun. Anlattığın tamamen dmg resistanse dır bende 12V elektirikten artık zarar görmüyorum :) level mı atladım yoksa elektiriğe karşı bir direnç mi kazandım?[hline]icq:108382340
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jaan, 13 June 2003 19:15 tarihinde demiş ki:
arka arkaya kaça tane firebal atabileceğini sende biliyorsun sorcerer direk sam bataryası gibin oluyor yaa[hline]icq:108382340

o hale gelebilmek için çok uğraşıyor adam yazık yapsın o kadar.
üç beş goblin öldürerek seviye atlatan dm ile oynuyorsan, tabii mantıksız gelecek.

ben (artık) 2. seviyeye atlamak için tek başına 20 orc (hatta daha fazlasını) öldürmeyi şart koştum.[hline]All right, you egg-suckin' piece of gutter trash! You always did like pushin' around people smaller than you! Well I'm smaller! Try pushin' me!
Wolverine, To Sabretooth
Sosyal ağlarda paylaş

kol koparma olayı lafın gelişiydi ama illa koparmak istiyorsan katana diye güzel bir silahımız var :)
arka arkaya 4 dominate veya 6 fireball soruma cevap arıyorum ayrıca oyununda dnd kurallarıyla drizzt in yaptığı hareketlerin yarısnı yapabilen var mı? :)[hline]icq:108382340
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bi turn de okadar attack yapmayı şöyle bişeye bağlıyorum. Okuduğum bir conan serisinde Conan genç ve bir savaşa giriyor. Henüz acemi olduğundan kılıcı her seferinde fazla derine saplıyor ve sokmak çıkarmak zaman aldığından attack ları sınırlı kalıyor diyordu. Conan yaşlandıkça daha ustalaşıyor kılıçta. Neyin yeterli olucağını biliyor, gereksiz vuruşlar yapmıyor her haraketi planlı oluyor., bir sonraki haraketini hesaplıyor. Bir turnde 4 attack böyle olur mantık arıyorsak.[hline]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.
Sosyal ağlarda paylaş

abi turnde 6 fireball atma olayını açar mısın biraz?
ben çözemedim de?

sorcerer haste yaptı dedik hadi. ondan sonra da 7. seviye büyülerini twin fireball için kullandı. full roundda atıyo metamagic olduğu için. bi partial actionda da bi fireball daha atar. hadi quicken fireballu da var ama bi roundda sadece 1 kere yapılır bu. hmmz 14. seviye oldu bu karakter 4 ün üstüne çıkamadım ben.[hline]Pain is weakness leaving your body...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...