Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eeee Böyle olursun Dreamland... Peheey!

Bone

Öne çıkan mesajlar

Ankara'da Atakule'de çocukluğumu geçirdiğim bir yerdi Dreamland.
Her tarzdan coin-up makinesi vardı orda..

Mame oyunlarını oynayabildiğimiz ikili konsollardan, Nintendo 64 kalitesinde oyunlar olan kocaman aletlere kadar herşey mevcuttu.

Orda unutamadağım bazı oyunlar var.
Bir yerde ortada küçük bir köprü var.
Yerin altı su dolu.
Köprünün iki yanı havuz.
Köprünün yanlarında küçük direksiyonlar var şu gemilerdeki direksiyonlardan (adı neyse)
para atıp dümenle uzaktan kumandalı tekneleri kullanıyordun.
Çok eğlenceliydi..

Özellikle ilk zamanlarında çok kalabılıktı..
At yarışı oyununu oynayacak hep adamlar vardı hatta yer bulmak çok zordu..
Kendi masana oturuyorsun. Top atıyorsun top ileri gidip deliklerden birine giriyor, belli bir puan alıyorsun atın da o ölçüde gidiyor..
Bir de bunun tekli oyunu vardı..
Onda diğer oyuncuların atlarına karşı değil, yelkovana karşı yarışıyordun (akrep olarak)...

Daha sonradan bir üst versiyonu gelen minigolf-bilardo karışımı bir oyun vardı..
Tabii hala ben ilk versiyonunu beğeniyorum.
Topu atıyorsun, bir kafesin içine giriyor, rampadan fırlıyor eğik bir düzlemde deliklere giriyor..
Belli puanlarda Dream Land kuponları veriyor..

Eskiden hatırlarsınız, basketbol - futboll oyunları vardı pegball gibi..
Oyuncunuzu ittiremezdiniz. Çünkü sahanın etrafı plastikle kapalı.
Oyuncuları ittirmek yerine sizin taraftaki bazı düğmelere basıp, topu haraket ettirmeye çalışırdınız.
Belirli yerlerde delik var, her deliğin numarası var, her düğmenin numarası var..
Düğmeye basınca o numaralı deliğin altındaki kısmı haraket ettirerek topu fırlatıyor...
Böyle böyle basket yapmaya çalışıyorsunuz..

Hiç binemedeğim (5 jeton istiyordu bir de küçüğüm tabi korktum) Bir haraketli kutu vardı..
Hani şimdi de modern 3D sinemalarda kullanılan teknik.
İçerde birkaç koltuk, bir ekran, ses sistemi felan..
Kutu haraket edip duruyor sen de ordaymışsın gibi ekrandan izliyorsun olayları..

Belki bilirsiniz, kocaman bir uzay gemisi, biniyorsunuz, bir gezegen seçip o gezegende uçakları avlıyorsunuz.
İşte yanda throttle felan var, önde gemiyi kontrol edecek kol var felan.
Ona benzer bir helikopter oyunu vardı ama oyun makinesi daha küçüktü..

sonra pek sevmediğim ama hiç unutamadığım bir oyun vardı.
Theme Hospital gibi bir görüntüsü vardı.
İki askeri oynuyorsun.
Ofis/Üs gibi bir yerde robotları öldürüp rehineleri kurarıyorsun.
Bazı yerlerde yürüyen merdiven var bu ofis katları arasında gidip geliyorsun.
Küçük adamlar küçük robotlara saldırıyor felan.. Aslında güzel bir konsol oyunuydu..

Bu tip ilginçlikler vardı..
Geçen gün nostalji oldum bugün sınav çıkışı gittim Dreamland'e.
Fakat yerinde Tansaş vardı...
Meğersem alışveriş merkezi dışında ama Atakule içinde bir yere taşınmış..
Adamlar tabii eskiden jetonları çok pahalı satardı..
Giderken "kesin 30 milyon felandır" diyerek gitmiştim..
Bir baktım "7.5 milyon" hatta "20 jetona 5 jeton"..

Eskiden o kadar kazık sattıkları için iflas etmişler tabii.
Ayrıyetten o güzel oyunları da bir bir "bebek lunaparkı" aletleriyle değiştirdikleri için (çarpışan arabalar, daracık yerde dönüp duran tren, araba yarışları) iflas etmeleri hızlanmış..
Onlar da o küçük yere geçmiş..

Hani antalyada felan köşe başında dandik "bebek lunaparkları" görürsünüz ya. O koskocaman dreamland bu hale gelmiş..
İflas etçeklerini düşünüyordum zaten..
Fiyat gittikçe pahalanırdı ama gelen kişiler azalırdı.. En sonunda böyle dandik bir hale dönmüş..
Neyse bir de tamamen iflas edip o küçük yeri de açamayabilirlerdi..[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayarda o eski oyunları oynayabilirsin belki..
ama ben hala kafasına vurduğumuz köstebekleri
top atarak ilerlettiğimiz yelkovanları
uzaktan kumandali tekneleri arıyorum.
bilgisayar o hissi vermiyor..[signature][hline]Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Örümcek Adam, Lord Soth, Kenshin, Cyborg Ninja, Predator, Kurt, Garou, Minigun, Katana, Fallout, Starcraft, Dungeon Keeper
Sosyal ağlarda paylaş

iyi olmuş abi. okulu asıp gittigimizde okul kıyafetlerimiz var diye almamişlardi. :D gerçi bi yandan icim burkuldu. ablam kucukken cok goturur bırakırdı beni oraya ahh ahh . nerde eski gunner.[signature][hline]Ölümden neden korkayim ki? Ben varken o yok o varkende ben..
Sosyal ağlarda paylaş

yok bea bence fiyattan battılar . Ankara-Sakaryadaki fantasyland hala tıklım tıklım[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
è lo zgrw che è il padrone dei mages(In Italiano)
[Bu imza zgrw tarafından 14 January 2003 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 16 January 2004 14:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evet . fiyat başlıca sebebi.birde 10 tane jeton muhabbeti vardı girişte oda etkili.yani içeri girmek istiyosan 10 jeton mecburi alcan.bence o cok sacmaydı.oda etkili olmuştur.[signature][hline]Ölümden neden korkayim ki? Ben varken o yok o varkende ben..
Sosyal ağlarda paylaş

5. sınıfta sınav için Ankara'ya geldiğimde gitmiştim ..çok güzeldi çok eğlenmiştim ;en çok da o uzaktan kumandalı teknelerde ...

babama "baba sınava gitmesem nolur sonum ?" diye sormuştum ;cevap gelmedi ,ya da ben duyamadım ... :)[signature][hline]sadece ölüm ...
Sosyal ağlarda paylaş

ah ah.. ne mekandı fame city.. bi keresinde gidip kapandığını gördüğümde ağlamıştım baya. deliler gibi koşuşturur tepinirdim zamanında orda be. bişey anlamazdım pek ama eğlenirdim işte :)[signature][hline] You and me baby ain`t nothin` but mammals
So let`s do it like they do on the Discovery Channel

Sosyal ağlarda paylaş

İstanbulda Galleria da Fame City vardı... hey gidi heeeeeey... fame city ye gitceğimizden önceki gün delirir duvarlara kafa atardım heyecan ve mutluluktan... o kadar muhteşem bi yerdi yani öyle böyle değil. Hatta bi tane toplu havuz vardı komacan, boyu belli bir boyu aşkın çocuklar giremiyordu abim yakında giremiycek diye çok korkardım... :) sonra kapandı ühühü[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Sosyal ağlarda paylaş

Ya çok fena bi anılarımı hatırlattınız şimdi:)
Dreamland o 3d kutusuna kadar herşeyine binmiştim küçükkken
hala görsem girerdim
ne güzeldi o jeton beklerken tavandaki lambaları izlemek *kıl boyutlarda lambalar hani sıra ile yanıyordu*
Sonra pahalandı iflas etti
Çok severdim ben dreamland hersene giderdim ankaraya hersenede dreamland:)
kuponlarıylan bişiler almışızdır küçük
Bide ablam bidefa o aşağı kol sallayıp hediye kapan makinalardan bi balık kapmıştı yünlü bişi böle:) duruodur hala

Bide Fame City vardı galleria alt katında oyy negüzel yerdi yaa:( bisürü tırmanıcak yer rüyalarıma girerdi hatta oraya girerken ayakkabıları bi yere dizerdik:) boru gibi böle üheü
Bi köşesi vardı dev lego parçaları ve dev bir araba tekerlekleri
Birleştirsek basbaya araba çıkardı ama ablam hep geçiştirirdi oraları:) nasıl zevkliydi tepelerde dolaşmak be:) çoraplarla[signature][hline]Detaylı bilgi
irc.stratics.com port 6667
#mix_reborn
Mix Reborn Mirc Kanalı! kesinlikle girin!
CheChatMan(Tıklayın ve java mucizesi ile mirc serverimize gelin
Sosyal ağlarda paylaş

fame city de hayvanlar gibi büyük bir ağaç ev gibi birşey vardı deliler gibi içine girip oynardık böle tırmanırdık bayaa da yüksekti bire kers,nde düşüyordum oradan ehuhe görevliler panik yapmıştı :)

ah ulan ahh fame ciy...[signature][hline]wnJ0h!^3§ !u3§

Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...
Sosyal ağlarda paylaş

ya orda simulatorler filan da wardı atarilerde araba yarışı filan onnarad gitmiş mi ben küçüçkken her pazar değilde 2 hafta da bir dedeme giderdim ( hemen atakulenin yukarısında evleri ) vede her gidişimde atakule ye gider dedemden aldıgım paraları yerdim phewwwww[signature][hline]Ne faşizm , ne komunizm
Yaşasın Erotizm
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
said:
BabacumMostors, 16 January 2004 16:24 tarihinde demiş ki:
bi de Fame City vardı İstanbulda hey gidi günler heeey hala kupolarını saklarım..

ehe bizim ora işte
Galeria süperdi ozamanlar be
ilkokulda falan annemler götürseler diye nası kasardım
sonra komsu ile giderdik birlikte ne varsa oynardık falan
bende biryerlerde olucak oranın jetonu :)[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Sosyal ağlarda paylaş

yaw ben ne zman o uzay makinesi gibin alete binmek istesem bozuk diyodu, heralde tek kişi için çalıştırmak istemediğinden 5-10 kişi gelirsen kullanabiliyodun anca ;)[signature][hline]In the grace... of the love
we rise in pain...
and death is not far away
soon we'll sleep
and never wake up again...
Sosyal ağlarda paylaş

fame city güzeldi eheh
gidrdim hep küçükken
ama daha çok ateri salonları vardı küçük böle oralara giderdim[signature][hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde demiş ki:
yakınlaşan dudaklar ve birbirini kovalamaca oyunu
Obscura K.Matthew Guildmaster/Keepers Of Rebellion
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...