taros Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 nazım hikmetle aponun alakasını anlayamadım. ayrıca sen lisedeki insanlara halen çocuk muhamelesi yaparsan onları düşünmeye sevk etmezsen zaten bu devletde insanlarda gelişemez birer "koyun" olurlar![signature][hline]"Break this bittersweet spell on me Lost in the arms of destiny"
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 onlyreal eger insanlara düşünme ve birbirine saygı gösterme yetisini aşılayabilirsen hiçbir şekilde provokasyon olmaz ve insanlar düşüncelerini özgürce paylaşır... eğitimdeki yozlaşmadan sonra insanlar muhallebi beyinlerle liseden mezun olup ne yarar saglar bu ülkeye? 30.000 kişinin katili ile aynı kefeye koyma Nazım Hikmet'i kötü örnek olmuş yani anladım ne demek istediğini ama....[signature][hline]I WANNA GET FREE!!!!
onlyreal Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Nazimda bunu savunuyordu diymi? dayakla yaparak. bu ulkedeki solculardaki en buyuk problem nedir biliyormusun? solun ozu olan humanistligi sosyal demokrasiyi degil belki unutulmasi gereken kotu kolu anarsistligi ve ayni zamandada saglicigin en kotu huylarini birlestirmesidir. o yuzden asla %15 i gecmez bu ulkede sol partiler dahada sittin sene gecemez. dayak istiyorsun deyip nazimi savunan insanlar oldugu icin gecemez. ha Nazimi bana sorarsin sisirilmis komunist kacagi derim sende doner benim dogru saydigim birine alay edici bir laf dersin ama cikip doverim seni dersen... said: lord_elvyn, 29 Mayıs 2005 18:23 tarihinde demiş ki: dayak istiyorsun. [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 onlyreal...çok güzel... ne yapılmalı peki sence? zaten belli bir kesimin tekelinde bulunan ''eğitim'' yuvaları ne şekilde olmalı? lise siyaset yeri değildir demek kadar abuk bi düşünce olamaz. ozmn sen herşeyi ayırıosun.. lisede ders çalışılır,öss ye hazırlanır,kariyer para pul peşinde koşulur vs vs... normal hayattada(ki lisede normal hayatın bir parçasıdır bana göre tabi sen ayırıosan hala liseyi kendi takdirindir) siyasete bulaşılmamalı,olaylara karışılmamalı,düşünülmemeli...çok güzel[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
onlyreal Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 evet arakadasim lisedeki insanlar COCUKTUR. bilmem lisedemisin ama ben lisedeyken gayet guzel para kazanir, siyasetin dibine vuran okuyan bir tiptim. bunlar beni buyuk yapiyor muydu? tabiki hayir o zamanlar bende senin gibi buyuk abi havaindaydim ama isin ozu insan cocuklugunu ancak ve ancak buyudugunde anliyor. belki on sene sonra bunu daha cok anliycam. sonra nazimla apo arasindaki iliski ney biliyormusun. ikiside bir fikrin neferleri. senin icin nazim okumak fikir paylasmak dogru yoluy gostermekse diger grup icinde apo aynisi. o yuzden iste liselerde siyaset yok yasak.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE
elvyn Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 apoyla nazımı bir tutana ne demeli ki daha ugrasmamalı bence.[signature][hline]
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 bu mantıkla nazımla apo yu aynı kefeye koyduğuna göre bnm gözümdede sen aynı şekildesin.aynı zamanda kendi gözündede aynı şekildesin. neden? çünkü sende ''bir fikrin neferi''sin.çnkü sende fikirlerini şu anda ''paylaşiosun''...bu mantıkla bizde apoyla aynıyız...bütün insanlar aynı!!neden çünkü herkez fikir paylaşio,herkez suçlu neden?çnkü düşünüoruz!![signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 insan neden 18 yaşında tüm hukuki ve sosyal haklarının sahibi olur? çünkü 18 yaş insanların düşünme yetisini dogru dürüst kullanabildiği yaştır ve lise çagıdır... özellikle komünizm için konuşuyorum... bu siyasi düşünce yapıları ülkeye karşı bölücü amaç barındırmadığı sürece bence savunulmalı... komünizm bir birleşme ve dayanışmadır ve malesef bir ütopyadır çünkü kendi çıkarları ugruna çoğulu satabilecek kişiler çogunluktadır... ki türkiye de dolu bunlardan... konuyu yanlış bir yere çekme onlyreal arkadaşım[signature][hline]I WANNA GET FREE!!!!
sheref Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 şimdi memlekette bu memleket komünizm'e geçsin ne kadar yasaksa nazım şiirleri o kadar dikkat çekici (yasak mı çiğneniyor dedirttiror) aynı şekilde vatanı bölelim şurayı kürdistan yapalım ne kadar büyük bir suç ise, pkk benimsemek apo sevmekde o kadar suç...[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 & I Love Paticik
onlyreal Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 neyse %15 i niye gecemiyecegini gayet guzel goruyorum onumuzdeki on nesildede gecemez bu ulkede. bir ara sol nedir nazimin kactigi savundugu fikirler nedir onlari bir okursaniz (okudugunuza inanmiyorum bu arada amcaoglundan duyulmus fikirlerle tartisiyorum cunku). solcu degilim ama gercek soldaki en guzel fikir nedir, sosyal demokrasinin temelindeki sey? okudugunu karsi tarafin fikirlerine onem vermek. cumle okumayi ogrendiginiz zaman anlam bilgisi diye bir ders vardir(LISEDE) orda derki cumleler yazildigi kelimelerin birebir cevrim anlamiyla degil kelimeleri farkli anlamlariyla bakmakla anlasilir. ne demek bu orda ben nazim la apo bir demiyorum ama ikiside bir fikir. eger yarin nazima icin verirsen lisede oburkiside emin ol apo diycek. neyse bir kac sene gecsin lise bitsin gercekleri gorun anlarsiniz.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: Natural_Jedi, 29 Mayıs 2005 18:41 tarihinde demiş ki: ...herkez suçlu neden?çnkü düşünüoruz!! yakın bunu! cadı bu! yakın yakın![signature][hline]Beş Hececiler
Fransuxa Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 kaymakamın krolugu diz boyu abi tipi de gordum kendımden gectım kusuyodum resmen dedım kendı kendıme anca boyle bı tipten cıkar byole bı olay..[signature][hline]DJ Tiesto
elvyn Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: onlyreal, 29 Mayıs 2005 18:48 tarihinde demiş ki: neyse %15 i niye gecemiyecegini gayet guzel goruyorum onumuzdeki on nesildede gecemez bu ulkede. bir ara sol nedir nazimin kactigi savundugu fikirler nedir onlari bir okursaniz (okudugunuza inanmiyorum bu arada amcaoglundan duyulmus fikirlerle tartisiyorum cunku). solcu degilim ama gercek soldaki en guzel fikir nedir, sosyal demokrasinin temelindeki sey? okudugunu karsi tarafin fikirlerine onem vermek. cumle okumayi ogrendiginiz zaman anlam bilgisi diye bir ders vardir(LISEDE) orda derki cumleler yazildigi kelimelerin birebir cevrim anlamiyla degil kelimeleri farkli anlamlariyla bakmakla anlasilir. ne demek bu orda ben nazim la apo bir demiyorum ama ikiside bir fikir. eger yarin nazima icin verirsen lisede oburkiside emin ol apo diycek. neyse bir kac sene gecsin lise bitsin gercekleri gorun anlarsiniz. kısaca 24 yaşında liselileri kucumseyen bir delikanlıyım, gencim guzelim diyorsun.[signature][hline]
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 -onlyreal- bahsettiğin sosyal demokrasi ortamında insanların apo diyebilmeside fikir özgürlüğüdür. şimdi bana ''sen apoyu mu savunuon hede hödö'' şeklinde msglar gelicek ki kesinlikle apoyu savunduğum falan yok!!! şimdi apo dedik karakedi gelicek che topiğindeki gibi bütün msgları silicek,al sana sosyal demokasi ortamı.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe'' [Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 29 Mayıs 2005 18:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: onlyreal, 29 Mayıs 2005 18:48 tarihinde demiş ki: neyse bir kac sene gecsin lise bitsin gercekleri gorun anlarsiniz. valla şahsen lise biteli 3-4 sene oldu benim için[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 29 Mayıs 2005 18:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Belirtmeyeceksiniz arkadaşım. Çoğunluğun kurallarına uymanız lazım. Eğer değiştirmek istiyosanız yeteneğiniz aklınız dehanız varsa değiştirin(büyük puntolarla bakınız: ATATÜRK). Kabak gibi belli olan bişeyi çoğunluğun istemediği tepkisini toplayacağı ve kendine ters olan bişey haykırırsanız olur böyle. T.C kurulmadan padişahın dibinde cumhuriyetçi nağmeler döktürmüyodu millet herhalde. Niye? Çünkü yasaktı. Buda yasak. Eğilimi, siyasi görüşü belli bi adamın her türlü objesi tepkiyle karşılanır. ki karşılanmalıda.[signature][hline]Janis - SWG(Eclipse) Tkit - MxO(Output) Macheor - Daoc(Merlin)
onlyreal Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 mesaj bone crushera cevap araya birileri girmis:) ---- e bu sana lisede siyaset yapilmasinin gerekligini mi gosterdi ? yoksa kucuk kardesinin abi bizim okulda ulkuculer var sunu yaptilar solcular sole dovustuler demesini normal mi gosterdi. her neyse yapin beyler siyaset lisede. daha neyin ne oldugunu anlamadan vurun kirin birbirinizi. kendinizi avutun biz siyaset yaptik mi konusruzu ole biter demeye. ulan boktan bir top icin dun sokakta gordugu kizi baskasiyla gordugu icin birbirini kesen liselilerin oldugu bir ulkedeyiz. bana nazim savunmayi anlatiyorsunuz lisede,[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE [Bu mesaj onlyreal tarafından 29 Mayıs 2005 19:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 dogru bir yaklaşım delikedi ama genede bu düşünmeyi engellememeli... vazgeçirmemeli onlyreal komiksin... kitap okuması gereken de asıl sensin sanıyorum çünkü kitap okuyan insanlar peşin yargılı olmaz tam tersine değerlendirmelerinde kendi bilgi dağarcığı süzgeçlerini kullanırlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz google da bak şimdi bakalım kim söylemiş bunu diye hadi kardeş...[signature][hline]I WANNA GET FREE!!!!
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 @delikedi bahsettiğin dönemle şu an arasıdnaki farkı göremiyorsun sanırım..o zamanlar mors alfabesi kullanılıyor hatta kuşlarla haber gönderiliyordu..Ve okuldaki tarih kitabı dışında yerlerden de araştır bakalım devlet adamlarının önünde cumhuriyet naraları atılıyor muydu atılmıyor muydu..[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) [b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:[/b] evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.. Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir [/b]
onlyreal Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 hayir lisede kardesi olan biri olarak konusuyorum. kardesimi kucumsemiyorum onun iyiligini dusunuyorum. evet fikirleri olmali ama bana gelip ama ulkuculer hocayi sikistirip dovduler okulda deyince senin gibi BUYUK adamlara saygi duyuyorum. neyse yavrum takil sen nazim diye bagirmaya lisede. said: lord_elvyn, 29 Mayıs 2005 18:52 tarihinde demiş ki: kısaca 24 yaşında liselileri kucumseyen bir delikanlıyım, gencim guzelim diyorsun. [signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: delikedi, 29 Mayıs 2005 18:55 tarihinde demiş ki: Belirtmeyeceksiniz arkadaşım. Çoğunluğun kurallarına uymanız lazım. Eğer değiştirmek istiyosanız yeteneğiniz aklınız dehanız varsa değiştirino zaman herkes yolsuzluk yapsın? rüşvet verelim? iyi şeyler mi bunlar? Mustafa Kemal gibi düşünmedikçe nasıl yenilikçi şeyler yapabileceğiz peki? Düşünmemizi yasakladın, belirli şeyleri yapmamızı da yasakladın? Peki şimdi Mustafa Kemal'in yaptığı yenilikçi şeylere hayran değil miyiz? İlkokulda çocuklara sürekli ezberletip gösteriler sundurmuyor muyuz o yaptığı şeyler üzerine? Peki onun gibi yenilikçi şeyleri, devletin yaptığı yanlışları ifade edemiyorsak nasıl Mustafa Kemal'in yolundan gittiğimizi söyleyebiliriz ki? "Senin yolundan yürüyoruz" diye sayıklayıp durduğumuz şey bu mudur? PKK ve Apo'yu karıştırmayalım lütfen. Onlar kendi düşünceleri ifade etmeye çalışmıyorlardı. Onlar sadece terröristti, köyleri yakıyorlardı, insanları öldürüyorlardı. Düşüncesini ifade etmeye çalışan insanları teröristlerle bir tutmak direk olarak Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmektir.[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 29 Mayıs 2005 19:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 atatürk olayına çok yanlış bakıyor,baktırılıyor ülke.. Hepiniz inkilapçısınız değil mi?Çünkü atatürk ilkesi..Peki neden ben devrimciyim diyene vatan haini gözüyle bakıyorsunuz?İnkilap kelimsinin anlamını biliyor musunuz?[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) [b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:[/b] evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.. Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir [/b]
Angelofdeath Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 saçmalık zamanın her bölümnde böyle insanlar olacaktır o ölsün yerine başkası geçer önemli olan düşüncelerdir. Küçük beyinli insanlar kişlerle büyük beyinliler fikirlerle uğraşır lafı burdan gelio sanırım. neyse önemli olan konu başlığına dönerse halen düşüncenin gereken önemi göremediği bir ülkede yaşıoruz vay halimize[signature][hline]icq:45890618 **Paranoia is faith in a hidden order behind the visible**
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 -onlyreal- eğer sosyal demokrasiden dem vuruosan her zaman için açık olucan düşünce özgürlüğüne. buda şunu getirir lise öğrencisi düşünebilmelidir. düşünce özgürlüğünden kastın''istediini düşünmesi ama söylememesi'' ise şu anda bunları yazmamamız,konuşmamamız,yaşamamamız gerekirdi. insanların düşüncelerinden dolayı lisede çatışmasının ''kötü'' olduğunu düşünüosan ''korkuların'' varsa bunalr sadece lise de değil bütün haytta olan şeyler. lise bir nevi hayata atılmadan önceki pişme aşamasıdır. bundan sonrada üniversiteler var zaten. sonuç olarak lafı dolandırmayıp söylemek sitedim şudur ki;''lise ile normal hayat aynı şeydir,bu ikisini karıştırmıyalım demek at gözlüğüyle bakıp olayları görmek istediğin gibi görmektir''[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 İnsanın siyasi görüşlerinin gelişmesi illaki okulda bağırmayla olmazki. Okul içinde ne siyaseti yapıcaksın. Siyasi kavramların aklına oturması için sadece düşünmen yeterli illaki dışa vurman gerekmiyo. Liseden sonra istediğini yap. Lisede düşün reşit olduğun zaman faaliyete geç. Okullarda siyaset yapılmasın derken liselilerin beyni yıkansın hepsi klon gibi olsun denmiyo zati. Üstelik lise ortamında aktif siyaset yapmak beyin yıkamanın önde gidenidir. Senin daha algılaman tam anlamıyla zirveye ulaşmamışken, düşüncen hormonlarına, heyecanına, iki üç aragaza yenik düşerken sağlıklı bi karar vermen imkansız.[signature][hline]Janis - SWG(Eclipse) Tkit - MxO(Output) Macheor - Daoc(Merlin) [Bu mesaj delikedi tarafından 29 Mayıs 2005 19:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar