Alagar Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Milas Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen şiir gecesinde sunuculuk yapan bir öğrenci, şair Nâzım Hikmet’in şiirini okuduğu gerekçesiyle bir süre gözaltına alındı. Milas Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen Şiir Gecesi’nde Nâzım Hikmet Şiiri sorun oldu. Okul yönetimi tarafından görevlendirilen 2 sunucudan birisi olan 17 yaşındaki Ç.C, programın öğrenciler tarafından hazırlanmasına karşın kendi istedikleri şiirleri okuyamadıklarını belirterek, “Bizim şiirlerimiz bu kadar değil, susturulduk. Onların şairlerinden şiirler okuyabildik. Ama yine de size bir tane okuyacağım” diyerek, Nâzım Hikmet’in “Vatan Haini” adlı şiirini okudu. KAYMAKAMIN TALİMATI Bu sözlerin üzerine Milas Kaymakamı Hulusi Doğan, şiirin bitmesini bekledi. Doğan, salonu terk etmek üzereyken korumalarına polis görevlilerinin çağırılması talimatını vererek, Ç.C adlı öğrencinin Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınması talimatı verdi. Emniyet görevlileri tarafından Milas Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen öğrencinin, ilk olarak sağlık raporu alındı. Ç.C adlı öğrencinin, ifadesinin alınmasından sonra Nöbetçi Savcı tarafından verilen talimatlar doğrultusunda serbest bırakıldığı öğrenildi. Bu kafayla nereye kadar be kardeşim.. Şiir bile okuyamicaksak ohoo... http://www.ntvmsnbc.com/news/325711.asp[signature][hline]-999.999.999 ve 1.000.000.000 ! Tamamdır, lazer silahının gücübitti. Saldıralım..
onlyreal Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 eywallah hatada benim cozemedigim lisede tepki olucagini bile bile bole bir sey yapmanin manasi nedir. ha bunu derken cocugun aciklamasina gore yapiyorum. tepki alicagimi bilerek yaptim mutluyum gibi birseyler dedi. olabilecek en kotu sey liselere siyaset sokmaktir.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 çocuk vatan haini şiirini okumuş. o sırada insanlar huzursuzlanmış sonra kavga çıkmış ülkücüler arasında. bunlar yüzünden çocuk gözaltına alınmış. hürriyet'te buna benzer bişiler yazıyordu geçende[signature][hline]Beş Hececiler
demirbilek2 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Cok guzel bir siir, kendini vatansever olarak goren herkes okusun.
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Hmm evet haklısın onlyreal, insanlar liseden sadece dersleri hakkında şeyler öğrenip kıyma makinesinden cıkmış gibi cıkmalılar, farkları olmadan kendilerine özgü, inandıkları, sevidikleri şeylerden eser kalmadan. Egitim gerekliymiş, nereye gerekli eğitim? Eğitim dediğin şey faşizmin doruk noktası değilmi? Eğitim dedin şey daha herşeyden habersiz bi insansı alıp sölediklerin onun kafasına soktukların hakkında yorum bile yapamıyacak, sadece kabullenebilecek bireyleri, istediğin şekle sokmak faşizim değilmidir? bir lise öğrencisi, düşündüklerini okulunda acıklıyamaıyacaksa, kendini okuluda dile getiremiyecekse nerede getirecek? Bır öğrencinin için "en sağlıklı sosyal ortam" okul değilmi? yanı en azından öle dediniz siz bize? E orda konuşamıycaksa nerde konuşacak bu cocuk? Öfkesini, nefretini, coşkusunu, tutkusunu, akşını orda yaşamıycaksa nerde yaşıycak? Sornada etrafta "ben öğretimci değil eğitimciyim" diyen insanlar beyin yıkıya yıkıya nesil yetiştiriyo. Ne dmek liselere siyasey girmemeli! Lise dediğin şey içie herşey girsin diye var HERŞEY![signature][hline]Beş Hececiler
AthleT Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 İyi olmuş nerede ne okuyacağını bilsin artık insanlar!.. Atatürk : Nâzım Hikmet Şerefsizdir,vatansızdır,Ölüsü dirisi bu ülkeye giremez! Yorum yok ...[signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki: paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors Razu, 24 Mayıs 2005 20:33 tarihinde demiş ki: Resmin en sağındaki yapı bakıldıgında penise benziyor.Değiştirilmeli.
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 cüce doğru söylemiş. öğrenci yönetim seçimleri de biraz bu nedenle yapılır. düşüncelerini özgürce paylaş, siyaseti genç yaşta öğren, olayları farklı açılardan farklı fikirlerden görebil diye. sadece oturup inekliyip kimya dersinden 5 almak değildir. hayat konusunda da eğitim verilmesi gereklidir. Konuyla ilgili Hürriyet'ten haberler... 1 2 3 4 5 6 7 said: İçişleri Bakanlığı konunun araştırılması için Milas'a mülkiye müfettişi gönderirken, hukuk dışı bir uygulama yapıldığını belirten Muğla Baro Başkanı Ayla Kara "Ülkede hala şiir okunmasından korkuluyorsa acınacak haldeyiz" dedi. Milas'taki baro temsilcisinden bu konuyla ilgili rapor istediğini söyleyen Baro Başkanı, "Hukuk devletine yakışmayan, görevle bağdaşmayan bir yaklaşım sergilenmiştir. Sorumluları kimse bu işin peşini bırakmayacağız. Her türlü suç duyurusunda bulunacağız. Kaymakam bulunduğu görevi ve makamı kötüye kullanmıştır. Soruşturmanın daha yansız devam ettirilmesi için Kaymakam'ın görevden alınması gerekiyor. Baro olarak sonuna kadar bu işi takip edeceğiz" dedi.[signature][hline]Beş Hececiler [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 29 Mayıs 2005 17:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: insight, 29 Mayıs 2005 17:44 tarihinde demiş ki: İyi olmuş nerede ne okuyacağını bilsin artık insanlar!.. Atatürk : Nâzım Hikmet Şerefsizdir,vatansızdır,Ölüsü dirisi bu ülkeye giremez! Yorum yok ... bu dogru mu? yani böyle bir şey mümkün olabilir mi? Bir kere Atatürk'ün böyle sözler sarfetmesini düşünebiliyorsan orada ayrılırız... Atatürk İzmir'de yerden Yunan Bayragını kaldırttı saygısından konuya dönecek olursak... 17 yaşında okul birincisi... kendi kendine düşünebilme yetisine sahip yani herhangi bir provokasyona gelmemiş oldugunu düşünüyorum.. ve yasaklı olmayan bir Nazım Hikmet şiiri okuyor ve bagnaz,tutucu,örümcek beyinli insanların tartaklamasına maruz kalıyor... Vatan Haini şiiri ile Vatan Haini ilan ediliyor... başka söz söylemek istemiyorum çünkü düşünce özgürlüğü oldugu varsayılıp düşünce özgürlüğünün kendine göre olan kısmını kullanan insanların yaşadığı memlekette beyinsiz gibi yaşamaktansa, ölmek daha iyi... sustukça sıra sana geliyor işte... o yüzden susmamalıyız...[signature][hline]I WANNA GET FREE!!!!
Raistin Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Bu kafayla nereye kadar... Yorumsuz... Bu arada o sözler gerçek degil bildigim kadarıyla saygılar...
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: Quivalen-soth, 29 Mayıs 2005 18:04 tarihinde demiş ki: Vatan Haini şiiri ile Vatan Haini ilan ediliyor... tıkınız öyleyse. said: düşünce özgürlüğü oldugu varsayılıp düşünce özgürlüğünün kendine göre olan kısmını kullanan insanların yaşadığı memlekette beyinsiz gibi yaşamaktansa, ölmek daha iyi...[signature][hline]Beş Hececiler
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 lise ders kitaplarında (edebiyat tarihi) bütün faşist edebiyatçıların hayat hikayeleri varken nedense bütün dünya tarafından kabullenmiş,türk edebiyatına katkıları azımsanmayacak ölçüde büyük olan Nazım Hikmet bulunmuo!! neden? çünkü ''komünist'' çnkü ''vatan haini'' çnkü ''bölücü''!! işte bu şekilde düşünen kafa yapıları aslında biraz önce Nazıma söylenen sıfatları hak eden kişiler. dünyayı değiştirmek isteyen herkeze karşı oligarşinin elindeki kozlar bunlar. herkez kendileri gibi ot,koyun,sığ,dar kafalı,dünyaya at gözlüğüyle bakan,baktığı halde göremeyen kişiler olsun istiolar. haşaa ne haddimize konuşmak ''lise dedüün böle şeyler için değüldür'' anladım ben sizi...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
taros Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: insight, 29 Mayıs 2005 17:44 tarihinde demiş ki: İyi olmuş nerede ne okuyacağını bilsin artık insanlar!.. Atatürk : Nâzım Hikmet Şerefsizdir,vatansızdır,Ölüsü dirisi bu ülkeye giremez! Yorum yok ... bu nedir ağbi gerçekliğini bilmediğin bişeyi gerçekmişçesine hangi akla hizmet buraya yazıyorsun ya sen bu kafayla özgürlüğü nasıl savunuyorsun ağbi. koyun gibi yaşıyorsunuz çocuk en iyisini yapmış gitmiş nazım ın şiirini okumuş.! neyin şiirini okusun la fontene şiirleri hikayelerinimi okusun güzide yurdumda bıraksanıza arkadaşlarım kendi şairimizi önce kovaladık sonra mezarını türkiyeye almak için uğraştık. hayatında birkes olsun nazım hikmet şiiri okmayanlar nazım hakkında yorum yapmasın yorum yapmak için gerçek bilgilere ve kendi özgür düşüncelerinizle yapın[signature][hline]Vodvil [Asıl Oyun Şimdi Başlıyor!] http://www.vodvil.com
sheref Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 mehmet akif ersoyun'da Türkiye Cumhuriyeti Laik ve Demokratik bir devlettir dendiği gün, şeriyat yolsa ben de yokum diyerek bu vatanı terk etmiş bir adamdır....[signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 & I Love Paticik
AthleT Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 taros yawaş gel.... Senin benim Atam ona şerefsiz diosa bi bildiği vardır! Haa yok ben daha iyi biliyodum..bizzat nazımla sevişen arkadaşım var diyosan buyur meydan senin istediğin kadar koştur kendini! ama laflarına dikkat et...[signature][hline]BabacumMostors, 03 Ocak 2005 19:31 tarihinde demiş ki: paticik'in bana girmesindense, benim paticike girmemi tercih ederim -Robert Mostors Razu, 24 Mayıs 2005 20:33 tarihinde demiş ki: Resmin en sağındaki yapı bakıldıgında penise benziyor.Değiştirilmeli.
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 düşünme kabiliyetini geçtik anlama gibi bi yeteneğinde yok sanırım. yukarıda snn msgınla ilgili bi çok yorum var. madem düşünceni savunucan buyur cevap ver, her bir mesaja teker teker.[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 karambol oldu ... [Bu mesaj John_Petrucci tarafından 29 Mayıs 2005 18:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 VATAN HAİNİ "Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla, bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında Amiral Vilyamson'un 66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, Amerikan amirali Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira. "Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz dedi Hikmet. Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ." Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim. Vatan çiftliklerinizse, kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan, vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan, vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın, fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan, vatan tırnaklarıysa ağalarınızın, vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa, ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan, vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması, topuysa, vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan, ben vatan hainiyim. Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla: Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ. (Nazım Hikmet RAN /28.7.962[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
elvyn Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: insight, 29 Mayıs 2005 18:15 tarihinde demiş ki: taros yawaş gel.... Senin benim Atam ona şerefsiz diosa bi bildiği vardır! Haa yok ben daha iyi biliyodum..bizzat nazımla sevişen arkadaşım var diyosan buyur meydan senin istediğin kadar koştur kendini! ama laflarına dikkat et... dayak istiyorsun.[signature][hline]
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: insight, 29 Mayıs 2005 18:15 tarihinde demiş ki: taros yawaş gel.... Senin benim Atam ona şerefsiz diosa bi bildiği vardır! Haa yok ben daha iyi biliyodum..bizzat nazımla sevişen arkadaşım var diyosan buyur meydan senin istediğin kadar koştur kendini! ama laflarına dikkat et... sen Atatürkün öyle bir söz söylediğini kanıtla Atatürk : ...... ile olmaz... bir dayanagın olması lazım kardeş[signature][hline]I WANNA GET FREE!!!!
taros Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 bu lafın atatürk tarafından söyledindiği nereden biliyorsunuz ağbi onu anlatsanıza birde![signature][hline]"Break this bittersweet spell on me Lost in the arms of destiny"
taros Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 said: lord_elvyn, 29 Mayıs 2005 18:23 tarihinde demiş ki: said: insight, 29 Mayıs 2005 18:15 tarihinde demiş ki: taros yawaş gel.... Senin benim Atam ona şerefsiz diosa bi bildiği vardır! Haa yok ben daha iyi biliyodum..bizzat nazımla sevişen arkadaşım var diyosan buyur meydan senin istediğin kadar koştur kendini! ama laflarına dikkat et... dayak istiyorsun. ağbi ne güzel düşünce savunuyorsunuz ama ondan sonra ülke neden yerinde sayıyor diye ahkam kesersiniz[signature][hline]"Break this bittersweet spell on me Lost in the arms of destiny"
Quivalen-soth Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 bu arada Bu şiirin provoke edici rahatsız edici tarafı nedir? Bagnazlar KORKUYOR! o yüzden...[signature][hline]I WANNA GET FREE!!!!
onlyreal Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 tekrar soyluyorum liseler siyaset yerleri DEGILDIR ole ben lisedeyim super dusunurum hareketleriyle bakmayin olaya sizler humanist insanlarin iyiligi icin dusunebilirsniz ama yarin lisede nazim okuyan cikar ordan biji apo diye bagiran vay sen niye bagirdin diye onu kesen. sen onu nasil kesersin diye onu olduren. ha diyceksiniz bunlar normal hayattada olmuyormu evet oluyor ama daha lisede resit bile degilken, daha OLGUNLASMAMISKEN(insan kendini lisede cok olgun gorur zaman gectikce anlar ne oldugunu) bunlar olmaz. evet herkesin fikri olmali, secim sistemini baskan secmeyi, demokrasiyi ogretmeliyiz, ama bunu insanlari taraflara ayirip, daha tam neyi savundugunu bilmeyen bunyelerin propoganda yapmasini saglayarak yapmamaliyiz.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE
Natural Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 isterim ki bazı kişiler sorgulasa,elle tutulur yorumlar yapsa, görüşlerimizi çürütmeye çalışsa ,düzgün ''demokratik'' (hahah,ne kadar demokratik olduğu ortada) bir ortamda tartışsak. ama istediimiz bir çok şey gibi buda olmuo malesef... yazık...[signature][hline][b]''Be a realist demand the impossibe''
sheref Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2005 Camide(kilisede-sinagokta) Kışlada Okulda siyaset YAPILMAZ buna rağmen yapanıda sevmezler![signature][hline]MEresimos|Pati Sözlük Lominadze|News Mail|MSN [email protected]| Founder of AAL'05 & I Love Paticik
Öne çıkan mesajlar