Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DUYURU


Loctip

Öne çıkan mesajlar

Paralı shardlar ile sorunum yok.

Sadece free olanlari.
Nedeni; kişisel değildir.
Oyunlardaki inanilmaz derecedeki küfürler, ve bazı shardların para karşılığı yetkileri dişinda talep etmesindendir. (tabi osi'ninde UO dan izni yoksa oda dahil.)
Araştırmalarımız 4 ay boyunca sürdü ve yeterli doneleri topladıkdan sonra biz 3 avukat ark. olarak buna karar kıldık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
(tabi osi'ninde UO dan izni yoksa oda dahil.)


lol[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

Rahan, 04 Ocak 2005 19:36 tarihinde demiş ki:
ayrıca kimsenin sizi kolunuzdan tutup hristiyan yapabilme gibi bir ihtimali yok ki?? tarkan filmlerinde mi kaldınız naptınız siz anlamadım valla..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar heyecan yapmanıza gerek yok
üstelik şaka da dil. isteyene mah.nosunu verebilirim takip edebilirler.
buradaki amaç farklı. tabi daha önceden popey arkadaşımız diğer formumu silmeseydi. anlardiniz nedeninizi...
neyse bir kaç ay içinde ya siz haklı çıkacaksınız yada biz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Loctip,

Sorun bunun şaka olup olmadığını eleştirmemiz değil. Sorun bir işe kalkıştığınızda mesnet içermeyen araştırmalar ile konuya girişmiş olmanız. Mesnet içermeyen diyorum çünkü, özellikle OSI ile ilgili -ki kendileri EA'nın bir kolu olup Ultima Online adlı oyunun lisans hakkına sahiptirler - bir bilgiye 4 aylık sürede 3 avukat'lık işgücü ile araştırmanız da rastlayamamış olmanızdır.

Çoğu free server üyelik kabul etmeden önce bir taslağı kabul ettirir oyuncularına. Bu taslaklarda da genelde yazılan oyuncuların hareketlerinden ilgili sanal sitenin sorumluluk taşımayacağıdır. Bu durumda davayı açma nedenlerinden birisi olarak gösterdiğiniz "küfür" geçerli olmuyor siteyi cezalandırma da.

Gelelim ilgililerin yetki dışı kazanç talebine, böyle bir durum için benim bildiğim hukuksal yapıda savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekirdi.

Kısaca size kolay gelsin, bundan sonra üstleneceğiz davalar da önce araştırma yapmanızı, yaptığınız araştırmayı sadece süre açısından değerlendirmeden, işin niteliğine uygun kalite de yapmanızı salık verirm. Çünkü, yazdıklarınızdan bu noktalar eksik kalmış gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tüm dava dosyasını buraya yazsam siğarmiydi onu soruyorum?

kısa ve öz olarak açıkladım... yani anlayacağınız şekilde.


hem bu konuları unuttuğumuzu sanmayın. dikkatli bakarsanız çoğu diyorum bak OSI demiyorum çoğu bu yetkiye sahip değil ki kazansak bile osinin paralı olup olmadığını bilmiyorum.
bundan böyle serverler sadece paralı olmarını ve böylece tamamen yasal bir hale getirmeyi hedefliyoruz... (burada şu çümle için,ayrıntıları yazamıcam şimdi çok uzun)

Amaç bu forumda yazmamiz sadece duyuru amaçlıdır. diğer forumlarda olduğu gibi, ki en azından diğer forumlardaki moderatörlerin böyle cart diye formumuzu kitlemiyorlar.

bunuda sizin yaşınıza veriyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

"tüm dava dosyasını buraya yazsam siğarmiydi onu soruyorum?
kısa ve öz olarak açıkladım... yani anlayacağınız şekilde."


Bu cümlende ki ifade ile avukat olduğunu da eklersek, konuyu farklı yönlere saptırmak için kelime oyunlarına başvurmana şaşırmıyorum açıkcası.

Şahsına verilmiş cevaplarda ben tüm dava dosyasının neden burada yer almadığı konusunda bir cevap verildiğini hatırlamıyorum. Keza kısa ve öz açıklayamadığın için herkes buna eleştiri getirmiş.

Gelelim iletişimin temel kuramlarına, eğer bir duyuru yapıyorsan karşı tarafı bilgilendirmek istiyorsun demektir. Bu durumda karşı tarafın seni anlaması yerine, tezin kendini ifade edebilmen üzerine olmalıdır. İşin içinde anlayacağınız şekilde diyip sıyrılmak kolaya kaçmaktır. Verdiğin mesajın net ve analşılır olması bu nedenle önemlidir.

Gelelim amacınıza, free serverları yasal hale getiremezsiniz çünkü OSI (EA) oyunun tüm haklarını elinde bulundurmaktadır. Free serverların bu nedenle yasal hale gelme şansı sadece OSI'inin elindeki lisans haklarının kullanımını bu şirketler ve üçüncü şahıslar ile paylaşması, kiralaması yada kısmi satışı ile mümkündür.

Gelelim diğer konularda ki yorumlarına, öncelikle net ortamın da saygı görmek için saygı göstermek gerektiğine inanıyorum. Her forumun kural düzeni birbirinden farklı olduğu için moderatörlerin değerlendirmesi de farkılık arz edecektir. Bu farkılık sen bu forumlara üye olurken, keza forum alt başlıklarında yer alan alanlara yazarken de bilgilendirilmiştir sabit başlıklarda.

Bizim yaşımıza bıraktığın zaman çok geniş bir kitleden bahsediyoruz ki, benim de seni değerlendirmem de bu aralığı baz almam lazım. Bu da 12-40 yaş aralığını kapsamaktadır. Bence yaptığın kolaya kaçmaktır.

Malesef bizim yaşımıza verdiğinden yola çıkarak üzülerek gördüğüm, yeni yetişen sizler gibi kuşağın kelime oyunları arkasına sığınıp, düşüncesini mesnetlere bağlamadan sadece söylemek için konuşma tarzını benimsemiş, iletişimin çift yönlü bir değer taşıması gerektiğini es geçen bir yapıda olmasıdır.

Saygılarımla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...