pekaziz Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 said: sheref, 27 Mayıs 2005 02:20 tarihinde demiş ki: kesin bir soru olmadığı gibi kesin bir cevapta yoktur. çünkü felsefe doğru olanı bile sorgulamaktır. ve doğru cevaba asla varamamaktır benim ideal felsefe kavramımda. doğmalardan uzak, septisizme yakınımdır. Yanlış tanımlamalar yapmayalım lütfen. Felsefe doğru olanı sorgulamaz, artık o bilimin işidir. Doğru olanı sorgulayan tek şey septisizmdir yani senin felsefi bakış açındır. Fakat başta realizm ve materyalizm olmak üzere felsefelerin büyük bir kısmı bilinmeyenle-bilinemeyenle ilgilenir. Bir bilinmeyen-bilinemeyen bilinir hale geldi mi, artık o felsefenin değil bilimin konusudur. Aslında her insan bir felsefi bakış açısına sahiptir ama kimileri bunu özellikle felsefe olduğu için sevmez, kimileri de felsefe türleri hakkında bilgi sahibi olmadıkları için bunun farkına varmazlar. Benim felsefeyle alakam kişisel bir uğraş, hobiden öte dünyayı anlamama yarayan bir araç konumunda olması. Nasıl ki bilimler varlığı açıklamamıza yardımcı oluyorsa felsefe de aynı şekilde bilimlere zemin hazırlayarak ona yardımcı oluyor. Bu yüzden bilimlerle felsefe daima içiçedir ve çoğu yerde felsefi-bilim veya bilim felsefesi olarak geçer.
Nebuch Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 felsefe, matrix .. benim işim bu...tıklayın ve görün[signature][hline][/b]Kolay olacağını söylemedim, Neo. Yalnızca gerçek olcağını söyledim.[/b] [/b]NEODAMMERUNG[/b]
MartinLGore Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Ben felsefe ile ilgileniyorum. Bencesine insanoğlu felsefik düşünmeli. Hepimiz sonuçta topraktan geldik ve hepimiz şapkalardaki tavşanlarız.. Bu yönden bakınılırsa felsefenin insan düşüncesini çok ilerlettiği görülür , candaşlarım, yoldaşlarım..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Nostalji Mp3 : Dr Alban - No Coke
Ancalagan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 ben ilgilenmiyorm :-)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Horrible Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Felsefeyi ve felsefi yazıları/sözleri severim ama pek ilgilenmiorum galiba.Yada ilgilendiğimin farkında deilim... :)[signature][hline]Sleepwalker, 15 Ocak 2005 21:02 tarihinde demiş ki: dikkat ederseniz hayvanın midesine bakıyor ve ne kadar çok gaz var böyle diyor içinden
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 felsefe insanın kendine yakışanı giymesidir. ben böyle sokrat gibi giyinsem, nietzsche gibi bıyık bıraksam kızlar "aa ne entel adam" demezler mi? zaten bu kızlar bunu seviyorlar mı ne dedim ben bence.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage
Xanthe Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 bi dene mum bakalım tezlerini kanıtlıyabılıcekmisin:)[signature][hline]Learn to Obey before you Command....
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 neden bu konuyu her gördüğümde "ben ben!" diye bağıran bir ilkokul(tercihen birinci sınıf, böyle bıcır bıcır) sınıfı geliyor çözebilmiş değilim:) peki neden felsefe?[signature][hline]Sözler sakız gibidir; çiğnedikçe yavanlaşır. Attığında da biri sağa sola çekiştirip üstüne yapıştırır. Then I wake its kaleidoscopic mind... bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Apeiron Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Felsefe nin dersinden NEFRET EDİORUM!!!Ama bi konu hakkında tartışmayı severim(tabi ne kadar felsefe oluosa artk)Neyse ders olarak kesinlikle nefret ediorum öss denemelerinde bile en fazla 3-4 soru çözüorm zatn snra uykum gelio :P[signature][hline]Severek asla bir şey kaybetmezsiniz. Ama hiçbir şey yapmadan durursanız,her zaman kaybedersiniz...
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Burdanda eğitim sisteminin Abzürtlüğü belli oldu, Felsefeyi çocuklar kötü bişi sanmaya başlamışlar :) Pekde iyi bişi denemez gerçi ya :P[signature][hline]Hayatta bir Doğru Bide yanlış vardır... Doğru olan herkesin yaptığı, Yanlış olansa yanlışın varlığıdır... By Joker... Wow:Troll Rogue ByJoker / Burning Leg.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 ya hocasınada bakıyor o, ben mesela lise3teki felsefe derslerini sevmezdim[signature][hline]Beş Hececiler ''Özünün farkında olup bunu gölgelemek farklı, bu gölgelemenin farkında olmayıp kendini başka türlü nitelendirmek farklıdır.'' - S
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 lisede felsefe dersi mi vardı? arada bir kaç derse girip test çözüyoduk da isimlerini hatırlamıyorum ben.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! Syphex [WoW:Burning Legion] Undead-Mage
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 her insan özünde felsefiktir aslında...[signature][hline]snuk!
SoulCube Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 felsefe yaşamın kendisinde var zaten yaratılıştan yokoluşa kadar da felsefe vardı var olucak ta. tek yokulmuyacak bilim felsefe çünkü yokoluşa kadar yaşıyacağı kesin olan bişey var oda insan aklı . bir gün her türlü materyal veya kanıt kaybolsa bile akıl insanla beraber olucak ve yok olana kadarda dewam edecek. yani felsefe bitmez. (amma felsefe yaptım )[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ?
Overseer Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Bu felsefenin tanımı gerçekten yokmu isim konulamıyomu yoksa sadece pati camiası olarak bizmi koyamadık bi tek?[signature][hline]Janis - SWG(Eclipse) Tkit - MxO(Output) Macheor - Daoc(Merlin)
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 bence insanların içindeki düşünce kumkumalarının tümü...[signature][hline]snuk!
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 said: delikedi, 27 Mayıs 2005 19:12 tarihinde demiş ki: Bu felsefenin tanımı gerçekten yokmu isim konulamıyomu yoksa sadece pati camiası olarak bizmi koyamadık bi tek? Felsefe düşünmektir Dostum, eğer gerçekten düşünüyorsan bi nebze felsefe yapıyorsundur... ama gerçekten *kimsenin düşünmediğini düşünüyorsan o zmn felsefecisindir... *kimseden kasıt genelin düşünmedikleri anlamında...[signature][hline]Hayatta bir Doğru Bide yanlış vardır... Doğru olan herkesin yaptığı, Yanlış olansa yanlışın varlığıdır... By Joker... Wow:Troll Rogue ByJoker / Burning Leg.
Morniel Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Şuanda yaptığınız bile felsefe[signature][hline]Stier-Morniel Retired-Ultima Online-Nbl-Locus
Aurora Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 antik felsefe özellikle ilgimi çeker, doğu felsefesi de çok güzel ama :)[signature][hline]Light in the shadows has words to say
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 tüh ya topiğin ilk mesaj atanı olsaydım Felsefeciler.. yazıp bırakacaktım da olmadı ya :)[signature][hline]herkes, düşlerinin büyüklüğü kadar özgürdür.(chE) [b]karakedi, 26 Mayıs 2005 14:37 tarihinde demiş ki:[/b] evet arkadaşlar, ne yazık ki sistem adminimiz mal.. Yeni Rockı | Üstüne Şehir Örten Şehir [/b]
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 valla düşünceyle ilgili herşey güzeldir , düşünmek de güzeldir..."Düşünüyorum , o halde varım" diye kim demişti , Descartes mi ?[signature][hline]snuk!
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 felsefe yalan ya.. Ya bunu bulan adamlar artık karı kızdan bıkmış,luksun dibine vurmuş herifler.işleri güçleri yok saçma sapan laflar ediolar =)..Bide gerçeklik payı olsa... o olursa bu olur ozaman bu budur şu şudur hede hodo..tokatlıcan kendılerıne gelcekler[signature][hline]Mandooo, 13 Şubat 2005 15:49 tarihinde demiş ki: bi bilimsel olay daha var...erkekler anneleri gibi kokan , kadınlar ise babaları gibi kokanlara karşı hassaslar...artık ne kadar iğrenç kokuyosak kimsenin ilgisini çekemiyoruz...
helena Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 daha boş bir yorum yapılamazdı heralde felsefe hakkında[signature][hline]yargılamayın, henüz siz de yargılanmadınız
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 said: faint, 27 Mayıs 2005 21:37 tarihinde demiş ki: daha boş bir yorum yapılamazdı heralde felsefe hakkında +1[signature][hline]Hayatta bir Doğru Bide yanlış vardır... Doğru olan herkesin yaptığı, Yanlış olansa yanlışın varlığıdır... By Joker... Wow:Troll Rogue ByJoker / Burning Leg.
KireiMerodii Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2005 Düşünmenin ta kendisi felsefe... Kim düşünmez ki hayatta! Sebepler arayan, gelecek olaylara yol açacak sonuçları değerlendiren ve bu işlemden zevk alana da filozof denir. Filozof kocaaa bir sorular okyanusunda yuvarlanır durur ve bundan haz duyar. Sorulara/sorunlara kelebeklermiş gibi bakar, bazen bu sorular/sorunlar hamamböceği olarak da karşısına çıkabilir ama her ne şekilde olursa olsun filozof hepsiyle ilgilenir. Böyle büsbüyük bir tarlada kah kelebeklerin, kah kargaların peşinden koşup dururken arada bir hiçbirini yakalayamadığı zamanlar oturup ağladığı, sinirden tepindiği, ya da bir labirentte ölüme terkedilmiş gibi hissettiği de olur ama sonra hayvancaazlardan biri gelip hiç beklemediği bir anda kafasına konuverir :D İşte bu an filozofun mutluluktan orgazm olduğu andır... Sonuç: Düşünmek maceralarla dolu, yararlı, zeka geliştiren (tabi varsa), zevkli ve çok çok çok güzel bişedir. Can sıkıntısına birebirdir. Bazen can sıkıntısı yaratmanın en kolay yolu da olabilir. İşte derdinize göre hem eğlenmenizi hem de üzülmenizi sağlayabilen çok kullanışlı bi hırdavatımız olan beynimizin fevkalade bir aktivitesi şeklinde karşımıza çıkan felsefe hayatın vazgeçilmez bir parçası sıfatını elde etmekten kendini alamaz. Seviyor muyum, sevmiyor muyum anlamadım ama felsefe her ne şekilde olursa olsun yapılıyor sanırım...[signature][hline]-Bang! Cowboy Bebop...
Öne çıkan mesajlar