Dwinz Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 eer bu tur işkenceler gerçekse şayet, ii düşünülmüş..bravo. atalar boş diilmiş demekki..[signature][hline]Dwinz .ƒ drums of darkness www.myuo.org Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 osmanliya seriat devleti diyip ilk isgenceyi solemek sacma seriatta onun cezasi zaten belli.... 2.sine zaten yorum yapmaya gerek yok sacma... sonradan solenen kaziga oturtulmak gibi selerde osmanliya ait iskenceler degil... osmanli hicmi isgence yapmadi tabiki her devlet gibi yapti ama burda solenenleri cogu ya baska devletlere ait yada osmanliya bok atmaya calisan vatan hainlerinin uydurmalari. bir cok kisininde bunlara inanmasi hem uzucu hemde dusundurucu... bunlari savunanlar, osmanliya kufredenler bence bu ulkede yasamayi haketmiyolar...tek diyebilecegim sey yazik.... [Bu mesaj Kaa tarafından 25 Mayıs 2005 14:29 tarihinde değiştirilmiştir] ii hoş diyosunda ülkelerin ayakta kalabilmeleri,etraflarına korku ve ürkünçlük salmaları için özellikle bu ortaçağda ise bu tip şeyler oldukça normaldir. ki zaten osmanlı sürekli savaşarak kazanan ve kan kokusunu çok iyi bilen bir ulustur (yensede yenilsede) bu yüzden eğer birşey doğru ise burda kimsenin kurgu yapacağını zannetmiyorum.[signature][hline]sen bu yazıyı okurken senin hayatından 5 saniye çaldım. 6 oldu,7,8,9... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 said: Kaa, 25 Mayıs 2005 14:28 tarihinde demiş ki: osmanliya bok atmaya calisan vatan hainleri [Bu mesaj Kaa tarafından 25 Mayıs 2005 14:29 tarihinde değiştirilmiştir] Karistirdin sanirim. Tarih : 25 Mayis 2005, ülke : Türkiye Cumhuriyeti Vatan hainligi Osmanli'nin yanlisliklarini söylemek nasil olabilir ki, hadi Türkiye yönetimini elestirsem neyse[signature][hline]Elandra, Night Elf Rahibe-level 54- Penthesilea, Night Elf Avci-level55- / emekli Ealos Tsaark, Bounty Hunter Alliance / ölü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 said: Kaa, 25 Mayıs 2005 14:28 tarihinde demiş ki: sonradan solenen kaziga oturtulmak gibi selerde osmanliya ait iskenceler degil... osmanli hicmi isgence yapmadi tabiki her devlet gibi yapti ama burda solenenleri cogu ya baska devletlere ait yada osmanliya bok atmaya calisan vatan hainlerinin uydurmalari. bir cok kisininde bunlara inanmasi hem uzucu hemde dusundurucu... Osmanlının ceza sistemi işkence üzerine kuruludur desem çokda iddia'lı konuşmuş olmam. Bu konuda onlarca bilimsel makale, bilimsel kitap var. Daha önceki bir yazımda önerdiğim bir kitap vardı. "Osmanlı'nın kanlı tarihi" diye bir kitap. Oldukça güzel bir dille ve üslupla yazılmış bir kitap. Bütün örnekleri kafadan değil, çeşitli tarihi belgelerden, kitaplardan alıntılarla veriyor. Buradan, bu anlatılanların bile çok çok hafif kaçtığını anlarsınız. Bir de bütün şu savunma stiline bayılıyorum. Bütün ülkeler yaptı. Ha yaptı, astı, cadıları kazanlara attılar. Gerçi en yaratıcı işkence ve öldürme yöntemlerinde birinciliği kimseye bırakmıyoruz. Ama bütün ülkelerin yapması doğru olduğunu göstermez ki. Bugün bir avrupa'lı, " ha ne kadar salakmışız insanları cadı sanıp yakmışız" diyor. Ama bugün bir Türk herkes yaptı diyo. İşte bu bakış açısındaki fark. (cos 53) Bazı şeyleri aştığımız kabüllendiğimiz zaman, o zaman işte Dünya'da saygınlık kazanırız. Öyle çocuk gibi "herkes yaptı" falan demekle olmaz..[signature][hline]King Kong gelsede dans etse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 tarihin en önemli şartlarından biri olayları o dönemin şartları çerçevesinde incelemektir. bugün yapılan yargılar sadece görüş belirtebilir. bugünün değer yargılarıyla incelersek sadece türklerin değil alayımızın ceddi sadisttir, psikopattır, bilmemnedir. dünya üzerinde bir tane "medeni" uygarlık kalmaz:-) o günün şartlarında böyleymiş, gereğini yapmışlar. olayı milliyetçiliğe getirmenin, siyasi boyuta taşımanın vs alemi yok. yazın güzel güzel işkence metodlarını canım:) kaldı ki orta çağda avrupaya göre osmanlı devleti cennettir. ekleme: ha ben demiyorum ki osmanlıda işkence vs yok. allahına kadar var. tamam herkes yaptı, ama biz de yaptık (penth'in mesajının altına yazıyordum nedanko da bişeyler yazınca ekleme yapmak istedim). benim demek istediğim vay caniler demek yanlış; günümüz şartlarına göre tamam ama o günün şartlarına göre yanlış. [signature][hline]beş hececiler H.B.E [Bu mesaj Heffer tarafından 25 Mayıs 2005 15:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 said: nedanko, 25 Mayıs 2005 15:33 tarihinde demiş ki: Bugün bir avrupa'lı, " ha ne kadar salakmışız insanları cadı sanıp yakmışız" diyor. Ama bugün bir Türk herkes yaptı diyo. İşte bu bakış açısındaki fark. (cos 53) Bazı şeyleri aştığımız kabüllendiğimiz zaman, o zaman işte Dünya'da saygınlık kazanırız. Öyle çocuk gibi "herkes yaptı" falan demekle olmaz.. bence bu verdigin ornek ters bişey yani aynı olaylar deil[signature][hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mephinx Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 said: jacabo, 25 Mayıs 2005 15:38 tarihinde demiş ki: said: nedanko, 25 Mayıs 2005 15:33 tarihinde demiş ki: Bugün bir avrupa'lı, " ha ne kadar salakmışız insanları cadı sanıp yakmışız" diyor. Ama bugün bir Türk herkes yaptı diyo. İşte bu bakış açısındaki fark. (cos 53) Bazı şeyleri aştığımız kabüllendiğimiz zaman, o zaman işte Dünya'da saygınlık kazanırız. Öyle çocuk gibi "herkes yaptı" falan demekle olmaz.. bence bu verdigin ornek ters bişey yani aynı olaylar deil katılıyorum jacaboya. onlarında yapmış olması bu olayların dogrulugunu tabii ki gostermez.Ne kadar yanlış oldugunu gosterır.Ama atalarına psılık ıgrenc dıye sozederken dıkkat edılmesı gereken nokta sırf Osmanlılarda bu tur olayların olmadıgıdır. Ayrıca ben "herkes yaptı" çocukça bır cevap degıl aksıne olaya bakış açısını genısleterek dıger ımparatorlukların/devletlerınde neler yaptıgını anlatma olanagını sunar.[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ; Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ; Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 said: nedanko, 25 Mayıs 2005 15:33 tarihinde demiş ki: Bazı şeyleri aştığımız kabüllendiğimiz zaman, o zaman işte Dünya'da saygınlık kazanırız. Öyle çocuk gibi "herkes yaptı" falan demekle olmaz.. diger dediklerinde haklisin ama bu bence yanlis . dunyada bugun sozu gecen hemen her devletin tarihinde kokunu kazimaya calistigi bir millet var . ruslarin cerkezleri belcikalilarin kongoluları fransizlarin cezayirlileri vs vs vs ama onlar bizim ermenileri dillerine doluyorlar . kisaca herkes bir boklar yemis zamaninda ama sadece sayginligi olmayanlar kabul etmek zorunda birakiliyor . sayginlik, yapsan bile yapmadim demek ve kimsenin buna itiraz edememesiyle oluyor ne yazik ki .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Unutmayalım ki tarihi sadece güçlüler yazar !!![signature][hline]Msn ¦ Mail ¦ Icq Just keep on trying, keep on flying, I will be the light. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Konuya dönsek? :) Yeni yöntemler eklemişler mi diye girdim bi baktım o da ne konuyla alaka kalmamış?![signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot Crosby,Stills,Nash & Young [Bu mesaj Sensible tarafından 25 Mayıs 2005 16:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 :D su geldi aklima birde . adamin kafasina teneke bir kutu geciriyorsun sonra yukardan su damlatmaya basliyorsun . bir yerden sonra o masum tınnn tınnn sesleri davul sesine donuyor ve adamin psikolojisi baya bir sarsiliyormus . digerlerinin yaninda biraz masum ama ise yarar gibi gorunuyor .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 su ile ilgili bir de suyu adamın üstüne damlatma var. 200-300 damladan sonra hafif acıtmaya başlıyor, 600-700lerde dayanılmaz hal alıyor. hatta bunun denendiğini de duymuştum. gerçek olması muhtemel. rakamlar hafiften sallanmıştır. origini çin olabilir. ama emin değilim:) [signature][hline]beş hececiler H.B.E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 tecavuz edenlere verılen ceza baya ılgı cekıcı.ke$ke hala uygulansa.[signature][hline]Pyro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fable Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 said: Penthesilea, 25 Mayıs 2005 15:05 tarihinde demiş ki: said: Kaa, 25 Mayıs 2005 14:28 tarihinde demiş ki: osmanliya bok atmaya calisan vatan hainleri [Bu mesaj Kaa tarafından 25 Mayıs 2005 14:29 tarihinde değiştirilmiştir] Karistirdin sanirim. Tarih : 25 Mayis 2005, ülke : Türkiye Cumhuriyeti Vatan hainligi Osmanli'nin yanlisliklarini söylemek nasil olabilir ki, hadi Türkiye yönetimini elestirsem neyse hala sozde ermeni soykirimiyla ugrastigimizi dusunursen nasil alakali oldugu sanirim anlaya bilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uncla Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 değişik işkence yöntemleri merakla bekleniyor.. bu arada sırf işkencelerin anlatıldığı bi kitap bilen varsa yazsın lütfen çok ilgimi çekiyor bu konu nedense.[signature][hline]nothing [Bu mesaj uncla tarafından 25 Mayıs 2005 19:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaVena Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Benimde Osmanlıların bildiğim bir yönü var .. Çoçukları sürekli unlu mamül yidiriyolar ve Sürekli Sert Hamura ve Mermerlere Parmaklarını vurtuolar ... Bunu Orduya katılacağı zamana kadar yapıolar .. Ve Çocuk Büyüdüğünde Orduya alınıyor .. Zaten orduya alınırken Mermeri bi tokatta kırmayanı almıyolar diye biliyorum .. ayrıca Bir Savaş taktiklerinden bitanesi daha Şehirde Nekadar Eli gözü yaralı ve Engelli(Dış Görünüş) Alıyorlar ve Ordunun En Önüne koyuyolar (ki buna benzer bi bilgi arkadaşımzda vermiş konuyu açan) Karşı tarafın Psikolojisini bozmak için ... Ya iştee biz böyle bir nesildik .. :D[signature][hline]Bir Insana Gereğinden Fazla Değer Verirsen; Ya Onu Kaybedersin Yada Kendini .... ''C/?'' Uzak bir Diyarın,Bilinmeyen Bir Zamanı .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 said: Heffer, 25 Mayıs 2005 15:35 tarihinde demiş ki: tarihin en önemli şartlarından biri olayları o dönemin şartları çerçevesinde incelemektir. bugün yapılan yargılar sadece görüş belirtebilir. bugünün değer yargılarıyla incelersek sadece türklerin değil alayımızın ceddi sadisttir, psikopattır, bilmemnedir. dünya üzerinde bir tane "medeni" uygarlık kalmaz:-) o günün şartlarında böyleymiş, gereğini yapmışlar. olayı milliyetçiliğe getirmenin, siyasi boyuta taşımanın vs alemi yok. yazın güzel güzel işkence metodlarını canım:) kaldı ki orta çağda avrupaya göre osmanlı devleti cennettir. ekleme: ha ben demiyorum ki osmanlıda işkence vs yok. allahına kadar var. tamam herkes yaptı, ama biz de yaptık (penth'in mesajının altına yazıyordum nedanko da bişeyler yazınca ekleme yapmak istedim). benim demek istediğim vay caniler demek yanlış; günümüz şartlarına göre tamam ama o günün şartlarına göre yanlış. +1[signature][hline] " we have no great war, or great depression. our great war is a spiritual war. our great depression is our lives. we've all been raised by television to believe that one day we'll all be millionaires and movie gods and rock stars -- but we won't. and we're learning slowly that fact. and we're very, very pissed off. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 valla hepsini okuyamadım ama 2.sinin olduğunu çok duydum. ama öyle etrafa vurmuyo adam önüne bi mermer koyuyolar bütün gün ona vuruo. savaş zamanı da silahlandırmıyolar bunları,tekme tokat ordunun önünde savaşa bunlar giriyo[signature][hline]^Dallas Mavericks^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 at kuyrugunu adamın kıçına sokup hızlıca çekmekte var ama bunun düşman ordulara bir anik yarattırıcağını sanmıyorum :D[signature][hline][b]www.kemirgen.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2005 deli olayının dogru olması lazım lise kitabında bile savas birimleri tanıtılırken gecıyordu deliler diye (sormustuk hocaya oda sallamıstı biseyler turk işi berserker işte ) malleus maleficarum diye bir kitap var orta cagda cadı avı zamanlarında yazılmıs orda vardı bir iki işkence isteyen baksın http://www.malleusmaleficarum.org/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2005 süfermiş ilk yönetm hasta oldum :D[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/ |. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__ _______/___/___/_____/____ Kuğu Gölü.. Made by Çukulatalı Korax [Pati halay ve bale ekibi kurucusu] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2005 "Metal Firtina" dan alinti: Adam, delikleri veya parmakliklari olmayan bir kafes icine konuluyor, kafasi acikta birakiliyor, ama kafesten cikmasi imkansiz. Onune ekmek ve su.. Yillar icinde adam kendi di$kisi icinde curuyerek oluyor... En yava$ ve acili olumlerden biri.. Bu i$kence yanliz, duzen falan degil.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2005 e adam yemek yemeyerek ölmeyi seçmiyormu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2005 öyle bir durumda nefesimi tutarak kendimi boğarım. veya kafamı devamlı o kafese vurarak kendimi öldürürüm.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2005 ilk dediğini yaparsan en fazla bayılabilirsin:) ama ikinci durumda ölme olasılığı var tabi.[signature][hline]beş hececiler H.B.E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar