Malibu Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Şimdi routerım var işte 2 makine ve internet de Router a bağlı ağ olayı tamam iki makine hem nete girebiliyor hemde birbirlerini ağ üzerinden görüyorlar. Soruma gelince; Bir makineden bir makineye dosya transferi yaparken 57 MB lık bir exe dosyası için 27 Dakika sonra kopyalamanın biteceğini söylüyor ( hem a makinesinden b makinesine hem b makinesinden a makinesine süreler aynı) 3 MB lık .txt .xml dosyalarını içeren bişey kopyalamaya çalıştığımda 3 dakika sonra biteceğini söyledi. 30 MB lık bir video dosyasını koplayamaya çalıştığımda 5 dakiak sonra bitecek dedi. Ancak; Routerdan internet bağlantısını çıkartınca süreler gayet normale döndü. ( İşte çat çat kopyalıyordu her dosyayı) Aslında bu pek bir sorun değil ancak şimdi anlatacağım olayla ilgisi olduğunu düşündüğümden yazdım. World of Warcraft oynayalım dedik iki makinedende oynuna girdik ( WoW 200 e yakın kişi ekranda olduğunda bile 3 kb/s download 1-1,5 kb/s Upload yapan bir oyun) A makinesinde 5 sn liğine normal oynayabilirken aynı zaman içinde b makinesinde 5 sn lag oluyor. Daha sonra b makinesinde yine 5-10 sn normal oynayabiliyorsunuz ama bu seferde aynı sürede a makinesinde o süre kadar lag oluyor. Sorun nedir diye bakındım biraz. Bir makine WoW da lagsiz normal şekilde oyun ornarken google u pingledim. ( diğer makinede wow açık değil bu sırada) 110 ms ortalama ping süresi ve %5-10 civarı loss İki makinede wow a bağlıyken tekrar pingledim ping süreleri yine 110 ms ancak loss %30-50 arasında değişiyor. Sorunun internet bağlantımda olmadığı aşikar. Acaba ben mi bir yerde hata yaptım ? //128 Kablo modem kullanıyorum.[signature][hline]Charles Rhadamantis Nobody is perfect so I'm nobody. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Tam anlayamadım ben, router dediğin arkasında 4 slotu olan adsl modem mi şimdi? Biz evde routersız modem + switch kullanıyoruz, 5 bilgisyar bağlıyken bile böyle bir sorun çıkmıyordu[signature][hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 wow icin konusuyorum 128 in toplam uploadi teorikte 4 tur tamam? iki makine wow a girerse patlar. diger olaya gelince windowsun kopyalama hizina guvenmede simeter falan gibi network falan hiz olcer kur bak bakalim onu kullanirken hiz nasil. birde internet cikinca hizlaniyor demissin acaba birseyleri internet uzerinden mi atmaya calisiyor o firewall ayarlarini falan karistir.[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic C CLARKE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Bence router bozuk. Firmwareini güncellemeyi dene ama çözüm olacağın sanmam.[signature][hline]A.K.T.I.F: Android Keen on Terran Infiltration and Fighting T.A.B.L.E.T: Transforming Artificial Being Limited to Exploration and Troubleshooting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 said: onlyreal, 24 Mayıs 2005 12:35 tarihinde demiş ki: wow icin konusuyorum 128 in toplam uploadi teorikte 4 tur tamam? iki makine wow a girerse patlar. diger olaya gelince windowsun kopyalama hizina guvenmede simeter falan gibi network falan hiz olcer kur bak bakalim onu kullanirken hiz nasil. birde internet cikinca hizlaniyor demissin acaba birseyleri internet uzerinden mi atmaya calisiyor o firewall ayarlarini falan karistir. iki makına wow a girince neden patlar ben onu anlamadım internet cafelerde o zmn wow oynanmaz !! bi yanlışlık var sanırım...[signature][hline]İmzam yok abi Parmak basayım mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReDDoG Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 oha internet kafeler 2048 fln kullanıo biz burda 128 den bahsedioz.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2005 said: axedice, 24 Mayıs 2005 12:14 tarihinde demiş ki: Tam anlayamadım ben, router dediğin arkasında 4 slotu olan adsl modem mi şimdi? Biz evde routersız modem + switch kullanıyoruz, 5 bilgisyar bağlıyken bile böyle bir sorun çıkmıyordu router dediğim Internet kablosunu direk ona taktığınız interneti yine ona taktığınız ağ kablolarına dağıtan bi cihaz işte sanırım switch ile aynı işi yapıyor yani. Şimdi diğer cevaplara gelince ; İki client açtım bir makineden gayet oynanıyordu her iki client ilede sadece aynı makineden açtığım için fps sorunu vardı o kadar. evet dediğim gibi internet bağlantı kablosunu çıkartınca bilgisayarsan bilgisayara bir dosya kopyalama hızım gayet normale dönüyor. Bende internetle bişeylermi yapmaya çalışıyor diye baktım ancak U/D u gösteren 1-2 proglamla baktığımda temiz çıktı neti kullanmıyordu hiç birşey. Normalde adaptörü 5 v 2A olması gerekiyor aletin ben 5/1.75 A kullanıyorum zaten aynı şey ondan da sorun çıkmaz/çıkmıyor denedim. Router ın içine girip ayarlarına baktım baya ya benim kaçırdığım bişey var yada pek fazla ayarlanacak bişey yok. Kullandığım kablolar 4 er metre ancak katlanmış /sarılmış şekilde acaba onlar mı veri kaybı yapıyor diye düşündüm ancak o zaman interneti iptal ettiğimde de hızın değişmemesi gerekir. iki makineyede IP leri otomatik aldırıyorum bu bir sorun çıkartmaz heralde ? Olmazsa yeni bir router alıp deneyeceğim :([signature][hline]Charles Rhadamantis Nobody is perfect so I'm nobody. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar