Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lort/Gandalf hakkında eleştri

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Lotr üçlemesinde gandalf karakterini hiç beğenmedim açıkçası. Çünkü büyücülük adına pek bişey göremedim. Sadece ışık çıkarmak ve kılıç sallamak mı büyücünün olayı? Öyle put gibi durup bıdı bıdı konuşuyor devamlı. Mesela birçok yerde bir büyücünün yapabileceği şeyleri yapmıyor , hoş zaten büyü yapmıyor. Peki bu neden büyücü?[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot
Crosby,Stills,Nash & Young
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bir yaklaşım kabul edilemez.

Sen filmi değerlendiriyorsun, film kitab baz alınarak yapılmış; kitapları bilmeden anlayamazsın, anlayamamışsın da işte.

Tolkien'de ki büyücü kavramı D&D den farklıdır.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

ki D&D genel geçer dahi olsa, doğrusu değildir.
Bu işlerde doğru yoktur zaten.

Bir arkadaşım (kuralcı işte) ilk filmden sonra filmi eleştiriyor "ben hiç elfleri beğenmedim, elves' handbook'da böyle değil".

aynı hatalara düşmeyelim.[signature][hline]Berk, 17 Ocak 2005 01:54 tarihinde demiş ki:
mimarlık2.sınıf adam tasarımdan ne anla diyorum sadece...

haklıdır anlamam.

Sosyal ağlarda paylaş

ekşi sözlükten c/p ..
gezgin,elflerin dostu olarak bilinen ve onlar tarafından mithrandir diye adlandırılmış olan bir maia'dır.en bilge büyücü odur fakat gezgin olması nedeniyle liderlik saruman'ın eline düşmüştür.dünya üzerindeki tüm büyücülere (tolkien'e özgü) illuvatar'ın cocuklarına büyüyle müdahale etmek yasaklanmıştır.etrafında tirilyon tane ork varken yıldırımlar çaktırmamasının sebebi budur ve sadece maiar ile (saruman ve balrog en güzel örnekler) çatışırken büyü yaptığı gözünüze çarpmıştır.ateş yüzüğünün taşıyıcısıdır fakat one ring'siz ateş yüzüğü kol saatinden farksızdır.
atı aşırı hızlıdır.
[signature][hline]k i n g p i n the striked sazan
GÖZLER TELEVİZYONDA ELLER ÇEZZODA HOBAREY

[Bu mesaj theKingpin tarafından 23 Şubat 2005 20:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yahu adı üstünde fantezi bu, kuralı olmaz ki. denildiği gibi gandalf raistlin ile aynı kefeye konulabilecek bir karakter değil..

filme gelince, sör amcamız ian mckellan sinema tarihindeki muhtemelen en iyi performansı sergilemiştir bir fantezi karakteri için. daha iyi bir oyunculuk olmuşsa başka bir karakter için de ben görmedim doğrusu..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

bence bunun anlasılmaması filmin basarısızlıgıdır. gandalfın bir büyücü olmasına ragmen hemen hemen hiç büyü yapmaması filmde anlatılmalıydı. filmi kitabı okumadan da anlayabilmek gerekir[signature][hline]Hayat bir kavgadır... İlk düşmanın sensin!
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer kitapta da böyleyse o zaman çok saçma yahu. Yani savaş büyüleri yapmasa da büyücü sonuçta,hiç mi büyü yapmaz.. Ateş yakmak için falan mesela;bunun gibi basit şeyler yani.
Anladığım kadarıyla orijinali böyle değil,o zaman filmde gandalfı saçmalamışlar[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot
Sosyal ağlarda paylaş

gandalf aslinda sik isk buyu yapiyor yakama yikma buyuleri olamsada
uzagi gorme gelecege bakma etrafindakilere cesaret verme gibi.. normal insanlarin karsilasamayacagi dusmanlarlada o karsilasmistir nitekim.[signature][hline]
With each kill I grow wiser... with every added wisdom I grow stronger -Artemis Entreri
Sosyal ağlarda paylaş

said:
flameeye, 23 Şubat 2005 20:32 tarihinde demiş ki:
d&d ve lotru karşılaştıranları bi türlü anlayamadım gitti

ben bunlara sonraki kusak frp ciler diyom :) ama baknız lütfen Dnd ile urascaksaniz FrP nin Alfabesi olan Yüzük üclemesini okuyun sonra ejderhamuzunu okuyun sonra Forbitten Reals ı okuyun :P (gerckeelri Forgotton realms .dragonlance)[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

said:
-Mix-, 23 Şubat 2005 22:17 tarihinde demiş ki:
bence bunun anlasılmaması filmin basarısızlıgıdır. gandalfın bir büyücü olmasına ragmen hemen hemen hiç büyü yapmaması filmde anlatılmalıydı. filmi kitabı okumadan da anlayabilmek gerekir

Ağzımdan bir laf böyle alınır ya. Tıpkısının aynısı. Hemen kitabı okumayanlara laf sokmanın manası nedir? Filmi izleyen herkes kitabı okuyup mu gidecek filme?[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Lamerlere Cevap Yok!
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten burda kitap diye konuşanları anlamıyorum. Ben burda filmden bahsediyorum. "Kitabı okumadan karaktere yorum yapmayın" nedemek ya. Ben kitabı izlemiyorum ki filmi izliyorum. Vizyon bölümüne de filmdeki gandalfı eleştiren bi topic açtım. Kitapla bağı olabilir ama ben kitabı değil filmi eleştriyorum.[signature][hline]Zegard 50 Animist/Hibernia - Lancelot
Sosyal ağlarda paylaş

Sen Armut piş ağzıma düş istiosun arkadaşım...Çok merak etmişin sonra buraya konu açmışın arkadaşlarımızdan biride gelmiş sana açıklamış kitabı oku anlarsın demiş ama sen neyapmışın?
Adama ters bir şekilde burası vizyon gibi laflar etmişin :yapma:[signature][hline]Learn to Obey before you Command....
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ne alakası var armutla bilmemneyle. Adam filmde, bir büyücü olan gandalf'ın neden hiç büyü yapmadığını soruyor. Filmin bunu veremediğini soruyor. Kitapla alakamız yok bence. Film karakteri iyi tanıtamamış işte. Allah allah. Ne gerek var böyle "kitabı okumadan anlamazsın. Salak mısın nesin git kitabı oku"yu ima eden sözlere?[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Lamerlere Cevap Yok!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sensible, 23 Şubat 2005 22:53 tarihinde demiş ki:
Ya zaten burda kitap diye konuşanları anlamıyorum. Ben burda filmden bahsediyorum. "Kitabı okumadan karaktere yorum yapmayın" nedemek ya. Ben kitabı izlemiyorum ki filmi izliyorum. Vizyon bölümüne de filmdeki gandalfı eleştiren bi topic açtım. Kitapla bağı olabilir ama ben kitabı değil filmi eleştriyorum.

hmmmm o zaman haklisin zaten oyuncu arkadas gaymis :) iste ondan bu kadar gandalf olur ama ben cocuken okudugum icin o ktiabi gandalf karakterini cok cok cok cok severim benim icin ak sakalli dede gibidir heheh ondan celallendim
neyse Evet filmin eksigi var Fakat her zaman diyorum filmi begenmediyseniz cok eksigi var diyosaniz mesela son filmde gandalfin son savasta sopasi yoktu nedenmi cünkü witchking o sopayi aldi..:) kırdı yani extended ı izlemek lazim gelmesini bekliyorum türkiyeye[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

valla kitabı okumadan gelip "filmde saçmalamışlar" demek cidden komik, kitabı okumamış insan filmde saçmaladıklarını nerden biliyor onu anlatabilir misiniz? vahiy mi iniyor, medyumluk mu cidden merak ettim sırrını.. :-p[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...