Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa Birliği'nin yeni emri ve insanımızın komik tavrı.

elaidi

Öne çıkan mesajlar

Avrupa Birliği demiş ki Nüfus Cüzdanların'daki din hanesini kaldırın. Bence gayet güzel bir karar yapılması gerekir. Bu ülkede müslüman olmamasına rağmen sadece istanbuldan ibaret olmayan türkiyede dolaşmak zorunda kalan ve sadece bu yüzden özgürce müslüman yazdıramayan kesimler var.Şimdi asıl konu bu değil. Değineceğim iki tane konu var. Bülent Arınç Efendi demiş ki.. "TÜRKİYEYİ TANISINLAR AVRUPALI ARKADAŞLARIMIZIN KULAKLARINI ÇEKERİZ" Şimdi böylesine avrupa birliğine girmek isteyen bir hükümetin böyle bir Meclis başkanının sözleriyle ileri gitmesinin ne kadar mümkün olduğunu bilmiyorum. Avrupa ülkelerinden henüz bir tepki gelmedi fakat kesinlikle bir nota yollamışlardır. Sen kimsin ki bütün ülkenin adına Avrupa'nın kulağını çekiyosun başbakan mısın cumhurbaşkanı mısın.. nesin kimsin..
Değineceğim ikinci bir konu bu haberi izlediğim kanalın sokakta yaptığı röportajlar.Gidiyor yurdum insanına diyorlar ki böyle böyle bir olay var ne dersiniz.. Bir amcam diyo ki eski köye yeni adet mi gelicek olmaz öyle şey! bir tanesi diyor ki bizim kimliğimizden onlara ne! Son bir tane teyze çıktı ve tüm bağnazlığıyla Böyle bir şey kabul edilemez! Dinimize! İslamiyet'e yakışır birşey mi bu! Kesinlikle değil! kınıyorum o hane orda durmalı yoksa dinimize ihanet etmiş oluruz!
Şimdi yorumuma gelecek olursak. Bu örümcek beyinli insanların ve bağnaz kafaların yaşadığı bir toplumla bizim ilerleme kaydetmemiz gerçekten zor bana göre. Çünkü bu insanlar faiz haram diyip bankalara para yatırmayan banka sermayelerinin yükselmesine engel olup yurtdışına açılmasını engelleyen şahsiyetler. Size soruyorum Din Hanesiyle acaba insanların müslümanlığa hakaret edilmesinin anlamı nedir? Ben açıkçası arkadaşlarımla konuşurken müslümanlığı savunmazken nüfus cüzdanımda İslam yazmasından rahatsızlık duyuyorum. Ve orda biliyorum ki orada hiçbişey yazmazsa eğer veya ben kafama göre kendimi rahat hissetmek için Teist yazarsam polis benim kimliğimi alırsa ATEİST SATANİST olarak gözaltına bile alacak. Yazacağımdan değil fakat böyle zorluklar var malesef ülkemizde. Açıkçası benim tavrım avrupanın bu söylediğini dinlememiz yolunda.. Çünkü zaten yargıtaydan çıkan kararla laiklere dinsiz denmesinin suç sayılmadığı bir ülkede eğer böyle bir karar dinimize karşıdır ayıptır kabul edilemez diye geri çevrilebiliyorsa.. nasıl yönetildiğimiz veya sonumuzun nereye gittiği apaçık ortadadır. Teşekkürler.. oh be..[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Sosyal ağlarda paylaş

Orda yazmasından tabiki huzursuzluk duymamk gerek bence. Ama olmassa olmaz değil. Biz orda yazıyor diye islama inanmıyoruzki. Bazı şeyleri kazanmak Bazı şeylerden taviz vermek gerekitğini hala anlamadık. Sen türbandan vaz geçme gelde bundan vazgeç dersen AKP ye bence bu yol çıkmaz sokağa girer. Zaten onlar biiz almak isteseler alırlardı. SAdece zman kazanıyorlar....[signature][hline]fighter/mage hybrid karakter:
fighter: ben kilicimi cikarip yaratigin fireball'unu bloke ederken bir yandan obur elimle kitaptan lightning bolt buyusu okuyorum..
DM: oldu..

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaer_Aloneheart, 16 Şubat 2005 13:59 tarihinde demiş ki:
. Bülent Arınç Efendi demiş ki.. "TÜRKİYEYİ TANISINLAR AVRUPALI ARKADAŞLARIMIZIN KULAKLARINI ÇEKERİZ" Şimdi böylesine avrupa birliğine girmek isteyen bir hükümetin böyle bir Meclis başkanının sözleriyle ileri gitmesinin ne kadar mümkün olduğunu bilmiyorum. Avrupa ülkelerinden henüz bir tepki gelmedi fakat kesinlikle bir nota yollamışlardır. Sen kimsin ki bütün ülkenin adına Avrupa'nın kulağını çekiyosun başbakan mısın cumhurbaşkanı mısın.. nesin kimsin..

meclis başkanı cumhurbaşkanından sonra ükenin ikinci büyük yöneticisidir.

said:

Ben açıkçası arkadaşlarımla konuşurken müslümanlığı savunmazken nüfus cüzdanımda İslam yazmasından rahatsızlık duyuyorum.

rahatsızlık duyuyosan yazdırma kardeşim dinsiz diye yazdır yada hangi dinsen onu yazdır seni zorlayan mı var.
sen istemiyosun bende istiyorum yazsın diye. nolacak peki o zaman?? sen yada sizler istemiyosunuz diye biz niye yaralanmıyalım bundan. isteyen yazdırır istemeyen yazdırmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ben mesela hiç bir dine inanmıyorum napıcaz? din kavgası yaratmak değil niyetim sadece bu hanenin kaldırılmasını doğru buluyorum ve yazımda belirttiğim röportajlardaki insanları kınadığımı belirtiyorum. sizin de yorumlarınızı istedim sadece.. @crocodile: türkiyeyi bir bütün olarak kabul ediceksin. Heryerde gayri-müslim'lere aynı tavır takınılmıyo.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar
Sosyal ağlarda paylaş

said:
crocodile, 16 Şubat 2005 14:06 tarihinde demiş ki:
size ne kardeşim ya isteyen yazdırır isteyen yazdırmaz. müslüman degilsen dinin neyse sende onu yazdır. kimse kimseye zorla islam dini diye yazdırmıyo.

abi işler o kadar kolay değil
bi kere öncelikle hangi dine inandığım neyi düşündüğümden kime ne?
ayrıca orda islam yerine farklı bişey yazsa çoook şey fark eder mesela bizim buralarda parklar falan var baya sakattır polis geceleri bazen durdurur. bakar yollar falan orda islam yerine ateist yazması arada çok şey farkettirir. hem biz ailecek ateşe tapıyoruz *hıh*[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sirnaber, 16 Şubat 2005 14:08 tarihinde demiş ki:
crocodile, yanlış olan orda islam yazması değil, yanlış olan orda "din" hanesinin bulunması, bu ayrımcılığa yol açıyo, ayrıca doğar doğmaz nüfus cüzdanı alıyosun ve çat diye islam yazıveriyolar din hanesine..

benim asıl tepkim ab ye girecez diye herseye evet. tamam yapalım evet oyle olsun diyenlere. sinirleniyorum bu avrupalılar habire sunu yap bunu yap diyince.
Sosyal ağlarda paylaş

Meclis Başkanı bunları diyemez. Dış Politika'da konuşması gereken Başbakan'dır Dışişleri bakanı'dır. Meclis başkanı değildir. kaçıncı yönetici olduğu umrumda değil Yargıtay başkanı da 4. derece o zaman o da çıksın biz de kulak çekiyoruz desin. herkes kulak çeksin. olucak şeymi. avrupalı arkadaşlarımızın KULAĞINI ÇEKERİZ nasıl bir ağızdır. Milletler arası diplomaside bu kullanılamaz. ayrıca ben avrupalıların her dediğinin yapılmasına karşıyım ama bu yazı avrupanın her dediğini değil söylediği bir tane özel konuyu içermekte genel bir sinirin varsa vardır bunun bi tepki topici orda belirtirsin.[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar

[Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 16 Şubat 2005 14:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

http://forum.paticik.com/view.php?id=72044
http://forum.paticik.com/view.php?id=92458

hatta al buralara yaz tepkini
ben orda napıcam ben dine inanmıyorum değil olay.. din haneme ne yazdırıcam olayı..
[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar

[Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 16 Şubat 2005 14:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kasımpaşadan çıkan başbakanın kendiside dostlarında milletvekilide herşeyi boyle olur..
Bu ne ya kahve ağzı..
"şşt avurpalı mavrupalı demem gırarım gafanızı" felan desin artık yuh yani..
Sadece gerzekler gerzekleri destekler.
(gerzekler afrikada bir kabile..)[signature][hline]lölö mustafa..
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sirnaber, 16 Şubat 2005 14:08 tarihinde demiş ki:
crocodile, yanlış olan orda islam yazması değil, yanlış olan orda "din" hanesinin bulunması, bu ayrımcılığa yol açıyo, ayrıca doğar doğmaz nüfus cüzdanı alıyosun ve çat diye islam yazıveriyolar din hanesine..

bana kimse nıfüz cüzdanımı göster deyip din hanesinde ne yaziyo diye bakmadı
kimseninkinede bakıldığını sanmıyorum[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
crocodile, 16 Şubat 2005 14:12 tarihinde demiş ki:
[
said:

Ben açıkçası arkadaşlarımla konuşurken müslümanlığı savunmazken nüfus cüzdanımda İslam yazmasından rahatsızlık duyuyorum.

rahatsızlık duyuyosan yazdırma kardeşim dinsiz diye yazdır yada hangi dinsen onu yazdır seni zorlayan mı var.
sen istemiyosun bende istiyorum yazsın diye. nolacak peki o zaman?? sen yada sizler istemiyosunuz diye biz niye yaralanmıyalım bundan. isteyen yazdırır istemeyen yazdırmaz.

Evet bizi zorliyan var.Malesef ki ulekmizin cogunlugu musluman ve benm nufus kagidimda ateist v.s yazdigi zmn insanlarin bana bakisi degisicek..Ben ayrimcilik olmasin diye o hanenin kalkmasini istiyorm.
Ayrica bugune kadar orda Islam yazinca sana ne gibi faydasi oldu da , sizin gibiler yuzunden bundan yararlanmiyalim mi diyosun?

Edit: simdi aklima geldi gecen ssk kuyrugunda bekliyen bi amcam : `` Bu ne ya muslumana gavur eziyeti cektiriyolar?``
diye bagiriodu. siradan vatandas bile din konusunda insanlari ayiriyo. boyle tipler memur kadrosunda da kesin olduguna gore. Benim n kagidimda gostere gostere baska bisi yazsa `` Lan gavur gec arkaya senin isini en son yapcam `` diyenlerde cikar. bu kadar olmasada seni horgorcek , ezmeye calisan musluman gecinen tipler olucak.

[signature][hline]Su olsam , Ates olsam

www.tev.gov.tr

[Bu mesaj Kithnos tarafından 16 Şubat 2005 15:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

demek ki yeteri kadar düşünemiyosun.ayrıca kıvırıp durma bakmadılar diyosun bakıyolar diyorum bu sefer takmıyolar diyosun bi karar ver. şimdi takıyolar diyorum ne diceksin[signature][hline] ÜÇ Ayarcılar

[Bu mesaj Xaer_Aloneheart tarafından 16 Şubat 2005 15:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sirnaber, 16 Şubat 2005 14:50 tarihinde demiş ki:
en azından şöyle bişey var
said:
AutolycuS, 16 Şubat 2005 10:20 tarihinde demiş ki:
Polis vs. kıllık yapıyor diye Din hanesine İslam yazdırdı bi Ermeni arkadaşım
Komple kalkması lazım

Biri kimse takmiyo mu dedi?[signature][hline]Su olsam , Ates olsam

www.tev.gov.tr

[Bu mesaj Kithnos tarafından 16 Şubat 2005 15:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş