Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pepsi ve Coca Cola arasındakı genelde inanılan yanlış düşünce!

Xanthe

Öne çıkan mesajlar

patentler ücret karşılığı yenilenebiliyor biliyorum:)

ayrıca 7 fark derken

Mesela 100gr kola içerisinde 11-13gr hede var deniyor
ve sadece 12gr hede gerçek tadı veriyor:) ama patenti alırken 11-13gr olarak ortalama sayı verdiği için. 12gr da bunun içine dahil oluyor böylece öyle incik değişiklikler yapamıyorsun. 0001 arttırınca gene dahil oluyor ya 14 yada 10 gr koyman lazım onunda tadı bozuyor.

Yoksa herkez değiştirir değiştirir kullanır
patenler az bi alanı kapsar
ha mesela başvururken 5-100gr arası hede dersen başkalarının patent hakkını ihlal etmekten geri çevirirler ve yanlış patent sunmaktan ceza bile ödersin (var böyle bişi)[signature][hline]MAY EXPLODE IF DAMAGED OR DISPOSED OF IN FIRE.
DO NOT SHORT-CIRCUIT.
KEEP UNDER -30°C
Kedimin resimlerine gider

[Bu mesaj Chemical tarafından 07 Ocak 2005 01:15 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Chemical tarafından 07 Ocak 2005 01:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
vierie vuram sana bısey olmasın ![signature][hline]______88______88_______________________
____888888____888888_____8888__________
______88______88___88___88__88_________
______88__88__88___88___888888_________
______88__88__88___88___88_____________
______8888____88___88____8888__________
__88____________________________88_____
__888888_____8888_____88888__88888888__
__88___88___88__88___88_________88_____
__88___88___888888____8888______88__88_
__88___88___88___________88_____88__88_
__888888_____88888___88888_______888___
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xanthe's signature
Ünlü futbolcu Vieri'ye bir spiker sorar:
Fenerbahçeyi tanıyomusunuz biliyomusnuz?
Vieri ise şu cevabı verir;
Galatasaraydamı oynuyor...(Tamamen gerçek)

konuyu salla, ben imzaya koptum :D[signature][hline]Known as "Raven" icq:289270637 msn:[email protected]
How can we dance while our earth is turning ?
How do we sleep when our beds are burning ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Lord_Taurus, 05 Ocak 2005 01:52 tarihinde demiş ki:
koka kola,pepsi kola türka felan hepiciği yalan, alacan bi kristal kola icemicen durcak öle,kola alışkanlığından kurtulmak icin özel üretmiş amcalar,amerikalıların haberi olsa bi füzede kristal kolanın yapıldıgı fabrikayı bombalarlar insanları koladan tiksindiriyolar diye :D .

onu coca cola yapmış bilmion mu? sırf coca cola'dan insanlar sapmasın die..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında işin gerçeği yapılan anketlerde ; hani gözünüzü kapatırlar ve 3 ayrı bardaktan içirirler hangisi daha iyi diye. İşte bu anketlerde Pepsi en çok tercih edilen oluyormuş yani coca cola tamamen yaptığı psikolojik baskı içeren reklamlarla ruhumuza işlemiş.Gönlün geçirdiği ile kalbin düşündüğü bir değil ![signature][hline]Yandan RohanLı
Sosyal ağlarda paylaş

Cola Turka içiyom bende ki nasılsa zamanla alışır severim demiştim şimdi alıştım ve sevdim para yabancıya gitmesin. Cola konusunda bir diğer ilginç durumda arkadaşlar Dünya üzerinde petrol sınırlı olması dolayısıyla fiyatı yüksektir daha doğrusu insanlar hep yüksekliğinden şikayetçidir ama bi varil kola aynı orandaki petrolden pahalı ve sınırlı sayıdada diyemeyiz.Bence çok ilginç bi durum[signature][hline]Yandan RohanLı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dorsia, 25 Şubat 2005 00:20 tarihinde demiş ki:
eh tabi ama insanlar petrolü içemiyor, kolayla da motoru çalıştıramıyor... Bence petrolle kola fiyatını karşılaştırma...
Ayrıca petrol OPEC in elinde devletler bu fiyatı belirliyor vs. vs.
Ayrıca scarce good iyi allocation olması lazım bunun için de demand ne kadar olursa olsun price ceiling gerekebiliyor...
ABD de de yarım litre su 1.25 dolar bir kutu kola 75 cent.... Bunu napacaz şimdi?

O çok normal su hayatı idame eder.Kola edemez, sadece kola içerek suyun yerini karşılayamazsın ! Yapay birşeyin fiyatı doğal ve nadir olanında fazla buda normal değil. Sen kendin söylüyorsun kola motoru çalıştırmaz,bizde petrol içemeyiz diye.Ama biz başka bişede içebiliriz kola zaruri değil motoru ise petrol dışında (alternatif enerjileri saymıyorum güneş enerjisi vb. çünkü bunlar randımanlı değil) başka bişey çalıştırmaz.Yani kola bağımlılık yapmış ve bunu kullanarak yüksek fiyatta satılıyor birinin dur demesi lazım..Ahada didim " Dur !"[signature][hline]Yandan RohanLı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dorsia, 25 Şubat 2005 00:20 tarihinde demiş ki:
eh tabi ama insanlar petrolü içemiyor, kolayla da motoru çalıştıramıyor... Bence petrolle kola fiyatını karşılaştırma...
Ayrıca petrol OPEC in elinde devletler bu fiyatı belirliyor vs. vs.
Ayrıca scarce good iyi allocation olması lazım bunun için de demand ne kadar olursa olsun price ceiling gerekebiliyor...
ABD de de yarım litre su 1.25 dolar bir kutu kola 75 cent.... Bunu napacaz şimdi?

oo fuluinsi ingiliş[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...