Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mailime gelen bir msj

Fren

Öne çıkan mesajlar

bunu sızlerle paylasmak ıstedım. gonderenı tanımıyorum ama belki siz yardimci olabılırsıniz. benım kan grubum turmuyor. :(

Okan Sönmez 20 yaşında lösemi (kan kanseri) hastası , çapa tıp fakültesinde yatıyor, hayatta almak için her gün en az iki ünite trombosite İhtiyacı var. Ama kan grubu B rh (-) (negatif) olduğu için ailesi kan (daha doğrusu trombosit) verecek donör bulmakta zorlanıyor. Babası Hayrettin Sönmez insanların ilgisizliğinden yakınıyor. İşyeri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı

başvuruya 30 bin çalışan arasından sadece 3 kişi cevap vermiş. Oğlunu yaşatabilmek için varını yoğunu ortaya koyuyor. Eğer siz veya bir tanıdığınız B rh (-) (negatif) kana sahipse
lütfen Hayrettin Sönmez'e ait 0.535.744 87 10 numaralı telefonu arayın. Yok ben böyle işlerle
ilgilenmem diyorsanız. En azından mouseunuzu birkaç kez tıklatarak bu mesajı adres defterinizdeki kişilere yollayın. Orda yatan sizin çocuğunuz veya kardeşiniz olabilirdi. Not: Trombosit kanın pıhtılaşmasına yol açan bir maddedir. Kişi trombosit verdikten 3 gün sonra yeniden trombosit verebilir. Sağlıklı bir insan yılda 24 kez trombosit verebilir. Kandaki trombositin ayrıştırılması işlemi
yaklaşık 50 ile 70 dakika arasında sürmektedir.
[signature][hline]Cingan [Deli Manyak]
Benquasha Infernus [Comolocco]
Geri Kalan Charlarım İse [KrO]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SteelBB, 24 Şubat 2005 17:58 tarihinde demiş ki:
0 rh+ her kana verebiliyor değilmi?

veriyo ama doktorlar kabul etmiyo. O durum savaş gibi olağanüstü durumlar kabul ediliyor. Yoksa hastanede kan arayan birisne sadece kendi kan grubundan kan arıyorlar... Ben bir kaç kez birilerine verecektim (kan) kabul etmediler. bende 0'ım..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

11 cevap 160 küsür kere okunmuş
ben şahsen bu sanal ortamdan kan verecek birisi çıkacagına inanmıyorum yada buradan cıkacagına inanmıyorum bu benim görüşüm 160 küsür kişi okumuş bu kişilerin arasında hiçmi aynı kanda insan yok kesin vardır ama kötü olayları insan yaşadıktan sonra anlıyo...[signature][hline]In Flames We Trust
a member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SteelBB, 24 Şubat 2005 17:58 tarihinde demiş ki:
0 rh+ her kana verebiliyor değilmi?

O hikaye aslında okullarda yanlış öğretiliyor taze kanda rh ve grup tutmalı ki ameliyatlarda taze kan kullanılır.Yani 0 aslında herkeze veremez.[signature][hline]Yandan RohanLı
Sosyal ağlarda paylaş

0 rh+ gerektiginde herkese verebilir. Ama günümüzde pek yatkın degil cogunlukla kendi kanı aranıyor.. Çok zor duruma kalındıgında 0 rh+ veriliyor.[signature][hline]Msn:[email protected]|Icq:172734901
Mail:[email protected]|Resimleri:Mayh3m'in resim arsivi
Sözlük:Haqan (kimdir, nedir, ne değildir?)

[code=php] i died for you !
[/code]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mayh3m, 24 Şubat 2005 23:44 tarihinde demiş ki:
0 rh+ gerektiginde herkese verebilir. Ama günümüzde pek yatkın degil cogunlukla kendi kanı aranıyor.. Çok zor duruma kalındıgında 0 rh+ veriliyor.

Gerektiğindfe dediğin nezaman gerekir? Ameliyatlarda, e o zamanda taze kan gerekir ki taze kanda sadece kendi grubu verebilir. 0 grubu kanda oynama yapılacağından verilemez.[signature][hline]Yandan RohanLı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Blind, 24 Şubat 2005 21:44 tarihinde demiş ki:
11 cevap 160 küsür kere okunmuş
ben şahsen bu sanal ortamdan kan verecek birisi çıkacagına inanmıyorum yada buradan cıkacagına inanmıyorum bu benim görüşüm 160 küsür kişi okumuş bu kişilerin arasında hiçmi aynı kanda insan yok kesin vardır ama kötü olayları insan yaşadıktan sonra anlıyo...

160 kısı okumus evet ama bunların cogunun A rh + oldugundan emınım. aranılan kan cok zor bulunan bır kan 30 bın kısı arasından sadece 3 kısıden bulunabılmıs. zaten kan bukadar zor bulunmasa ınternet ortamından maılıme gondermezlerdı adamlar. kan bankasından dırek alırlardı. bu kan cok zor bulunan bır kan ama kan sahıpleı unutmasınlarkı ısın sonunda genç bır kişinin hayatı var.[signature][hline]Cingan [Deli Manyak]
Benquasha Infernus [Comolocco]
Geri Kalan Charlarım İse [KrO]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 25 Şubat 2005 12:28 tarihinde demiş ki:
anlamadığım şey, sürekli çapa tıp fakültesinde sürekli lösemi ve sürekli e-mail/msn gönderip duruyorlar.
bir kere de ibn-i sina hastanesi deseler nerde... :-P
ankarada teknoloji yok tabii..

çapanın kadrolu elemanları var.. Bole msn mail başında kan lazım olunca spam felan yapıolar..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...