Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkler Moğol mudur?

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Turkler Asya avrupa afrikaya yayilmis cok genis bir topluluktur. peki turk nedir. turk basta cin civarinda yasayan topluluk topluluktan iyade oradaki insanlara toptan verilen ad dir. ondan sonra cuma. peki turkler anadoluya geldiginde ne olmustur. anadoluda yunanlilar karadenizin diger tarafindan gelen topluluklar guneyden gelen topluluklar ve son olarak dogudan gelen turkler sentez haline gelmistir. ve en son ayakta kalan TURKIYE CUMHURIYETI DEVLETI kurulmustur.

Kisacasi turk irki diye birsey yoktur. bilmem kac irkin birlesimi turk u meydana getirir. bunlarin en baskini dogudan gelenlerin savasci ozelligine sahip olmamizdan dogudakiler olarakta gorulebilir.

MOGOLLARLA ALAKAMIZ

Mogollarla alakamiz su yonden vardir. Savas yetenegi yasam tarzi ve jeopolitik konum benzerligimizdir bunun yaninda Mogollar Uygurlarin kulturlerinden cok etkilenmis uygur alfabesini kullanmis ve kulturu altinda kaldigi topluma karsi bi nevi eziklik yasamistir aslinda. Cunku kendi kulturu olmayan bir toplum cok saglikli degildir. Bunun yaninda turkler mogoldur deyen arkadasa allahtan akil fkir diliyorum :)[signature][hline]Icq: 668699
Msn: [email protected]
Mail: [email protected]
Uo:Juliana-Jnearl
Cs:[HoD]DaRkL!GhT
Sosyal ağlarda paylaş

said:
nedanko, 12 Şubat 2005 06:19 tarihinde demiş ki:
Evet moğoldur. Cengiz Han var. Cengiz Türklerde de isim olarak kullanılıyor. O zaman Türkler Moğollardan gelmiştir..
(bkz: bir kesim pati'yi iğneleme)
Güleceğim yokdu (:,zaten Cengiz Hanın Türk olduğu çoğu tarihçi tarafından kabul edilmişdir sen çıkmışın Türklerde Cengiz ismi var o zaman Türkler moğoldur diyorsun,ee Türklerde Cihat,Ahmet,Muhammed ve binlerce arapca isimde var Türkler arapmıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

oyledir....[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki:
''herşeyin ölçüsü insandır''(sofistlerden alinti)
Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir.
Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!"
ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir."
Sosyal ağlarda paylaş

Turk boyları cok eski yıllara dayanıyor.Moğolların Turklerden vaktı zamanında ayrılmış bir topluluk oldugunu dusunuyorum[signature][hline]Savaşacak gücün yoksa,silahını düşmanına ;
Yönetebilecek kudretin yoksa,beynini sana boyun eğdirene ;
Uğrunda ölebilecek bir amacın yoksa,aşkını nefretine sat...
Sosyal ağlarda paylaş

bence gereksiz tartısmalar,neyse ne? zaten saf bi ırk olamaz yada cok azdır..sadece hangi ülkede yasıyosan oralısın demektir.Benim mesela annemlerin sulalesi 500 yıldır balikesir civarında yasamıs..babamların dedesinin dedesi mi ne slav gocmeniymis..ama sonucta ben bu ülkede yasıyorum,bu ülkeyi de seviyorum.[signature][hline]If anything can go wrong, it will.
Sosyal ağlarda paylaş

türkler moğol deildir denildi gibi moğollarda türk ama şöle birşey var çok uzun yüzyıılar moğolllar türklerin egemenliği altında yaşadığı için türkleşmşlerdir ve farkımız onlar dümeyi sağa biz sola dikeriz onlar kemer tokasını sağa biz sola çevirirz bu insanlarda steplerde yaşaya yaşaya bize çok benziyolar fakat onlar sarı ırk bizse beyaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...