Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saç Uzatmak

MartinLGore

Öne çıkan mesajlar

tabiki hızlandırır,bende 1-2 sene önce uzatıyim dedim sonuçları pek iyi olmadı benim zaten saçlarım ince telli zayıftır uzatınca acayip dökülmeye başladı,başka arkadaşlarımın örnekleride var
sonuçta saç dökülmesi genetik bi yerde ama bu süreci minimum seviyede tutmak senin elinde

he ama bazı tipler vardır saçı çok sert çıkar gür de çıkar senin öyleyse uzat tabi hatta afro yap :), da saçlara tepeden bakınca açıklık varsa girişme o işe derim

ben artık yanlar 1 üstler 3 numara gidiyorum saçları kurtarıyim diye :)[signature][hline]ama kopuktu kopuktu zincir olduramadım......

[Bu mesaj -Mandrake- tarafından 21 Şubat 2005 20:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wook, 21 Şubat 2005 19:43 tarihinde demiş ki:
sık yıkama ve kestirmenin iyi yönde etkilceği doğru fakat dökülen uzun saçın yerine gelir die biliorum..

ya tabiki gelir uzunken de gelir ama cikan sac kisa oldugu icin genel olarak azalmis gibi olur. uzun sac dokuldugunde yerine cikan sacin ayni uzunluga gelmesi icin bi okadar daha zaman gerekir, oyuzden sacda genel olarak azalma gorulur bi zaman sonra. farkedilir bi azalma olur yani.

onun disinda sac uzunken dokulme payi daha fazladir kisaya nazaran, cunku uzun sac daha kolay kopar. baska etkenler de vardir eminim.

yanliz sac azalmasi/kellik genetik oldugu icin eger genlerde varsa dokulur her sekilde, acilmaya baslar 20li yaslardan itibaren. benim abimin cok sikti saclari mesela daha gencken (suanda 26 yasinda) gecen sene uzun saclarini kestirdi cunku ondeki saclari acilmaya ve sagliksizlasmaya basladi. ayni sekilde babaminda aciktir saclari.

ama diyorsan benim amcamin babamin bilimum aile ferdinin baslari kel, senin sacinda acilmaya baslamadan uzat bence. hevesini al yani, ilerde uzatamassin cunku.

uzatirken baska sekillerde de sac dokulmesini geciktirebilirsin ayrica, degisik sac kremleri ilaclar vitaminler vesaire. olmicak sey degil.

edik: paragraflar arasina bosluk koyayim rahat olsun okumak :P

[Bu mesaj AssassiN tarafından 21 Şubat 2005 20:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ailende varsa sac dokulmesi, kazitsan da, uzatsan da farketmez.... buyuk ihtimalle sende de olur sac dokulmesi, cunku genetik bir olay. Dis etkenlerin sebep oldugu sac dokulmesi ise zaten yerine yenisi cikar (stres, yorgunluk, kotu beslenme, kimyasal zehirlenme gibi). Ama genetik ise saclar giderek incelir ve tuy haline gelir, ve bu gunku teknoloji ile tamamen engellenmesi mumkun degildir, irsi dokulmenin.

Yani ailede ne kadar cok kiside varsa, sende de o kadar yuksek ihtimalle olur, er ya da gec.
Sosyal ağlarda paylaş

ben elseve kullaniyorum. mukemmel inanilmaz yumusak oluyo sacla. bide kisa sac severim ama soyle bir bilgim var. benim sacim hic dokulmez. yani dokulmesi icin bazen kafami bile sivazliyorum saclarimi eyiyorum buzuyorum falan elimde en fazla 4 5 tane kaliyor. normali max 10 dir sizin farkina varabildiginiz. elbet siz bilmeden dokuluyordur belkide. uzun sac daha gucsuz olur kirilmasi ve dokulmesi kolaylasir. ustelik yerine sac cikmasi zorlasir yada cikmaz. bdide jole surerseniz uzun saca. bok olur heryer[signature][hline]Icq: 668699
Msn: [email protected]
Mail: [email protected]
Uo:Juliana-Jnearl
Cs:[HoD]DaRkL!GhT
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wook, 21 Şubat 2005 19:45 tarihinde demiş ki:

bişey dicem hepiniz oha diceksiniz ama günde normal bir insanda 150-200 tel saç dökülürmüş...yerlerine yenisi sürekli çıktığı için bunu anlayamıomuşuz..

tamamda oyle olsa uzun sac olmazki her gun 200tanesi dokulup yerine yenisi gelse herkesin sacı 3 numara kadar olurdu[signature][hline]benim moderator oldugum site su an cok bişi yok ama siz gelin kayıt olun buyutelim
benim postlarım
galatasaraylılar ultrAslanlar floryada oturanlar gelin bakalım
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 21 Şubat 2005 20:37 tarihinde demiş ki:
ya peki bu saç nasıl uzuycak, benimki biraz uzamaya başlayınca şekil almaz bir hal alıyo, uzatırken nasıl ayar verilir saça
jöle vs. kullanılmadan, yoksa yokmudur bunun yolu

ilk uzatmaya basladiginda biraz oyle olur. hele biraz dalgaliysa sacin papaz gibi olursun. jole tutmadigi ve arkadan toplayamadigin surec icinde boyle, sacin duz degilse ama dedigim gibi.
benim sacim hafif dalgali, uzunken her banyo sonrasi firca ve kurutma makinasiyla biraz duzeltirdim. onu deneyebilirsin.[signature][hline]Ignorance really is bliss. I mean, the clueless dumbshit prepy white american who's knowledge on world matters is limited to fox 5 news is probably happier than I am.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadan toplaycak kadar uzatmıycam zaten, şöle orta ayarlı bişey düşünyorum fakat şekil verme biraz zor oluyo illa yıkamak gerekiyo ancak öle şekil alıyo
berberede gitmedim gerçi, şöle uzatcam ona göre bir kesim yap demek laızm herhalde
kısa saçta en kralı aslında ama kışın kafa sıcaklığı çok önemli yoksa daha çabuk hasta olnuyo :][signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

uzun saç dökülseydei eğere kadınlar kel olurdu dimi ;)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Geyyik
[Bu imza zgrw tarafından 18 January 2004 17:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim kadınlardaki hormon daha dayanıklı saç için ztn erkeklere de veriyorlar artık bunları saçları zayıf olan boylece saçlar guçleniyor da sonra kendini kadın gibi hissedebilir o ayrı oyle bir sakatlığı var :)
bu arada ben de uzatmak istiyorum yani oyle toplayacak kadar değil de işte hafif bole uzun saç istiyorum da şu an hi çşekil almıyor ayrıca bnm saçlarım da guçsuz yani uzatmak da iyi gelmez gibi geliyor bana ayrıca 5-6 aydır berbaere uğramıyorum ama hala çok az uzadı çok yavaş uzuyor benim saçım belki de bakımı iyi yapamıyorum ondan ama şimdi arada kaldım kestirsem mi uzatmaya devam mı etsem diye ama... bilemiyorum yani...[signature][hline]"In my experience, there's no such thing as luck."

- Obi-Wan Kenobi -
Sosyal ağlarda paylaş

Kaliteli şampuan ve saç kremi kullan sadece ona bakar iş. Bir de kırıklarını aldır tabi, jöleli saçlarla uyuma falan, sağlıklı olsun saçların ve saç derin yani
Saçmalık uzun saç daha kolay dökülür olayı.

Kısa saç gözükmüyor, uzun saç gözüküyor sadece olay o. Bir tel çokmuş gibi geliyor uzun saçta[signature][hline]SWG - Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Bounty Hunter Association
WoW - Penthesilea, Night Elf Huntress of Anatolian Sunrise
Xaer_Aloneheart (MSN)
Sen uzun yazıp adamı okurken sinirlendiriyosun, sonra msj uzun olduğu için adam neye sinirlendiğini unutuyo cvp yazamıyo

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 21 Şubat 2005 22:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kermit_frog, 21 Şubat 2005 19:41 tarihinde demiş ki:
ya bi arkadaş günde 10 20 tel saç dökülmesi normalmiş demişti
yazış ama agaliba

Günde 80le 100 tel arası erkeklerde normalmiş tabi bende bunu Boxer da okumuştum onun yalancısıyıjm ama bildiim kadarıyla eğer genetik olarak ailede yoksa saç dökülmesi pek bişi olmuyo tabi juöle gibi kimyasal maddeler kullanmazsanız[signature][hline]70's 80' Glam Rock...
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm bende öyle biliyorum 80-100 kadar saç teli dökülürmüş günde zaten..
Bakalım koyduk bu yol başımızı (saçlarımızı :) ) uzatıcaz inşallah.. Kaliteli şampuan ve bakım malzemeleri kullanmaya tabii ki dikkat edeceğim. İnşallah kel behzat olmayız :)[signature][hline]lölö mustafa..
Member of AAL'05
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel şekilde yıkamak lazım bide saçının tarzına göre tarak bulup taramak gerek.İnce telli saça çok taneli tarek kalın telli saça az ve iri taneli taraklardan kullanmak gerek.
Şaçı yıkarkende güzel bi sekilde yıka ve 1 tane sampuanın olsun.Her hafta her ay sampuan degiştirme.[signature][hline]Arcane:
hayatım dürüm valla
Sosyal ağlarda paylaş

valla bende uzatıyorum ama en illet edici zaman saçların omuza inene kadar geçen zaman ilk bi şekil veremezsin sora kabarır filan walla ben artıkın rahatım omuzlarda olduu için:-D yalnız saçlarınızı hergün yada daha sık yıkamakta saçlarınızın aşınmasını we kolay deökülmesine neden olur ben 2 günde filan bi yıkıyorum hem daha ekonomik oluyo şampuanı daha uzun kullanıyorum:-D[signature][hline]70's 80' Glam Rock...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...