Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

hunterda onemli olan dmg mi yoksa dps mi?

Karabulut

Öne çıkan mesajlar

Abi hemen 60 olmamın mantıgı ne? zaten 60 olucaksın ha 1 hafta ha 10 gün yani kimseye birşey kanıtlamak yada statslarda waow ben ilk 60 oldum mantıgı yoktur oyunu eglenerek oynıcaksın hatta yanında arkadasların olucak ha ama sen diyorsanki ben hemen 60 olucam ona birşey denilmez zaten ama ben oyunu questler ile birlikte oynanılması taraftarıyım bu bana ters geldi tabiki senın oyun stilin beni ilgilendırmez.Bu arada quest alanlarının kalabalık olmasına katılıyorum insanı bazen delirtebiliyor.[signature][hline][b]WoW:Hordish Manner
Msn/Mail:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

quest leveling le 7 gunde , farmingle 10 gun.
aradaki farm bu kadar degil,en az x3...
farming i zaman arkadaslarimla yapiyorum,ayni spotta herkes bir kosede,gelen hordeleri fln olduruyoruz.oyundan gayet zevk aliyorum,quest item spotlarinda sinir krizleri gecirmekten cok daha eglenceli.benim icin eglence = leveling.
oyunu oynadigim iki adamda benle ayni levelda,benle baslayip quest kasanlar 35-40 olup quest yaparlarken ben horde avlayip arkadaslarimla egleniyo olucagim,olay biraz disini sikmakla ilgili.[signature][hline]Desire 30 Paladin (Memories Of Open Beta)
Mae 18 Orc Hunter (Memories Of Open Beta)
Mae 3x Elven Hunter(Warsong-US version)

Sosyal ağlarda paylaş

tabiki herkes istedigi gibi lvl yapmakta özgürdür, ama oyunun dogasına aykırı oldugu için bi takım sesler yükselmesi dogal. Sırf pvp de daha etkin olabilmek için bu farming le lvl yapma yöntemini OB de denemis biri olarak o kadarda kötü digil :) hem item hem para hem exp, quest için saatlerini harcayıp kafa patlatmaktan sıkılanlar için arada degisik bi teknik, fishing gibi düsünün :)[signature][hline]Gerçek Oyuncunun Mekanı -> www.gametogame.net -> Editor
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır yeri gelince farming yaparsın ama bana göre herseyın ayrı bir yeri var yeri gelince quest yapıcaksın yeri gelince farming yeri gelincede raid yada 2-3 arkadas karsı topraklara geçip eğleniceksin ama durmadan farming yapılması bence saçma yani[signature][hline][b]WoW:Hordish Manner
Msn/Mail:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

her sekilde lvl kasilir ama nedemek quest yapmanin hic bir mantigi yok. O questlerinde bir hikayesi var ve oda bir zevk meselesi. o quest icin kasmak dolasmak elite questleri yapmak olmek tekrardan yapmaya calismak bu sirada o quest in hikayesini kavrayip dahada bi eglenmek bunlar guzel seyler ama tabiki lvl kasmak sana kalmis bir olay. quest lerle oyunu daha cabuk ogreniyor insan eger beta da uzun sure oynamisligin yoksa daha cok yer gezip goruyorsun gezerken pvp nide yapiyorsun. itemlari ogreniyorsun bi yerde oturup balik tutup cooking yapiyorsun bunlarin zevki cok farkli.
Sosyal ağlarda paylaş

e tamam işte herkez aynı şeyi söylüyor
sonuçta herkez bu oyunu zevk almak için oynuyor
ve herkez kendisine geleni zevkle yapıyor
başka bir fikri karşıdakine benimsetmeye çalışmak yersiz
ben tomarlan quest yaptım 12 saat non-stop farming de yaptım
quest zevkli geliyordu artık boku çıktı abuk subuk questler olmaya başladı

mesela dün bi quest yaptık dreamfury ile lvl 37 quest
questin adı
HUNGRY!
bir ogreden aliyorsun dustwallow marsh da
questin aciklamasi $u;
(adini hatirlamiyorum) Şerafettin BIG OGRE!
ME hungry
go bash fishy me want food
you feed me or me eat u
çok da komiğime gitti dedim besleyelim şu aç oğlu açı
gittik balıkları almaya
12 tane quest item istiyor (balık)
5 mobda bir düşüyor , moblar lvl39-40 ve 5 er 5er kamplarda duruyorlar bana bunu yapıcam diye kasmak hiiç mi hiç zevkli gelmedi , ha exp içi nyaptık sonucta 3 kisi ama
yalan yani , bende şahsen mmorpg den pvp anlayanlardanımdır
beni germez lordun kadim kılıcının sapının bilmemne mağarasındaki yşlı bir dragondan alıp geri getirmek
vericen bana pvp yapan 3-5 horde aksama kadar onlarla kesi$ip duracam , piskoloji meselesi
öte yandan bazen farming bazen questing en güzeli
oratan bi yol , farm da bayar quest te bi yerde.
Sosyal ağlarda paylaş

ya oyle baariyosunuz questin hikayesi bilmemne diye ama ot b.k toplamaktan baska quest yok oyunda. yani toplamadigim goz kaldi ne deri ne bi ... (noktali yeri uygun sekilde doldurun).

sanki farming yapmakla quest yapmak arasinda cok fark varmis gibi asiri yadirgiyosunuz. evet, kabul guzel quest'ler var. isteyen yapar... sahsen ben bundan sonra WC'den (Barrensde bi instance dungeon) cikmayi dusunmuyorum. saalam drop var, guzel exp geliyo... daha ne? abuk subuk ot bok toplamaktansa, ki bunlara ben quest gozuyle bakmiyorum artik, b.kunu cikarmislar resmen, gider item bulurum, arkadaslarimla farming yaparim... canimiz istediginde doner quest de yapariz...

bu arada oyun tamamen quest'lerle donmuyo. yani EQ oynamiyosunuz, tabi pvp server'inda oldugumuz icin konusuyorum boyle. contested area'da sen mob keserken gelen ?? adam aa quest yapiyomus rahatsiz etmiyim demiyo :D. Ayrica sirf quest yaparak kazandiginiz para disininzin kovuguna bile gitmez. adam gibi oturup item bulmaniz, satmaniz lazim.[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar

[Bu mesaj riglous tarafından 07 Aralık 2004 09:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Konu nerden nereye gelmis, simdi baktimda konuyu acan arkadas sorusunu yanlis sordugundan millet yine "sen herseyi cok bilemezsin, bizde bilebiliriz" durumuna gelmis.. Kimsede sorunun ismini bulamamis, arkadas yavas ve hizli silahlardan bahsetmis bunun uzerine bir arkadas yanlis soruya yanlis cevap vermis, bir digeri sorunun yanlis oldugunu soyleyip onun aslinda max. dmg'i kastettigini soyleyip yanlis bir ceviride bulunmus sonradan da konu kaymis zaten.. Sonra soruyu yazan arkadas olaya baska bir boyut katip dps'i ayni olan silahlarin yavas olanini mi yoksa hizli olanini mi kullanacagini sormus :)

Herneyse arkadasin sorusuna cevabim su olacak ki, surekli special atack kullanamayacagindan, kullansa bile downtime'i yuksek olacagindan dps'i yuksek olan silahlardan oneririm.. (son yapilan yanlis yoruma gore zaten dps'i esit olan silahlarin neden yavas olani secilsin ki?)

Saptirilmis konuya geri donersekte; ikiside gerekli arkadaslar :), yani ben oturup 5 saat yada bazi arkadaslar gibi 12 saat araliksiz ne farming nede quest yaptim.. Totem yada award'i cok guzel olan veya ilgimi cekmeyen questler disinda bolgeyi dolasiyorum, eger birkac arkadasim online'sa onlarla sohbet ederken fishing yapmiyorum ama gidip humanoid kampi ziyaret ediyorum, 1 saat humanoidlerle hem guzel xp alirken akabinde de iyi para kazaniyorum.. Eger yardima ihtiyaci olan arkadasim varsa onla takiliyor, yada guild'ce raid yapilacaksa onlara katiliyorum. Elite questleri yapiyorum, instance'lara katiliyorum.. Yani hem farmingle hemde quest ile ilerlenmesi bana cok zevk verdi.. Durmadan farming yada durmadan quest ile oynanmaz bu oyun, biraz hayatin akisina birakin kendinizi ;)[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben silah seçimine başka bir boyuttan deyineceğim. İki silah düşünün biri sn'de 10dmg, diğeri 3sn'de 30dmg vuruyor yani ikisininde dps'si aynı. Eğer vuruşunuzu miss ederseniz 30dmg yapan silahla zarar edersiniz ama eğer özel vuruşlarınızdan birini yapacaksanız bu sefer 30 dmg'i olan silahla daha fazla hasar verirsiniz. Wow'u bu yüzden seviyorum insanlara talentlarda olduğu gibi burada da seçim şansı vermişler ve insanlar oyun tarzlarına ve isteklerine göre birçok alternatifleri var. Sonuç olarak görünüşleri benzemese de herkes farklı oluyor. Dmg mi dps mi sorusuna allahtan rogue'um ikisine göre de silah kullanıyorum diye cevap verebilirim ama cevap tümüyle oyun tarzına ve isteğe göre değişir. Bazısı daha çok ok atmak ve ıskalarının acısını daha az yaşamak ister bazısı özel vuruşlarındaki dmg'i yükseltmek ister ama ıskaları canını yakar. Quest konusuna gelince ben lvl 20'ye kadar quest yaptım sırf, sonra baktım kasmaya ve sıkmaya başladı topladım 20 tane quest gittim kendi lvl'ımda bulunan mob'ları kesebileceğim bir bölgeye şansıma questte varsa bu bölge questi tamamladım yoksa canım sağolsun dedim lvl kastım. Ayrıca eminim bahsedilen kurzen kampında questi vardır. Birde lvl yüksek olunca lvl kasmaya gideceğin yerlerin sayısı azalıyor sonuçta şehir çevrelerinde düşük lvl'lı moblar var. Ana şehir bende genelde auction yüzünden ogrimar(sanırım böyle yazılmıyordu) o yüzden bölgeye koşmak yada yakın bir bölgeye uçmak zaman alıyor. Birde lvl kasarken sürekli yaratıklardan item lootluyorsun çantan kısa sürede doluyor ve gidip auctiona koymak yada satmak cazip geliyor dolayısıyla şehre dön sonra lvl kastığın bölgeye geri gel zaman kaybı oluyor aynı questlerde olduğu gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Herzaman için önemli olan DPS dir. Ayrıca iki silah ele alalım: birinin dpsi 30 ve 1.5 snde vuruyor , diğer silahınki 4sn ve dpssi yine 30. Hızlı silahla daha çok critical vurma şansınız var(ne kadar çok vuruş okadar şans) Ayrıca yavaş silah miss ettiğinde bayağı bir dezavantaj kaybederken hızlı silahın missi daha az kayıptır.[signature][hline]İnatla Hala Zenciyiz[/b]
Wow:Hordish Manner

For The Horde!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ascraeus, 07 Aralık 2004 14:17 tarihinde demiş ki:
hep specıal kullanıyosan dmg onemlı dps degıl
mesela ss kullanan roguelar short sword tercıh edıolar dagger yerıne

Shord sword diye bir kavram yokki Wowda :) 1 handed - 2 handed kavramı varda sen AD&D ile karıştırmışın :)[signature][hline]İnatla Hala Zenciyiz[/b]
Wow:Hordish Manner

For The Horde!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_Dalamar_, 07 Aralık 2004 14:24 tarihinde demiş ki:
Herzaman için önemli olan DPS dir. Ayrıca iki silah ele alalım: birinin dpsi 30 ve 1.5 snde vuruyor , diğer silahınki 4sn ve dpssi yine 30. Hızlı silahla daha çok critical vurma şansınız var(ne kadar çok vuruş okadar şans) Ayrıca yavaş silah miss ettiğinde bayağı bir dezavantaj kaybederken hızlı silahın missi daha az kayıptır.

Hangi matamatik o ? Artik matematikte gosterilmiyormu olasilik hesabi? o zaman hizli silahta dmg vurma sansin daha az cunki miss oteki silaha gore daha fazla miss gecher. (1 dk 10 atak 2 tane miss varsa yavashta 1 dk 20 atakta 4 miss olur, senin dedigine gore ayni hesap bu)

%50 crt sansin varsa her 2 vusutan 1 tanesini %100dmg crt olarak dushunursen,sonucta aldigin dmg degeri dmg/time (dps) olarak aynidir.
Buradaki faktorler ancak + faktorler olabilir X faktorler dps te bir fark yaratmaz .formule dokersek

D / S =1 ise
D*2 / S*2 = yine 1 olur,

Burada fark yaratacak seyler,
1- Anlik kullanilan ozellikler ( Hunterdaki multi shot mesela ). Burada S=1 olarak alirsak Denklemde direk D etkiler.
2-Scope vs gibi Dmg e + ekleyen ozellikler, Mesela 2 hizindaki bir silaha takilan +1 dmg 1 hizindaki bir silaha takilirsa 2 kat daha etkili olur.

Ha Critte bu olay suna geliyor, Eger cok yavash ama cok fazla dmg vuran bir silahiniz var ise critte adama insta kill cekme sansiniz olabilir o tarafi guzel. Yada warriorun shu abuk bir skil var da next atttack crit olan onunla adamin kafasinda guller actirabilirsiniz.[signature][hline]http://www.yourgameshop.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_Dalamar_, 07 Aralık 2004 14:26 tarihinde demiş ki:
said:
ascraeus, 07 Aralık 2004 14:17 tarihinde demiş ki:
hep specıal kullanıyosan dmg onemlı dps degıl
mesela ss kullanan roguelar short sword tercıh edıolar dagger yerıne

Shord sword diye bir kavram yokki Wowda :) 1 handed - 2 handed kavramı varda sen AD&D ile karıştırmışın :)

anla ıste be :) alıskanlık[signature][hline]waiting for the twelfth

[Bu mesaj ascraeus tarafından 07 Aralık 2004 17:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...