Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Manchester United dünyanın en zengin kulübü...


Mave

Öne çıkan mesajlar

Manchester United, 171.5 milyon pound'luk geliriyle dünyanın en zengin kulübü oldu. Real Madrid ve Milan, İngiliz kulübünü takip ederken Abramovich'in Chelsea'si dördüncü sırada.
2003-2004 sezonu gelirlerine göre Manchester United, dünyanın en zengin 20 kulübü arasında birinci sırada yer alıyor. Deloitte adlı danışmanlık kuruluşun her sezona ait yaptığı 'Futbol Para Ligi'nin son raporuna göre, Amerikalı işadamı Malcolm Glazer tarafından satın alınması da gündemde olan 'Kırmızı Şeytanlar', 171.5 milyon sterlinlik geliriyle sekiz yıldır bulunduğu zirveyi bir kez daha korumayı başardı.
Sıralamada İspanyol Real Madrid ve İtalyan Milan, ikinci ve üçüncü sıradaki yerlerini korurken en büyük çıkışı altı basamak birden yükselen İngiliz Chelsea ve İspanyol Barcelona yaptı. Haziran 2003'te Rus İşadamı Roman Abramovich tarafından satın alınan Chelsea'nin yükselişinin altında teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki başarılı sonuçlar yatıyor.
Chelsea'yle en büyük çıkışı paylaşan Katalan ekibi Barcelona'nın bu yükselişini, formasına reklam alması durumunda daha da artırabileceğini hemen hatırlatalım. Altıncı sırada yer alan Arsenal de 2006-2007 sezonunda hizmete girecek 60 bin seyirci kapasiteli Emirates Stadı'yla gelirini artırmayı hedefliyor.
Sıralamada en büyük düşüşü ise Alman devi Bayern Münih yaşadı. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu Werder Bremen'e kaptıran Bavyera ekibi beşinci sıradaki yerini kaybederek dokuzunculuğa kadar indi.

Britanya'dan 10 takım

20 takımlı listede Britanya takımları büyük bir yer kaplıyor. İki İskoç ekibi Celtic ve Rangers da dahil edilirse, ada futbolu listede 10 takımla temsil ediliyor. 13. sıradaki Celtic ezeli rakibi Glasgow'un altı basamak üstünde bulunuyor. Diğer Britanya takımlarından Liverpool 10., Newcastle 11., Tottenham 14., Manchester City 16. ve Aston Villa 20. sırada bulunuyor.
Avrupa futbolunun en pahalı liglerinden birine sahip İtalya'dan ise Milan dışında dört takım, Juventus (5), Inter (8), Roma (12) ve Lazio (15) sıralamaya girmeyi başaran ekipler olarak göze çarpıyor. İspanyol futbolu ise 'zenginler kulübü'ne Real Madrid ve Barcelona dışında temsilci sokamamış durumda. Listede Bayern Münih'e eşlik eden diğer Alman ekibi ise Schalke 04. 'Top 20'ye İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya dışından dahil olabilen tek takım ise Fransız Olympique Marsilya.
Araştırmayı yapan Deloitte şirketi yönetecilerinden Dan Jones ise şu ilginç yorumda bulundu: "Chelsea'nin başarıları ve Arsenal'in yeni stadıyla birlikte 2006-2007 Para Ligi'nde ilk üç sırayı İngiliz kulüpleri paylaşacak dersek abartmış olmayız."[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mave abijim yapma aşşah aşkına. 80630 forumları gibi her gördüğün haberi postlama artık buraya. haber portalı gibi oldu.

en azından bi topic aç maveden C/P ler diye , orda topla ne varsa...

Lütfen...[signature][hline] MSN : [email protected]
--
CoH: Hüsamettin Invul Tanker LvL 28 En üst düzey Türk tanker
--
Dwinz, 15 Şubat 2005 19:38 tarihinde demiş ki:
sadistmisiniz , egoistmisiniz be höyt.!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam abicim , sende bunu dedin ya bir daha sittim sene haber maber koymam buraya.[signature][hline]Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz.

Kızılderili Atasözü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

OHAAAA dermişim... pışıık .. mümkündür ama acep adamlar paramı basıyo?[signature][hline]Ardeth 10 Şubat 2005 00:38' da demişki:
''herşeyin ölçüsü insandır''(sofistlerden alinti)
Ve gene Ardeth Bence en tehlike olan Raistin, zeki olmak değil, zeki olduğunu düşünmektir.
Ve son olarak sevdigim laflar:Nietzsche "Hayat bir savaş okuludur. Öldürmeyen yaragüçlendirir" Nietzsche Edmund Husserl "şeylere dönelim!"
ve son olarak Stuart Mill " Kendinden hoşnut bir domuz olmaktansa, hoşnutsuz bir insan olmak yeğdir, memnun bir aptal olmaktansa hoşnutsuz bir Sokrates olmak yeğdir."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Mancester en zengın kulup olabılır ama satılıga cıktılar haberınız varsa.
Not For Sale
Tam anlamadım karısık ama galıba bır amerıkalı takımı aldı alacak ozamanda Chealse gıbı olurlar galıba.[signature][hline]every step that i take is another mistake to you. i've become so numb i can't feel you there.i want to be more like me and be less like you but i know you where just like me and it's so dissapointing.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herşey tamamda lazio nasıl 15. kardeşim..geçen gün eurosportta lazionun ekonomik açıdan çok zor günler yaşadığını söylüyorlardı...madem bu kadar paraları war neden adam gibi transfer yapmıolar anlamış deilim...(crespo,claudio lopez,nesta gibi futbolcuları satmalarına rağmen nasıl ekonomik krizdeler onuda anlamadım ya neyse...)[signature][hline]Fistan, 22 Ocak 2005 13:37 tarihinde demiş ki:
neye inanmadıgınızı anlamadım ben. neye inanmadınız?

cs:WooK[cVk]wook o'hara
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wook, 18 Şubat 2005 18:53 tarihinde demiş ki:
herşey tamamda lazio nasıl 15. kardeşim..geçen gün eurosportta lazionun ekonomik açıdan çok zor günler yaşadığını söylüyorlardı...madem bu kadar paraları war neden adam gibi transfer yapmıolar anlamış deilim...(crespo,claudio lopez,nesta gibi futbolcuları satmalarına rağmen nasıl ekonomik krizdeler onuda anlamadım ya neyse...)


GS de 2000 senesinde dünyanın en iyi takımı, uefa ve süper kupa şampiyonu cart curt oldu, o kadar takımın tamamını dışarıya sattı (emre ve okan beleş gittiler gerçi) falan ama 1-2 sene sonra krizden oyuncuların paraları ödenmiyodu... Eh, hortum işte :)[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 18 Şubat 2005 16:13 tarihinde demiş ki:
mave abijim yapma aşşah aşkına. 80630 forumları gibi her gördüğün haberi postlama artık buraya. haber portalı gibi oldu.

en azından bi topic aç maveden C/P ler diye , orda topla ne varsa...

Lütfen...


bence hiçbir zararı yok. millet mave e bok atıyor diye sizinde atmanıza gerek yok. konu güzel bence.[signature][hline]Deli333
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...